Walentynki - inspiracje, dekoracje - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne

Notka

Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-01-25, 16:17   #31
takasobieania
Zadomowienie

GG do takasobieania
Dot.: pomysł na WALENTYNKI

myslimy że bardzo dobry

moje obrazki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=117813
takasobieania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-25, 19:16   #32
edus
Przyczajenie

Bianka super pomysł ja dzisiaj ruszyłam na miasto i już wiem co kupie mojemu TŻ kubek taki biały z wypukłymi ustami jest ich chyba 20 i fajny ma uchwyt ramke taką beżową z napisem I love you i srduszkiem i tam włoże moje zdjęcie nie chce mi siem kupować kliszy do aparatu więc zrobie cyfrówką i wydrukuje jak wam sie podoba mój pomysł ?
edus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-25, 20:23   #33
potoczanka
Raczkowanie

ja jakiś czas temu zrobiłam mojemu TŻ małe świeczniki na tzw'podgrzewacze' z serduszkami na podstawce oraz ramkę. Twraz muszę to jakoś polakierować i znaleźć sposób żeby moja rameczka ładnie stała=D. Oprócz tego mam dla niego kubeczek z Tatty Tedy kupiony w jakims sklepie za 5 zł =).Myslę że starczy, liczy się gest i miłość a prezenty to tylko niewielki dodatek
Mówią że, kiedy rodzi się człowiek z nieba spada dusza i rozpada się na dwie części... Jedna z nich trafia do kobiety druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy... połowy swojej własnej duszy... połowy samego siebie...

15.08.2009
potoczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-25, 23:59   #34
martuko
Wtajemniczenie

słuchajcie, przeglądam ja sobie wątek na temat modeliny i znalazlam w jednym z linków...
http://www.geocities.com/polyzine/de...matchbook.html
gdyby tak takie pudełeczko zmajstrować z jakims męskim "zewnętrzem" a w środeczku, w tej szufladce odcisk swych usteczek lub coś w tym stylu co myślicie???
martuko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-26, 08:00   #35
kessik
Raczkowanie

GG do kessik

Dobrze rozumiem czy to pudełko od zapałek oblepione... czym.... modeliną
Stary 2006-01-26, 13:08   #36
potoczanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martuko
słuchajcie, przeglądam ja sobie wątek na temat modeliny i znalazlam w jednym z linków...
http://www.geocities.com/polyzine/de...matchbook.html
gdyby tak takie pudełeczko zmajstrować z jakims męskim "zewnętrzem" a w środeczku, w tej szufladce odcisk swych usteczek lub coś w tym stylu co myślicie???

wygląda imponująco, zastanawiam sie jakby to wyszło, teraz nawet niemam czasu czytać jak dokładnie to zrobić . Ale możliwe że w wolnej chwili na to spojrze . Pomysł fajny, dlaczego nie
Mówią że, kiedy rodzi się człowiek z nieba spada dusza i rozpada się na dwie części... Jedna z nich trafia do kobiety druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy... połowy swojej własnej duszy... połowy samego siebie...

15.08.2009
Stary 2006-01-26, 14:23   #37
edus
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: pomysł na WALENTYNKI

Hmmm bardzy fajny pomysł
Stary 2006-01-26, 14:44   #38
martuko
Wtajemniczenie

prawda?zwłaszcza dla starszych "chłopców". Może to być np breloczek do kluczy. Tylko jakby się ktoś zlitował i przetłumaczyl ten opis na polski, lub w skrócie a moze po kolei po jednym punkcie, wtedy byłoby mniej roboty na jedną osobę...
wydaje mi się że to nie jest oblepione pudełko tylko pudelko zrobione na bazie tego od zapałek, żeby wyszła taka szufladka... Tutaj jest z modeliny, może jakieś inne pomysly wam przyjdą do głowy. jak znajdę chwilkę to może spróbuję z masą solna, ale to tylko po to żeby sprawdzić jak wygląda. Bo z masy będzie cięższe i kruche niestety...
martuko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-26, 17:59   #39
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

termofor
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-26, 18:08   #40
mroczna_panna
Zadomowienie

Dziewczyny..a moze pomyślcie nad bryloczkiem do kluczy w kształcie pingwinka?? Niedawno był tu wątek, jak zrobić pingwinka z koralików
mroczna_panna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-26, 20:55   #41
edus
Przyczajenie

Może jakieś ciasteczka, któe sama upieczesz i zapakowane w śliczne pudełeczko ??
Stary 2006-01-26, 21:08   #42
potoczanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edus
Może jakieś ciasteczka, któe sama upieczesz i zapakowane w śliczne pudełeczko ??

oo... ale ciastka w kształcie serca najlepiej

a jak któraś z Was szykuje kolacyjkę na deser moze podać galaretkę, czerwona oczywiście. wyciętą w serduszko z foremki do ciastek

15.08.2009
Stary 2006-01-26, 21:34   #43
nena150
Raczkowanie

Unhappy Dot.: pomysł na WALENTYNKI

mam pyt. ale musze najpierw opowiedziec ma chora historie
mialam chlopaka stracilam go i znow mialam tego samego i tak 3razy
ale go juz nie mam
ale ciagle go kocham jestesmy przyjaciolmi
wiec pytam sie was czy jest sens wysloc mu choc kartke z wierszykiem milosnym choc wiem ze juz nie bedziemy razem dzois dowiedzialam sie ze traktuje mnie jak siostre i tylko mnie koch tak po rodzinnemu wlasnie jak siostre i inaczej mnie nie pokocha....
wiec czy to ma jaki kolwiek sens????????

Edytowane przez nena150
Czas edycji: 2006-01-26 o 22:28
nena150 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-26, 22:36   #44
potoczanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nena150
mam pyt. ale musze najpierw opowiedziec ma chora historie
mialam chlopaka stracilam go i znow mialam tego samego i tak 3razy
ale go juz nie mam
ale ciagle go kocham jestesmy przyjaciolmi
wiec pytam sie was czy jest sens wysloc mu choc kartke z wierszykiem milosnym choc wiem ze juz nie bedziemy razem dzois dowiedzialam sie ze traktuje mnie jak siostre i tylko mnie koch tak po rodzinnemu wlasnie jak siostre i inaczej mnie nie pokocha....
wiec czy to ma jaki kolwiek sens????????

wiesz ... myśle ze mozesz wysłać walentynkę... skoro jesteście przyjaciółmi...Ja walentynki traktuję nie tylko jako świeto ludzi zakochanych, ale i takich dla których mamy sporo szacunkuzaufania,miłości ...

15.08.2009
Stary 2006-01-26, 23:22   #45
nena150
Raczkowanie

taaaaa tylko on sie zaraz domysli od kogo to i co do niego czuje i sie obrazi
on jest taki dziwny z natury tu mowi ze jest mi w tym ubraniu ladnie potem mowi ze nie itede itepe
nena150 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-26, 23:31   #46
Beaux
Zakorzenienie

No to skoro jesteście przyjaciółmi, to napisz mu "przyjacielską" a nie "miłosną" walentynkę! Podpisz się pod tym - nie powinien się obrazić ani nie będzie kombinować czy coś do niego czujesz czy też nie. Będzie to poprostu miła przyjacielska pamiątka i tyle

BLOG
Beaux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-27, 11:05   #47
potoczanka
Raczkowanie

no własnie przyjaciołom tez można wysłać walentynkę. Będzie to dowód sympatii. Moesz sie podpisać 'Przyjaciółka'a reszte uczuc będziesz miała w serduszku

15.08.2009
Stary 2006-01-27, 13:51   #48
mala_agentka
Przyczajenie

Ja rok temu na walentynki dałam mojemu TŻ taki wisorek z jego znakiem zodiaku, a na odwrocie wygrawerowany napis "Kochanemu Tomkowi-Ala". Cieszył się jak głupi i nosi ten wisiorek do dzisiaj dzien w dzien
mala_agentka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-27, 23:29   #49
ania-2005
Raczkowanie

Z moim TŻ w Walentynki minie 8 lat i juz troche powręczaliśmy sobie tych prezentów. A to któregoś roku kupiłam mu ramke na zdjęcie, króliczka, bokserki, pojechaliśmy na weekend w góry, ale najbardziej podobał mu sie na 5-tą rocznice tort w kształcie sreca ze świeczką. Oczywiście podstawą jest u nas kartka Walentynkowa.
Stary 2006-01-28, 02:25   #50
szyha
Przyczajenie

strasznie mi sie podoba ten pomysł z pudełeczkiem i ustami w środku- jest ekstra
macie juz pomysł z czego zrobic pudełeczko? I w czym najlepiej odcisnąć usta? Kurcze.....wiem że mało jestem kreatywna
szyha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-28, 18:31   #51
saba95
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez majaaa
Ja myślałam o takiej lampce Widziałam kształty serca i ust, myślę że się ucieszy...jak wieczorami w pokoju będzie mógł zrobic sobie nastrój i myślec tylko o mnie Albo jak sami we dwoje będziemy w jego pokoju...mru Innych pomysłów narazie nie mam. taka lampka jest w Gdańsku w cenie 24 złotych, nie wiem jak jest w innych miastach
śliczna lampka aż miło na nią popatrzeć
saba95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-28, 21:07   #52
beatakob
Rozeznanie

.

Edytowane przez beatakob
Czas edycji: 2013-03-04 o 10:53
beatakob jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-31, 01:32   #53
Forgotten
Przyczajenie

Co do tego pudeleczka :P To moze jednak zabierzemy sie do tlumaczenia?:P Uwazam, ze to swietny prezent i mojemu TŻ sie spodoba, a szczegolnie jesli bedze w rasta kolorkach jak na ost obrazku Pozdrawiam
Forgotten jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-31, 01:54   #54
mafda
Zadomowienie

mój TŻ nie lubi walentynek i nie ukrywa tego
ale już 4 raz bedzie spędzał je ze mną
raz zrobiłam ogromne pudło w kształcie serca (w środku był prezencik)
potem mu było wstyd z nim jechac do domku
Fajnym pomysłem jest kalendarz ze zdjęciami.

A ja bym chciała dostac taki termofor z serduchem, ciekawe gdzie można go kupić w moich okolicach. Widziałam go na Allegro.
Stary 2006-01-31, 13:05   #55
leeloo1
Przyczajenie

GG do leeloo1

Cytat:
Eloś dziewczyny mój chłopak dostał :
Cytat:
-Misia
-Dezodorant
bo jetsem z nim tylko rok...
A teraz myśle nad Ramką z moim zdjęciem a dotego album i tam kilka moich fotek miałam mu kupić boxerki coś sie nawte tak zgadało ale on powiedział że raczej by nie chciał ich dostać przynajmiej teraz
A i myślałam nad misiem ale takich do 50 cm i mięciutkim pomóżcie mi zdecydowac plisss
Z góry dzięki

a po co mu miś? wasze mnie frapowały te cholerne misie. po co facetowi miś??
leeloo1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-31, 16:44   #56
Kraczitka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edus
Aha i mam pytanko co to jest TŻ ? może to głupie ale jestem tu nowa i się nie orientuje
TŻ-toważysz życiowy
Kraczitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-31, 17:32   #57
Justa 78
Raczkowanie

My nie robimy sobie prezentow, ale jakas mala niespodzianka jest zawsze. W tym roku myslalam nad obsypaniem naszego pokoju (na cale szczescie mamy tylko jeden) mnostwem czerwonych serduszek i upieczonym wlasnorecznie ciescie. Wiadomo: przez zoladek do serca
Justa 78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-31, 19:28   #58
moni888
Raczkowanie

GG do moni888

my zadecydowalismy sie na zakup takich samych rzeczy abysmy zawsze je mieli przy sobie! ja chcialam srebrne wygrawerowane obraczki ale on kategorycznie odmowil twierdzi ze "jeszcze sie nanosimy w zyciu obraczek" no i teraz nie wiem co mozna jeszcze kupic takiego samego a moze wy kobietki kupowalyscie kiedys takie prezenty??
moze bylo cos zgubionego i podniesionego?
klamki na ktorych dotykl kladl sie na dotyk?
21.02.2009 Maja
03.03.2014 Jakub
moni888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-31, 19:32   #59
She is Minx
Rozeznanie

Hm, może poduszkę z wląsnoręcznie namalowaną dedykacją ?
Stary 2006-01-31, 19:56   #60
farba
Raczkowanie

dziewczyny ja szukam takiego breloczka-serduszka, ktore mozna przelamac i kazde z nas mialoby po pol, albo poprostu kupic dwa breloczki-polowki serc i tez kazdy mialby pol tylko problem w tym, ze nie moge nigdzie takiego znalezc widzialyscie moze gdzies takie cudenko? to bedzie tylko dodatek do mojego prezentu, heh tylko jeszcze nie wiem jaki bedzie ten prezent- prawdopodobnie jakas ramka ze wspolnym zdjeciem na dodatek moj TŻ ma urodziny 19 lutego!! i tez musze wykrzesac jakis prezent, ale mam juz chyba pomysl-portfel bo cos kiedys mowil ze mu sie jego obecny nie podoba jesli widzialyscie gdzies taki breloczek to dajcie znac, prosze
farba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości