|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: nietypowe miejsca emigracji...
WANN(D)A-do wszystkich zwiazanych z szuflandami i innymi mebalmi:ja nie skrytykowalam mieszkania w jakimkolwiek kraju europejskim,napislam po prostu ze MI jest tu lepiej i JA to widze tak a nie inaczej.wiec jak juz wychylacie sie ze swoich szuflad to moze naprawde nastepnym razem zwroccie uwage na to co kto pisze.
a mi jest lepiej w Holandii
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez wann(d)a Czas edycji: 2012-05-23 o 13:58 |
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
A ja bym chętnie posłuchała o tym Nepalu
Sama prawdopodonie wyjadę w kierunku Bombaj lub Goa i bardzo mnie ta cała Azja ciekawi Nigdy jeszcze nie byłam w tamtych stronach,ale wiem,że ci co byli często uważają Azję za raj na ziemi Osobiście nie wyobrażam sobie siebie w jakiejś Anglii,ale każdy ma własne preferencje Czekam więc na opowieści wizażanek z egzotycznych zakątków!
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1.Wejdź na http://www.imageshack.us/ 2.Kliknij 'Przeglądaj' i wybierz zdjęcie ze swojego komputera, które chcesz zamieścić na forum 3.Kliknij 'Host it!' 4.Skopiuj adres, który ma w opisie Direct link to image (ostatni link) Teraz wystarczy, że wkleisz ten adres na forum. |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
Witaj wanndo.Wybieram się w tym roku do Indii i Nepalu
, przydaąłby mi się mała pomoc organizacyjna pozdrawiam.Juz nie moge doczekać sie wyjazdu
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Szkoda, że jeszcze nie udało Ci sie wkleić zdjęć z Nepalu
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez wann(d)a Czas edycji: 2012-05-23 o 14:01 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem, że to jest Twój album?
|
|
|
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajne te zdjecia.A mozesz napisac co Cie tam zaprowadzilo?Co robisz na codzien?
|
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
.
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez 201804200952 Czas edycji: 2018-04-19 o 23:35 |
|
|
|
|
#43 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
wann(d)a dlaczego nie chesz sie pochwalic jak tam sie znalazlas? przez milosc, prace itp. powiedz co robisz na codzien i czy nie tesknisz za "cywilizacja"? za domem ? jak dajesz sobie tam rade?
widzisz ile pytan mi sie nazuca jak sie dowiedzialam gdzie zamieszkujesz ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez wann(d)a Czas edycji: 2012-05-23 o 14:02 |
|
|
|
|
#47 |
|
Rozeznanie
|
no niesamowite,jestes prawdziwa cosmopolitanka
mysle ze to cudowne doswiadczenie tam mieszkac, takie egzotyczne osobiscie nie wiem czy moglabym sie az tak daleko zadomowic,penie nie. Powiedz jeszcze jak to bylo z nauka jezyka,teraz pewnie po 5 latach juz klopotow nie masz ,ale pewnie poczatki byly trudne...Ja nie mieszkam w egzotycznym miejscu jak ty to tylko holandia-choc kocham ja calym sercem miejsce dostepne do wszystkich. Przyjechalam w poszukiwaniu nowych doswiadczen,moje plany byly tylko kilku miesieczne i chcialam wiecej podrozowac,wiecej krajow poznac,no ale niestety a wlasciwie stety moje serce wybralo ze zostajemy tu i tak jest juz 4 lata.Uwazam Holandie za piekny kraj,czysty,zadbany i mimo ze taki maciupenki to i tak dla mnie wielki niedyny minus ze strasznie tesknie za rodzicami,pierwsze lata byly latwe ,ale teraz juz inaczej na to patrze ![]() Aha mieszkam w malej nadmorskiej miejscowosci z ktorej raczej nie zamierzam sie wyprowadzic ![]() tu jest moj maly raj na ziemi
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Kazdy ma gdzies swoje miejsce na ziemi i ty wlasnie je znalazlas w Nepalu. Super, ze zakochalas sie w tym miejscu, bo to bardzo wazne, ale powiem, ze troche podziwiam, bo ja osobiscie nie wyobrazam sobie pracowac gdzies w malej wiosce, z daleka od cywilizacji, wszystkich "dogodnosci"
, bez stabilizacji politycznej i takich tam. Fajnie tak zyc sobie spokojnie (jak opisujsz) i na luzie, ale z moim charakterem chyba bym sie tam troche zanudzila i stala sie upierdliwa dla calej wioski, bo sama osobiscie chcialabym zaprowadzic tam porzadek (pod kazym wzgledem ). U mnie jest odwrotenie, jak czuje zmeczenie praca i wszystkim wokol mnie to wyjezdzam np. na wies czy w gory czy wlasnie gdzies do jakiegos cieplego kraju, ale jako "dziecko cywilizacji" nie chcialabym mieszkac w miejscu, w ktorym nie ma tego wszystkiego co naprawde ulatwia nam zycie. Mimo to wszystko wyglada bardzo interesujaco i naprawde mysle o tym aby wybrac sie na pare tygodni w twoje okolice Moze w tym roku? Kto wie co nam strzeli do glowy, w kazdym razie okolica faktycznie przepiekna i na 100% warta zobaczenia!!
|
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez wann(d)a Czas edycji: 2012-05-23 o 14:02 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 | |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, przyznam, ze twoj post mnie troche zaskoczyl...przepraszam jesli cie urazilam, bo nie to mialam na mysli, ale z twojego posta wywnioskowalam, ze NIE ma tam caly czas tego, co w Europie jest na porzadku dziennym (sama napisalas, ze nie bylo pradu po 6 h dziennie i 2 tygodnie benzyny i o to mi po prostu chodzilo wiec sama widzisz, ze jednak czesto wam brakuje podstawowych rzeczy) Nie pisze z zadna pewnoscia o twoim raju na ziemi wiec prosze nie wkladaj mi w usta slow, a raczej przeczytaj sama wszystkie swoje poprzednie posty. W "twoim" kraju do tej pory nie bylam choc kiedys pewnie sie wybiore, ale jestem przekonana w 100% , ze nie chcialabym tam mieszkac, bo nie wazne ile ludzi mieszka w twoim miescie, a wazne dla mnie jest jak kraj stoi "cywilizacyjnie", politycznie, ekonomicznie, jaka jest mentalnosc, a przede wszystkim mozliwosci i tyle. Widzisz, ja mieszkam od 6 lat w Holandii, pracuje w duzym miedzynarodowym koncernie, tempo mojego zycia jest naprawde szybkie i totalnie nie wyobrazam sobie mieszkac gdzies, gdzie mam ograniczony dostep do (dla mnie) podstawowych rzeczy, bo tu jest "moj" kraj. Mieszkalam juz w USA, teraz (notabene jutro
) przeprowadzam sie na pol roku do Niemiec w okolice Stuttgartu, poniewaz wyjezdzam tam na polroczny kontrakt z pracy i to jest moje zycie: szybkie tempo, czeste wyjazdy sluzbowe, wiele kontaktow miedzynarodowych, a teraz doszla nawet przeprowadzka. Podkreslam jednak jeszcze raz, ze to jest tylko i wylacznie moje zdanie i moja opinia. Tobie odpowiada takie zycie, jestes szczesliwa i to najwazniejsze, ale nie kazdemu musi wiec prosze nie narzucaj wszystkim tu na forum swojego zdania, bo widze ze to robisz caly czas. Cytat:
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez wann(d)a Czas edycji: 2012-05-23 o 14:03 |
|
|
|
|
#52 |
|
Rozeznanie
|
czesc wann(d)a, chcialabym tylko sprostowac ze haga nie jest malutkim miasteczkiem,jest wrecz przeciwnie, ale to nie takie wazne
ciesze sie ze ci sie tu podobalo ![]() Pozdrawiam ![]() PS holenderskie sledziki (haring) sa pyszne nie bedziesz zalowac
|
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez wann(d)a Czas edycji: 2012-05-23 o 14:03 |
|
|
|
|
#54 |
|
Rozeznanie
|
amsterdam jest zupelnie nie holenderski- bardzo nie lubie tego miasta,jak dla mnie to za glosne i za tloczne
ale Haga jest ladna i duza i nie powiedziala bym nawet ze mniejszcza niz ams kazdy ma inne odczucia i wrazenie po zwiedzaniu roznych miast-tak jak w tym przypadku
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
byłam raz w holendersim miasteczku Venlo (tuż przy niemieckiej granicy) bardzo mi sie podobało
i australijskie lody HomeMade i nawet była polska restauracja ![]() Ogólnie fajny klimacik i ma się ochotę bardziej poznac ten kraj
|
|
#56 |
|
Wtajemniczenie
|
ciekawy watek
|
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez wann(d)a Czas edycji: 2012-05-23 o 14:04 |
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Wando - prosze- napisz nam coś o tamtejszej kuchni
|
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez wann(d)a Czas edycji: 2012-05-23 o 14:04 |
|
|
|
|
#60 |
|
Przyczajenie
|
mhmmmm... jak pysznie wyglada ten polmisek
mniam![]() chetnie zajadalabym sie takim jedzonkiem ![]() oj musze kiedys azje zwiedzic
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

Sama prawdopodonie wyjadę w kierunku Bombaj lub Goa i bardzo mnie ta cała Azja ciekawi
)

i nawet była polska restauracja