Wasze pierwsze perfumy to... - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-01-09, 21:09   #31
Julie_K
Wtajemniczenie

Dot.: Wasze pierwsze perfumy to...

Pierwsze to chyba Chipie Coty- mam do dziś odrobinę we flakonie. Potem był okres Avonu- miałam większość wód z tej firmy. Jeszcze później nabyłam Pumę Flowing. Mimo że wolę cięższe zapachy, ten uwielbiam i zawsze "weszę" za tym, kto go nosi Pierwsze górnopółkowe to Brit, który jest moim ulubionym zapachem.
Stary 2007-01-09, 21:36   #32
Zuziunia
BAN stały

Pierwsze Sea Oriflame, byłam wtedy w 1 gim, a teraz jestem na 2 roku studiów, ale pierwsze górnopólkowe mialam rok temu- Sensi.
A teraz mam mase różnych pieknych zapachów
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-09, 21:50   #33
Harrods
Zadomowienie

Moje pierwsze perfumy to Davidoff Cool Water . Ale to było przeszło 10 lat temu, pod koniec podstawówki. Ależ ja uwielbiałam ten zapach... Długo na niego zbierałam. Teraz nie wyobrażam sobie, żebym mogła nim pachnieć Cool Water . Zapach ten jest dla mnie okropny.

Nie długo po CW dostałam Hugo Boss Woman i też go pokochałam. Jednak te perfumy nadal bardzo mi sie podobają, chociaż obecnie już ich nie noszę.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-09, 22:07   #34
nebraska
Zakorzenienie

Pierwsze, które dostałam - Cafe cafe (miniaturka)
Pierwsze zakupione - Wild Musk
Pierwsze z górnej półki - Organza

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 02:24   #35
Aragonte
Wtajemniczenie

Pierwszych-pierwszych nie pamiętam... a pierwsze prawdziwe, zakupione, i to z górnej półki - eeech, do tej pory mam pusty flakonik jak kulę ognia - to "Le Feu d'Issey". Dlaczego ich już nie produkują?
Aragonte jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 05:49   #36
Dorota-Coco
Zakorzenienie

Kolorowa butelczynka Jovan fresh Musk Coty, mialam wowczas jakies 16-17 lat (czyli lata swietlne temu ) Miedzy czasie jakies tam "niepamietne" zapachy. Nieco pozniej wyjazd do Francji i tam po raz pierwszy znalazlam sie w jamie smoka (czytaj w perfumerii z rzedami flaszek), No i mnie pozarlo to smoczysko! Zakupilam Romance R.Laurena, a przy tym dostalam pelna torebeczke probek - to byl szok! tak za darmo?!
Dorota-Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 07:25   #37
_Bjeata_
Zadomowienie

GG do _Bjeata_

Niewątpliwie pierwsze były Blase.
Potem dołączyła Vanilla Fields i granatowa Sabatini - to za pieniążki które dostawałam rodziców
Takie na które sama zarobiłam to były Yohji Yamamoto Yohji, jeszcze opakowanie znalazłam kiedyś u rodziców

"Tęsknota, słowo zużyte,
Otwarło mi swoją dal...
Jak różne są rzeczy ukryte
W króciutkim wyrazie: żal."

_Bjeata_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-10, 07:56   #38
afternoon
Rozeznanie

Diesel Plus, prezent od taty, no i cały szereg Avonu ( Pur Blanca, Celebre, itp.). Pierwsze górnopółkowe to J'adore
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 09:30   #39
Asienka83
Zadomowienie

O ile dobrze sobie przypominam to u mnie pierwszymi perfumami, które w dodatku dostałam od mojego przyszłego męża był zapach Coty Masumi. Były to perfumy w takim wysokim, smukłym flakoniku o odcieniu bzu, delikatnego fioletu, teraz już chyba nie produkują-bo ta wersja co jest na rynku od 2003 roku to Masumi Je T'aime, no chyba że tylko zmienili nazwe bo flakonik jest nadal ten sam. Śliczne były, wspominam je bardzo przyjemnie

