oszukał mnie ile ma lat.. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-11-27, 19:13   #31
wenedka
Zakorzenienie

Dot.: oszukał mnie ile ma lat..

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Przepraszam cie bardzo ale twoja historia mnie rozsmieszyla ,powaznie

Przez dwa lata cie oklamywal ,szok ,dlaczego ,w jakim celu ,jak mozna tego nie sprawdzic ,glupie ogladanie fotek na dokumentach w celach posmiania sie jak wygladalo sie 10 lat wczesniej wystarczy czy tylko ja tak mam ? ;-)

Wstyd ze starszy abosolutnie nie, ale wstyd ze cie oklamywal owszem .
moze i imie ma inne?;-) sorrki za zart ale nadal sie usmiecham.

co do roznicy wieku to nie ma reguly i recepty ,recepta na fajny zwiazek jest szczerosc i milosc.

co bym zrobila?
spalila sie ze wstydu przed rodzinom ,znajomymi to raz ,
dwa -porzadne przepytanie delikwenta dlaczego to robil
trzy-mega foch
cztery-zastanowienie sie co dalej w koncu klamstwo z pozoru lekkie i nie szkodliwe ale z drugiej strony trwajace 2 lata .

to bys szok przezyla w trakcie branai slubu i podawania daty urodzenia
w zupełności zgadzam się z Paulą. Też się zastanawiam, jak to możliwe że przez 2 lata udało mu się to utrzymać w tajemnicy. Sprytny musi być :P Przepraszam, ale tak właśnie myślę
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-27, 19:26   #32
tama
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
w zupełności zgadzam się z Paulą. Też się zastanawiam, jak to możliwe że przez 2 lata udało mu się to utrzymać w tajemnicy. Sprytny musi być :P Przepraszam, ale tak właśnie myślę
Jak to możliwe?
Powyższa historia dowodzi, że jednak możliwe. A dziewczynie na pewno do śmiechu nie jest, zwłaszcza gdy czyta uwagi "jakie to zabawne". Bo ku uciesze forum tej historii nie opisała.
Nigdy Was nikt nie oszukał? Nie? To nigdy nie mów nigdy.

89 - 88 - 87 - 86 - 85- 84 -83-82 - 81 - 80 - 79- 78 - 77 - 76 - 75 -74 - 73 - 72 - 71 - 70 kg
tama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-27, 19:41   #33
wenedka
Zakorzenienie

Nie twierdzę wcale, że to jej wina, tylko faceta i już. Musi byś sprytny, by ukryć taki fakt to nie lada wyczyn, jak dla mnie. Zabawne jest tylko, jaki miał cel w ukrywaniiu swego wieku i ogólnie cała sytuacja.
Stary 2006-11-27, 19:44   #34
primavera
Zakorzenienie

gorzkawa - a w jaki sposób dowiedziałaś się, ile tak naprawdę ma lat?
Powiedział ci czy wyszło przypadkiem?
primavera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-27, 19:50   #35
motylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez primavera Pokaż wiadomość
gorzkawa - a w jaki sposób dowiedziałaś się, ile tak naprawdę ma lat?
Powiedział ci czy wyszło przypadkiem?
Zobaczyla w jego aucie, z ktorego korzysta, jego dokumenty Ja jestem ciekawa jak sie tlumaczyl
motylek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-27, 19:51   #36
tama
Rozeznanie

Cytat:
Nie twierdzę wcale, że to jej wina, tylko faceta i już. Musi byś sprytny, by ukryć taki fakt to nie lada wyczyn, jak dla mnie. Zabawne jest tylko, jaki miał cel w ukrywaniiu swego wieku i ogólnie cała sytuacja.
Ukrywał swój wiek, bo bał się, że gdy powie prawdę - Gorzkawa da mu kosza. I nie bez przyczyny, bo sama mu powiedziała, że nie akceptuje różnicy większej niż 10 lat. Nie usprawiedliwiam go oczywiście, tylko twierdzę, że może warto wziąć ten fakt pod uwagę, zanim się faceta ukamienuje. I dla mnie zabawne coś takiego nie jest. Raczej nieciekawe.
Ale możliwe, że jestem jakaś dziwna.

