Noworoczne plany Wizażanek i Wizażanków :) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-12-27, 14:14   #31
chamelieu
Zadomowienie

GG do chamelieu
Dot.: Noworoczne plany Wizażanek i Wizażanków :)

Skupic się na zapachach z wishlist (3 są - jsienno-zimowa, wiosenno-letnia i zapasowa, gdyby marzenia zapachowe z dwóch pierwszych spełniały się zbyt szybko )

Założyć rodzinkę Les Belles

Ograniczyć kupowanie w ciemno (na 23 pełnowymiarowe flakony które posiadam 15 to strzały w ciemno - udane, plus jeden nieudany, który powędrował już w świat)

Nie kupować perfum, które są tylko ładne, inaczej zabraknie miejsca na półce i funduszy na zapachy, które są piękne
chamelieu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-27, 20:01   #32
Córka D'artagnana
Zakorzenienie

Oj , chyba wpadłam jak przysłowiowa śliwka w kompot Wracając dzisiaj do domu wstapiłam, starym zwyczajem jak zwykle , do perfumerii i moją uwagę zwrócił piękny flakonik przypominający powabne kształty kobiece , Pour une Femme Caron. Oryginalny flakonik kryje w sobie zapach orientalno-ambrowy,nie narzucający się ale zwracający uwagę. Poperfumowałam sobie oba nadgarstki,obficie i liczne papierki i... wróciłam do domu... na piechotę, żeby ludzi w tramwaju nie wypłoszyć. Jakież było moje zdziwienie i odkrycie , perfumy są z 2001 roku,czyli nie nowe, a jednak, że być może znalazłam wreszcie zapach,nie stary, który mnie wreszcie uwiedzie.A już myslałam,że nic nowego nie odkryję.A tak się zarzekałam,że nic nowego nie kupię Ale kto wie Zrobię jeszcze kilka testów żeby sie w 100% upewnić,że to te właściwe. Przyznam,że są niezwykłe,otulające,miękk ie z małym pazurkim i niewiarygodnie seksowne. Niech sie Allure Sensuelle schowają w ciemnym kącie.
Córka D'artagnana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-27, 22:35   #33
lady-dark
Zadomowienie

Teraz to chyba posypały się już wszystkie inne plany bo poznałam Smoka. I on właśnie będzie moją nową obietnicą Noworoczną, nie pamiętam żebym w ostatnim czasie czegoś pragnela równie mocno!
lady-dark jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-28, 17:43   #34
a8tpk
BAN stały

Arrow Dot.: Noworoczne plany Wizażanek i Wizażanków :)

Podbijam wątek...

Ja zamierzam wreszcie ustabilizować kolekcję na dwóch płaszczyznach: figowej i drzewno-kadzidlanej.
Zamierzam w końcu uzbierać na kilka droższych butelek...
NIE zamierzam przekroczyć bariery 60 butelek.
NIE zamierzam sprzedawać próbek na allegro (póki co się trzymam )
Hmm... cóż jeszcze
Chciałbym wreszcie przenieść swój dziennik na blox.pl, ale brak umiejętnośc.
Poza tym w przyszłym roku chciałbym jeszcze kilka rzeczy okołoperfumowych zrobić. Czy się uda, zobaczymy... Plany są...

EDIT: Fajnie by było, gdyby osoby z wcześniejszych stron się wypowiedziały czym im się udało zrealizować plany

Edytowane przez a8tpk
Czas edycji: 2008-11-28 o 17:45
a8tpk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-28, 20:02   #35
nebraska
Zakorzenienie

w przyszłym roku zamierzam być grzeczna i nie zakochiwać się na zabój.
Moje plany obejmują Cedre, Palisander i niedużą ilość Ambre Sultan. Może coś się uda upolować na all albo na straganiku, bo wcale nie potrzebuję dużych ilości

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-04, 11:33   #36
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Ja w przyszłym roku chciałabym odzyskać rozum. Umiar i jeszcze raz umiar.
Przeglądać Allegro i nie klikać w przypływie szaleńczej euforii kolejnych jakże okazyjnych perełek.
Jeszcze przed końcem tego roku chciałam wypuścić kilka flakonów w świat, ale nie mogę się zmobilizować żeby zrobić zdjęcia i tak trudno jest oddać cokolwiek.
Mam w planach przeniesienie perfum w bardziej bezpieczne miejsce, jakieś stabilne półki. Sen z powiek spędza my myśl że moja komódka jest z najbardziej awaryjnej serii BRW, nie raz zasypiając przychodzi mi do głowy myśl że kiedyś półki mogą nie wytrzymać. Może przykręcić dodatkowe kątowniki?
Kadzidła i wszelkie mroczności dostępne w niektórych Waszych kolekcjach ciekawią mnie, ale jednak mam wrażenie że to nie dla mnie.
Zapachowo zmieniać się chyba nie planuję, nadal słodycz, delikatne kwiatki, owoce.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-04, 19:22   #37
camelia111
Zakorzenienie

Moje noworoczne zamiary i postanowienia

- Skończyć 2 flakonikii, w których chlupoczą najwyżej 2 ml, wyrzucic do kosza i zakupic nowe.

- Regularnie wrzucać do świnki - skarbonki drobniaki, które przeznaczę na flowerbomb EDP ( naprawdę taką mam )

- Częściej odwiedzać wizażowe forum
camelia111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-04, 20:25   #38
glamourous
Zakorzenienie

ja zamierzam kupowac mniej perfum i ograniczac sie do tych zapachow na ktore naprawde zachoruje a nie radosnie rzucac sie na wszelkie promocje, okazje itd- ktore pozniej zalegaja na polkach a ja nadal marze o tych nie w promocji

po drugie nigdy przenigdy nie kupowac juz wiecej zapachow w ciemno!!!!!
tak mi dopomoz Bog i wszelcy jego pomocnicy niebiescy
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-04, 20:26   #39
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

W przyszłym roku postanawiam wrócic do róznych wiedźmowych działań i zajęć, na kóre w tym nie miałam czasu

Perfumeryjnie zamierzam nie nabywać niczego przez pierwszy kwartał , szczególnie opierać sie bedę okazjom i kupowaniu w ciemno ( nie dotyczy ewentualnych wymianek czy zakupu próbeczek ).

Będę spać, co najmniej 7 godzin na dobę.

Nie będę zbawiac świata.
Stary 2008-12-04, 20:31   #40
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

W kwestiach nieperfumowych to ja się na żądne zobowiązania noworoczne nie porywam - będę szczęśliwsza bez obciążenia w postaci tych niesławnych noworcznych postanowień

A w kwestii perfumowej przestać przeskakiwać od jednego zapachu do drugiego, gromadzić flaszeczki, odlewki, próbki i inne cuda. Zamiast tego ograniczyc się co 10 zapachów (flakonów i odlewek), doskonale przemyślanych i nabytych pod wpływem rozsądku.

Zresztą ograniczam zdecydowanie zakupy perfumowe, dopóki nie wyczyszcze nieco swoich zbiorów

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-04, 20:32   #41
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

W przyszłym roku:

mam nadzieję znaleźć już pracę

Odzyskać wigor życiowy

Perfumeryjnie, nie nakładam sobie żadnych ograniczeń - może to będzie rok kolejnego Odkrycia? Zamierzam trzymać się moich ulubieńców - Madness, Stelli, HP, Amour.

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-04, 20:39   #42
Camila1983
Zadomowienie

W nowym roku chciałabym nareszcie sprawic jakieś ładne mieszkanko dla moich flakoników (w sensie jakąś ładna witrynę).
Kolejny cel perfumeryjny mam taki, aby nie kupowac żadnych zapachów w ciemno
Poza tym nowy motocykl, nowy motocykl, nowy motocykl... To mój główny cel w nowym roku okupiony niestety zapewne kredytem...
puści sprzęgło, ruszy i na horyzoncie zniknie..."
Camila1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości