![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wasze pierwsze perfumy to...
Pierwsze to chyba Chipie Coty- mam do dziś odrobinę we flakonie. Potem był okres Avonu- miałam większość wód z tej firmy. Jeszcze później nabyłam Pumę Flowing. Mimo że wolę cięższe zapachy, ten uwielbiam i zawsze "weszę" za tym, kto go nosi
![]()
![]() |
#32 |
BAN stały
|
Pierwsze Sea Oriflame, byłam wtedy w 1 gim, a teraz jestem na 2 roku studiów, ale pierwsze górnopólkowe mialam rok temu- Sensi.
A teraz mam mase różnych pieknych zapachów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Moje pierwsze perfumy to Davidoff Cool Water
![]() ![]() Nie długo po CW dostałam Hugo Boss Woman i też go pokochałam. Jednak te perfumy nadal bardzo mi sie podobają, chociaż obecnie już ich nie noszę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze, które dostałam - Cafe cafe (miniaturka)
Pierwsze zakupione - Wild Musk ![]() Pierwsze z górnej półki - Organza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
Pierwszych-pierwszych nie pamiętam... a pierwsze prawdziwe, zakupione, i to z górnej półki - eeech, do tej pory mam pusty flakonik jak kulę ognia - to "Le Feu d'Issey". Dlaczego ich już nie produkują?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Kolorowa butelczynka Jovan fresh Musk Coty, mialam wowczas jakies 16-17 lat (czyli lata swietlne temu ) Miedzy czasie jakies tam "niepamietne" zapachy. Nieco pozniej wyjazd do Francji i tam po raz pierwszy znalazlam sie w jamie smoka (czytaj w perfumerii z rzedami flaszek), No i mnie pozarlo to smoczysko! Zakupilam Romance R.Laurena, a przy tym dostalam pelna torebeczke probek - to byl szok! tak za darmo?!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Niewątpliwie pierwsze były Blase
![]() Potem dołączyła Vanilla Fields i granatowa Sabatini - to za pieniążki które dostawałam rodziców Takie na które sama zarobiłam to były Yohji Yamamoto Yohji, jeszcze opakowanie znalazłam kiedyś u rodziców ![]()
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
Diesel Plus, prezent od taty, no i cały szereg Avonu ( Pur Blanca, Celebre, itp.). Pierwsze górnopółkowe to J'adore
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
O ile dobrze sobie przypominam to u mnie pierwszymi perfumami, które w dodatku dostałam od mojego przyszłego męża
![]() ![]() Zaraz potem dostałam od moich przyszłych teściów ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
na początku były podróbki bazarowe
![]() ![]() ![]()
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Moje pierwsze to podkradane mamie Masumi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
pierwsze, których używałam to był biało-czarny wykrzyknik (7 czy 8 klasa szkoły podstawowej)
pierwsze, które sobie sama kupiłam to było women of earth avonu (miło wspominam ten zapach) pierwsze, z którymi zostałam na dłużej to było żółte kookai (ze 3-4 lata) pierwsze górnopółkowe to dolce vita ![]()
Siła zdolna zmieniać świat (...) jest więc według ciebie Chaosem, sztuką i nauką? Przekleństwem, błogosławieństwem i postępem? A nie przypadkiem Wiarą? Miłością? Poświęceniem? http://www.suwaczki.com/tickers/p19u9n73qxcp5qvv.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze kupione samodzielnie to Oui Non Kookai, z górnopółkowców Tentations Palomy Picasso, a pierwsze wogóle to nieśmiertelne Być Może, które dostałam w mocno wczesnym dzieciństwie, więc nie wiem czy się liczy
![]()
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze perfumy, które kupiłam za "swoje" ( uzbierane) pieniądze to Gabriela Sabatini- Magnetic
![]() Pierwsze perfumy - po ktore wyciągnęłam łapki - to Cacharel - Anais Anais . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo Blase to chyba był całkiem niezły zapach ![]() ![]() A w ogóle, to w moim wcześniejszym poście nieświadomie skłamałam. Zupełnie zapomniałam, że przed Envy z wysokopółkowców kupiłam jeszcze klasyczne usta Dalego. Uświęciłam w ten sposób osiągnięcie pełnoletności. Myślę, że dlatego wyleciał mi to z głowy, że w gruncie rzeczy nigdy nie traktowałam ich jak perfum do używania. Byłam tak podekscytowana ich posiadaniem, że właściwie wcale ich nie używałam, bo czekałam na jakieś super okazje (zamiast tego zlewałam się Blase ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiscie-Celebre Avonu ![]() Na pierwszym roku studiow zamawialyśmy z koleżankami próbki w malutkich fiolkach,bo nie bylo nas stać na zwykły flakonik ![]() Teraz używam nieodłacznie AMOR AMOR na przemian z GUCCI RUSH II, a Celebre nadal miło wspominam, choc nie pamiętam zapachu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
Moje pierwsze poważne dorosłe perfumy to Paris YSL. Miałam wtedy 17 lat, moim ukochanym był Francuz, byłam oczarowana Paryżem i uważałam, że język francuski jest najpiękniejszy na świecie
![]() Teraz trochę sie pozmieniało i nie mogłabym nosić perfum Paris, choć mam do nich ogromny sentyment. Mój zapachowy gust wyewoluował w zupełnie innym kierunku, choć nadal lubię szukać róż w perfumach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Pierwsze - różowe naf-naf, z dużą domieszką wanilii
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja odświeżyłam znajomość z Blase ![]() ![]() ![]() A Dalego też miałam baaaaaardzo dawno, czyli blisko początku "mej drogi" ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I nie mam obawy, że mit upadnie... Nawet jeśliby mi się nie spodobały (po latach), to myslę, że wielkiej goryczy by nie było. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Przypomniałao mi się ,ze w tych zamierzchłych czasach używałam jeszcze Evasion , w pewexie kosztowały całe 2,60
![]()
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
Eau du Soir, miniaturka od kogoś tam. Równolegle Pur Blanka Avonu
![]()
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
A propos blase - kupowałam je w pewexie wtedy jeszcze w granatowym nieprzezroczystym flakonie ze złotą zatyczką - były piekne(rok 1987?) Potem wyjechałam do Angli i tam juz takich nie było tylko te przezroczyste i zapach już niestety nie ten. Sentyment pozostał, aczkolwiek nie wacham ich teraz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
Nie pamiętam, które były dokładnie pierwsze, ale jedne z "najpierwszych"
![]() - Le jardin, Max Factor - Black velvet, Yardley - Nothing, Gosh - Poison Tendre - Dior |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze w ogole to chyba Masumi z Pewexu.Pierwszy powazny - Angel klasyk 100ml
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
Ale fajny wątek
![]() Moje pierwsze "w ogóle" perfumy to chyba różowe C-thru ![]() A pierwsze górnopołkowe - podobnie jak burn ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Moje pierwsze perfumy to podkradane mamie Masumi, Pret a Porter Coty, a także Chanson D'eau (zielone) i Chanson D'Vie (żółte). Później nastąpiła era Avonu, miałam niemal wszystkie perfumy z tej firmy, a wszystkie nowości jakie się pojawiały zamawiałam z oferty Demo lub katalogu. Moimi pierwszymi górnopólkowymi perfumami był Hugo Boss Woman (srebrny) i szczerze powiedziawszy byłam średnio z niego zadowolona. Kupiłam go w pośpiechu, podnieceniu i zdecydowanie zbyt szybko. Przypominał mi mocno Little Black Dress z Avonu i nie czułam tego "luksusu", który chciałam odnaleźć w oryginalnym, firmowym zapachu. Po Hugo Bossie oszczędzałam na Baby Doll i nawet zapożyczyłam się u babci
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Kurcze prądu nie było przez chwilę, komp siadł i muszę pisać wszystko od nowa
![]() Pierwszym z górnej półki był Acqua Di Gio homme Giorgio Armaniego, zakupiony kilka lat temu , póżniej CK Obsession., a wcześniejszymi ze średniej Christopher Columb chyba granatowy ![]()
![]() |
![]() |
#59 |
BAN stały
|
Moje pierwsze perfumy które kupiłam za własne pieniądze (za pierwsze zarobione) to był Angel. Wtedy wydawał mi sie szczytem marzeń i szczytem luksusu, takim pierwszym krokiem nieopierzonego kaczątka w łabędzi świat perfumerii. Zabawne ale nadal Angel tak mi sie kojarzy, z odkryciem czegoś zakazanego, z przekroczeniem pewnych barier.
Wcześniej były perfumy które dostawałam od wspaniałomyślnej Mamy. Pamiętam miniaturki Samsary i Aqua Alegorii - chyba była to Herba Fresca i jakaś jeszcze,ale już nie pomnę. Byłam z tych miniaturek dumna jak paw, miałam też miniaturki zapachów Yves Rocher (też nie mogę sobie przypomnieć nazw, pamiętam tylko wzrokowo zieloną buteleczkę w kształcie liścia i taką białą z korkiem w kształcie różowego kwiatka). Pierwszy zapach od mężczyzny to było...Cool Water. Dziś ten zapach wywołuje u mnie alergię chociaż mój ówczesny chłopak wybierał go naprawdę z sercem i był dumny strasznie z tego prezentu ![]() Widocznie tak mu sie kojarzyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Nie pamietam naprawde, ktore... Vanilla Fields lubilam. Mialam tez pare Bossow... Pierwsze kupione w Sephorze to Halloween JdP. Juz wywietrzalo z pamieci
![]() Nat
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.