![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: problem z weselem
nom slyszalam o czyms takim. Bezn sensu. A czy wesele nie jest po to by rodziny sie poznaly?
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do tego watku.. Jakie to szczescie ze moi rodzice sa ze tak powiem normalni ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
![]() ![]()
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Mój ślub i wesele odbędzie się 06.10.2007. Moi rodzice powiedzieli że zapłacą za gości z naszej strony, a mój narzeczony ze względu na to że jego rodziców nie stać ...ustalił że sam zarobi przez rok na zapłacenie za swoich gości. Wszystkie koszty począwszy od tzw. talerzyka poprzez orkiestrę aż do opłacenia kamerzysty, fotografa itp dzielimy stosunkowo do liczby zaproszonych przez każdą ze stron gości. Na szczęście nie mam problemu z wtrącającymi się teściami bo to nie oni płacą za wesele tylko mój narzeczony i moi rodzice.
A ja mam jeszcze gorzej moja "teściowa" nie chce dołożyć ani grosika a wtrąca sie cały czas. Bo dlaczego odemnie jest tyle gości a z ich strony tak mało (mój TZ sam tak zadecydował), że dlaczego jakiśtam wujek bez dzieci itd. U mnie z podziałem jest podobnie to co powinna Młoda sponsorują moi rodzice (też nie ma nie wiadomo ile kasy) a to co Młody - my razem (mieszkamy już troszkę razem i finanse też mamy wspóne) jest nam ciężko, mieliśmy kupić samochód - musieliśmy zrezygnować bo musimy trochę kasy wyłożyc. A ta Krowa cały czas coś mąci - my jeszcze nie zaprosiliśmy siostry TZ (mieszka na 2 końcu polski) a ta dzwoni i się jej pyta czy przyjedzie! I cały czas coś. Jak nawet wspomniałam coś o dekorowaniu sali, kościoła, pieczeniu ciast (chodzi o rzeczy które nie wymagają wkładu finansowego- lepiej przepić niż pomóc Synowi ) to zero reakcji - ona poprostu ma to wszystko (za pszeproszeniem) w d... . Porażka aż się dzisiaj popłakałam jak zadzwoniła (!) i do mnie że dlaczego, jak mogliśmy zaprosić wujka bez dzieci (które są dorosłe i wadomo, że przyszliby z kimś) powiedziała, ze jak nie uznajemy ich rodziny to przyjdzie tylko do kościoła. Nie wiem co mam robić chcę żeby bylo ok ale z nią się nie da. Mój TZ sam decydował kogo zaprasza ze swojej strony (wstępnie nie miało być nawet tego wujka a co dopiro mówić o dzieciach!). Co mam robić nie chce jakiś waśni ale chyba się nie da. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
To są właśnie powody, dla których bez sensu jest robić wesele
![]() My nie chcemy właśnie takich napiętych sytuacji w rodzinie i dlatego postanowiliśmy, że po ślubie robimy obiad i na długi rejs miodowy ![]() Zapłacimy mniej nawet niż za wesele a przeżycie nieporównywalnie większe... No i będziemy z najważniejszymi osobami dla nas na świecie- ze sobą ![]() Jeszcze tylko przekazać mojemu ojcu, że wesela nie będzie, poczekać aż przestanie się obrażać na to i ruszamy z przygotowaniami ![]() Ale tym, którzy o weselu marzą- wszystkiego naj naj i ogromnej dawki optymizmu i szczęścia życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
jej przeczytałam ten wątek i się tak zezłościłam jak nie wiem co!!! jak można być taką starą wiedźmą to ja nie wiem.. ja już powiedzialam mojej siostrze ze jak na starość coś mi sie bedzie we łbie mąciło to ma mi od razu po głowie dawać bo ja zamierzam być normalna
![]() ![]() ![]()
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
tancerka212 Dzięki za słowa pocieszenia ale to nie takie łatwe jak się wydaje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Natalia39 chyba to Twój narzeczony musi wytłumaczyć matce o co chodzi. Nie powinna się wtrącać jeśli nie wykłada kasy na ślub. Nie możecie się stresować i od początku ustalcie granice, żeby później nie wchodziła wam na głowę. Odwagi!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
My chcemy sami zapłacić sobie za całą imprezę i sami decydujemy o wszystkich szczegółach.
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Rodzice się nie "wtrącają" i bardzo nas to cieszy.
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Zdania na temat wyprawienia wesela są podzielone, fakt zależą od ludzi, podejścia itp. (długo by pisać) Ja osobiście uważam (oczywiście szanując przy tym ludzi, którzy maja inne zdanie), że ślub to jedyny taki dzień w naszym życiu i powinien być tylko wyłącznie "NASZ".
Współczuję wszystkim Pannom Młodym, które w tym czarującym czasie przygotowań ślubnych muszą użerać się z najbliższymi. Sama jestem w sumie już w kończących się przygotowaniach do ślubu (07.06.2008). Może nie powinnam się wypowiadać w tym wątku ponieważ nie wiem jakby to było u mnie gdyby było inaczej...bo ja niestety nie mam teściów więc nie mogę poznać relacji i ich podejścia.....ponieważ nie zdążyłam nawet ich poznać.....mój teść zginął gdy mój TŻ miał 2 latka:/ a moja kochana teściowa zmarła rok przed naszym poznaniem ![]() Na szczęście moi rodzice bardzo kochają swojego przyszłego zięcia i są w bardzo dobrym kontakcie ![]() Co do naszego wesela w związku z sytuacją wszystko załatwiamy wspólnie...wiemy, że nie możemy sobie pozwolić na drogie wesele bo mamy tylko "jedną stronę" na szczęście wszyscy to rozumiemy i zrobiliśmy tak: moi rodzice stwierdzili, że oni biorą na siebie wszystkie wysokie opłaty a my zajmujemy się "duperelkami" (mniejsze sumki) no i doszliśmy do porozumienia ![]() Co do tematu wątku to zgadzam się z poprzedniczkami: "chory pomysł" ale wiesz ja trzymam kciuki, żę teściom przejdzie i będzie pięknie i razem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uff...ale sie rozpisałam sorka ![]() ![]() justynka1980 Ehh...z tego co się kapłam po dacie to już dawno po Twoim ślubie więc napisz jak minął ten dzień i jak to w końcu bylo ![]() natalia39 co do Twojego problemu to myślę, że też będzie dobrze ale ja bym radziła aby Twój narzeczony nie tyle porozmawiał z matka co dał jej do zrozumienia jakie jest jego (wasze) zdanie i ona tego nie zmieni, niech ją podejdzie jakoś pod względem psychicznym (to u mnie najlepsza metoda na wszystko) i zobaczysz, że wszystko pójdzie gładko i po "Waszemu". Szczęścia życzę ![]()
![]() ![]() http://abcslubu.pl/suwak/04_22_2008_7_9_2004_65.png ![]() ![]() http://abcslubu.pl/suwak/04_22_2008_7_8_2006_68.png ![]() ![]() http://abcslubu.pl/suwak/04_21_2008_7_6_2008_22.png ![]() ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/a51e737e5a.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:40.