|
|
#31 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Co lepsze - dry flo czy puder jedwabny hauschka?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Nie, jedwab hydrolizowany jest w płynie. Podobno Limaria ma wprowadzić nową pozycję (właśnie jedwab w proszku) a na razie są tylko próbki.
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Soniu - dokładnie tak, jak Ci odpowiedziała Lunka.
Chodzi o jedwab w proszku. Na razie dostępne są tylko próbki, ale dzięki wielu pochlebnym opiniom jakie zbiera, mam nadzieję że produkt ten zagości na stałe w asortymencie sklepu "Mazidła".Jedwab hydrolizowany w płynie można używać m.in. do ekspresowego serum do twarzy, do serum do włosów, jako dodatek do szamponu do włosów (np. z serii Babydream).
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za informację
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedwabny dla matu, a rozświetlajacy dla koloru
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
Dziś po raz pierwszy użyłam dry flo i prawdę mówiąc jestem trochę rozczarowana... Być może to brak wprawy, potrenuję jeszcze i dam jej szansę
ale pierwsze wrażenia mam takie: matuje dobrze, ale pozostawia na twarzy dziwną chropowatą warstewkę (to samo miałam po sklepowej ziemniaczance). Bieli - ale może nałożyłam jej za dużo? Spróbuję ją pomieszać z translucide (który jednak kupiłam...). Także jedwabny hauschka wygrywa imho z dry flo. Niestety nie cenowo. |
|
|
|
|
#37 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a po dry flo pomieszanej z jedwabiem, bajka - gladziutko |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
A ja ponownie proszę o porównanie pudru rozświetlającego Hauschka i Transluide Loreala - jedwabny kupuję na pewno, teraz myslę nad czymś kolorowym na wierzch.
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Rozeznanie
|
Odkopuję wątek, wymerdałam świetny puder matujący
Otóż zakupiłam sypki puder rozświetlający hauschki i podrasowałam go dry flo z jedwabiem proszku (jedwab w stężeniu zalecanym na mazidłach). Najpierw zrobiłam sobie odrobinkę w celach testowych. Proporcje takie: jedna część skrobii z jedwabiem, dwie części pudru hauschki. Cudny mat, buzia jest aksamitna i nie wygląda płasko. Wszystko trzymało się ładnie od rana do wieczora. No i do zmatowienia wystarczyła maciupka ilość, co przy cenie hauschki wychodzi jak najbardziej na plus ![]() Pomysł odmałpowałam z którejś recenzji na kwc, z tym że autorka mieszała puder z dry flo pół na pół. Tak też spróbuję za jakiś czas.
|
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie może gdzie w Łodzi można kupić puder jedwabny Dr Hauschki?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

Chciałam właśnie zapytać o jedwab od Limarii, czy któraś z Was już go stosowała. Czyli może jednak alternatywa dla Hauschki? I pewnie ten jedwab na Mazidłach nie byłby tak koszmarnie drogi. Mam nadzieję, że Limaria po takich pozytywnych opiniach jak Twoja wprowadzi go do swojego asortymentu, bo teraz (zdaje się) są tylko próbki. Czytałam o tym w Newsletterze z Mazideł.

ale pierwsze wrażenia mam takie: matuje dobrze, ale pozostawia na twarzy dziwną chropowatą warstewkę (to samo miałam po sklepowej ziemniaczance). Bieli - ale może nałożyłam jej za dużo? Spróbuję ją pomieszać z translucide (który jednak kupiłam...).