Zaraz potem dostałam od moich przyszłych teściów flakonik Devotion Sabatini, co to był za zapach...mmm. Moje pierwsze starcie z tak mocnym zapachem, a miałam wtedy 19 lat , te również wspominam z sentymentem-chociaż długo nie mogłam się nimi nacieszyć bo dobierała się do nich regularnie moja młodsza o 3 lata siostrzyczka
Asienka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 11:50   #40
agaa13
Zakorzenienie

na początku były podróbki bazarowe potem Avonoskie zapachy a takie perfumy z prawdziwego zdarzenia to Miracle .
Stary 2007-01-10, 16:42   #41
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Moje pierwsze to podkradane mamie Masumi Potem były Vanilla Fields, a w 3 klasie liceum moje pierwsze "prawdziwe"- Tresor, które mam i uwielbiam do dziś.
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-10, 16:43   #42
falka
Raczkowanie

pierwsze, których używałam to był biało-czarny wykrzyknik (7 czy 8 klasa szkoły podstawowej)
pierwsze, które sobie sama kupiłam to było women of earth avonu (miło wspominam ten zapach)
pierwsze, z którymi zostałam na dłużej to było żółte kookai (ze 3-4 lata)
pierwsze górnopółkowe to dolce vita
A nie przypadkiem Wiarą? Miłością? Poświęceniem?
http://www.suwaczki.com/tickers/p19u9n73qxcp5qvv.png

falka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 18:50   #43
vesenka
Zakorzenienie

Pierwsze kupione samodzielnie to Oui Non Kookai, z górnopółkowców Tentations Palomy Picasso, a pierwsze wogóle to nieśmiertelne Być Może, które dostałam w mocno wczesnym dzieciństwie, więc nie wiem czy się liczy

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 18:56   #44
carolinascotties
Zakorzenienie

Pierwsze perfumy, które kupiłam za "swoje" ( uzbierane) pieniądze to Gabriela Sabatini- Magnetic
Pierwsze perfumy - po ktore wyciągnęłam łapki - to Cacharel - Anais Anais .

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 19:43   #45
rawita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E Pokaż wiadomość
Czyli fazę Blase przechodziło kilka z nas

Homyku, a Lou Lou to był pierwszy zapach, którego zapragnęłam całym sercem - pragnienie zresztą spełnione

Bo Blase to chyba był całkiem niezły zapach Nie kusi Was, żeby sobie odświeżyć? Ciągle widuję go tu i ówdzie, ale boję się trochę, że mi mit upadnie . Fascynację Lou Lou też przechodziłam. Ciocia mi przywiozła z zagranicy miniaturkę.
A w ogóle, to w moim wcześniejszym poście nieświadomie skłamałam. Zupełnie zapomniałam, że przed Envy z wysokopółkowców kupiłam jeszcze klasyczne usta Dalego. Uświęciłam w ten sposób osiągnięcie pełnoletności. Myślę, że dlatego wyleciał mi to z głowy, że w gruncie rzeczy nigdy nie traktowałam ich jak perfum do używania. Byłam tak podekscytowana ich posiadaniem, że właściwie wcale ich nie używałam, bo czekałam na jakieś super okazje (zamiast tego zlewałam się Blase ). W końcu skisły biedaki . Najwyraźniej do drogich perfum, trzeba dojrzeć.
rawita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 19:52   #46
Nicość
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Pamiętacie? Te pierwsze, najpierwsze, które dostałyście lub kupiłyście i które były tylko Wasze, a nie podbierane mamie z toaletki.

Moim pierwszym zapachem, który sobie kupiłam było "Celebre" Avonu, byłam wtedy początkującą studentką i dopiero wtedy zaczęłam powoli wciągać się w świat perfum. A z kategorii tych droższych i markowych to Słonik Kenzo - mimo, że mi się już znudził, nadal żywię doń pewien sentyment...

Oczywiscie-Celebre Avonu
Na pierwszym roku studiow zamawialyśmy z koleżankami próbki w malutkich fiolkach,bo nie bylo nas stać na zwykły flakonik
Teraz używam nieodłacznie AMOR AMOR na przemian z GUCCI RUSH II, a Celebre nadal miło wspominam, choc nie pamiętam zapachu
Nicość jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 19:57   #47
Margarita
Rozeznanie

Moje pierwsze poważne dorosłe perfumy to Paris YSL. Miałam wtedy 17 lat, moim ukochanym był Francuz, byłam oczarowana Paryżem i uważałam, że język francuski jest najpiękniejszy na świecie
Teraz trochę sie pozmieniało i nie mogłabym nosić perfum Paris, choć mam do nich ogromny sentyment. Mój zapachowy gust wyewoluował w zupełnie innym kierunku, choć nadal lubię szukać róż w perfumach
Margarita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 22:11   #48
lady-dark
Zadomowienie

Pierwsze - różowe naf-naf, z dużą domieszką wanilii Pamiętam że były bardzo trwałe i intensywne - a każdy kto mnie mijał - ogłądał się za 11-12(?) - sto latką, za którą ciągnęła się smuga waniliowego zapachu . Pamiętam że byłam bardzo szczęśliwa gdy je dostałam - a flakonik który wtedy podziwiałam wyciągałam często żeby sobie popatrzeć (co zostało mi do dziś )
lady-dark jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 22:20   #49
E
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rawita Pokaż wiadomość
Bo Blase to chyba był całkiem niezły zapach Nie kusi Was, żeby sobie odświeżyć? Ciągle widuję go tu i ówdzie, ale boję się trochę, że mi mit upadnie . Fascynację Lou Lou też przechodziłam. Ciocia mi przywiozła z zagranicy miniaturkę.
A w ogóle, to w moim wcześniejszym poście nieświadomie skłamałam. Zupełnie zapomniałam, że przed Envy z wysokopółkowców kupiłam jeszcze klasyczne usta Dalego. Uświęciłam w ten sposób osiągnięcie pełnoletności. Myślę, że dlatego wyleciał mi to z głowy, że w gruncie rzeczy nigdy nie traktowałam ich jak perfum do używania. Byłam tak podekscytowana ich posiadaniem, że właściwie wcale ich nie używałam, bo czekałam na jakieś super okazje (zamiast tego zlewałam się Blase ). W końcu skisły biedaki . Najwyraźniej do drogich perfum, trzeba dojrzeć.

Ja odświeżyłam znajomość z Blase - chociaz przed kilku laty, więc teraz moja opinia mogłaby znowu się zmienić W każdym razie było "fuj"

A Dalego też miałam baaaaaardzo dawno, czyli blisko początku "mej drogi" - tyle, że Lagunę (cz jakoś tak ) - zielone usta Ciekawe czy podobałby mi się dzisiaj?
E jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-10, 22:38   #50
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rawita Pokaż wiadomość
Ja mam ochotę odświeżyć znajomość z Blase, ale nie jest to jakaś bardzo silna potrzeba. Może przy okazji zakupię, w ramach wspomnień.
I nie mam obawy, że mit upadnie... Nawet jeśliby mi się nie spodobały (po latach), to myslę, że wielkiej goryczy by nie było.
Stary 2007-01-11, 00:33   #51
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Przypomniałao mi się ,ze w tych zamierzchłych czasach używałam jeszcze Evasion , w pewexie kosztowały całe 2,60
Stary 2007-01-11, 00:40   #52
ishtar4
Rozeznanie

Eau du Soir, miniaturka od kogoś tam. Równolegle Pur Blanka Avonu
Stary 2007-01-12, 10:27   #53
antek40
Raczkowanie

A propos blase - kupowałam je w pewexie wtedy jeszcze w granatowym nieprzezroczystym flakonie ze złotą zatyczką - były piekne(rok 1987?) Potem wyjechałam do Angli i tam juz takich nie było tylko te przezroczyste i zapach już niestety nie ten. Sentyment pozostał, aczkolwiek nie wacham ich teraz.
antek40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-12, 11:53   #54
Katarzynka77
Rozeznanie

