Masturbacja w związku - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-12-03, 16:08   #31
Rena
Zakorzenienie

Dot.: Masturbacja w związku

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
A ja sie z tym zupełnie nie zgadzam. masturbacja to coś zupełnie naturalnego i nie doszukuję sie wtym zadnej psychologicznej głębi.
ale z czym sie dokladnie nie zgadzasz?? z moja wypowiedzia?? nie napisalam, ze masturbacja jest zla i tez uwazam, ze jest zupelnie naturalna. Moj negatywny stosunek do tematu nie dotyczyl samozaspakajania jako takiego, ale tej wlasnie konkretnej opisanej tu sytuacji.

Zreszta zobacz co pisze ziec o dalszym ciagu znajomosci.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-03, 16:10   #32
miphuhiz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Z resztą, co ja bedę owijać w bawełne. sama tez to czasem robię, bez TŻa, chociaż go kocham najbardziej na świecie!
ja mam dokladnie tak samo. Kocham W. , mam satysfakcjonujace zycie seksualne i czasami w czasie kapieli lubie sobie sama zrobic dobrze
miphuhiz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-03, 16:19   #33
elisek
Zadomowienie

GG do elisek

Dobrze byłoby, gdyby wypowiedział się jakiś facet, nie sądzicie? Najlepiej taki, który ma za sobą więcej doświadczeń w sferze bliskich spotkań trzeciego stopnia z kobietami, czy podczas związku z każdą tak samo chętnie onanizował się ? Chętnie dowiedziałabym się, co na to faceci, bo wszyscy na pewno nie zastanawiają się ,czy to normalne, czy potrzebna zmiana partnerki, tylko poczynili jakieś badania i obserwacje. Ze strony kobiet wiesz już jak to wygląda - normalnie, sama natura
Wiele zależy pewnie też od poziomu libido - niektórzy i przy seksie po same uszy, przy nadmiarze będą to robić, a innym nie chce się już chcieć
elisek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-03, 18:26   #34
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ziec
Pytanie jest inne...może to nie ta partnerka? Przypomne to jest moja pierwsza i również ja jestem jej pierwszym.

jeśli współżycie jest satysfakcjonujące dla was to jest ok to ta partnerka ,Twoja masturbacjia jest rzeczą naturalną i jeśli nie ma wcześniej opisanych przezemnie zjawisk to wszystko jest ok nie martw się .
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-03, 20:32   #35
ziec
Raczkowanie

GG do ziec
Wink Dot.: Masturbacja w związku

Trosze się uspokoiłem i jakoś mi lepiej, że wygadałem się innym Wielkie dzieki wam wszystkim
Stary 2006-12-03, 21:21   #36
opolanka
Rozeznanie

Mozna..ale po co

Edytowane przez opolanka
Czas edycji: 2013-05-21 o 06:41
opolanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-03, 21:49   #37
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
ale z czym sie dokladnie nie zgadzasz?? z moja wypowiedzia?? nie napisalam, ze masturbacja jest zla i tez uwazam, ze jest zupelnie naturalna. Moj negatywny stosunek do tematu nie dotyczyl samozaspakajania jako takiego, ale tej wlasnie konkretnej opisanej tu sytuacji.

Zreszta zobacz co pisze ziec o dalszym ciagu znajomosci.
faktycznie coś nie doczytałam
spray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-12-03, 22:35   #38
Hania/Ziecia
Raczkowanie

GG do Hania/Ziecia
Do Reny!

Rena jestem bylą dziewczyną Ziecia i twoja wypowiedz bardzo mnie zirytowała. On się przecież pytał czy to normalne że ma ochote czasem się masturbować majac stala dziewczyne. A ty pisałaś naprawde głupie żeczy. Ni chce Cie obwiniać bo chyba po prostu nie zrozumialaś o co chodziło. Wiec postaram się troche wyjaśnić. W łóżku bylo nam naprawde idealnie i nie chodzi mi tylko o mnie. Po za tym który facet wolałby reke od pupy dziewczyny? Wydaje mi się że żaden... Może ty na takiego trafiłaś i masz jakies problemy. Po za tym miłość miedzy nami jest cały czas mimo że się rozstalismy. I to zdecydowanie nie z tego powodu jest to rozstanie... Ale Ty nie znasz sytuacji wiec nie możesz tego wiedzieć:/ Wiec na przyszłość nie osądzaj całości po takich skrawkach...
Hania/Ziecia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-04, 00:44   #39
Rena
Zakorzenienie

Dot.: Do Reny!

Cytat:
Napisane przez Hania/Ziecia Pokaż wiadomość
Rena jestem bylą dziewczyną Ziecia ...
witaj na wizazu, zapraszam także na watek powitalny
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=89361
Cytat:
i twoja wypowiedz bardzo mnie zirytowała.
przepraszam
Cytat:
A ty pisałaś naprawde głupie żeczy.
czy mam rozumiec, ze uwazasz to, co napisalam za niemadre?
Cytat:
Ni chce Cie obwiniać bo chyba po prostu nie zrozumialaś o co chodziło.
mozliwe ze nie zrozumialam.
Cytat:
Po za tym miłość miedzy nami jest cały czas mimo że się rozstalismy. I to zdecydowanie nie z tego powodu jest to rozstanie... .
hmmm
Cytat:
Po za tym który facet wolałby reke od pupy dziewczyny? Wydaje mi się że żaden... Może ty na takiego trafiłaś i masz jakies problemy.
nie jeszcze takiego nie spotkalam, ale jak spotkam to pedem na poczte z haslem na ustach "ja, ja pierwsza, ja!" wysylam list do ministerstwa edukacji... moze zalapie sie na jakis medalik za odkrycie nowego ewenementu naukowego
Cytat:
Ale Ty nie znasz sytuacji wiec nie możesz tego wiedzieć:/ Wiec na przyszłość nie osądzaj całości po takich skrawkach..
nie bylo moja ambicja ocenianie

Edytowane przez Rena
Czas edycji: 2006-12-04 o 01:25 Powód: dopisek
Stary 2006-12-04, 09:14   #40
Hania/Ziecia
Raczkowanie

GG do Hania/Ziecia
Do Reny! 2

Cytat:
Oni maja seks, a on rownolegle to robi. Dla mnie to jednoznaczna sytuacja tzn ze wlasnie jego potrzeby seksualne w tym zwiazku sa nierealizowane. Stad napisalam po co sie ma meczyc. To wazna dziedzina zycia i nie ma co jej ignorowac, ponadto w jego wypowiedziach nie da sie wyczuc milosci do tej dziewczyny tylko narastajaca zlosc.
Wiec pytałaś czy uważam twoja wypowiedz za niemądrą. No wiec odpowiedam że tak. Może nie cała, ale wiekszość. Więc co do tego cytatu: każdy wie że życie seksualne w związku jest bardzo ważne ale chodzi o to że on miał wszystko co tylko chciał i że zawsze był zachwycony tym. Nie wszczyscy koledzy mogli się pochwalić taka różnorodnością. Zieciowi chodziło o to że dlaczego ma ochote też sam to robić skoro ma wszystko o czym marzy. Piszesz że potrzeby są nierealizowane. Ale skad to wziełaś bo on o niczym takim nie pisał. Piszesz że nie da się wyczuć miłości z jego wypowiedzi. Dlaczego tak myślisz? Bo prosto opisuje suche fakty? Przecież on tylko chciał się dowiedzieć czegoś na dany temat i nię musiał z tego powodu pieszczotliwie o mnie pisać. A złość to już naprawdę przesada...

Wybacz że tak najeżdzam na Ciebie ale naprwde mnie uraziłaś. Zrobiłaś ze mnie strasznego potwora.
Stary 2006-12-04, 09:25   #41
miphuhiz
Zakorzenienie

Odnoszę wrażenie, że Zięc i Hania/Zięcia to ta sama osoba. I najprawdopodobniej jest to dziewczyna, ktorej chlopak lubil masturbacje pomimo "full servisu". Nie znam faceta ktory zastanawialby sie "Dlaczego "marszcze freda" jesli mam satysfakcjonujace zycie seksualne?" I dlatego ten temat wydawal mi sie dziwny. Teraz wiem dlaczego :/
Stary 2006-12-04, 10:06   #42
mimi44
Rozeznanie

GG do mimi44

z ust mi to wyjełaś
mimi44 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-04, 18:21   #43
Rena
Zakorzenienie

to co skladamy prosbe o sprawdzenie ip??
Stary 2006-12-04, 18:30   #44
mimi44
Rozeznanie

GG do mimi44

Cytat:
Nie,no zaraz odpisze ze zostali dobrymi przyjaciółmi i widuja sie często a ze nie ma komputera w domku to korzysta z jego
Stary 2006-12-05, 08:04   #45
Hania/Ziecia
Raczkowanie

GG do Hania/Ziecia

Ale macie wyobraźnie dziewczyny... I nie piszemy z jednego komputera...
Stary 2006-12-05, 14:29   #46
ziec
Raczkowanie

GG do ziec

Zaczynając ten temat myślałem, że są tutaj poważni ludzie i w miare dojżali, ale szkoda, że nie jest tak ze wszystkimi.

Ps. Jeżeli można to prosze o zamknięcie tego tematu ---> do moderatora.
Stary 2006-12-05, 14:41   #47
mimi44
Rozeznanie

GG do mimi44

Cytat:
Napisane przez ziec Pokaż wiadomość
Zaczynając ten temat myślałem, że są tutaj poważni ludzie i w miare dojżali, ale szkoda, że nie jest tak ze wszystkimi.
Ziec ludzie sa tu jaknajbardziej powazne
Odpowiedzieli ci na twoje pytanie,kazdy miał swój punkt widzenia,to normalne
Nie więm ,twoja dziewczyna sie obraziła na to ze ktos ci odpisał ze z waszego związku nic nie bedzie,bo czaem robisz sobie sam
Troche wasze/(twoje ) zachowanie wydaje sie byc dziecinne i niedojrzałe.Ty męczysz sie pytaniem dlaczego tak robisz,ona natomiast upewnia wszystkich ze było wam super i jest megasuperseksualna(hmm... ) i nikt więcej tak nie miał...ale juz teraz nie jestescie razem....troche to zakręcone i niezbyt przejrzyste.Wiec do kogo te pretensje?
Stary 2006-12-05, 14:48   #48
Rena
Zakorzenienie

tego typu prosby sklada sie na forum technicznym, to raz, dwa ja osobiscie nie widze powodu, aby zamykac.

Traktuj moja opinie tylko i wylacznie jako glos w dyskusji, bo to w koncu nie ja tu decyduje.
Stary 2006-12-05, 14:52   #49
Aeterna
Zakorzenienie

Typowe, nasuwają się ludziom czytającym temat różne skojarzenia związane z wątkiem i od razu jest: zamknijcie go, jeśli można.
Nie bądźmy dziecinni - wszyscy.
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-05, 15:06   #50
ziec
Raczkowanie

GG do ziec

Chcę żeby zostało zamknięte, ponieważ dyskusja zeszła na inny temat. Zreszta czytając niektóre wypowiedzi wyczuwa się ostrość i niesmak.

było wam super i jest megasuperseksualna wydaje się, że sadzisz, iż ona się przechwala, a przecież nie o to chodziło. Próbowalem opisać całą sytuacjie, to co mnie męczy w tym i co o tym sądzicie, ale wszystko poszło w inną stronę. Mam nauczkę, że chyba lepiej nie pytać sludzi o intymne rzeczy. Nie pytać się ludzi, którzy "wiedzą lepiej" i którzy nie do końca zdając sobie sprawę o co tak naprawde chodzi.
Stary 2006-12-05, 16:10   #51
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
Z moich informacji wynika, że Ziec i Hania korzystaja z różnych komputerów.

Cytat:
Chcę żeby zostało zamknięte, ponieważ dyskusja zeszła na inny temat. Zreszta czytając niektóre wypowiedzi wyczuwa się ostrość i niesmak.

było wam super i jest megasuperseksualna wydaje się, że sadzisz, iż ona się przechwala, a przecież nie o to chodziło. Próbowalem opisać całą sytuacjie, to co mnie męczy w tym i co o tym sądzicie, ale wszystko poszło w inną stronę. Mam nauczkę, że chyba lepiej nie pytać sludzi o intymne rzeczy. Nie pytać się ludzi, którzy "wiedzą lepiej" i którzy nie do końca zdając sobie sprawę o co tak naprawde chodzi.
Ziec na razie wątku nie zamknę - nie ma do tego podstaw, ale będę go obserwować i mam nadzieję, że nie wrócę tutaj z talią czerwonych kartek do rozdania.
Stary 2006-12-05, 16:28   #52
miphuhiz
Zakorzenienie

Cytat:

Sorki ale ile Wy macie lat??
po drugie moze nam powiesz dlaczego tak intensywnie Cie to meczy?? Po trzecie jesli wam bylo tak idealnie to my nie wimy dlaczego sie masturbowales. Ja sie masturbuje bo lubie sie czasami "zrelaksowac" w kapieli, moj chlop tez sie onanizuje od czasu do czasu.
Wasze zachowanie jest troszke dziwne i z tej sytuacji ktora wynikla na serio mozna bylo wywnioskowac, ze dziewczyna ktora spelnia wszystkie marzenia swojego chlopaka martwi sie dlaczego on sie jeszcze masturbuje i pisze to jako chlopak. A potem jeszcze musi sie obronic, wiec pisze jako dziewczyna Troche to zagmatwane, ale tak to wyglada
Stary 2006-12-05, 17:14   #53
Rena
Zakorzenienie

Dot.: Do Reny! 2

Cytat:
Wybacz że tak najeżdzam na Ciebie ale naprwde mnie uraziłaś. Zrobiłaś ze mnie strasznego potwora.
wybaczam Ci, to ze na mnie najechalas

Nie uwazam ani Ciebie ani nikogo innego za potwora, nie uzylam nigdzie takiego okreslenia, a co najwazniejsze nie mialam takich intencji. Jesli sie zle poczulas czytajac moje wypowiedzi, to bardzo przepraszam i jest mi przykro.
Stary 2006-12-05, 17:20   #54
bess
Zakorzenienie

To nie jest nic nienormalnego .Jedni jak sa w stalym zwiazku z czasem z tego rezygnuja inni nie.W czym problem?Przeszkadza ci to w jakis sposob we wspolzyciu?Ona ma cos przeciwko ?Pojmujesz to jako zdrade,masz poczucie winy w ogole?
Ja tu widze wydumany problem,wg mnienie masz sie czym przejmowac.(póki nie zaczniesz tego robic pare razy dziennie ,rezygnowac ze stosunku na rzecz masturbacji)

edit :moja wypowiedz dot.1 posta,bo niestety reszty nie chcialo mi sie czytac ale mysle zenie zboczylam zbytnio z tematu
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-05, 19:09   #55
Hania/Ziecia
Raczkowanie

GG do Hania/Ziecia

Cytat:
Jesli sie zle poczulas czytajac moje wypowiedzi, to bardzo przepraszam i jest mi przykro.
Dzieki Rena za zrozumienie
Stary 2006-12-05, 19:33   #56
ziec
Raczkowanie

GG do ziec

Cytat:
Napisane przez miphuhiz Pokaż wiadomość
Sorki ale ile Wy macie lat??
Wiek to masz podany w profilach, chyba że to była ironia.

Cytat:
po drugie moze nam powiesz dlaczego tak intensywnie Cie to meczy??
Po trzecie jesli wam bylo tak idealnie to my nie wimy dlaczego sie masturbowales.
Chciałem być fer w stosunku do dziewczyny bo wiem, że tak sie starała, żebym miał to czego pragne i tak było, a mimo to dalej czasem robiłem sobie sam.

Cytat:
Wasze zachowanie jest troszke dziwne i z tej sytuacji ktora wynikla na serio mozna bylo wywnioskowac, ze dziewczyna ktora spelnia wszystkie marzenia swojego chlopaka martwi sie dlaczego on sie jeszcze masturbuje i pisze to jako chlopak. A potem jeszcze musi sie obronic, wiec pisze jako dziewczyna Troche to zagmatwane, ale tak to wyglada.
Nie wiem jak to wyglądą, ale nawet bym o tym nigdy nie pomyślał, żeby tak zrobic.

Męczące są takie wypowiedzi...a chciałem tylko prosić o jakieś opinie czy wskazówki, a nie bawić się w tworzenie niewiadomo jakich historii.
Stary 2006-12-05, 20:43   #57
miphuhiz
Zakorzenienie

Cytat:
Wiek to masz podany w profilach, chyba że to była ironia.

Chciałem być fer w stosunku do dziewczyny bo wiem, że tak sie starała, żebym miał to czego pragne i tak było, a mimo to dalej czasem robiłem sobie sam.
Tak, to byla ironia.
Czy to, ze sie masturbowales bylo nie fair w stosunku do dziewczyny?? Przeicez ani jej tym nie obraziles, ani nie zdradziles, nie wolales swojej reki zamiast niej. No wiec w czym problem?? Jej to przeszkadzlo??
P.S. Nie zawsze na forum ludzie beda Cie glaskac. Czasami sa tez meczace wypowiedzi i nie nalezy z tego powodu zachowywac sie jak dziecko ("biore swoje zabawki i ide stad")

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-12-05, 20:59   #58
ziec
Raczkowanie

GG do ziec

Cytat:
P.S. Nie zawsze na forum ludzie beda Cie glaskac. Czasami sa tez meczace wypowiedzi i nie nalezy z tego powodu zachowywac sie jak dziecko ("biore swoje zabawki i ide stad")
To prawda, ale nie rozumiem intencji takich osób, które "atakuja", nie wiem czy to satysfakcja jakaś. Ja zaczynając ten temat miałem wątpliwości czy wszystko jest OK, tak sam dla siebie. Gdybym wiedział, że tak sie to potoczy jak było chwilami w niektórych wypowiedziach to bym się grubo zastanowił. Naszczęście wyszło na lepsze pod koniec i przynajmniej mogę wkońcu się troszkę --->
Stary 2006-12-05, 21:04   #59
Hania/Ziecia
Raczkowanie

GG do Hania/Ziecia

Nie przeszkadzało mi to. On po prostu chciał się dowiedzieć czy to normalne mieć mimo wszystko potrzebe samozadowalania się. Niektóre wypowiedzi napewno mu to rozjaśniły. A skoro temat zaczał schodzić na jakies domysły o spisku to po co go ciągnać...
Stary 2006-12-05, 21:25   #60
bess
Zakorzenienie

Hej ale czy zawsze trzeba zasiegac opini innych w kwestiach czy cos jest "normalne" czy nie ??Skoro nikomu nie przeszkadza i nie robi krzywdy to po co sie wciskac w jakies ramki.
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości