![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W łóżku z wrogiem...
Lordus z jakiego jestes osiedla?
![]() co do tematu... hmmm... kiedys myslalam, ze nie wazne jakie poglady ma druga strona....mowie juz tak ogolnie nie tylko o sympatiach sportowych. a jednak zmienilo mi sie - okazuje sie, ze jezeli ktos jest calym sercem i wiara za czyms co jest w przeciwienstwie do tego w co ja wierze, to taki zestaw moze wywolac jakis konflikt. Jak sie ten konflikt rozwiaze - roznie bywa. czasem jednak moze powstac przymus wyboru i rezygnacji z czegos na koszt drugiego. Pewnie duzo zalezy od tego na ile silnie identyfikujecie sie ze srodowiskami kibicow, na ile powaznie to traktujecie. Tak naprawde nie chodzi o to za czym jestescie, ale jakie macie do tego podejscie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Sama tez uwielbiam football (nie tylko ogladac mecze ale tez kocham pokopac w pile z kumplami - tak, tak laska laska
![]() ![]() pzdr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeżeli chodzi o ilość tytułów, bo widzę, że usiłujesz tym argumentem wzkazać mi wyższość Juventusu nad Milanem, to odpowiem Ci, że nie sugeruje się liczbami i te cyferki oznaczające mistrza Włoch, nie wpływają na mnie, bo uwielbiam Milan i za żadne skarby świata nie zaczęłabym kibicować Juve, nie przepadam z tym klubem, chociaż doceniam i mocno kibicuję całej reprezentacji Włoskiej, w której przecież gra większość piłkarzy z Juve. Po prostu zrozum, że ja wolę Milan ! Też mogę przytoczyć Ci dla odmiany osiągnięcia Milanu: - Liga Mistrzów, czyli puchar Europy (trofeum zdecydowanie ważniejsze od mistrza Włoch, bo oznacza drużyne najlepszą w całej Europie): AC Milan: 5 razy !!! Juventus: zaledwie 2 razy... I co tam te 29 tytułów mistrza Włoch, skoro większe wrażenie robi te 5 tytułów "Mistrza Europy" ![]() Wydaje mi się, że ten wątek został założony nie po to aby wzajemnie udowadniać sobie, która drużyna jest mocniejsza, jak równiez nie po to aby krytykowac osoby, które kibicują innym klubom... Nie po to aby przytaczać cyferki oznaczające osiągnięcia, tytuły i nie po to aby polemizować, która włoska drużyna jest lepsza: Juve czy Milan... Założyciel wątku jest zażartym kibicem Juventusu to dla niego "świętość" i wydaje mi się, że nie przyjmuje do wiadomości, że jest ktoś, kto może kibicowac innemu klubowi, a jeżeli tak jest to od razu zostanie wyśmiany czy też będzie musiał zapoznac się z osiągnięciami Juve ... Zasadnicze pytanie tego wątku było: Czy wyobrażamy sobie sytuację, w której dwoje ludzi stanowiących parę, kibicuje innym drużynom... Udzieliłam wyczerpującej odpowiedzi na to pytanie, napisałam również, że wygląd zewnętrzny piłkarzy nie ma znaczenia, gdy się kibicuje ulubionemu klubowi, bo to też stanowiło przecież przedmiot refleksji, jednak widzę, że większe zamieszanie wywołał fakt, że lubię AC Milan i niestety na tym skupił sie cały temat... ![]() Cytat:
![]() Proponuje zapoznać sie z tytułem wątku "W łóżku z wrogiem" i powrócic do głównego pytania, mianowicie: jak wyobrażasz sobie taką sytuację, ty kibicujesz jednej drużynie a twoja druga połowa kibicuje innej ? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
To bardzo źle Ci się wydaje. Zauważ, że tylko Ty tu zaczęłaś pisać o "buciu w cieniu". Każda inna forumowiczka ograniczyła się do wypowiedzi na zadane przeze mnie pytanie. Widać one zrozumiały po co ten wątek jest założony. zażartym? Raczej użyłbym tu określeń "wiernym", bądź "prawdziwym", bo tacy kibice jeszcze istnieją. Hmm... Chociaż z drugiej strony może warto by było się na Lyon przeżucić, bo przecież Juve straciło tylu piłkarzy w wyniku calciopolli... Cytat:
Cytat:
No właśnie. Czyli jednak wiesz po co ten wątek został założony. Proponuję się więc ograniczyć do dyskusji na ten temat.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
a również jestem kibicką
![]() ![]() ![]() jeśli chodzi o to komu kibicuję to oczywiście reprezentacja Polski, BVB, Bayern Monachium, Arsenal Londyn, Chelsea... więc jak widać drużyn jest wiele a jakoś nie sprawia mi to kłopotu ![]() ![]() ![]() i nie podoba mi się podejście że kobiety oglądają mecz "nie wiedząc po co się piłkarze przemieszczają z jednej strony boiska na drugą " ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Grrrr, jak ja nie lubie takich strasznych offów. Myślę, że co byśmy nie mówiły i jak nie interesowały sie piłką to w jakimś stopniu napewno zwracamy uwagę na wygląd piłkarzy. Tak samo jak faceci np. na wygląd siatkarek czy tancerek. Ot, taka natura. Też nie można mówić, że życie to jedne a pasje to drugie. Bo pasje to też życie. Dla prawdziwego kibica druzuna jest częścią życia, jakąś świętościa i wcale nie musi być łatwe zaakceptować "wroga" w łóżku. Ale kluczem do rozwiązania jest wspomniana juz przeze mnie dojrzałość związku.
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam ![]() Eee... Ja tam nie zwracam na to uwagi. Inna sprawa, że nie zdarza mi się często oglądać kobiecych dyscyplin, ale jak już to robię, to interesuje mnie tylko płaszczyzna sportowa
Jak widać nie wszystko może być idealne... ![]() Edytowane przez Lorduś_Słonko Czas edycji: 2007-01-25 o 15:49 Powód: Chciałem coś dodać ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
Chciałam jeszcze dodać coś od siebie, może nie dotyczy związku, ale relacji koleżeńskich. Z drużyn polskich kibicuję Kolejorzowi, a w klasie mam 2 koleżanki, baaaardzo wierne kibicki Dyskobolii, jednak pomimo tego bardzo dobrze się dogadujemy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
generalnie chyba niedlugo zleca sie wszystkie z pilkarskich
![]() ![]() co do moich preferencji futbolowych...narodówka niemiecka i bayern muenchen...w sumie moze i zaczelo sie od podpatrywania kilku pilkarzy ![]() ![]() co do zwiazkow z 'wrogami' ... ciezko mi to sobie wyobrazic... bo jakos nie znam wielu zapalonych fanow pilki ... i mysle, ze byloby ciezko... potrafie zrozumiec, ze ktos moze lubic inny klub... jesli nie koliduje to z moim 'rozkladem jazdy' ![]() ![]() na mecze umawiam sie ze znajomymi... i raczej jestem odosobniona w swojej milosci do bayernu czy kadry niemieckiej ... ale zawsze dobrze sie bawie... (a najbardziej na meczu Niemcy San Marino - 13:0 ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
I co zamarł nam wątek?
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
nie jestem fanatycznie nastawiona do piłki nożnej..zwyczajnie lubie ją golądać z kolegami...nie znam się na klubach, ich zażyłościach itp, ale wiem że sprawia mi WIELKĄ przyjemność uczestnictwo w meczu ...nawet jeśli siędzę tylko przed tv.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Konto usunięte
|
Jeszcze większą przyjemność sprawia uczestnictwo w meczu swojego ukochanego klubu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
A czy partner był za drużyną przeciwną?
![]()
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
ja czytajac na poczatku sam tytul myslalam ze chodzi o inny temat "w lozku z wrogiem" a tu prosze hehe
ale coo ma kibicowanie do milosci:P?
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Kibicowanie i milosc maja baaaaardzo duzo ze soba wspolnego. W koncu to jest tez pewnego rodzaju milosc...milosc do druzyny
![]() Cytat:
![]() Uwazam, ze zwiazek dwoch osob kibicujacym klubom, ktore maja ze soba "kose" nie jest najlatwiejszy, ale tez nie niemozliwy.Najwazniejszy w tym przypadku jest szacunek. Sama kibicuje od kilku lat takiej jednej druzynie angielskiej i troche krocej jednej polskiej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie za bardzo podoba mi sie twoje podejście o pośladkach, szminkach i błsyzczykach, ale powiem cos o moim stosunku do piłki. Myślę, że jestem kibicem, ale na pewno nie tzw. "prawdziwym kibicem". Kibicuje jednej drużynie, ale jej barwy nie są dla mnie świętością, nie mam w domu plakatów, nie maluje się farbkami, nie mam szalika, nie oddałabym zycia za nią, a nawet nie wchodzę w dyskusje na ten temat. Za to oglądam każdy mecz w telewizji, a nawet zdarzyło mi się byc na stadionie i cieszę się jak moja drużyna wygrywa. Wiem po co się biega na boisku i co chodzi w tym wszytkim. Interesuje się tez wynikami i rozgrywkami zagranicznymi, ale to już bardziej za sprawą TŻ-ta. Mecze bardzo lubię oglądać, nie patrzę na tyłki piłkarzy, bo mnie to nie interesuje. Wiadomo, że patrząc na nich oceniam ich atrakcyjność, ale z moim wybrednym gustem mało kto mi się podoba. Aha kibicuję od zawsze jednej drużynie, jak by jej nie szło, a różnie to bywa. Nie zmieniam preferencji. Poza tym wśród najbliższych znajomych mam kibiców różnych drużyn - razem oglądamy mecze i co najwyżej jest to powód do żartów, że każdy kibicuje innemu ![]()
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
A komu Magritta kibicujesz?
![]()
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Wiśle
![]()
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Hehe... Przeczytałem pierwszy tekst margitty i pomyślałem sobie, że wierna i interesująca się piłką kibicka to jest to
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
hehe.
![]() ![]() ja kibicuję Barce, a z polskich zespołów to Lechii. mimo to też nie mam żadnych barw klubów i nie maluję sie bojowo podczas ich meczów a także jakoś nie czuję antypatii do osób kibicujących innym klubom sportowym. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
O rany, ja to w ogóle bym chciała, by mój TZ interesował się piłką a on nic...Jak słyszę, ze kobiety narzekają na swoich facetów, ze ciągle gadają o piłce, to mam ochotę je udusić
![]() ![]() ![]() Więc Lordus, wiadomo, ze dla prawdziwego kibica jego ukochana druzyna zawsze będzie naj naj...ale lepiej, ze macie wspólna pasję i mozecie ja razem dzielic i o niej rozmawiać. Jeszcze jedno: W czerwcu jadę na kilka miesięcy do Barcelony i mam nadzieję być na meczu Barca - Real, na sama mysl ![]() ![]() ![]()
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
U mnie nie ma takiego problemu
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałam tylko sprostować, że Milan 6 razy wygrał LM ![]() A co do tematu wątku. Z polskich drużyn kibicuję GKS K-ce. Mam kilku bardzo dobrych znajomych z Ruchu i zawsze stanę za nimi murem, poza tym dodatkowo kibicują Juve, a ja Milanowi, ale to tym fajniej nam sie ogląda razem mecze ![]() ![]() ![]() A Chłop jest z Piekar, więc pewnie za Ruchem i dodatkowo za Juve, no prosze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pzdr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Taak, ja też już sie nie mogę doczekać aż z powrotem będziecie w A ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Raczkowanie
|
Jasne
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pzdr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.