![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: utwardzacz do lakieru
Ja mam z Avonu i nie narzekam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny.Jak na razie kupiłam Kellysa.Zaraz go wypróbuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
ja mam utwardzacz evelline, ktory kupilam za 6 zl i tez jest bardzo dobry
![]() ![]()
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
ja uzywam utwardzacza firmy INGLOT(diamond top coat) , klijetki mowia mi , ze lakier na pazurkach utrzymuje sie od 7 do 14 dni jest gesty isuper zatapia sie w nim ozdoby . Do frenchu uzywam INGLOT UV biel jest jeszcze bielsza i tez dlugo trzyma .Wczesniej uzywalam utwardzaczy firmy ALLESANDRO - moim zdaniem nie ma zadnej roznicy oprocz ceny !!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
a ja ostatnio zaszłam do drogerii i poprosilam po prostu o utwardzacz ktory jest dobry, Pan polecił mi firmy Celia i zapłaciłam cos ok. 10 zł i jestem zadowolona
![]()
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Ja używam od ponad roku Golden Rose Top Speed Gloss i jestem bardzo zadowolona. Lakier trzyma się na paznokciach 5-6 dni. Poza tym ładnie nabłyszcza i szybko wysycha na lakierze. Ostanio kupiłam Bell 3w 1 (GR ciężko dostać :-() i także jestem zadowolona. Może nie daje takiego połysku jak GR ale bardzo przedłuża zywotność lakieru.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
narazie najlepiej sprawdza sie Bell, ma przyzwoita cenedzisija kupiłam Avonu zobaczymy..
pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Ja kupiłam ostatnio utwardzacz firmy Soraya. Cena jest nie wygórowana ponieważ kosztuje 7,90. Tylko nie wiem dlaczego kiedy pokrywałam nim wzorki (już suche) to trochę mi je rozmazał
![]() Ale zamierzam wypróbować Bell bo bardzo go zachwalacie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
![]()
WITAM!! mam mały poblem z łamliwoscia moich paznokci teraz jakims trafem zapusciłam nawet docs długie jak na mnie , ale obawiam sie ze niedługo ta sielanka sie skonczy poniewaz co jakis czas gdzies walne sie i obawiam sie ze którys mi poleci i bede musiała wsyztskie obciac, czy jest cos do utrwardzenia paznokci oprócz zelu , który mozna nałozyc na paznokcie aby były trwardsze , nie wiem czy zwykły utrwardzacz do lakierów wystarczy aby "zamortyzowac" nieporzadane ruchy i zeby sie nie połamały
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
BAN stały
|
Dot.: Utwardzenie Paznokcia ?
Ogolnie rzecz biorac powinnas o nie super extra zadbac! ;] Mozliwosci masz wiele- smarowanie olejkiem rycynowym,moczenie w zelatynie, smarowanie oliwa z oliwek,zakup mirry,odzywka utwardzająca w formie lakieru (i na to nawet lakier),jakas bomba witaminowa ( np killys) , utwardzacz ( np Sallly H),jakis preparat Nail Tek...musisz tez zapomniec o pilnikach metalowych i przerzucic sie na szklane lub papierowe (mniej niszcza paznokcie).
