|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wyszukiwarka -->można mieć malutkie ale?
Cytat:
Po pierwszej stronie plotkowego widać własnie,co ludzi najbardziej interesuje i o czym chcą pisać .
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem tyle.
Jest wyszukiwarka-źle. Nie ma wyszukiwarki-też źle. Korzysta się z wyszukiwarki-niedobrze. Nie korzysta się z wyszukiwarki-jeszcze gorzej. |
|
|
|
|
#33 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie na poziomie "co masz na twarzy". To sluzy do nabijania postow co rano czy co? |
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do nabijania sobie postów co rano służy wątek "powiedz wszystkim Dzień dobry"
|
|
|
#35 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A tam moze sie toczy jakas ambitna konwersacja |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Były czasy, kiedy o wyszukiwarce raczej się nie wspominało. Zaowocowało to prawdziwym bałaganem na forum, lamentami: "oj nie, nie mogę czegoś znaleźć, bo jest tyle tematów" albo "dlaczego nikt mi nie odpisuje" /no może dlatego, że temat był wałkowany 100 000 razy
/, "forum jest nieczytelne", itp, itd.Na Kosmetyczce pewnego pięknego lata nie można było się przedrzeć przez inny temat niż depilacja. Depilacja, wszystkiego, każdej części ciała, na wszystkie sposoby, czasem po 10 razy, bo czyjś wąsik zasługiwał na szczególne wyróżnienie nowym wątkiem, bo niby "jak to? przecież to jest mój problem, czemu miałabym dopisywać się do problemu X" (chociaż był taki sam). Fajnie się korzystało z forum? Suuuper :/ Ile można tłumaczyć, że używanie wyszukiwarki to podstawa? Nie bądźmy mimozami- w końcu całe to przypominanie się nudzi i pozostaje wpisywanie tylko samego hasła: "Wyszukiwarka!" Chyba, że zaczniemy inaczej: "Droga Koleżanko z tego jakże przemiłego forum. Niezmiernie się cieszę, że zechciałaś zaszczycić nas swoim postem, ale obawiam się, że Twoje przemyślenia nie są zbyt odkrywcze. W archiwum znajdziesz wiele wskazówek na trapiące Cię problemy. Jeśli chcesz, to ja użyję wyszukiwarki, aby odciążyć Twoją strudzoną głowę. Buziaczki, rzastin" ![]() Pilnujmy same porządku, bo to nasze forum, dzięki temu lepiej się z niego korzysta. Cieszę się, kiedy użytkowniczki dbają o ład, bo to ułatwia wszystkim życie, a moderator nie jest przecież maszynką.
|
|
#37 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio zauważyłam, że niektóre uzytkowniczki przezornie piszą w swoim poście " Szukałam i nic nie znalazlam", licząc na to, ze jakaś wizażanka postanowi im udowodnić, że jednak odpowiedź istnieje i poda gotowe linki.
|
|
mo\u017cna mie\u0107 malutkie ale?","PageType":"none","SiteCategory":"none","ContentUrl":null,"Keywords":[],"NoAdvertisement":"none","Images":[],"LocationId":16184080,"ContentDomain":"none","disableViewportLimits":false,"renderType":"ssr","alternative":"A","device":"desktop","eagerLoad":false,"PlacementId":4325,"CampaignName":"Ecom_box","WidgetId":4177}
-->
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
To nie zawsze jest tak- czasem rzeczywiście jest ciężko coś wyszukać, sama tego doświadczyłam, ale nie w przypadku, kiedy chodzi o problemy powtarzające się setki razy.
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodam tylko,że według mnie to zależy jeszcze od forum/podforum oraz tematu. Nie wszystkie nadają sie do łączenia-choć temat (prawie) podobny. Ale o tym pisałam już wcześniej
|
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
No cóż, ja też się wypowiem. Dobrze, że powstał taki wątek. Można sobie pomarudzic na wyszukiwarkę
Ja uważam, ze każdy przed zadaniem pytania powinien skorzystać z wyszukiwarki. Bo tak jak pisały dziewczyny, jest pózniej bałagan. Ja sama wiele razy pisałam dziewczynom, aby użyły wyszukiwarki. Ona naprawdę nie gryzie A co do zdania, że powsatją mało ambitne (zeby nie powiedzieć beznadziejne) wątki - wiele razy było mówione, ze każdy ma prawo zakładać wątki jakie mu się podoba (w granicach rozsądku). Forum jest także po to, żeby pogadać na mniej ambitne tematy. A skoro watki ciągle są na górze, to znaczy, że ludzie chcą je odwiedzać. A tak wogole to ja lubię wyszukiwarke. Naprawdę ułatwia życie i mi i innym
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
A ja powiem, co mnie od pewnego czasu nurtuje
Otóż, jestem sobie na Wizażu już ponad rok i pamiętam, że jak przyszłam też uznawałam zwracanie uwagi w stylu "wyszukiwarka nie gryzie" za niegrzeczne. Teraz - z perspektywy czasu jestem jak najbardziej ZA. Dlaczego? Proste, zagladam na przykład na forum kosmetyczne i tam jest stały schemat - nadchodzą studniówki więc przewijają się pytania "ile na solarium", nadchodzi lato "jaki samoopalacz", "jaki krem do depilacji" do tego stopnia, że na pierwszej stronie istnieje sobie kilka jednakowych wątków i na każdy trzeba wejść aby odpowiedzieć albo wybrać sobie jeden i resztę olać po prostu. w rezultacie jedna odpowie tam, druga gdzie indziej i za jakiś czas pojawi się potrzeba założenia kolejnego wątku "wszystko o samoopalaczach" Kolejny nieśmiertelny temat - prezenty (na święta, na walentynki, na urodzinki, na rocznicę....)....Rozumiem coroczne studniówki, matury, śluby itd. Tu realia się zmieniają więc jest to niejako uzasadnione. Poza tym te tematy mają po kilka tysięcy postów i można się w nich zgubić. Ale pytanie po raz X jaka farba da brązowy kolor, gdy istnieje mnóstwo wątków na ten temat (w tym jeden wyjątkowo obszerny) każe zapytać - czy to ma sens? Powtarzam, to są refleksje z perspektywy dłuższego odcinka czasu. Po prostu ciekawiej by było zaglądać, gdyby pojawiały się nowe wątki a nie po prostu przewijały stare. Słowa te kieruję głównie co do Forów Kosmetyczno Fryzjerskich
mo\u017cna mie\u0107 malutkie ale?","PageType":"none","SiteCategory":"none","ContentUrl":null,"Keywords":[],"NoAdvertisement":"none","Images":[],"LocationId":16184080,"ContentDomain":"none","disableViewportLimits":false,"renderType":"ssr","alternative":"A","device":"desktop","eagerLoad":false,"PlacementId":4326,"CampaignName":"Ecom_box","WidgetId":4180}
-->
|
|
#42 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z założycielką tematu
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
A ja powiem tylko jedno:
Forum - to miejsce które jednak rządzi się jakimiś prawami. Jedno z nich to Używaj wyszukiwarki!! Każdy kto decyduje się na branie czynnego udziału na forum powinie to akceptować i przestrzegać.
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dodam tyle, że już taki wątek o wyszukiwarkach był
:P:P:P:P
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
|
|
mo\u017cna mie\u0107 malutkie ale?","PageType":"none","SiteCategory":"none","ContentUrl":null,"Keywords":[],"NoAdvertisement":"none","Images":[],"LocationId":16184080,"ContentDomain":"none","disableViewportLimits":false,"renderType":"ssr","alternative":"A","device":"desktop","eagerLoad":false,"PlacementId":4327,"CampaignName":"Ecom_box"}
-->
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#47 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale powiedzcie szczerze, czy jaki jest sens wchodzenia na wątek "Powiedz wszystkim dzien dobry/dobranoc". Albo "Jaka u was pogoda" - nawiasem mówiąc temat pogody jest tak uniwersalny, bo każdy moze się wypowiedzieć, chociażby miał IQ gibbona . Nie mówię o mniej ambitnych tematach. Mam na mysli tematy po prostu NUDNE jak wątki które wymieniłam. Jezeli chcemy, żeby nasze forum było ciekawe, to sądzę, że tematów eufemistycznie mówiąc - mniej ambitnych, jest nieco za duzo. Skutek jest taki, że czasem wchodzę na wizaz, patrzę na pierwszą stronę, wchodzę w KILKA bardziej interesujących mnie watków, bo potem następują wątki o dzień dobry/dobranoc i "Co robicie" i spadam. |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie wątki o pogodzie i co słuchasz są przydatne, z wileu wzgledów, jak byłam za granicą wiedziałam jaka jest pogoda w Polsce, a co słuchasz, dzięki temu namierzyłam pare fajnych kawałków.
Co do wyszukiwarki. Nie spotkałąm sie na F. Intymnie z tym, że "taki wątek już był" i odsyłaniem do wyszukiwarki. Też jak zaczełam się tu udzileląc na Wizazu nie rozumiałam czemu sie tak dziewczyny burzą z tą wyszukiwarką, jakis czas temu zrozumiałam. Bo jeśli mnie np interesuje jakis temat wstukuje go w wyszukiwarke, a tam wychodzi mi z 10 watków, a w każdym to samo to .Dwa razy zdarzyło mi się założyc wątek któy juz był, mimo iż szukałam w wyszukiwarce, w jednym przypadku watek złączono,a w drugim sama przeprosiłąm i udałam się grzecznie do właściwego wątku
|
|
|
|
|
#49 |
|
BAN stały
|
|
|
|
mo\u017cna mie\u0107 malutkie ale?","PageType":"none","SiteCategory":"none","ContentUrl":null,"Keywords":[],"NoAdvertisement":"none","Images":[],"LocationId":16184080,"ContentDomain":"none","disableViewportLimits":false,"renderType":"ssr","alternative":"A","device":"desktop","eagerLoad":false,"PlacementId":4328,"CampaignName":"Ecom_box","WidgetId":4299}
-->
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja na początku naprawdę nie potrafiłam kożystać z wyszukiwarki
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#53 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
---------------------------------------- Cytat:
-po dłuzszym czasie mogło również stracić na ważności,przecież dziewczyna może być bogatsza o nowe doświadczenia,czyż nie? i ta sama osoba moze radzić zupełnie inaczej -a po trzecie ręka do góry ,ile dziewczyn dołączy się do dyskusjio ile nie brała w niej udziału od poczatku!! i wie co ''w trawie piszczy''wyciągnietym sprzed roku gdzie jest 5000 wpisów to odstrasza i taka jest prawda/zeby się wypowiedzieć trzeba by parę dni poświęcić na pobieżne przeczytanie wątku Powtarzam ,ze jak najbardziej doceniam zalety wyszukiwarki,ale uważam ,ze jest za rygorystycznie wymagana,przez to jakby to powiedzieć...wizaż traci na świeżości ![]() Przecież jak jest nowy wątek spora część osób sie na niego ''rzuca'' bo te tasiemce mam wrazenie /może mylne/,ze jest juz własciwie grupą dyskusyjną stałych wizażanek konkludując wyszukiwarka tak ale bez przesady głosowanko?
|
|||
|
|
mo\u017cna mie\u0107 malutkie ale?","PageType":"none","SiteCategory":"none","ContentUrl":null,"Keywords":[],"NoAdvertisement":"none","Images":[],"LocationId":16184080,"ContentDomain":"none","disableViewportLimits":false,"renderType":"ssr","alternative":"A","device":"desktop","eagerLoad":false,"PlacementId":4329,"CampaignName":"Ecom_box"}
-->
|
|
#54 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Konto usunięte
|
a ja zrobię malutką reanimację
i wypowiem to słowo wskrzeszające wątki -up
|
|
|
|
|
#56 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Jej ,ale ten czas leci... ten wątek jest sprzed roku, a pamiętam, jakby był z wczoraj
.
mo\u017cna mie\u0107 malutkie ale?","PageType":"none","SiteCategory":"none","ContentUrl":null,"Keywords":[],"NoAdvertisement":"none","Images":[],"LocationId":16184080,"ContentDomain":"none","disableViewportLimits":false,"renderType":"ssr","alternative":"A","device":"desktop","eagerLoad":false,"PlacementId":4330,"CampaignName":"Ecom_box"}
-->
|
|
#58 |
|
Konto usunięte
|
Postanowiłam go odkopać.
ŁAJKA reanimowała nieskutecznie. Ciekawe, czy ma włączoną jego subskrybcję.
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam
![]() I zmieniłam zdanie, co do wątku o pogodzie |
|
|
|
|
#60 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- ale się staramy jak możemy - widocznie możemy za mało. Cytat:
- dałabym mu z miesiąc Z miłą chęcią przyprowadziłabym tu Łajkę, bo jej mało, mniej, najmniej. Hop, hop ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.

.

/, "forum jest nieczytelne", itp, itd.

MIŁEGO DNIA
.