|
|
#31 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wyobraźcie sobie, że nie ma niczego...
Cytat:
Poza tym jedna mysl mi sie nasunęła: jak myślicie, czy gdyby od urodzenia nam nie wpajano, jak świat wygląda, że jest wielki, niewyobrażalnie wielki, i że kosmos jest nieskończony.... Wiec gdyby nie te wpajania, to łatwiej byłoby nam wyobrazić sobie, że jest NIC? |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Często próbuję sobie wyobrazić świat przed Wielkim Wybuchem, kiedy nic jeszcze nie istniało. Lubię o tym mysleć, nie napawa mnie to lękiem. Wręcz mnie to uspokaja...
Swoją drogą, uwielbiam w języku polskim te podwójne zaprzeczenia typu "nie ma niczego"
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
hmmm ja sobie wyobrażam ciemność.... ale przecież ciemność to już coś.
Myślę, że nie da się całkowicie wyobrazić "niczego" bo zawsze będziemy widzieć jakiś kolor no a to już nic nie jest Ciekawy wątek
|
|
#34 |
|
KWC
|
haha, wielokrotnie o tym myślałam i zawsze miałam wtedy takie dziwne uczucie w głowie, jakby mi się mózg próbował zrestartować.
Rzecz nie od ogarnięcia rozumkiem. Ciekawe jaki kolor ma nic. Czarny? Ale czerń to już coś. |
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dotrwałam wczoraj - Morfeusz porwał mnie w swe objęcia Pozdrawiam Cię ![]() prosze wybaczyć OT - dawno się nie widziałyśmy z Warszawianką
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i mimo, iż nie chcę, nie chciałabym tak myśleć to wydaje mi się, że po śmierci jest właśnie tak samo jak we śnie. Pomijając to, że czasami nam się coś śni to najczęściej jest tak, że śpiąc nie czujemy nic, nie widzimy nic i nie myślimy o niczym - dokładnie tak jakby nas nie było Ta myśl bardzo mnie przeraża
|
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Zadomowienie
|
Ta myśl o niebycie zawsze mnie przeraża... Nachodzi mnie gdy leżę w łóżku, cały dom śpi, dookoła ciemno. I gdy tylko sobie to wyobrażę to chce mi się płakać, jestem przestraszona jak dziecko...
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.

(wolę to teraz zaznaczyć niż później się tłumaczyć 

i mimo, iż nie chcę, nie chciałabym tak myśleć to wydaje mi się, że po śmierci jest właśnie tak samo jak we śnie. Pomijając to, że czasami nam się coś śni to najczęściej jest tak, że śpiąc nie czujemy nic, nie widzimy nic i nie myślimy o niczym - dokładnie tak jakby nas nie było
Ta myśl bardzo mnie przeraża