![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jakie polecacie i odradzacie firmy odzieżowe jeśli idzie o jakość
Ja odradzam koszulki z Americanosa- po pierwszym praniu kolor sie spiera. Jestem za to zadowolona z ich jeansow, tak jak i z Wranglera. Ponadto lubie H&M i poki co nie narzekam na ta firme
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
H&M najwyzszej jakosci nie jest 4 sure. a spodnie Americanosa wiecej nie kupie bo mi sie starszliwe szybko przetarły na dupce...;/ nie wiem co to za dzins;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
no cóż nie mam mozliwości sprawdzenia miejsca produkcji tych spodni,bo w końcu jednak uznali mi tę reklamację...ale wyglądały na porządne,świetnie leżały i były bardzo wygodne,więc naprawdę byłam w szoku jak pewnego dnia nagle odkryłam że mam między nogami w nich dziurę...i żeby nie było jestem szczupła i były odpowiedniego rozmiaru
![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
Carry- drogi raz zepsuł mi się suwak w kurtce (znowu do reklamacji)
![]() House- Bluzy i spodnie się rozciągają i po miesiącu są przynajmniej o rozmiar większe Reporter- kolor płowieje i wszystkie ubrania mi się rozciągnęły. Omijam ten sklep szerokim łukiem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Według moich spostrzeżeń Terranova - porażka...
![]() Natomiast bawełna z Reportera jest bardzo dobrej jakości, co do kolorów, to nie płowieją mi akurat, to zależy w czym i jak się pierze. Butik - przyłączam się - świetne rzeczy. Green point - torebki nie do zdarcia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
carry- bawełniana bluzeczka po kilku praniach nadaje sie raczej tylko do chodzenia po domku, rozciagnęła się i kolor sprał, pod pachami szczegolnie widać
house- jedna bluza z wysoką stójką a la golf którą kupiłam z wyprzedaży po praniu rozciągnęła się pod szyją i rękawy, bawłniana bluzka jest ok ![]() ![]() orsay - czarne ciuchy pozostają czarne ![]() esprit - dobre jakościowo bluzki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
terranove odradzam,bluzka się skurczyla,swetr rozciągnąl
![]()
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Zara
![]() Orsay-ich spodnie są niezniszczalne,miałam jedne 4 (!!!!) lata,dalej są na mnie dobre ale zaczeły się świecić w końcu na pupie do czego mają pełne prawo po takim czasie. House-zaznaczam że kupuję tylko naprawdę porządne bluzeczki -wzorki trwałe,nie zbiegają się. H&M-masakra rękawy swetra pranego ręcznie i suszonego na ręczniku sięgają kolan,naprawdę!!gdy go kupiłam swetr miał mankiet ok 5 cm przy normalnej długości rękawa.Teraz żeby było mi widać kciuk muszę zawinąć rękaw prawie do łokcia (a mam długie ręce).no i zmechacił sie oczywiście. Reserved-mi bardzo odpowiada bielizna-nie deformuje się,nie traci koloru,dla mnie wyprofilowana super.bluzy niestety deformują się-rozciągają wszerz i skracają a szkoda bo mają czasem śliczne modele. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
NIE POLECAM
Sweterek w serek ZARY chyba basic skurczyl sie i spowiał... Golf z reserved stal sie niemily zmechacony i juz nie jest taki miekki jak kiedys... Polar z reserved pruje mi sie! dres z reserved po jednym praniu nadawal sie juz tylko do sprzatania w domu, wypchane kolana itp jeansy BIg Star wytarly sie na pupie, POLECAM tutaj musze sie zastanowic... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
co do Crop Town to nigdy się na nich nie zawiodłam. mam spódnicę, dwie bluzki koszulowe, sukienkę i sweterek (mama ma identyczny) - tyle pamiętam ;-) - i wszystko się dobrze nosi.