89 - 88 - 87 - 86 - 85- 84 -83-82 - 81 - 80 - 79- 78 - 77 - 76 - 75 -74 - 73 - 72 - 71 - 70 kg
Stary 2006-11-27, 19:53   #37
Pomadka
Zakorzenienie

Gorzkawa-czy twój facet dowiedział się już o tym, że odkryłaś jego "tajemnicę", czy wciąż z nim jeszcze o tym nie rozmawiałaś?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-27, 20:00   #38
Aeterna
Zakorzenienie

Śmiechy czy nie - Dziewczyna ma problem i tego się trzymajmy .

Zgadzam się, ten wiek to pikuś, ale to oszukiwanie - już nie.
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-27, 20:02   #39
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tama Pokaż wiadomość
Ukrywał swój wiek, bo bał się, że gdy powie prawdę - Gorzkawa da mu kosza. I nie bez przyczyny, bo sama mu powiedziała, że nie akceptuje różnicy większej niż 10 lat. Nie usprawiedliwiam go oczywiście, tylko twierdzę, że może warto wziąć ten fakt pod uwagę, zanim się faceta ukamienuje. I dla mnie zabawne coś takiego nie jest. Raczej nieciekawe.
Ale możliwe, że jestem jakaś dziwna.

gdyby Gorzkawa tego nieodkryła teraz, nigdy pewnie by się nie dowiedziała, żyłby w wiecznej nieświadomości, też po hipotetycznym ślubie, prawda? To było nieuniknione. Nic go nie usprawiedliwia.
Yhmhy, to nie ty jesteś dziwna, nikt tego nie powiedzial. Nie miałam również zamiaru naśmiewać się z załozycielki wątku. To by było na tyle.
Stary 2006-11-27, 21:07   #40
tama
Rozeznanie

No zgoda.
Tylko w czym rzecz.
Czujesz się, jakby ktoś Ci wylał na głowę kubeł zimnej wody, przychodzisz tu, wywnętrzniasz się i nie czytasz, już dajmy na to: "Rozśmieszyło mnie to, czym Twój facet się <popisał>" tylko "Rozśmieszyła mnie Twoja historia". A Ciebie zapewne w tym wszystkim NIC nie śmieszy.
Odrębną sprawą jest to, że pyta ktoś, jak mogłaś niczym ostatnia naiwna nie zajrzeć do dowodu. Bo dla kogoś, kto kocha i ufa to tak naturalnym odruchem nie jest - jeśli nigdy po danym człowieku kłamstwa się nie spodziewał. [albo nie interesują go jakieś tam zdjęcia w dokumentach partnera, w czym ja osobiście nic zdumiewającego nie widzę].

O to "szło".

A! I jeszcze czytasz, że powinnaś płonąć ze wstydu przed rodzicami i znajomymi. Tak, jakbyś to Ty odpowiedzialność za wybryk faceta dźwigała. Chyba ktoś inny powinien się tu tłumaczyć i wstydzić.

Moim zdaniem.*

Edytowane przez tama
Czas edycji: 2006-11-27 o 23:48 Powód: *
Stary 2006-11-27, 21:46   #41
totally'sexy
Raczkowanie

GG do totally'sexy

U mnie jakoś tak się zdarza, że praktycznie zawsze zerkam w dokumenty swoich wybranków...ciekawość
totally'sexy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-28, 08:01   #42
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tama Pokaż wiadomość
No zgoda.
Tylko w czym rzecz.
Czujesz się, jakby ktoś Ci wylał na głowę kubeł zimnej wody, przychodzisz tu, wywnętrzniasz się i nie czytasz, już dajmy na to: "Rozśmieszyło mnie to, czym Twój facet się <popisał>" tylko "Rozśmieszyła mnie Twoja historia". A Ciebie zapewne w tym wszystkim NIC nie śmieszy.
Odrębną sprawą jest to, że pyta ktoś, jak mogłaś niczym ostatnia naiwna nie zajrzeć do dowodu. Bo dla kogoś, kto kocha i ufa to tak naturalnym odruchem nie jest - jeśli nigdy po danym człowieku kłamstwa się nie spodziewał. [albo nie interesują go jakieś tam zdjęcia w dokumentach partnera, w czym ja osobiście nic zdumiewającego nie widzę].

