|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: +++Dieta Kopenhaska-nieścisłości, wtajemniczone, pomóżcie! +++
Jest jeszcze "druga strona medalu", zależy jaki kto ma problem, jeśli ktoś waży 4-5 kg za dużo, to myślę że taka dieta mu nie zaszkodzi, jeśli nadwaga jest większa dieta ta stanowi zagrożenie, gdyż podważa zasady zdrowego żywienia i skłania do głodzenia się. Wyobraźmy sobie osobę która waży ok. 10-15 kg za dużo i nagle po kopenhaskiej chudnie 5-6 kg i dla niej to wielki sukces, a tu wraca do bardziej zbilansowanej diety i tyje, więc co robi, wraca do głodówki i koło się zamyka. Trwałe i skuteczne nie jest wcale odchudzanie, tylko zmiana stylu życia na bardziej zdrowy, co polecam każdemu, nie tylko osobom z nadwagą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
szpital w kopenhadze sie nie przyznaje do tej diety.
odchudza sie co rok??? <ironia>no to dieta musi byc super skuteczna </ironia>, albo dziewczyna ma za 30 kg nadwagi ha ,ha i jeszcze raz ha! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
Ja tez slyszalam ze ta dieta nie ma nic wspolnego ze szpitalem i lekarzami wkopenchadze w tej diecie wg mnie brakuje zdrowego rozsadku nikt mnie nie przekona ze bez racjonalnego odzywiania i cwiczen mozna w 2 tyg spalic tluszcz i schudnac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
Dodam może jeszcze, że to chyba jednak trzeba się o wszystkim przekonać na własnej skórze (nie posłucha się ojca, matki, to posłucha się pisej skórki), ja to wszystko już przeszłam. W teorii jestem bardzo dobra, mam 20 lat, a odchudzanie rozpoczęłam gdzieś w 14 roku życia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
Spokojnie spokojnie. Zanim dziewczyny zaczniecie kogos krytykowac sie i wysmiec moze czasem trzeba troche pomyslec. Otuz dziewczyna robi ta diete dla ogolnego oczyszczenia organzimu, nie jest ona tak drastyczna ani nie glodzi nikogo. Co do tego szpitalu w kopenhadze to napisalam ze jest to malo prawdopodobne zeby byla prawda. Ja mam inna wersje ktora np. zaczyna ise takim jadlospisem : rano kawa i kostka cukry, obiad 2 jajka pomidor i brokul, kolacja 1 duzy befsztyk salata z olejem i cytryna. Dwa razy w tej diecie jest ryba, jakis jogurt i grzanki. Jezeli ktos nie wykancza ise cwiczeniami podczas tej diety to moze jedynie usprawnic sobie metabolizm. Nara
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
Ale my wszystkie jesteśmy bardzo spokojne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
Ehh, ja to Cię podziwiam, nie wytrzymałabym na tej diecie nawet jednego dnia-jest strasznie restrykcyjna, a poza tym kawa na pusty żołądek jakoś nie bardzo mi się widzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Podobnie jak inne dziewczyny zdecydowanie odradzam ta diete. Jest bardzo restrykcyjna i moim zdaniem to GŁODÓWKA a nie dieta... Wiem to z doswiadczenia... Chociaz wszyscy w kolo odradzali- ja postanowilam sprobowac. Wytrzymalam niecale 5 dni. Zaslablam w szkole
![]() Jesli juz koniecznie chcesz sie odchudzac polecam diete plaz poludniowych. Jedzenie jest smaczne, nie chodzi sie glodnym i ma sie dobre samopoczucie. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Ja również nie wytrzymałam do końca.Odstawiłam ją po pierwszym tygodniu.Zgubiłam kilka kilogramów ale kosztem ogólnego osłabienia i bólami głowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Rok temu przed wakacjami prubowałam ją stosowac,ale wytrzymałam,tylko 3 dni i na dodatek byłam tak głodna,że jak ją przerwałam zjadłam wielki talerz frytek z gyrosem i sałatka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Musze dodac ze rok temu nieudało mi sie schudnac ale teraz moge sie pochwalic,ze waze 52kg przy wzroscie 176cm
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Posłucham Was i zrezygnuję z niej. Powiedzcie tylko czym się od siebie różni dieta South Beach, a Montignaca?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
Różni się przede wszystkim początkiem, na Diecie South Beach w pierwszej fazie nie można wcale jeść węglowodanów, mleka i owoców (to przez 2 tygodnie). A na Montim startuje się tak jakby od drugiej fazy diety SB. Może lepiej zarzucę jakimiś linkami
![]() Montignac: www.montignac.com.pl to stronka takiej trochę zmodyfikowanej diety Montignaca (wymyśliła ją Zuzell, dlatego dieta Zuzlla), skierowanej na szybsze zrzucienie zbędnych kilogramów. Polecam obejrzeć, dobra motywacja ![]() Dieta South Beach: http://dietaplazpoludnia.ilonka.org/ Poczytaj, jakby były jakieś pytania to chętnie odpowiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
Właśnie jestem na south beach, zaczęłam tydzień temu i jak narazie-2,5 kg do tyłu,brzuszek znacznie mi zmalał i ogólnie czuję się fajnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
Zalika- w pierwszej fazie mleko jest dozwolone- nie może jednak zawierać więcej niż 1%tłuszczu, tak samo jak sery i jogurty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
Spotkałam się zróżnymi wersjami, w necie jest napisane, że mleko dozwolone, ale np. w magazynie Vita czytałam, że nie. W sumie to każdy sam może zdecydować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny! Ja niestety Was nie posluchalam i zaczelam ta diete kopenhaska. Wlasnie dzien drugi i trzymam sie calkiem dobrze. Wczoraj nie zjadlam wszsytkiego na obiad i kolacje bo bylo obrzydliwe ale nie czuje sie glodna. Zobaczymy co bedzie za pare dni. Pozdrawiam papa :0
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
Hmmm, z tego, co mi wiadomo, w tej diecie wszystko jest odpowiednio skoponowane i nie można niczego wyłączać, bo może nie być efektów diety...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
![]()
Stosowałam tą dietę rok temu, schudłam 5 kg. i dało się wytrzymać choć byłam strasznie głodna, ale jak każda dieta może powodowac efekt jojo, jeśli potem nie pilnujesz się to kg wracają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
ja rowniez dolacze sie do przestrzegajacych przed ta dieta.nawet jezeli zgubi sie kilka kilogramow to nie bedzie to tluszczyk lecz twoj dobry nastroj i zdrowy wyglad.ta"dieta"wyniszcza organizm a to ze po niej momentalnie przytyjesz(chociaz nie wiem co bys robila)to juz uslyszalas od innych wizazanek.proponuje poczytaj sobie o diecie wg twojej grupy krwi(http://www.☠☠☠☠☠☠☠/dieta_dla_a.htm).powodzenia zycze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Ja niestety na dietę zgodną z grupą krwi na pewno się nie zdecyduję. Według informacji na stronie, powinnam bowiem zrezygnować z: pieczywa, makaronu, ziemniaków, białego mięsa, serów, mleka, jogurtów, kawy, a nawet czerwonej herbaty! Dozwolone używki to woda sodowa i woda seltzera. Fajne używki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Dieta kopenchadzka
Od dzisiaj jestem na tej diecie
NA śniadanko zarazie wypiłam kubek czarnej kawy z kostką cukru przyznam że jestem trochę głodna ale myśle że dam rade .Jest może ktoś chętny przyłączyć się do mnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dieta kopenchadzka
ciekawe nie powiem.nie wiem co prawda na czym polega ta dieta,ale juz mi sie nie podoba
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Andzya, bo to naprawde zla dieta
![]()
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
ta dieta nie jest zła jeśli po niej stosuje się diete 1000 kcl można na niej schudnąć przez 13 dni 7-10 kg pod warunkiem że się ją bardzo przestrzega,troche ćwiczy i pije 2 litr wody dziennie
a oto do niej link http://www.poradnia2.ids.bielsko.pl/dieta.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
witam czy ktos moze napisac całą tą dietke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
na tym linku jest cała dieta
http://www.poradnia2.ids.bielsko .pl/dieta.html |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
no dobra.schudniesz przez 13 dni 7 kilo i powiedz mi co zrobisz ,zeby ta wage utrzymac?
bo w tak krotkim czasie Twoj organizm pozbecie sie glownie wody a nie tluszczu,ktorego tak wszystkie nienawidzimy.
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
przejde na diete 1000 kcl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
ten link z dietka jest nie do otwarcia prosze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.