![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
![]()
Tak ! Tak po prostu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tak po prostu ....
*thx.
*chyba pocieniuje je ale się boje ze nie opanuje ich;( *ale jak nie dam pianki to mi si epusżą baardzo:| |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tak po prostu ....
Kręcone włosy mają to do siebie, że nie mogą być ciężkie = długie.
Najlepiej kręcą się kiedy są różnej długości. Dlaetgo przede wszystkim trzeba je wycieniować, ale pożądnie u dobrego fryzjera ![]() Ja robię tak, że po umyciu i płukaniu w zimnej wodzie, wcieram odrobinę odżywki takiej do spłukiwania (po użyciu jej najpierw normalnie i spłukaniu!) i nie rozczesuję włosów, ewentualnie końcówki. po takich zabiegach loki mam całkiem przyzwoite ![]() ![]() Przyznam także, że w moim wypadku świetnie sprawdził sie szampon Garniera "lśnienie i blask" (?) dokładnie nie pamiętam nazwy... Nawilżenie= piękne loki... ale nei można ich przeciążyć i przetłuścic.
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Dot.: nijakie włoski, nie kręcona nie proste;/ proszę o pomoc
dobre sciecie, odzywka do wlosow mocno nawilzajaca, czasem jak mialam wilgotne wlosy jeszcze, skrecalam je i spinalam w koczek, pozniej ladnie sie ukladaly
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
wiecie co dziewczyny...tak czytam te wsze wypowiedzi...i dochodze do jednego wniosku- nie jestem sama
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
baaardzo dziękuję. Chyba wycieniuję te włsoy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Zglasza sie posiadaczka nijakich wlosow
![]() Mialam swego czasu naprawde ladne fale,niektore kosmyki nawet sie ukladaly w grube loczki przy dlugich wlosach,lekko wycieniowanych wlosach,ale teraz juz sie tak ladnie nie ukladaja.Pamietam ,ze to tez byla zasluga szamponu - Gliss Kura z jedwabiem i serii Nivei do kreconych wlosow.Zaczelam farbowac wlosy i teraz juz nie ma takiego ladnego efektu krecenia sie,wiec widze ze to bardzo obciaza wlosy,nawet jesli sie je nawilza. Co do strzyzenia - mialam kilka razy wycieniowane wlosy, bardzo mocno i technicznie dobrze ostrzyzone.Czasami pomagalo to na skrecenie sie wlosow, czasami nie - zyly wlasnym zyciem. Moze ktoras z Was wie jak sie powinno scinac wlosy,zeby byly bardziej krecone/ pofalowane? Nozyczki czy brzytwa ?
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
![]()
To niesamowite. Zaczęłam czytać Wasz wątek raczej z ciekawości, i oczekiwania porady czy moje włosy są zdrowe, czy puszą się coraz bardziej, bo są zniszczone.
Poczytałam, poczytałam i wczoraj wypróbowałam rady dziewczyn. Włosy umyła, nierozczesałam, wtarłam piankę do włosów kręconych i mam pięknie lokowane włosy - nawet na drugi dzień są w stanie takim, że można wyjśc do ludzi ..... Niesamowite ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Dobrze że choć Tobie się udało
![]() Ja bym chciała mieć albo prsote całkiem albo loczki, ale... ![]() Alefajna panka na puszenie isę <beauty, extra strong, taka fioltetowa. super jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
up
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
ja tez mam takie nijakie wlosy, ale zeby byly krecone to po umyciu i nalozeniu odzywki nakladam pianke nadajaca polysk (np z woskiem lub jedwabiem) i delikatnie ugniatam wlosy rekami lub recznikiem i tak pozostawiam az wyschna.
jednak wolalabym by byly proste niz krecone, ale niestety chyba bez prostownicy to niemozliwe. moze zapuscic wtedy beda ciezsze i stana sie prostsze? na razie staram sie przezyc w tych loczkach, nawet juz je troche polubilam,kiedys nienawidzilam swoich kreconych wlosow i zwalczalam je usilnie prostownica, ale strasznie poniszczylo mi to wlosy i teraz robie im "odpoczynek" czyli intensywna kuracje odzywiajaca i odstawilam suszarke i prostownice (oprocz grzywki ktora musze prostowac bo wygladam jak debil z takim lokiem na czole ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
a powiedzcuie mi jeszcze, czy wy rozczesujecie po myciu??
a jeśłi chodzi o to mocne cieniowanie to będzie się dało związać kucyk czy niee. Edytowane przez dziewczyna6 Czas edycji: 2006-12-19 o 16:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
up. HeLP me please!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
Heh, jakbym czytała o swoich włosach
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może przynudzę, ale czy po piance włosy trzymaja sie w tychże lokach, falach itd do nast mycia? tzn. 2dni? i czy nie wysusza Wam włosów? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
to zalezy od pianki
![]()
![]() |
![]() |
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Też mam nijakie włosy, tylko że ja cały czas dążę do ich wyprostowania a nie kręcenia. Prostownica już dość zniszczyła mi włosy, więc zaczęłam kombinować z grubą szczotką. I muszę przyznać że ten sposób bardzo mi się spodobał. Włosy nie są idealnie proste ale i nie nijakie. Mają takie jakby bardzo grube fale co dodaje im objętości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
uzywam taft jasnorozowej "jedwabisty polysk - wlosy zniszczone", zwykla z marketu
![]()
![]() |
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Wycieniowałąm te włoski tak jak pisałeście. Tylko ona si eraczej wyprostowały prawie:P A jeśłi chodiz o kręcenie to praie wcale. raczej takei małe fale chyba.
I dostałam prostowniczkę ![]() ![]() ![]() ![]() I jeszcze jedno: to jest prostownica TECHNIKA GERMANY :/. I jeśłi któraś z was ją miała to neich się wypowie, bo wydaje mis ie nie źle prostuje końcówki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
i jeszcze coś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
to teraz ja opowiem swoja historie i swoje zalamnie nerwowe
![]() jak bylam mala mialm wlosy prose jak druty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 wlosy kreca sie gdy jest wilgotno 2 loczki mi sie pusza i prostyja (opadaja) 3 wyprostowane wlosy trzymaja sie nie caly dzien ![]() i tak od trzech lat jestem skazana na prostowanie wlosy ratuje odzywkami i po wyprostowaniu sa piekne ale gdy je wysusze ....wyciagne na szczotke i nie wyprostuje sa ????tragiczne!!!! TERAZ JUZ WIEM ZE JESTEM SKAZANA DO KONCA ZYCIA NA PROSTOWNICE ![]() ![]() i mam taki problemik z tymi moimi kudelkami ![]() ostatnio bylam na dyskotece w wyprostowanych wloskach i skrecily sie tzn raczej spuszyly po godzienie ![]() ![]() stwierdzialm ze ja nigdy nie bede dobrze wygladala na dyskotece lub innym miejscy gdzie musze wyjsc na dwor;( plakac mi sie chce ![]() czy da sie cos z tym zrobic?? dla osoby ktora mi pomoze dam gwiazdke z nieba ![]() nie chce zakladac oddzielnego watku bo amm jeszcze male pytanie ![]() ![]()
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
może prostownica po prostu przesuszyła CI włosy, spowodowała, że stał się ciensze, wiec lepiej sie krecą..... ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
pewnie tak jest
![]() ![]()
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Emilcia_1616 Twoim włosom potrzeba porządnego nawilżenia. Najlepiej byłoby zainwestować w profesjonalne kosmetyki. Zabieg w salonie raz na jakiś czas też byłby zbawienny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
moze moja rada bedzie dosc drastyczna, ale na pewno pomoze i skonczy Twoj koszmar raz na zawsze: zetnij wlosy i wyrzuc prostownice. pozbedziesz sie sianowatych, rozdwajajacych sie przesuszonych koncowek, bedziesz miala zdrowe i mocne wlosy, ktore bez prostownicy odzyja i odrosna znow Twoje ukochane druciki
![]() ![]() od kiedy rozstalam sie z prostownica, zauwazylam ze moj problem wypadajacych wlosow prawie calkowicie zniknal. sa mocniejsze, gestsze, bardziej miekkie i lsniace
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
nie zetne nigdy w zyciu
![]() ![]() ![]() ![]() a moze znacie jakis sposob zeby fryzura przetrwala calą noc?? i cos zeby loczki po godzinie nie zamienily sie w siano???
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.