O to "szło".

A! I jeszcze czytasz, że powinnaś płonąć ze wstydu przed rodzicami i znajomymi. Tak, jakbyś to Ty odpowiedzialność za wybryk faceta dźwigała. Chyba ktoś inny powinien się tu tłumaczyć i wstydzić.

Moim zdaniem.*

wrzuc na luz ,kobieto ,no trudno ale historia mnie rozsmieszyla i nic na to nie poradze.

Przykro mi bardzo ze dziewczyna zostala tak potraktowana ale czy to moja wina?

Teksty o nieakceptowalnosci roznicy wiekszej niz 10 lat tez sa bez sensu ,zakochasz sie i co ?mozna sobie taki teskt w kieszen wsadzic ,po co sie ograniczac?milosc jak widac nie wybiera.

Chlopak stary kon a glupi i tyle ,skoro bal sie ze wiek bedzie przeszkoda.

Co do sprawdzania dowodu itp to ja jakos nie mialm nigdy problemu zeby wpsc ,zobaczyc prawko itp ,bo normalny czlowiek tego nie ukrywa po sejfach .

Wstyd - nie mnie byloby glupio ze dalam sie oszukac i,przeciez jego znajomi wiedzieli ile ma lat itp ,tak trudno dojsc do tego ?przeciez kiedys konczyl szkole,spotykajac sie rozmawiasz gdzie konczyl szkole ,czy maja jakis wspolnych znajomych ze szkoly.wspominajac jakies wydarzenie np stan wojenny latwo poliyczyc ile sie ma lat i tego typu sytuacje .--czy tylko ja prowadze normalne rozmowy ?

normlany czlowiek nie ukrywa swojego wieku i tyle!

nie obciazam autorki bo to przeciez nie jej wina ale wspolczuje i zastanawiam sie jak z tego wybrnie.
z jednej strony to blahy powod ale z drugiej skoro przez 2 lata potrafil ukrywac taka pierdołe to powazne sprawy tez potrafi .

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-28, 09:50   #43
burzowa
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to burzowa

cóz ....byłam w podobnej sytuacji ..z tym że moje kochane dodało sobie 3 latka ( jest młodszy ode mnie ). W sumie to na początku znajomości ,na moje pytanie ile ma lat - odpowiedział a właściwie ot coś tam burknął )a ja nie drążyłam tematu . W kazdym razie po pewnym czasie zapytałam go o dzień i miesiąc urodzin , a ten mi wyrecytował dokładną datę wraz z rocznikiem i szczęka mi opadła , zaniemówiłam normalnie ...gdy zapytałam go dlaczego nie powiedział prawdy , stwierdził ze gdybym od początku wiedziała ile ma lat to zapewne nie chciałabym z nim rozmawiać , bo doszłabym do wniosku że jest gówniarzem ))a zresztą ....jak to on powiedział " co to za różnica 3 lata w te czy we wte ".Faktem jest ze poczułam sie oszukana ale teraz to bez znaczenia .W sumie nie dziwię mu się , prawdopodobnie znając prawdziwy wiek zrezygnowałabym z tej znajomosci już na poczatku .....i straciłabym wiele , bardzo wiele . A tak , jestesmy juz prawie dwa lata i nie wyobrazam sobie bez niego życia ...a ze jest młodszy ? I tak wyglądam młodziej od niego )) W twoim przypadku niepokojące jest to , ze w niewiedzy trwałaś 2 lata , i to jest dla mnie to dziwne :/ Niemniej jednak jeśli zaakceptowałaś go takim jakim jest i naprawdę go kochasz to wiek nie ma znaczenia , nie powinno ci to przeszkadzać ....
burzowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-28, 10:28   #44
Canilette
Raczkowanie

Talking Dot.: oszukał mnie ile ma lat..

Gorzkawa Kobieto będize wszystko dobrze, i słusznie doszłaś do wniosku że zbyt wielką przywiązujesz wagę do wieku Ja kiedyś też se wyznaczałam granice wiekowe (w młodym szczenięcym wieku) ale jak poznałam mojego TZ to przestało być dla mnei wazne Nie warto się tym zadręczać bo miłośc nie wybiera a wiek w tym momencie nie ma najmniejszego znaczenia tymbardziej, że jak wnioskuję z opisu on wcale na swoje lata nie wyglada
Słuchaj moja kumpela wyszła za mąż za faceta młodszego od Twojego TZ ale w rzeczywistości to on wygląda na duuuużo starszego i co na to powiesz?? także pod względem wieku uszy do góry i nie przejmuj się tym Powiem Ci jak ja miałam w swoim życiu i może to Cię utwierdzi w przekonaniu, że wiek nei ma znaczenia. Jestem tzw "późnym dzieckiem" i to ja byłam w sytuacji gdzie na mojego tatę móili: " ooooo z dziadziusiem przyszłaś???" ale mi to nie przeszkadzało, tzn nie miałam uczucia wstydu czy co..Wcale, tylko jako mała dziewczynka oburzałam sie na to jak ktoś może nazywać mojego tatę "dziadziusiem" i wrzeszczałam że to mój TATA!! Parę lat później było to samo - tzn nie że wołali nadal "dziadziuś" ale że wcale się nie wstydziłam "siwego taty", to był mój tata i koniec. Nie miałam z teog powodu zwichrowanej psychiki , dodam, ze tata był sporo starszy od mojej mamy i wszystko było wporządku także dziećmi się nie przejmuj bo to jest miłość bezwarunkowa.

Pozostaje sprawa kłamstwa, ale widać biedak się wystraszył, skłamał a potem sytuacja między Wami się rozwijała, on Cię pokochał i to uczucie wzrastało i potem nie chcąc Cię stracić nie mówił o wieku...?? I chyba słusznie się obawiał co?? Nie wiem jak to dokładnie było ale najprawdopodobniej dlatego skłamał a potem to już mu ciężko było się przynać, może chciał wiele razy i mu nie przeszło przez gardło??

W każdym razie porozmawiaj z nim, wyjaśnij wszystko bo jeśli w innych sprawach jestes go pewna to nei znęcaj się nad nim za bardzo Jeśli go kochasz zapewnij go, że teraz już wiek nei ma dla ciebie znaczenia, że sobie to przewartościowałaś, bo jakby nei patrzeć to miłość jest najważniejsza nie?

Powiedz co myślisz i co zdecydowałaś
Canilette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-28, 11:51   #45
gorzkawa
Wtajemniczenie

Wczoraj przeprowadziłam z Tż rozmowe.. Powiedziałam ze jest mi bardzo przykro ze mnie oszukał i przez tyle czasu tkwił w kłamstwie. Zapytałam również czy wogóle miał zamiar mi kiedys o tym powedziec...

Usłyszałam, że jeszcze zanim mu powiedzialam o tym ze nie bardzo akceptuje związki powyżej 10 lat róznicy, to on czuł ze może mi przeszkadzać jego wiek, dlatego go zanizył. Ponoć bardzo mu sie podobałam, i bał sie ze go skresle na poczatku zanjomości (pewnie by tak było). No dobra to jescze zrozumiem, ale dlaczego przez 2 lata nie sprostował tego!?! Otóż usłyszałam że nieraz miał to juz na końcu jezyka, ale było mu strasznie głupio, bał sie mojej reakcji. Z czasem, mówił, ze było coraz gorzej i ze nie mógł sobie z tym poradzic i ponoc strasznie mu zle z tym było.. (no comment)
A czy wogóle miał mi zamiar kiedys powiedziec? Usłyszałam że na kazdym naszym spotkaniu miał taki zamiar........

Goraczkowo mnie zapewniał ze to jedyna rzecz, ze nic wiecej przede mna nie ukrywa i nigdy nie bedzie (bo oczywiscie powiedziałam mu ze straciłam do niego zaufanie!!..) że jest mu przykro, ze mnie oszukiwał, ze bardzo mnie przeprasza i takie tam..

No cóż.. Zawiodłam sie na nim. Pierwszy raz...
Jescze nie wiem co z nami bedzie, potrzebuje sobie to wszystko przemyslec..
Choc mysle ze miłość zwycięży..

Dziekuje dziewczyny za posty, niektóre pomogły mi spojrzeć na sprawe pod innym kątem, inne uświadomiły mi to oczym zawsze wiedziałam, ale czasem zapominałam.. ze miłosc jest najważniejsza, i nie wiek sie liczy ale to czy jest nam dobrze ze soba..

Ale rada na przyszłość, na poczatku znajomosci, zagladnijcie w dowodzik.. tak na wszelki wypadek

Pozdrawiam Was ciepło

wymiana książek

wymiana kosmetyków

wymiana szafa
gorzkawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-28, 11:54   #46
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Słuchajcie Tamy, bo mądrze prawi

Gorzkawa
Rozumiem, że czujesz się oszukana, ja też bym się czuła.
To, że dowodu faceta nie przeglądałaś nie dziwi mnie wcale, normalna sytuacja i jasne, że może się tak zdarzyć.
Co do wieku - faktycznie nie ma aż takiej wielkiej wagi, bo miłość nie wybiera pod kątem wieku.
Przeżyliścioe razem dwa lata i jak sądzę, to były dobre lata? Kochasz go, a on kocha Ciebie?
Gdybyś miała to skreślić, to na pewno nie powinnaś robić tego z powodu wieku, najwyżej z powodu kłamstwa.

Przyjrzyjmy się więc kłamstwu.
Dlaczego skłamał? Rozmawiałaś z nim o tym?Zapytaj. Może na początku nie chciał Cię stracić, a potem... potem nie potrafił już się z tego kłamstwa wycofać. No bo jak? Którewgoś dnia oznajmić "wiesz kochanie, muszę ci o czymś powiedzieć. Tak naprawdę mam o 4 lata więcej niż Ci powiedziałem."? I jakiej reakcji oczekiwać? Pewnie niezbyt pozytywnej.

Nie chcę go usprawiedliwiać, to fatalnie, że kłamał, bo to mocno nadszarpuje zaufanie. Ale jednocześnie w jakiś tam sposób jestem w stanie go zrozumieć.

Porozmawiaj z nim, postaraj się przeprowadzić rozmowę w miarę spokojnie, niech się wytłumaczy.

Edit.

Widzę, że rozmowa już się odbyła, tak myślałam...

No to teraz napiszę coś troszkę bardziej osobistego od siebie.
Zakochałam się w kimś. I okłamałam tę osobę w pewnej sprawie, też może nie jakoś strasznie ważnej. Ale skłamałam, bo było mi głupio powiedzieć prawdę, zareagowałam na zadane pytanie bardzo szybko, odruchowo - i odruchowo skłamałam.
I wiesz co? Jeszcze gł€piej czułam się z tym kłamstwem, niż z prawdą.
Naprawdę za każdym razem, codziennie, przy każdej rozmowie, myślałam o tym, byłam na granicy naprostowania tego, wyjaśnienia. Ale to bardzo trudne, powiedzieć "okłamałam cię, przepraszam."
W końcu się na to zdecydowałam, bo uznałam, że tak będzie znacznie lepiej, niż jeśli sprawa wyjdzie sama, nie ode mnie.
I tylko to różni mnie od Twojego faceta, zdecydowałam się powiedzieć. No i różnica stażu, Wasz jest długi i facet powinien był powiedzieć wcześniej. Bo im dłużej coś podobnego trwa, tym jest gorsze.
Ja bardzo się bałam reakcji na moje przyznanie się do kłamstwa, na szczęście była pozytywna, tzn zostałam w tej sytuacji zrozumiana. Akurat sytuacja była taka, że oszukana przeze mnie osoba była kiedyś w podobnej sytuacji (podobnej do tej, o jakiej kłamałam) i była w stanie zrozumieć moje uczucia.

To chyba tyle ode mnie. Myślę, że naprawdę jest mu bardzo przykro, że naprawdę chciał Ci powiedzieć, ale "coś" mu nie pozwalało. Najpewniej strach przed reakcją. Bo to naprawdę bardzo trudne.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-28, 14:24   #47
taszkin
Zakorzenienie

Cytat:
Wierzcie mi, że jest to możliwe. Gdy ukochana osoba zapewnia o pewnym fakcie, my darząc ją zaufaniem, nawet nie pomyślimy o jakimkolwiek sprawdzaniu. To tak, jakbym ja zaczęła sprawdzać teraz mojego partnera pod jakimś kontem, tak dla przestrogi, mimo, że mu ufam i wierzę...głupie .
Moja siostra była w 3,5 letnim związku. Pewnego razu, gdy chłopak miał Ją odwiedzić (miałyśmy wspólny pokój, własnie sprzątałyśmy) zaczęła panicznie wpychać do zapełnionych juz półek swoje podręczniki (do II klasy, a że chodziła do plastyka nie było na kogo 'zwalić') On był dużo starszy ..za jakiś czas prawda wyszła na jaw. Rozmawialam z nim, był w szoku. My w nie mniejszym. Szczerze powiem, nie wiem jak Ona tego dokonała, o byli ze sobą blisko (tak, patrząc z zewnątrz oczywiście).Wiem, ze u dorosłego człowieka ukrycie wieku w związku jest trudniejsze, ale nigdy nie powiem, że niemożliwe.

Z takim kłamstewkiem to jest tak, że im dlużej się go trzyma tym trudniej się do niego przyznać. Popełnił błąd i nie umiał się z niego wykaraskać...
Życzę Wam wszystkiego dobrego w budowaniu wspólnego początku, od nowa, na wzajemnej szczerości, nawet (a zwłaszcza) detalicznej.
.
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-28, 16:38   #48
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taszkin Pokaż wiadomość
Wierzcie mi, że jest to możliwe. Gdy ukochana osoba zapewnia o pewnym fakcie, my darząc ją zaufaniem, nawet nie pomyślimy o jakimkolwiek sprawdzaniu. To tak, jakbym ja zaczęła sprawdzać teraz mojego partnera pod jakimś kontem, tak dla przestrogi, mimo, że mu ufam i wierzę...głupie .
No nie wydaje mi sie, że ktoś specjalnie sprawdza swojego partnera i wręcz grzebie mu w dokumentach. Takie sprawy, moim zdaniem, powinny wyjść same, nawet przypadkowo. Ja bynajmniej nie szpieguje mojego faceta.
Z drugiej strony, nie dziwię Ci się, Gorzkawa, że straciłaś do swojego Tż zaufanie. Ja nie wiem nawet, czy byłabym zdolna ponownie go nim obdarzyć
Stary 2006-11-28, 21:50   #49
taszkin
Zakorzenienie

Cytat:
Takie sprawy, moim zdaniem, powinny wyjść same, nawet przypadkowo.
Tak, powinny. I wyszły. Ale partner dokładał wszelkich starań by to ukryć (mogły być bardzo dokładne), co ten fakt opóźniło...
Nie takie 'oczywistości' ludzie potrafią ukrywać latami.
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-01, 11:23   #50
Rena
Zakorzenienie

Bede brutalna, ja bym na Twoim miejscu zerwała. I nie chodzi tu o to ile ma lat ale o klamstwo. Przez dwa lata?? Jak dla mnie jest taki malutki! tchorz!!! Nie znajduje, zadnego slowa na usprawiedliwienie... co on jeszcze potrafilby zataic?? nie wiem czy chce wiedziec...

Mnie sie kiedys zdarzylo ze chlopak mnie oszukal - ale nie po dwoch latach, bez przesady, sprawa wyszla po 1,5 miesiaca spotykania, sama sie zorientowalam, ze jego wypowiedzi nie ukladaja sie w logiczna calosc. Chodzilo o studia. Ja faktycznie klade nacisk na wyksztalcenie, wszyscy moi znajomi to wiedza. On tez to wiedzial. Ja mu podziekowalam za znajomosc.
Wydzwanial, szalal, ale nie znalam slowa wybacz. Sprawa nim wstrzasla silnie i faktycznie wzial sie w garsc i je skonczyl. Teraz ma dobra prace i inna dziewczyne. Zimny przysznic mu dobrze zrobil.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-01, 12:44   #51
koKOro
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Bede brutalna, ja bym na Twoim miejscu zerwała. I nie chodzi tu o to ile ma lat ale o klamstwo. Przez dwa lata?? Jak dla mnie jest taki malutki! tchorz!!! Nie znajduje, zadnego slowa na usprawiedliwienie... co on jeszcze potrafilby zataic?? nie wiem czy chce wiedziec...

Mnie sie kiedys zdarzylo ze chlopak mnie oszukal - ale nie po dwoch latach, bez przesady, sprawa wyszla po 1,5 miesiaca spotykania, sama sie zorientowalam, ze jego wypowiedzi nie ukladaja sie w logiczna calosc. Chodzilo o studia. Ja faktycznie klade nacisk na wyksztalcenie, wszyscy moi znajomi to wiedza. On tez to wiedzial. Ja mu podziekowalam za znajomosc.
Wydzwanial, szalal, ale nie znalam slowa wybacz. Sprawa nim wstrzasla silnie i faktycznie wzial sie w garsc i je skonczyl. Teraz ma dobra prace i inna dziewczyne. Zimny przysznic mu dobrze zrobil.
to faktycznie radykalne podejscie piszesz, ze klamstwo wyszlo po 1,5 miesiaca wiec nie mozesz wiedziec co by bylo po 2 latach dobrego zwiazku. Nie jest łatwo wyrzucic kogos ze swojego serca i zycia.

moim zdaniem najwieksza krzywda jest tu utrata zaufania. Mam nadzieje, ze wszystko sie ulozy. POwodzenia

p.s. najbardziej bawily mnie wypowiedzi o tym jak moglas nie sprawdzac dokumentow. Chociaz moze warto wyciagnac wnioski hyhy

zakorzenienie
koKOro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-01, 14:36   #52
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koKOro Pokaż wiadomość
to faktycznie radykalne podejscie piszesz, ze klamstwo wyszlo po 1,5 miesiaca wiec nie mozesz wiedziec co by bylo po 2 latach dobrego zwiazku. Nie jest łatwo wyrzucic kogos ze swojego serca i zycia.
nie jest - wlasciwie dobre pytanie zadajesz, bo sama sie zastanawiam... ale widocznie podobnie jak Paula78 wszystko chce wiedziec.... no nie kochalam tego czlowieka, nie zdazylam sie zakochac. Pamietam tylko ze zrobil to bo mial straszne kompleksy...
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-01, 16:23   #53
Ray
Zakorzenienie

ja mialam sytuacje podobna jak bylam mloda oszukalam chlopaka bo balam sie ze wyjde na gowniare... kiedy mu powiedzialam prawde byl w szoku z lekka ale nie zrezygnowal z naszego zwiazku.... po prostu wiek nie gra roli tak to uznal i sadze ze wiek nie ma znaczenia ..
Stary 2006-12-01, 16:57   #54
nika672
Zadomowienie

Kłamstwa nie toleruję,więc chyba nie wybaczyłabym.Ale swoją drogą nieprawdopodobna historia.
nika672 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-01, 16:58   #55
scarlett_1
Rozeznanie

heh tyle jesteście razem i nieodwiedziałaś się ile ma naprawde lat?!!no ale cuż zdarza się i tak
scarlett_1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-01, 19:26   #56
atka83
BAN stały

Też mnie troszke dziwi fakt,że tyle jesteście razem,a ty nie wiedziałaś ile ma facet naprawde lat??? Dziwna sytuacja,ale jeśli jesteś w stanie się z tym pogodzić i nie będzie ci jednak przeszkadzało to,że jest starszy nie o 10,a o 12 lat to wybacz mu i bądzcie nadal razem
Chociaż ja nie wiem,czy bym mu wybaczyła,może i tak,ale miałabym wtedy ograniczone do niego zaufanie.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości