Crystal Noir Versace - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-07-14, 11:28   #31
La bamba
Zadomowienie

GG do La bamba
Dot.: Crystal Noir Versace

Ja jak zwykle opóżniona,ale chciałam powiedzieć że dopiero odkrywam te wątki i tak czasem mam coś od siebie do dodania A więc jako miłośniczka CN i jego ogromna fanka przyznaję że osobiście używam go na specjalne okazje,wieczorne wyjścia itp. Jednak nie uwazam aby nie nadawały się one na dzień, ja uzywam ich w pochurne dni-ten zapach właśnie tak mi sie kojarzy-nadchodzaca jesień,kiedy to słońce już nas tak nie grzeje i częsciej popaduje jakiś kapuśniak
La bamba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-14, 23:45   #32
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Ja również z całą przyjemnością uzywam ich na codzien.
Stary 2007-07-17, 17:19   #33
Kessi100
Przyczajenie

Crystal Noir Versace to moj absolutny nr 1 !!! Uzywam ich na codzien jak i na specjalne okazje . Koncze trzecie 90 ml i na pewno beda nastepne . Polecam
Kessi100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-17, 18:09   #34
nefernefer35
Zakorzenienie

GG do nefernefer35

Cytat:
Napisane przez Kessi100 Pokaż wiadomość
Crystal Noir Versace to moj absolutny nr 1 !!! Uzywam ich na codzien jak i na specjalne okazje . Koncze trzecie 90 ml i na pewno beda nastepne . Polecam

Uzywasz wersji edp. czy edt.?
nefernefer35 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-17, 18:31   #35
Kessi100
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nefernefer35 Pokaż wiadomość
Uzywasz wersji edp. czy edt.?

Edt.

Edytowane przez Kessi100
Czas edycji: 2007-07-17 o 18:32 Powód: pomyłka
Kessi100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-09, 15:42   #36
zania
Matka buldoga

Z goru przepraszam za odswiezenie watku ale mam problem. Otoz bylam ostatnio w Douglasie, zeby powachac CN. Psiknelam na blotter (tak sie nazywa ten papierek?) i zapach mnie zauroczyl. Pierwsze nuty byly jak cios w nos kokosem haha a ze jestem fanka kokosa to cieszylo mnie to niezmiernie. Non stop wacham ten blotter i odkrywam nowe nuty zapachowe. Raz mi sie podobaja, sa takie intrygujace, a czasami kojarza mi sie z paniami po 60-tce ;-) nie wiem czemu tak. Jednak ostatecznie stanelo na tym, ze musze ten zapach miec! Jednak jest jedno "ale". Nie wiem czy mam kupic (na allegro) wode perfumowana czy toaletowa myslalam, ze to bez roznicy, ale po waszych postach widze, ze roznica jest i to znaczna. Nie wiem czy buteleczki sie roznia, ale ta ktora trzymalam w dloni byla taka jak na zalaczniku strone wczesniej. Niestety nie mam jak jechac do Douglasa, zeby sprawdzic co to byla za woda.
Czy ktos moze mi pomoc?
zania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-09, 18:53   #37
lavenderfay
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zania Pokaż wiadomość
Z goru przepraszam za odswiezenie watku ale mam problem. Otoz bylam ostatnio w Douglasie, zeby powachac CN. Psiknelam na blotter (tak sie nazywa ten papierek?) i zapach mnie zauroczyl. Pierwsze nuty byly jak cios w nos kokosem haha a ze jestem fanka kokosa to cieszylo mnie to niezmiernie. Non stop wacham ten blotter i odkrywam nowe nuty zapachowe. Raz mi sie podobaja, sa takie intrygujace, a czasami kojarza mi sie z paniami po 60-tce ;-) nie wiem czemu tak. Jednak ostatecznie stanelo na tym, ze musze ten zapach miec! Jednak jest jedno "ale". Nie wiem czy mam kupic (na allegro) wode perfumowana czy toaletowa myslalam, ze to bez roznicy, ale po waszych postach widze, ze roznica jest i to znaczna. Nie wiem czy buteleczki sie roznia, ale ta ktora trzymalam w dloni byla taka jak na zalaczniku strone wczesniej. Niestety nie mam jak jechac do Douglasa, zeby sprawdzic co to byla za woda.
Czy ktos moze mi pomoc?
Zaniu to była najprawdopodobniej woda toaletowa (EDT) ponieważ teraz w Douglasach nie ma testerów EDP. Nie wiem jak pachnie EDP, więc narazie poczekaj, może inne bardziej "wiedzące" Wizażanki coś doradzą.

Mam co robić w wolnym czasie, więc nie wdaję się w bezsensowne dyskusje z osobami, które poniżając na Wizażu innych starają się w ten sposób leczyć swoje kompleksy.
lavenderfay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-09, 23:09   #38
monimg
Przyczajenie

Hmmm, Crystal Noir Versace... i zgodzę się z panią która psikała mi je na rączkę, że są very musky. Eh nie dla mnie. Do perfumerii poszłam by testować Bright Crystal no ale, że nie było to przetestowałam te hehe
monimg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-09, 23:34   #39
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

edt jest bardziej kokosowe od edp, nadto edp trzyma się bliżej skóry
Stary 2008-04-10, 14:38   #40
La bamba
Zadomowienie

GG do La bamba

z dwóch wersji zdecydowanie wolę edt,bardziej wg. mnie daje po nosie i roztacza wokół przyjemny warkoczyk ponadto jest bardziej kokosowa jak napisała moja poprzedniczka i ten kokos przełamany jest czymś świezym wg.mnie w pewnym momencie pachnie 'miętowo' co jest dosyć dziwne ale moje odczucia właśnie takie są.
Stary 2008-04-10, 15:52   #41
zania
Matka buldoga

Dziekuje bardzo za rady W najblizszym czasie bede robic polowanie na edt na allegro Tylko nie wiem czy dobrze robie kupujac teraz, jak zbliza sie lato i nie chcialabym nikogo dusic w otoczeniu. Ale najwyzej bede sie psikala wychodzac gdzies wieczorem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-11, 16:58   #42
La bamba
Zadomowienie

GG do La bamba

Cytat:
Dziekuje bardzo za rady W najblizszym czasie bede robic polowanie na edt na allegro Tylko nie wiem czy dobrze robie kupujac teraz, jak zbliza sie lato i nie chcialabym nikogo dusic w otoczeniu. Ale najwyzej bede sie psikala wychodzac gdzies wieczorem
Zania tylko uważaj bo na allegro pełno podróbek jest tego zapachu,najlepiej wklej wybrane aukcję w wątku 'allegro,proszę o weryfikację" albo zrób zakupy u polecanego na wizażu sprzedawcy
Stary 2008-04-12, 01:35   #43
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez La bamba Pokaż wiadomość
z dwóch wersji zdecydowanie wolę edt,bardziej wg. mnie daje po nosie i roztacza wokół przyjemny warkoczyk ponadto jest bardziej kokosowa jak napisała moja poprzedniczka i ten kokos przełamany jest czymś świezym wg.mnie w pewnym momencie pachnie 'miętowo' co jest dosyć dziwne ale moje odczucia właśnie takie są.
Jest ptrzełamany czarna porzeczką
Stary 2008-04-12, 12:13   #44
zania
Matka buldoga

La bamba, juz wczoraj zamowilam na allegro owa wode toaletowa, wiec juz jest "po ptokach" Kupuje u jasia_ia. Pamietam, ze kiedys tez cos od nich kupowalam i wszystko bylo ok. Oni tez sprzedaja w perfumerii internetowej tagomago. Dokladnie to jest to ta aukcja http://www.allegro.pl/show_item.php?item=339768289

Zamowilam 30 ml, bo jakby sie okazalo, ze to jednak nie ten zapach edt to nie bede sie dlugo meczyc zeby to wypsikac
Stary 2008-04-12, 20:21   #45
teza20
Zakorzenienie

GG do teza20

Wlasnie testuje CR edp na zgeciu lokciowym i musze przyznac ze na samym poczatku byl piekny ale z uplywem czasu robi sie mdly i mydlasty obecnie pachne jak dziecko po kapieli z uzyciem mydla palmolive.Zdecydowanie jestem na NIEAle plus trzeba przyznac za piekny flakon
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj.
(Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka

-----------------------------------------

teza20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-13, 09:38   #46
zania
Matka buldoga

No to bede sie modlic, zeby moja edt nie okazala sie dzieckiem w kapieli
Stary 2008-08-30, 18:56   #47
Layila
Zadomowienie

Dziewczyny, czy mogłaby któraś z Was wkleić fotkę spodu flakonika CN EDP 90 ml, o ile takową gdzieś w zbiorach posiada? Dostałam od koleżanki dwie perfumy, w tym jedną właśnie CN - nie podoba mi się w niej góra flakonika, nie jest taka gładka, jak na zdjęciach oryginałów na Allegro, ale za to spód nie wzbudza większych zastrzeżeń (na pierwszy rzut oka). Dlatego chciałam go porównać z oryginałem.
Stary 2008-12-21, 21:59   #48
niuja
Rozeznanie

Witam fanki CN.Mam do Was takie pytanie.Od dawna moja ciocia kocha się właśnie w CN.Ostatnio zauważyłam w sklepie Natura promocję na CN więc niewiele myśląc(no właśnie)złapała m się za portfel i wyszłam ze sklepu z flakonikiem.Dopiero na miejscu koleżanka zwróciła mi uwagę,że nie jest to perfum tylko EDT.Niestety nie mam pojęcia jaka jest miedzy nimi różnica,oprócz tego,że jakościowa.Nie wiem,czy będzie stosowne dać cioci wodę zamiast perfum,skoro szaleje za perfumami.Możecie mi coś na ten temat podpowiedzieć?
Stary 2009-05-03, 14:57   #49
alw
Rozeznanie

Czy moglaby ktoras z was powiedziec mi czy roznica miedzy CN EDP a EDT jest znaczna,ja posiadam probke EDT i zapach bardzo mi sie podoba,w najblizszym czasie planuje zakupic te perfumy tylko w wersji EDP czy jest to ryzyko i zapach moze mi sie nie spodobac,wyczytalam tu ze sa roznice wiec prosze was o pomoc,i jeszcze czy to prawda ze EDT jest bardziej ogoniaste od EDP, doradzcie cos
alw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-29, 16:34   #50
kuki9
Zakorzenienie

Szczerze mówiąc lekko zgłupiałam.
Testowałam Crystal Noir w wersji EDT.Testowałam głównie w Sephorze i z początku pomyślałam, że może są zepsute bo wiadomo jak działają lampki w S.Nie przypadł mi do gustu-okropnie zajeżdżał mi koprem i był nieznośnie plastikowo-kokosowy.Ale potem udało mi się potestować z flakonu, który nie był podgrzewany i jednak miał taki sam zapach.

Dostałam za to niedawno wersję EDP, już miałam oddać bo nie przepadam ale stwierdziłam, że przetestuję bo EDP nie znałam.No i wpadłam.Bossski zapach, kokos już się tak nie wysuwa na pierwszy plan, jest za to dużo gardenii i ogólnie nie mogę od niego oderwać nosa

No i teraz się zastanawiam co mam zrobić z oceną wystawioną w KWC bo zapach nie jest rozdzielony na EDT i EDP a dla mnie one są kompletnie różne.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 19:27   #51
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez alw Pokaż wiadomość
Czy moglaby ktoras z was powiedziec mi czy roznica miedzy CN EDP a EDT jest znaczna,ja posiadam probke EDT i zapach bardzo mi sie podoba,w najblizszym czasie planuje zakupic te perfumy tylko w wersji EDP czy jest to ryzyko i zapach moze mi sie nie spodobac,wyczytalam tu ze sa roznice wiec prosze was o pomoc,i jeszcze czy to prawda ze EDT jest bardziej ogoniaste od EDP, doradzcie cos
Moim zdaniem są bardzo podobne może EDP lekko bardziej piżmowe, mocniejsze. W testach nadgarstkowych mając na jednej ręce EDT a na drugiej EDP jestem w stanie wychwycić różnicę, w użyciu raczej nie
Mi EDP wydaje się bardziej ogoniaste osobiście.

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
No i teraz się zastanawiam co mam zrobić z oceną wystawioną w KWC bo zapach nie jest rozdzielony na EDT i EDP a dla mnie one są kompletnie różne.
Wyedytuj. CN tak ma, że nei od razu musi się spodobać, moze przetestuj jeszcze raz EDT
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 20:03   #52
BlueberryMilkshake
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
Mi EDP wydaje się bardziej ogoniaste osobiście.
O, a mi na odwrót, właśnie EDT jest na mnie ogoniaste bardziej i o dziwo dłużej się trzyma. Ale szczerze mówiąc nie czuję wielkiej różnicy, jeśli chodzi o sam zapach.
BlueberryMilkshake jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 20:18   #53
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
--
Wyedytuj. CN tak ma, że nei od razu musi się spodobać, moze przetestuj jeszcze raz EDT
Będę musiała

Zastanawiam się czy może to nie temperatura miała wpływ na ten wychodzący koper bo testowałam EDT latem, jak było ciepło.
A teraz jest chłodniej.

Stary 2012-11-02, 07:27   #54
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez BlueberryMilkshake Pokaż wiadomość
O, a mi na odwrót, właśnie EDT jest na mnie ogoniaste bardziej i o dziwo dłużej się trzyma. Ale szczerze mówiąc nie czuję wielkiej różnicy, jeśli chodzi o sam zapach.
Szczerze wczoraj wieczorem spryskałam oba nagdarstki tymi dwoma żeby się upewnić i dzis rano EDP jeszcze czuję normalnie, a EDT już prawie nie (bardzo słabo)

Ja tam kopru nie czuję w tym, tylko chemiczne nuty
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 13:57   #55
Quinn
Zakorzenienie

Ja też czuję koper! Testowałam w perfumerii ale nie wiem czy edp czy edt i baardzo mi się spodobał. Kupiłam i już znacznie mniej mi się podoba, dopiero po kilku godzinach pachnie pięknie, a wcześniej ten gryzący koper psuje kompozycję
Wróciłam do perfumerii i tam też czuję koper, może za pierwszym razem wąchałam edp, nawet o tym nie wiedząc.
Quinn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 14:04   #56
BlueberryMilkshake
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Quinn Pokaż wiadomość
Ja też czuję koper! Testowałam w perfumerii ale nie wiem czy edp czy edt i baardzo mi się spodobał. Kupiłam i już znacznie mniej mi się podoba, dopiero po kilku godzinach pachnie pięknie, a wcześniej ten gryzący koper psuje kompozycję
Wróciłam do perfumerii i tam też czuję koper, może za pierwszym razem wąchałam edp, nawet o tym nie wiedząc.
Ja mam edt i nie czuję kopru, prędzej masło
Stary 2012-11-02, 14:50   #57
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Quinn Pokaż wiadomość
W perfumeriach najczęściej stoją testery EDT, nigdy nie widziałam EDP.Chociaż to oczywiście możliwe.

Wybieram się dziś albo jutro, żeby znowu przestować EDT, zobaczę co z tego wyjdzie.

Strasznie chimeryczny ten CN jest

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-02, 15:15   #58
zania
Matka buldoga

Cytat:
Ja mam edt i nie czuję kopru, prędzej masło
Mam podobne odczucia W edt kopru nie czuje, raczej kokosowe maselko Natomiast kiedys przez pomylke dostalam edp, niezle sie wkurzylam i w edp wogole nie czuje kokosowej nuty, a to wlasnie o nia mi chodzi
Stary 2012-11-02, 15:37   #59
BlueberryMilkshake
Zadomowienie

Cytat:
Mam podobne odczucia W edt kopru nie czuje, raczej kokosowe maselko Natomiast kiedys przez pomylke dostalam edp, niezle sie wkurzylam i w edp wogole nie czuje kokosowej nuty, a to wlasnie o nia mi chodzi
aż się psiknęłam moim CN. Na mnie wychodzi kokos z masłem w tle, a na początku jest jeszcze świeże, mokre pranie...

W ogóle jak czytam recenzje tego zapachu na KWC to aż z podziwu wyjść nie mogę, jak różnie jest on odbierany i jak różne są opinie o nim

Tyle, ze ja nie czuję żadnej różnicy między wersjami edt, a edp oprócz może takiej, że edt jest nie tyle trwalsze co bardziej ekspansywne.

Edytowane przez BlueberryMilkshake
Czas edycji: 2012-11-02 o 15:40
Stary 2012-11-03, 09:44   #60
zania
Matka buldoga

Cytat:
aż się psiknęłam moim CN. Na mnie wychodzi kokos z masłem w tle, a na początku jest jeszcze świeże, mokre pranie...

W ogóle jak czytam recenzje tego zapachu na KWC to aż z podziwu wyjść nie mogę, jak różnie jest on odbierany i jak różne są opinie o nim

Tyle, ze ja nie czuję żadnej różnicy między wersjami edt, a edp oprócz może takiej, że edt jest nie tyle trwalsze co bardziej ekspansywne.
Przypomina mi to rozkminki na temat Coco Mademoiselle miedzy wersja edt a edp. Kazdy czuje cos innego

Mialam kiedys odlewke CN edp i nie wiem czy to sila sugestii i wmawiania sobie, ze jest inne czy faktycznie edp jest bardziej takie osiadle, edt to kurz unoszacy sie nad ziemia, a edp to juz sam piasek.

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości