![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tipsy bez kursu! Prosze bardzo :)
Obrzydliwe te tipsy. Normalnie ze ktos jeszce takie cos do zdjecia 'pokazuje'. Ja bym chyba lapy z kieszeni nie wyciagala. Modelka niedowidzaca ale stylistka chyba niewidoma. I normalnie zalamka sie wlaca potencjalnemu klientowi jak ja ze przyjdzie czas i potzeeba zalozenia ladnych i trafi sie takie cos.
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
tak dla ciekawostki http://www.lekka.pl/forum/Tipsy,,11,3990.html
co ludzi mysla o tipsach hmm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Jejku co za ulga ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
O matko i córko
![]() Ja po kursie nie trzaskałam piękności, trafiały się "kartofle" ![]() Cóż Paula tipsy wychodzą z mody - nie będziemy trendy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
podczytuję sobie gazety pazurowe - mam prenumeratę paznokci, akademii paznokci i nail pro. w którejś z nich - nie pamiętam w której (ale jak chcesz Paula to poszukam) pisało że akryl całkowicie utwardza się po upływie jedenj doby od nałozenia a żel utwardza się w lampie w 95% a reszta w ciągu tygodnia od nałożenia - pod wpływem światła słonecznego.
no i stąd takie moje luźne wnioski ![]() poza tym jak nadawałam kształt żelowi (warstwie budującej), oczywiście utwardzonemu tak jak należy, tyle czasu ile trzeba, po dokładnym przemyciu cleanerem, nie zalaniu skórek etc.... to z reguły jak piłuję to po bokach - bo w sumie przy samych skórkach u góry pazura się tak nie macha bo tam nie ma potrzeby - najwięcej po bokach się piłuję i tam też najczęściej się zapowietrza ! więc eksperymentalnie nałożyłam żel budujący i nic nie ruszałam go potem. tak jak się ułożył tak był. i nic - 0 podpowietrzeń z boków - i to jaki bym żel nie położyła - i tani i drogi. no i jak to poczytałam (wyżej opisane) w gazecie że nie powinno się wiele manipulować przy zelu od razu po wypaleniu to jakoś tak fakty powiązałam ze sobą. poza tym teraz robią trochę inne żele niż kiedyś - z mniejszą zawartościa tego fotoinicjatora (żeby żel nie żółknął) no i dlatego chyba te żele teraz są bardziej takie delikatne i proces 100% utwardzenia zachodzi dłużej. kupiłam sobie teraz sunflower "stara formuła" - żelik - zobaczę jak się będzie zachowywać. ogólnie rzecz biorąc - zakładam pazury już ponad 5 lat i teraz od października znowu zakładam - a miałam przedtem prawie 2letnią przerwę (ciąża i maleństwo), kiedyś stwierdzam żele były inne, nie używałam wogóle primera, nakładalam 3 warstwy jakiegoś żelu bylejakiego i nic nie odpryskiwało i nie podpowietrzało się - nigdy. takie czasem miały moje klientki odrosty że porażka (6tygodni, 7 tygodni) ale zero odprysków i podpowietrzeń. a teraz masakra jakaś. no i ostatnio wyciagłam jakąś paść starą - żel w rozwalonym słoiku - stary (ponad 3 lata) no i tak sobie nim parę pazurów zrobiłam i nic się nie działo i nie dzieje. więc tak się czasem zastanawiam - czy przez to że teraz te żele coraz bardziej wrażliwe na błędy stylistek - czy czasem producenci nie przedobrzyli z tymi wynalazkami |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Co do akrylu - jak najbardziej sie zgadzam ale wydaje mi się ,że kilka razy w roznych artykulach i na forach widzialam,że zel po utwardzeniu w lampie jest absolutnie "ready to go". Az z ciekawosci sprawdze. ![]() Bo to swiatlo słoneczne jakos mi się nie podoba ![]() Cytat:
![]() A patrzac na to racjonalnie... lepiej przeciez sprzedac zel base, primer acid i non acid, zel builder i cleaner do tego jeszcze, zamiast samego zelu, prawda ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Paula, jak zwykle masz racje.
Podeprę Cie tylko moim instruktorskim autorytetem ![]() Żel po utwardzeniu w lampie jest CAŁKOWICIE utwardzony! Akryl, w zalezności od formy osiąga swoja pełną twardośc dopiero po 24-48 godzinach, niemniej po kilku minutach od nałozenia, - gdy juz sie piłuje nie "wałkując sie", jest całkowicie gotowy do opiłowania.
![]() |
#38 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
rany co za straszne paznokcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
Aż mi się krew mrozi jak oglądam fotki z pierwszej strony
![]() Sama w piątek założyłam sobie (tzn założyłam w salonie) paznokcie żelowe-to znaczy na koniuszki akryl, tylko dla delikatnego efektu przedłużenia, a na całość żel. Wygląda to bardzo ładnie na moje AMATORSKIE oko-skórki nie zalane, paznokcie równiutkie, boki nie pofalowane, ani cienkie, ani grube, powietrze nie podchodzi... jak się odważę, wkleję fotki dla oceny profesjonalistek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Auć...to musi bolec
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
a ja czytałam, ze całkowite utwardzenie nastepuje dopiero po 24 godz.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Awa czytalam w jakims watku, ze juz uczeszczasz na kurs??
![]() ![]() Ja juz nie moge sie doczekac na swoj... |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Hmm no ja też nie mam kursu, i wcale się tego nie wstydzę, bo uważam że paznokcie robię dobre
![]() ![]() ![]()
#46 |
Zakorzenienie
|
no tak, akryl 24 h, ale o zelu tez coś było, że się jeszcze potem utwardza
![]() ![]() tak Madziu juz uczęszczam na kurs ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#48 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
paulakrk hehehehe....bedzie git
![]() w sumie jest plus, żel odpadał całymi płatami podczas piłowania, mnei się nawdychałam tego pyłu ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]() ![]()
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
Czasopismo Paznokcie nr 28 (4/2006)
strona 14 cytat : "pozostaje jeszcze niewielka ilość żelu do utwardzenia, która to czynność będzie kontynuowana przez następnych kilka dni, pod wpływem naturalnego światła" napisała to Ewa Ciechacka dypl.instr.NSI, IBD, EZFLOW,CHRISTRIO, FPO, ESN ![]() No i dobrze zapamiętałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
zgadza się , też własnie to czytałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
BAN stały
|
Boooze ale pod okiem Ewy , na forum EF ktoś kiedyś pisał coś zupelnie odwrotnego
![]() I w innym artykule na 1000000 % również czytałam coś absolutnie innego. Po sesji poszukam ![]() W kwestiach chemiczno - technologicznych nie mam wielkiego rozeznania ( haha nie mam zadnego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
Dokładnie !!!!
Wyszło na nasze Awa ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
a mnie tam wsio rawno czy on sie jeszcze utwardza czy nie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
do nauki !!! ale już , waleniologia czeka, a ty na forum, sio stąd !!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
to jest katastrofa, jak mozna sie brac za robienie czegos, nie majac o tym zielonego pojecia. kiedys moja mama poszla do dziewczyny, ktora zajmowala sie tipsami w domu. po wizycie u niej moja mama byla zadowolona
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny!
Poczytałam sobie ten wątek i postanowiłam poprosić was o radę/pomoc ![]() ![]()
#60 |
Zakorzenienie
|
uważam, ze powinnaś zareklamować
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.