Albo po prostu pomyslec o utwardzeniu pazurow zelem...! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Hej Kasiu
![]() Miałam przez dłuzszy czas taki problem jak Ty. Udało mi sie zapuscic długie pazurki, niektórzy sie pytaja czy nie są one przypadkiem sztuczne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
![]()
WITAM!! dziekuje za porady, nie mama pojecia jak sie moczy paznokcie w zelatynie(czy sie ja rozpuszcza w wodzie ciepłej i trzyma jakis czas?), i nie wiem co to jest preparat Nail tek?gdzie moge go dostac (czy zwykły sklep z kosmetykami wystarczy?), w czym pomaga mirra i równiez nie mam pojecia gdzie ja mozna dotac:P paulakrk-jak mozesz odp, jeszce na moje watpilowaci ,mam papierowy pilnik uzywam go, ale od jakiegos czasu ich nawet nie piłuje czy spiłowywuje poniewaz była u kosmetyczki nadała mi kształt i oczywiscie pomalowała ale od tego czasu moje paznokcie nie miały okazji poczuc pilnicza, a przy okajzi kupiłam sobie odzywke , oraz zazywam witaminy tzn salice która jest podobno dobra na własy i na paznokcie, chyba tylko mi pomogła przy panzokciach bo własy dalje mi wypadaja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
BAN stały
|
Co do zelatyny - zgadza sie
![]() Odzywka z mirra- poszukaj w internetowych sklepach, na pewno cos znajdziesz! I zapomnialam o jednej waznej rzeczy- łykaj cos! Jakis skrzypek polny czy inny zestaw witaminowy- zazwyczaj naprawde widac efekty- choc oczywiscie nie od razu! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
hej destiny666 nie wiem czy jest osobno podklad bo ja nigdy nie uzywalam ale ten o ktorym ja pisze jest 3w1 i nie narzekam ani ciut ciut
buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Ja kupowałam Bell 3 w 1 jakis miesiąc temu w takim opakowaniu kwadratowym (dokładnie tak wygląda jak w zgłoszeniu KWC). Oprócz niej w sklepie były jeszcze utwardzacz do lakieru i utwardzacz paznokci, więc nie wiem czy ta jest ulepszona. W każdym razie jest bardzo dobra.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
utwardzacz do lakieru bell
Pilnie potrzebuję zakupić ww. utwardzacz. Dla mnie jest on niezastąpiony (używałam inne i nie spełniają moich oczekiwań). Niestety w moim mieście nie ma. Do tej pory zaopatrywałam się w Tesco w Bielsku, ale zlikwidowali stoisko :-( Bell. Może wiecie gdzie w Katowicach na pewno kupię ten kosmetyk. Jeżeli, któraś z was, niekoniecznie z Katowic, nie ma problemu z jego zakupem i mogłaby mi zakupić 2 szt. to byłabym wdzięczna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: utwardzacz do lakieru bell
Czy ten utwardzacz jest całkowicie bezbarwny, czy lekko różowy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Ten lakier możesz kupić na stronie internetowej www.bell.com.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
wiem,że można go kupić na stronie ale 10,5 zł kosztuje wysyłka (mają opcję tylko za pobraniem), co za bardzo się nie opłaca, zwłaszcza, że nie potrzebuje nic innego z bell.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanko
![]() Piszecie (i tu i na KWC) że jakis utwardzacz jest super, nadaje połysk itd. A co z rozmazywaniem wzorków? Mnie już cos trafia ![]() Znacie taki???
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Froggie!!! Absolutnie polecam Sally Hansen Mega Shine... nie ma sobie rownych!!! pazurki wygladaja się jakby byly caly czas mokre, i super spaja wszystkie warstwy lakieru.. idealnie rowna powierzchnia (nawet przy frenchu gdzie biala czesc byla wykonana gestym lakierem
![]() ![]() ![]() Z tańszych.. ewentualnie avonu taki fioletowawy.. dobry - trzyma do 4 dni!!! Pozdrawiam ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Ehhh recenzje na KWC niezbyt zachęcające ma
![]() I jak na moje paćkanie to chyba trochę za drogi ![]() Co 2 tyg musiałabym nowy kupować ![]()
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
U mnie w szafce jest teraz utwardzacz firmy Inglot,
a co do rozmazywania wzorków , to z tego właśnie powodu po prostu przestałam używaż tego utwardzacza, Służy tylko do mocowania ozdób. Jestem chyba jedyna malująca , która zbojkotowała kompletnie używanie utwardzacza na lakier- kaczka dziwaczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() misie i żabki dziwaczki hihi ![]()
![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
![]()
Witam!!
Od pewnego czasu opanowałam sztukę zdobienia paznokci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawaim serdecznie ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
BAN stały
|
Dot.: Utwardzacz!Jak zachowac piekne wzory?
Akurat z utwardzaczem sprawa jest dosyć prosta..Większość preparatow dostepnych na rynku dobrze spelnia swoje zadanie - mysle ,że spokojnie mozesz kupic jakiś popularny produkt, ogolnodostepnych firm -Loreal, Sally Hansen, Rimmel czy cos...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
A ja polecam wyszukiwarkę
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=69411
![]() |
#60 |
Rozeznanie
|
Dzieki Froggi duzo znalazłam.....mam ochote wyprobowac ten Inglot "Diamond top coat" i Bell skoro wszystkie tak zachwalaja
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.