|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Gliss Kur - odżywki - czy to jedwab czy moje włosy? prosze o opinie!
A więc moje włosy są lekko kręcone z tendencją do puszenia się.Po Glisskurze moje włosy jeszcze bardziej się puszyły a po Biosilku zostały wygładzone(ja stosuję na włosy suche).A więc wybierzesz co będziesz chciała,ale jak widzę to Twoje włosy są bardzo podobne do moich
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
..nie rozumiem za bardzo twojego pytania.Może idź do drogerii i poszukaj czegos odpowiedniego dla siebie, bo tam znajdziesz tego mnóstwo albo chociaż sprecyzuj o jaki Ci efekt chodzi...
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
chodzi mi o efekt podobny do jedwabiu... Tylko o jakiś kosmetyk dostępny w drogerii
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
No wlasnie powinien być Gliss Kur
![]() chociaz sama widzisz ze niezbyt ma dobrej opinii zalezy jakie masz wlosy oczywiscie?? Jets jeszcze pantene rowniez dobre kosmetyki napenwo znajdziesz to w lokalnej drogerii buziam [nie wiem jakie jescze moge polecic?]
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Włosy mam bardzo gęste...
Pozostaje mi tylko wybranie się do sklepu i poszukanie czegoś odpowiedniego
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
;D dzisiaj przyszedł do mni jedwab
jejciu ale malutka ta buteleczka jesli starczy mi czasu dziś umyje włosy i zrobie nim :P jesli nie recenzje zdam jutro ahh buziam ;*
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pamietaj tylko, żeby wziąć dosłownie kropelkę na reke,potrzeć i wmasować we wlosy.Miłego dnia |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
ja również polecam fryzjerski jedwab Biosilk(około 10 zł) w takiej małej białej buteleczce. jest do wcierania we włoski. naprawdę działa cuda. co do gliss kur'a to mi akurat bardzo służy. widać zależy od rodzaju włosów. ja używam zestaw szampon i odżywka jedwab gliskura i moje włosy zmieniły się diametralnie, są mięciutkie i miłe w dotyku a jedwab biosilk używam tylko na wielkie wyjścia
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
no wiec tak
zrobilam Biosilkiem :P i wsyztsko byłoby pięknie gdyby nie to,że ja lubie miec duzo włosów a po bnim mialam dosc oklapnięte :P fakt bardzo mieciutkie i kochane sa tak jak chcialam ;D hehe tlyko szkoda ze mi sie tak folowałay [mam podatne] ehh ale to ja mam tak zawsze;D ale ogolnie bardzo mieciutkie i sliczne ;* buziam
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
odradzam glisskura.
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Hmm..anuleńka no nie wiem :P bo ja nie mam az tak bardzo gestych :P fakt, sa mieciutkie ale blyszczc raczje nei blyszcza , poza tym fqlują mi sie i skrecaja..ja ju zmam takie wlosy myslę nad tym czy nie kupic jakiś wosk?? hmm ? bo fryzjerka ostatnio mi zrobilam wlasnie jakims przeparatem zeby byly mieciutkie a potem wtarla cos w rece i wtarla w grzywke i koncowki ? i sie zastanawiam cyz tobyl wosk? zby mi grzywka wyprostowana sie trzymala ?? ;p
![]() buxka
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziwne...A to co miałaś na grzywce to chyba wosk był , ja jakoś sie wacham zawsze z używaniem wosku,bo juz tyle razy nałożyłam i wyglądały jak tłuste,ale wiem,ze to moja wina bo za duzo nałożyłam.Nigdy nieiwem ile tego użyc..
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
hehe ja tez zawsze wychodzę od fryzjera ze świetnymi włosami
![]() Mam jedwab Farouka, ale nie jestem jakoś szczególnie zachwycona. Bez tego włosy i tak mam proste i błyszczące. Nakładam chyba żeby sobie nastrój poprawić ![]() Jak nie macie dostępu do Farouka to polecam rozejrzeć się po drogerii za jedwabiem innej firmy. Można znaleźc, pewnie nie są gorsze, szczególnei że cena najcześciej ta sama... podobny efekt daje też serum na zniszczone końcówki Avonu Te wszystkie olejki i inne tłustości łatwo obiążają włosy, wiec bardzo ważne jest żeby dać tylko jedną kropelkę. Ja na ten Gliss Kur tez poluje od dłuższego czasu - na pewno kupię
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez używałam serum Avonu, przyznam, żę dobre ale obciążało włosy niestety bardzo.Ale końcówkom pomogło
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Raczkowanie
|
Biosilk Farouk to tłuścidło godne Nobla. Poznałam go dzięki mojej przyszłej szwagierce, która jest fryzjerką. Stąd łatwy dla mnie hurtowy dostęp do niego
Cytat:
Margitta mnie wyprzedziła Ja również chciałam zasugerować to serum. Używam go na zmianę z jedwabiem Farouk'a i efekt jest bardzo przybliżony. Zapach też jest przyjemny. Nie próbowałam jeszcze nigdy tego jedwabiu Gliss Kur'a, o którym wspominacie. Może kiedyś się skuszę
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie dziś zakupiłam GlissKura mimo niektórych złych opini
tak na próbę
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to ten cały jedwab Farouk jest beznadziejny, zero efektu
za to gliss kur super, szampony, maseczki odżywki - wszystko świetne zamierzam kupić też ten spray.
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam właśnie spray gliss kur. Jest całkiem,całkiem,ale nie zauważyła jakiś spektakularnych efektów co do błyszczenia. Miekkie są,rozczesują się łatwo,ale jak dla mnie to on troche obciąża włosy. Mam włosy raczej proste,zdrowe.
|
|
#50 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co, ale mnie śmieszy to, że jedna osoba chwali, druga wręcz przeciwnie Glisskura. Chyba nie ma co sie sugerować podpowiedziami,tylko trzeba samej wypróbować,bo to zależy od struktury włosa.. |
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Ja jednak się skusiłam. Super rewelacji nie ma, ale już po pierwszym użyciu włosy mi się ładnie układały i wygładzały.... Może faktycznie dla każdego co innego
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
A da się to jedwabne cudo kupić w Arkadii?
(nie chodzi mi o Gliss Kura)
|
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli masz w mieście jakieś sklepy z akcesoriami typowo fryzjerskimi to pewnie znajdziesz...
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Ja polecam Gliss Kur. Fakt, że włosy nie są tak mięciutkie jak po Biosilk, ale niewiele im brakuje, a: Gliss Kur regeneruje włosy, natomiast co mi po Biosilku, który powoduje uczucie gładkości włosa poprzez oblepianie go?
|
|
|
#55 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na parterze, niestety nie pamiętam nazwy, ale na pewno znajdziesz. Bardzo szeroki asortyment Farouka oczywiście mają też.
|
|
|
#56 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to jak wrócę do wawy, to polecę po takie cudo Włosy mam z natury proste i błyszczące, to mam nadzieję, że bedą po Biosilku razić ![]() DZIĘ-KU-JĘ Rayne |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
szukalam jedwabiu na allegro i tam na jedenj ze stron bylo napisane ze jedwab podobno chroni wlosy przed goraca temperatura , prawda to ??
i czy w takim razie moge stosowac jedwab zamiast Loreal Hot Liss ktory wczesniej stosowalam przed wyprostowaniem wloskow ?
|
|
#58 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Rozeznanie
|
Jedwab Farouka jest zdecydowanie najlepszy dla włosów puszystych i suchych, bo ma lepką, oleistą konsystencję. Jeśli chodzi o odżywkę Gliss Kura też jest świetna. Wszystko zależy od rodzaju włosów. Ja używam Gliss Kura do rozprostowania włosów, nie puszą się po nim, układają w mięciutkie, błyszczące fale. Jeśli chodzi o Loreala Hot Liss - jest dobry, ale służy głównie do prostowania włosów, wygładza je, nadaje też nieco połysku- mam jednak wrażenie, że włosy są po nim oklapnięte.
Polecam płukankę z sodą oczyszczoną - świetny efekt, produkt łatwo dostępny i tani.Włosy są przyjemnie mięciutkie, świetnie się układają, błyszczą się i wcale nie różnią się od włosów modelek z reklamy
|
|
|
|
|
#60 |
|
Wtajemniczenie
|
Lepiej zaopatrzyć sie w Farouk biosilk niż CHI
mam oba i duzo lepiej spisuje sie biala buteleczka Biosilka od tej zielonej babka gdy kupowalam powiedziala mi ze CHI nadaje sie do prostowania a Biosilk na koniec aby utrwalic fryz , tymczasem na moje wlosy dzila duzo lepiej bialy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:46.

..nie rozumiem za bardzo twojego pytania.Może idź do drogerii i poszukaj czegos odpowiedniego dla siebie, bo tam znajdziesz tego mnóstwo
albo chociaż sprecyzuj o jaki Ci efekt chodzi...

rowniez dobre kosmetyki
buziam [nie wiem jakie jescze moge polecic?]
jejciu ale malutka ta buteleczka 

buxka

MIŁEGO DNIA
Wiecie co, ale mnie śmieszy to, że jedna osoba chwali, druga wręcz przeciwnie Glisskura. Chyba nie ma co sie sugerować podpowiedziami,tylko trzeba samej wypróbować,bo to zależy od struktury włosa..