Terranowa jest beznadziejna - miałam kurtkę, znoszoną po sezonie, szybko skurczoną bluzeczkę, szybko rozciągniętą spódnicę... tylko akcesoria niezłe Reserved - już sama nie wiem ile rzeczy mam stamtąd i ja i mama. bluzki zwykłe, koszule, jakieś swetry, spódnica, żakiet, spodnie... I wszystko świetnej jakości. Ravel - trochę tak, trochę nie. czasem mają coś niezniszczalnego a czasem sztruksy wycierające się od noszenia komórki w kieszeni. zależy od rzeczy, powiedzmy pół na pół Carry - konkretnie bluzki bawełniane kurczące się po pierwszym praniu. niektóre rzeczy mają bardzo słabe. Lee - za 230 zł oczekiwałabym spodni, które nie rozlecą się po roku noszenia... ![]() Orsay raczej na nie. koszula niezniszczalna, podobnie jak bluzka, ale dwie bluzki szybko rozciągnięte, sweterek po pół roku popruty (sam z siebie, bo na dekolcie) i niedługo awansuje na domowy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sweterek wiązany w pasie, od dwoch lat niezniszczalny ![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
dla mnie najlepsza firma jesli chodzi o jeansy to strom po prostu mam 2 pary i je kocham. do tego jedna bluza reportera dwie fishbone i to jest mój komplet ulubionych ciuszków
mam jdne spodnie z trolla są super ni narzekam
![]() |
#45 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
Reserved- miałam 2 swetry i po praniu zrobiły się z nich szmaty
![]() House-całość sklepu ...począwszy od obsługi po jakość towaru ...jakie było moje zdziwienie gdy wyciągnęłam kurtke z pralki a w środku puściły szwy przy podszewce....nie chciano uznać reklamacji ![]() Terranowa-mam kurtkę i jest świetna !!! nic się z nią nie dzieje, bardzo ciepła i idealna w góry podszyta polarem ![]() H&M,- super ciuszki 1 klasa w wykonaniu ![]() Reporter-jak dla mnie kosmiczna rozmiarówka ..nic mi nie pasuje kiepsko szyte ![]() orsay - mam czarna sukienkę pare lat i nadal wygląda świetnie ![]() Troll-uwielbiam ich swetry ..służą mi znakomicie Mango- torebki bez zarzutów ![]() hummel- ciuszki bardzo trwałe ![]()
fotografia wykorzystana dzieki uprzejmości ~kalasznikova http://www.digart.pl/praca/422738/Sl..._portrait.html VIVA! Akcja dla zwierząt! http://www.viva.org.pl/index.php?id=strona_glowna ![]() Malum est in necessitate vivere, sed in necessitate vivere necessitas nulla est. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
Ja chyba najbardziej lubie Abercrombie, Zare i H&M
[/CENTER] Edytowane przez kaolinait Czas edycji: 2013-02-18 o 05:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jeśli JA nie mieszcze się w XS bo uwaga: w biuście mnie ciśnie a ja płaska jak decha, S wisi jak nie powiem na czym to coś jest nie tak :P
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
A ja polecamm Abercrombie, Hollister, Denny Rose, Roxy, Billabong, Lee, H&M, Troll, Orsay, Cropp, House.
A odradzam : Levis'a poniewaz spodnie które tam kupiłam okazały się nie wygodne a poza tym strasznie szybko się zniszczyły ![]() Reporter moze są tam tanie ciuszki ale kiepskie jakościowo kupiłam sobie tam bluzeczke i sweterek po kilku praniach strasznie mi się rozciągneły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
W każdym sklepie można natrafić na bubel...
ale osobiście polecam; Zare, H&M, Wrangler, Americanos ich rzeczy są naprawdę dobre jakościowo, i ja się nigdy jeszcze na tych sklepach nie zawiodłam ....stanowczo odradzam Orsey - tandetne materiały - generalnie szmaty nie ubrania Terranowa - jak wyżej Benetton - czasami można trafić na coś fajnego ale za wysokie ceny jak na takie ciuchy.
![]() |
#51 |
Przyczajenie
|
ojjjj duzo tu narzekań i dużo sprzeciwieństw...nie wiem czemy tak wiele osób narzeka na Orsey...?? to świetny sklep! mam dużo ciuchów z tej firmy i super wyglądają...Natomiast czarne bluzy po roku nadal mają idealny kolorek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
Ja chyba jak narazie żadnych zastrzeżeń nie mam do: house'a, troll'a, butiku, upsa.
