Moja bizuteria - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-01-15, 08:34   #31
czarny kot
Zakorzenienie

Dot.: Moja bizuteria

Start masz niezly. Tyle ze to dopiero start. Podlub troche, przestudiuj forum, przeszukaj google. Narazie nie widze Cie w galeriach, ale mysle ze mozesz podobne bransoletki na gumce pokazac wsrod dziewczyn z klasy. Tyle ze ja jeszcze popracowala bym nad doborem kolorkow.

A co do orginalnosci brans na krosnie - technika stata ja swiat, sama mam kilka podobnych na koncie (nie na krosnie wprawdzie, ale b. podobna technika, rownie szerokie i z drobnicy). Tu tez bys musiala pokombinowac i wymyslec jakis bardzo ciekawy wzor zeby byla orginalna

Wątek z biżuterią
czarny kot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-15, 13:02   #32
Paulinka_13
Raczkowanie

czytalam regulamin wylegarni i to kilka razy i nic nei pisalo o pelnoletnosci !!!!!!!!!!

A co do bransoletek na krosnie to o oryginalnych wzorach wlasnie mowie
Paulinka_13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-15, 14:31   #33
Justin_14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinka_13 Pokaż wiadomość
czytalam regulamin wylegarni i to kilka razy i nic nei pisalo o pelnoletnosci !!!!!!!!!!

A co do bransoletek na krosnie to o oryginalnych wzorach wlasnie mowie
A co Twoim zdaniem jest oryginalnym wzorem?
Justin_14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-15, 16:41   #34
nikki999
Zakorzenienie

"Artysta - osoba fizyczna, osoba prawna lub jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej, oferująca artykuły do sprzedaży w galerii wylęgarnia"
hmm? pierwszy punkt wylegarnijnego regulaminu.

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-16, 06:55   #35
naila
Zakorzenienie

O mamo! Jedna bransoletka na mnie 'patrzy'! Ta niebieska... to pierwsze wrażenie

A drugie jest takie: ostatnia bransoletka jest najładniejsza, ale daleko im do oryginalności. Dobrze, że chcesz, tak w ogóle. Bo wiele osób ma lewe ręce nawet do nawleczenia kilku koralików na sznurek. Początki są.

Jestem ciekawa Twoich bransoletek z krosna, o których tyle mówisz, ale mam wrażenie, że jest tylko jedna i ...niedokończona? Mam rację?

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-16, 17:39   #36
innin
Przyczajenie

Pamiętam jak kiedyś mając jakieś 12 lat robiłam bransoletki z koralików i muliny. Nie takie prostokątne które można było byle gdzie dostać i które każdy robił tylko nieco inne. Tez je chciałam wtedy sprzedawać ale nawet nie wiedziałam gdzie i nie myślałam o tym faktycznie poważnie. Na pewno nie mierzyłam tak wysoko jak Ty. Znalazłam niedawno moją bransoletkę z właśnie tamtego okresu i myślę, że w sumie wzór był fajny, i po dopracowaniu można by ją sprzedawać i się nie wstydzić.
Bransoletki takie jak Twoje można kupić po kilka złotych w byle drogerii, nie sądzę, żeby to się opłacało, a poza tym - wybacz szczerość - ale żeby coś sprzedawać trzeba mieć wprawę, poćwiczyć.
Ty zachowujesz się jak dziecko napalone na sprzedaż bransoletek bez specjalnego zastanowienia. Nawet nie zrozumiałaś regulaminu miejsca w którym być to chciała sprzedawać (albo go po prostu nie przeczytałaś, ale twierdzisz, że czytałaś wiec nie spieram się).
Poćwicz, wymyśl coś ciekawego, zainspiruj się czymś a jak dojdziesz do wprawy i zrobisz coś naprawdę porządnego spróbuj to sprzedać na np. allegro (żeby nie było - tam też trzeba byc pełnoletnim, możesz poprosić mamę o pomoc^^).
Pozdrawiam.

Edytowane przez innin
Czas edycji: 2007-01-16 o 17:42 Powód: literówki i brak polskich znaków w połowie tekstu ;)
innin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-16, 18:00   #37
Paulinka_13
Raczkowanie

ok dzieki za oceny juz zmienilam zdanie nie robie fajnych bransoletek i konczeeeee z gadaniem o wylegarniii. a na allegro ... raczej nie bo i tak nic nie idzie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-16, 18:39   #38
czarny kot
Zakorzenienie

Nie no, zniechecilyscie diewczyne do tworzenia.
Paulinko, tworz dalej. Czesc dziewczyn mowi ze jest jeszcze za wczensie na sprzedaz wyrobow. Po czesci sie z nimi zgadzam. Pamietaj jednak ze nie odrazu Rzym zbudoano i kazdy zaczynal od zera. Pamietam jak wysalalm pierwsze zgloszenie do galerii i mimo ze tu sie wszystkim podobaly pod wzgledem wykonania i w iwekszosci z wygladu to i tak mnie nie przyjeli. Dopiero za drugim podejsciem z wielu nadeslanych prac docenili moje Fimo (widac reszta byla malo orginalna). Tak wiec uszy do gory i tworz

Wątek z biżuterią
czarny kot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-16, 21:59   #39
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez innin Pokaż wiadomość
Pamiętam jak kiedyś mając jakieś 12 lat robiłam bransoletki z koralików i muliny. Nie takie prostokątne które można było byle gdzie dostać i które każdy robił tylko nieco inne. Tez je chciałam wtedy sprzedawać ale nawet nie wiedziałam gdzie i nie myślałam o tym faktycznie poważnie. Na pewno nie mierzyłam tak wysoko jak Ty. Znalazłam niedawno moją bransoletkę z właśnie tamtego okresu i myślę, że w sumie wzór był fajny, i po dopracowaniu można by ją sprzedawać i się nie wstydzić.
Bransoletki takie jak Twoje można kupić po kilka złotych w byle drogerii, nie sądzę, żeby to się opłacało, a poza tym - wybacz szczerość - ale żeby coś sprzedawać trzeba mieć wprawę, poćwiczyć.
Ty zachowujesz się jak dziecko napalone na sprzedaż bransoletek bez specjalnego zastanowienia. Nawet nie zrozumiałaś regulaminu miejsca w którym być to chciała sprzedawać (albo go po prostu nie przeczytałaś, ale twierdzisz, że czytałaś wiec nie spieram się).
Poćwicz, wymyśl coś ciekawego, zainspiruj się czymś a jak dojdziesz do wprawy i zrobisz coś naprawdę porządnego spróbuj to sprzedać na np. allegro (żeby nie było - tam też trzeba byc pełnoletnim, możesz poprosić mamę o pomoc^^).
Pozdrawiam.

Popieram...
solaola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-17, 07:29   #40
naila
Zakorzenienie

Cytat:
ok dzieki za oceny juz zmienilam zdanie nie robie fajnych bransoletek i konczeeeee z gadaniem o wylegarniii. a na allegro ... raczej nie bo i tak nic nie idzie
Paulinka_13, Ty się nie zniechęcaj, tylko działaj Takiego zapału nie można zaprzepaścić . Ale na razie ćwicz i rób, jak dojdziesz do wprawy, to wtedy pomyślisz o sprzedaży... A my tu sobie będziemy zaglądać, jak coś wrzucisz

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-17, 17:48   #41
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naila Pokaż wiadomość
Paulinka_13, Ty się nie zniechęcaj, tylko działaj Takiego zapału nie można zaprzepaścić . Ale na razie ćwicz i rób, jak dojdziesz do wprawy, to wtedy pomyślisz o sprzedaży... A my tu sobie będziemy zaglądać, jak coś wrzucisz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-19, 19:13   #42
Paulinka_13
Raczkowanie

hej
no cwiecze i czwicze dzieki za radyyyyyyyy
Stary 2007-01-27, 09:47   #43
Paulinka_13
Raczkowanie

hej .. zajelam sie modelina i zobaczie: tutaj mam pokazane fotki swoich prac: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=1#post3543088
Stary 2007-02-01, 12:42   #44
canela
Zadomowienie

Cytat:
Na allegro trzeba mieć skończone 18 lat, żeby z niego w ogóle korzystać.

Sprzedaży przez internet Ci nie polecam, ale jeśli koniecznie chcesz sprzedawać, to czemu nie swoim koleżankom z klasy/ze szkoły? Ich koleżankom, etc. Wiesz - poczta pantoflowa. Bo wg. mnie takie kolorowe koraliki to biżu adresowana właśnie do takich kręgów. Nie mówię, że nie ma "starych" ludzi, którzy by tego nie założyli, ale generalnie mając 2x i więcej lat takich rzeczy się nie nosi.
A co do ceny... Około 5zł, ja bym je tak wyceniła. 5 do 10.

próbki i odlewki
canela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości