![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak oznajmić bliskim radosną wiadomość
Fajne wszystkie te pomysly.. tez mialam wiele opcji w glowie.. a i tak nic z tego nie wyszlo
![]() ![]() ![]() Spotkalam sie z Tz na lunch i zamiast nawijac o glupotach, jak zazwyczaj, nie moglam z siebie glosu wydobyc. W koncu zaczelam smiac sie ryczec (jednoczesnie) i jakbym mu nie powiedziala czemu, to by mnie nie puscil z powrotem do pracy ![]() Wiec siedzielismy tam razem i ryczelismy i smialismy sie (jednoczesnie) ![]() Az mi sie nie chce wierzyc, ze to bylo jakies pol roku temu ![]()
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
hehe na filmach tatuś dostaje buciki i wszystko jasne...
a w życiu? no cóż, ja nie byłam taka "cierpliwa" ![]() podejrzewaliżmy z mężem, ze to to, staraliśmy się 4 miesiące i kiedy po tygodniu spóźnienia @ postanowiłam zrobić test miało to nas "upewnić". Tak więc, raniutko, w firmowej toalecie patrzyłam na pojawiające sie krech, zaklinałam test, ryczałam z emocji... Kidy pokazały się dwie krechy, roztrzęsiona zadzwoniłam do męza i powiedziałam mu prosto z mostu. Powiedział tylko WIEDZAŁEM!!!!!!!!! pocieszał, ale ja ryczałam i tak, ze wzruszenia oczywiście. Potem po pracy poszliśmy na kolację i może z romantycznych klimatów... to była nasza 2 rocznica ślubu ![]() teraz jest 35 tydz czekamy na córeczkę ![]()
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
gosiqa to już niedługo będziesz mamusią... Gratulacje
![]() ![]() A to moja fasolinka dziś... już ma 4,5 miesiąca
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Ale fajnie sie macie dziewczyny, ja dalej czekam....
doczekam sie kiedys..... takie mam nastawienie ![]() no i oczywiscie wykorzystam, ktorys ze sposobow, postaram sie.... A |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
pysiamn ale CUDO z tego Twojego synka!!! Normalnie powalily mnie na kolana te fotki!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jeszcze kilka ![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
No i zajrzam do tych Kubusiowych fotek i... oczywiście się poryczałam
Pysia - piękne fotki, piękny Kubuś, a już foty "w oczekiwaniu" powalające (już je kiedyś oglądałam na wątku mamusiowym i brzuszkowym, ale... takie zdjęcia można oglądać w kółko) pozdrawiam Kubusiową rodzinkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I bardzo nam miło że zajrzalaś na Kubusiową stronkę ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie obecne i przyszłe mamusie-Podbjam wątek.
Macie jakieś pomysły na poinformowanie rodziców, że zostaną dziadkami? Napewno zaproszenie na kolecje/obiad to fajny pomysł, mozę znacie jakieś wierszyki, które można by było dołączyć do zdjęcia usg. Póki co, znalazłam taki oto wierszyk, który można wręczyć przyszłemu tatusiowi ![]() "Pod serduszkiem Mamusi siedzę Ja, Owoc Waszej miłości, A o moim istnieniu Świadczą twej żony nudności. I tak dzionek za dzionkiem Coraz większy się robię, Wkrótce na ekranie Oglądniesz mnie sobie. Zobaczysz mnie Tatusiu, Jak leżę cichutko...i jak moje serduszko Bije mi szybciutko. Kiedy będę już "duzi", Zacznę ruszać się tato, A Ty będziesz przez brzuszek Głaskać mnie co rano. Będziesz mówić mi czule, Że jestem kochany I przez Ciebie tak bardzo Już oczekiwany. A gdy pierwszym krzykiem Swoje przyjście zaznacze, Łzy radości i uśmiech Twój tatusiu zobacze. I na piersi mamusi legnę By utulić mnie mogła,...by ten moment w pamięci, na zawsze pozostał. Twój dzidziuś" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Hey ja za pierwszym razem poinformowalam tak jak opisałam na pierwszej stronie...czyli Tatuś dostal karteczkę a w pudełeczkach test ciążowy i podpisaną fasolkę "czesc tatusiu"
Babcie na wspólnym obiedzie dostały w pudełeczku pierwsze USG ![]() Za drugim razem było mniej romantycznie...bo mąż wiedział co się święci i wspólnie zrobiliśmy test ![]() Babcie za to dostały teraz malusie torebeczki a w nich po jednej malusiej skarpeteczce i magnes na lodówce z napisem " babcie są najfajnieszcze, szczególnie moja" ........ot i takie byly nasze pomysły ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wierszyk szczerze mówiąc kiepski ![]() ![]() ja wątpię niestety w to, że będę potrafiła niespodziankę mężowi zrobić, bo p;o mnie widać każdą emocję, a wszystkie prezenty pokazuję zaraz po kupieniu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
A nie mozna tak normalnie, po prostu powiedziec, ze jest sie w ciazy, bez tych wszystkich gadzetów? ;-)
Te amerykanskie filmy i popularny w nich motyw z bucikami maja chyba duzy wplyw na kobiety w ciazy;-)
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajnie jest podzielić się wiadomością tak by inni pamiętali to do końca życia...wg mnie takie chwile wtedy nie umykają i są jeszcze bardziej wyjątkowe ![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
ja tez sie zastanawialam jak to powiedziec jak jeszcze w ciazy nie bylam.... ale dzisiaj rano, jak potestowalam, po prostu obudzilam malza i przed oczami jak je tylko otworzyl mial test z 2 kreseczkami.... a teraz siedze jak na szpilkach bo chcialabym o tym powiedziec calemu swiatu (staralismy sie 8 miesiecy...) i mysle ze jak pojedziemy do rodzicow jak co weekend to po prostu damy im kartki z wierszykami.... tescie beda musieli sie dowiedziec przez telefon bo nie mieszkaja z nami za granica jak moi.... i mimo ze jeszcze nie ma potwierdzenia od lekarza to ja juz nie dam rady czekac z informacja....
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
odświeżam wątek
przede mną i TŻ jest powiadomienie rodziców. Jak WY to zrobiłyście? Co im dałyście? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Kasiu odkopałaś taki stary watek
![]() Ale GRATULACJE przed Wami wiele pieknych chwil teraz ![]() Trzyam kciuki ps Ja za pierwszym razem z mężem zaprosilismy rodziców na obiad i po obiedzie "nadeserek" wręczylismy pudełeczko a w nim pierwsze USG wtedy wnuczka ![]() Były zadziwione i przeszczęsliwe ![]() Za drugim razem wiedział y/ domyślalay się ze planujemy rodzeństwo dla Kubusia ![]() Więc teraz mam prawie 3 letniego Kubusia i 6 miesięczna Julcię, której Wam tu nie przedstawiałam jeszcze ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-08-16 o 14:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Witam.
Zawsze chciałam powiedziec mezowi dajac mu buciki ale jak to nastalo to usiadlam kolo niego (akurat przyszywał sobie guzik do spodni) położyłam mu na kolanie test. Nawet nie potrafie opisac jak sie ucieszył.śmialiśmy sie i płakaliśmy na raz.a później szukaliśmy igły która mu wypadła ![]() Trzymam kciuki za wszystkie oczekujace. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za odpowwiedzi
![]() Pysiamn - faktycznie watek stary, ale uznalam,ze nie bede zakladac nowego ![]() ![]() wiewka - chodzilo mi o powiadomienie rodzicow, rodziny, a nie meza. Ale m,usze przyznac, ze Twoj musial byc niezle zaskoczony ![]() Chcielibysmy powiadomic rodzicow w jakis wyjatkowy sposob. JUz zaprosilismy ich na kolacje. Niestety nie moge kupic bucikow ani innych akcesoriow dzieciecych, poniewaz nasze mamy sa strasznie przesadne i ich zdaniem przynosi to pecha (nie komentujmy tego ![]() Ale Dziewczyny na pewno macie jakies pomysły!!! No kto mi pomoze jak nie Wizażanki?!? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
My daliśmy pierwsze USG zrobione w 7 tyg.
Ale może jak nie będziesz miała jeszcze USG to może fasolka podpisana ![]() Ja takądałam męzowi ![]() ___________ A to moje fasolki ![]()
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o męża to jak zrobiłam test ok 5 rano od razu z nim polecialam go budzić
![]() Ale wysiliłam się przy moim tacie... miał urodziny 5 czerwca ![]() ![]() Mamie powiedziałam telefonicznie w dniu matki:P, że za rok będzie obchodziła już dzień babci Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-08-27 o 15:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.