|
|
#31 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: oczy w szklach kontaktowych
Cytat:
Ale niestety nie wiem czy we wszystkich gabinetach okulistycznych daja w ramach tego badania takie soczewki..... Wydaje mi sie,ze bedziesz mogla nosic soczewki,tylko w niewielu przypadkach jest to niewskazane
|
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co to za skrót B&L? |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
ja soczewki uzywam juz od szesciu lat. na pierwsza wizyte umowilam sie z optykiem. zbadal wzrok pod katem wady i wypelnil ankiete pod kontem uczulen i zarzywanych ewentualnie kropel i lekow. nastepnie przyniosl soczewki i nauczyl mnie jak je zakladac. potem zaplacilam za wizyte (szkla mialam gratis a placilam 45 zł) i powiedxial zebym przez godzine przeszla sie po miescie a jesli cos by sie dzialo to mam wrocic od razu. nic sie nie dzialo wiec wypisal wizytowke z danymi tzn. jakie szkla nosze. i to tyle tego dnia. kupuje johnsona miesieczne.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Pytanie z innej beczki - mam wadę -1 krótkowzroczność i astygmatyzm. Nie cierpię okularów a na soczewki trochę mi żal kasy - ogólnie słyszałam opinie, że jeśli nie wysila się wzroku to się nie pogorszy. Ogólnie jak gdzieś wychodzę na miasto moja wada mi nie przeszkadza, okulary noszę do telewizji i na wykładach.
Nie wiem co lepsze - nosić soczewki czy nie, skoro wada mi tak bardzo nie doskwiera... Słyszałam też opinię że oczy przyzwyczajają się do soczewek i okularów i przez to wzrok się pogarsza.. A z drugiej strony gdy się nie nosi to też się pogarsza ;/ Sama nie wiem co mam robić, doradźcie proszę
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm milky co do tego pogarszania wzroku to chyba faktycznie jak nie nosisz okularow czy soczewek to wada sie szybciej poglebia
A Ty masz aztygmatyzm na jedno oko? czy na oba ?Z kolei stwierdzenie,ze noszenie okularow pogłebia wzrok wydaje mi sie troche smieszne i nie wiem skad o tym wiesz.... W takim razie ludzie chodzili by bez okularow,obijajac sie o slupy i latarnie.... |
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak sama noszę soczewki już parę ładnych lat Pierwszy raz założyłam pod koniec podstawówki, ale to było za wcześnie, bo nie umiałam sobie z nimi radzić i wróciłam do nich w liceum.
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
a nie mowilam
chyba,ze to efekt swiatla![]() tu jest drugie zdjecie w soczewkach.. ech...sama juz nie wiem.. Edytowane przez stokrocia Czas edycji: 2013-03-13 o 15:37 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

Ale za same sprawdzenie, czy będę mogła je nosić, mam zapłacić 50 zł? Jakby się okazało, że nie mogę to na darmo. Ale zobaczę jak to będzie