Ale do diverse'a tak. Kupiłam tam fajną polówke, ale jakoś się rozciągnęła i szewek nie idzie tak, jak powinien. Natomiast ze spódnicą stamtąd jest wszystko w porządku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Konto usunięte
|
podnoszę
zwracacie uwagę na skład ?? jakieś wskazówki ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
NIE POLECAM
Orsay - sweterek z wełny, po paru dniach noszenia zmechacil sie pod pachami i na piersiach, prałam go ręcznie w delikatnym płynie ,suszyłam na płasko a mimo to się rozciągnąl a kosztował pona 150 zł ![]() New Yorker - czarne bluzki prane recznie zrobiły się szarawe, spodnie dresowe parane również ręcznie momi że na metce była informacja że można prać w pralce,zbiegły się niemiłosierni i jak je ubiorę wyglądam jak bym miała "wode w piwnicy" ![]() Deichman - to wprawdzie buty ale tez napiszę, jak dla mnie to tylko sezonówki, wszytsko się szybko ściera a dbam o rzeczy, dodatkow bardzo mi się w nich noga poci ![]() H&M POLSKI- boże co oni do nas wysyłają, w Niemczech uwielbiałam ten sklep, kupiłam tam parę sweterków,koszul,staników i mam jej od paru lat a rzeczy który kupiła w polsce straciły po praniu fason i kolor
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Ciuchy z RESERVEDA jak juz wspomniala stellios nie sa zbyt dobrej jakosci.....:|szybko sie znosza moja bluza sie rozciagneła i zrobila workowata.....Tylko od razu po praniu ma lepszy kształt hehe.....
![]()
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
Odradzam kupowanie bluz z trolla sa beznadziejne:| ja mam dwie w tym jeden polar, ktory byl taki ladny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Firmy, ktorych nazwy pojawily sie w tym watku jako te ktore produkuja nie najlepsze jakosciowo ubrania, czyli Reserved, Cropp, Troll, Orsay sa firmami ktore mi osobiscie rowniez kojarza sie negatywnie. 95% ubran ktore mozna tam zobaczyc juz na pierwszy rzut oka wyglada podejrzanie, najwyraziej mam jednak sporo szczescia bo mam sporo ubran tych firm i na ich jakosc zlego slowa powiedziec nie moge. Zawsze jednak patrze na metki, sprawdzam sklad, dotykam materialu, patrze na to jak dana rzecz zostala uszyta i bledow zakupowych nie popelniam. Nie powinna zmylic nas renoma firmy bo kazda firma wypuszcza buble o czym zreszta w wielu watkach na wizazu mozna przeczytac. Tylko nasze wlasne doswiadczenie i wyczucie moze uchronic od bledow
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny w kupowałyście ciuchy w Promodzie? Jakie one są jakościowo? No i mam jeszcze pytanie dot. Mango: można ten sklep spotkać gdzieś na śląsku?
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Troll - mam 3 bluzy od ponad 2 lat i wszystkie bardzo dobrze się trzymają, mimo częstego prania zachowały kolor i nie są rozciągnięte;
H&M - bardzo dobra bielizna, topy też są dobre ale tylko te droższe; Cropp - beznadziejne koszulki, po praniu strasznie się rozciągają :/ ale swetry są ok, torby w sumie też; House - ogólnie mają dobrą jakość, mam 1 sweter i 1 kurtkę i na prawdę są świetne, mój TŻ kupuje większość swoich ciuchów właśnie w Housie i dobrze mu służą :P Amisu z New Yorker'a - bardzo dobre jeansowe ciuchy!! Fishbone - koszulki trochę się rozciągają po pewnym czasie, ale nie tracą kolorów, mam też żakiet moro i świetnie się trzyma; Green Point - torby nie do zniszczenia i bardzo dobrej jakości sztruksowe marynarki; Terranova - bluzeczki mają fajne i tanie, niektóre z nich z czasem rozciągają się, a niektóre nie; Orsay - spódnice całkiem dobre, torby i akcesoria też; Bershka - mają bardzo fajne jeansy i bokserki; Diverse - kupiłam u nich torbę za 100 zł i po tygodniu przetarła się po zewnętrznej stronie.... beznadzieja :/ ale kurtki za to mają świetnej jakości i w ciekawych fasonach i kolorach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.