Nie pamiętam, które były dokładnie pierwsze, ale jedne z "najpierwszych" to były:
- Le jardin, Max Factor
- Black velvet, Yardley
- Nothing, Gosh
- Poison Tendre - Dior
Katarzynka77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-12, 12:02   #55
nefernefer35
Zakorzenienie

GG do nefernefer35

Pierwsze w ogole to chyba Masumi z Pewexu.Pierwszy powazny - Angel klasyk 100ml
nefernefer35 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-12, 14:53   #56
daigee
Zadomowienie

Ale fajny wątek

Moje pierwsze "w ogóle" perfumy to chyba różowe C-thru
A pierwsze górnopołkowe - podobnie jak burn Baby Doll YSL. A było to AŻ 2 lata temu
Stary 2007-01-12, 17:01   #57
Kasiulka22
Zakorzenienie

Moje pierwsze perfumy to podkradane mamie Masumi, Pret a Porter Coty, a także Chanson D'eau (zielone) i Chanson D'Vie (żółte). Później nastąpiła era Avonu, miałam niemal wszystkie perfumy z tej firmy, a wszystkie nowości jakie się pojawiały zamawiałam z oferty Demo lub katalogu. Moimi pierwszymi górnopólkowymi perfumami był Hugo Boss Woman (srebrny) i szczerze powiedziawszy byłam średnio z niego zadowolona. Kupiłam go w pośpiechu, podnieceniu i zdecydowanie zbyt szybko. Przypominał mi mocno Little Black Dress z Avonu i nie czułam tego "luksusu", który chciałam odnaleźć w oryginalnym, firmowym zapachu. Po Hugo Bossie oszczędzałam na Baby Doll i nawet zapożyczyłam się u babci żeby je zdobyć. Pamiętam z jakim namaszczeniem traktowałam moje pierwsze 100 ml, trzymałam na kolanach podczas oglądania telewizji i wpatrywałam się długimi minutami, jak zaczarowana we flakonik To były dawne czasy
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-12, 17:56   #58
Tristan
Raczkowanie

GG do Tristan

Kurcze prądu nie było przez chwilę, komp siadł i muszę pisać wszystko od nowa

Pierwszym z górnej półki był Acqua Di Gio homme Giorgio Armaniego, zakupiony kilka lat temu , póżniej CK Obsession., a wcześniejszymi ze średniej Christopher Columb chyba granatowy i Antonio Banderas Diavolo.
Stary 2007-01-16, 19:04   #59
Melka224
BAN stały

Moje pierwsze perfumy które kupiłam za własne pieniądze (za pierwsze zarobione) to był Angel. Wtedy wydawał mi sie szczytem marzeń i szczytem luksusu, takim pierwszym krokiem nieopierzonego kaczątka w łabędzi świat perfumerii. Zabawne ale nadal Angel tak mi sie kojarzy, z odkryciem czegoś zakazanego, z przekroczeniem pewnych barier.
Wcześniej były perfumy które dostawałam od wspaniałomyślnej Mamy.
Pamiętam miniaturki Samsary i Aqua Alegorii - chyba była to Herba Fresca i jakaś jeszcze,ale już nie pomnę. Byłam z tych miniaturek dumna jak paw, miałam też miniaturki zapachów Yves Rocher (też nie mogę sobie przypomnieć nazw, pamiętam tylko wzrokowo zieloną buteleczkę w kształcie liścia i taką białą z korkiem w kształcie różowego kwiatka).
Pierwszy zapach od mężczyzny to było...Cool Water. Dziś ten zapach wywołuje u mnie alergię chociaż mój ówczesny chłopak wybierał go naprawdę z sercem i był dumny strasznie z tego prezentu
Widocznie tak mu sie kojarzyłam
Melka224 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-16, 19:19   #60
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

Nie pamietam naprawde, ktore... Vanilla Fields lubilam. Mialam tez pare Bossow... Pierwsze kupione w Sephorze to Halloween JdP. Juz wywietrzalo z pamieci

Nat

Not all those who wander are lost.
MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ!
Legite aut Perite!
d'ou vient le vent jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości