![]() |
#31 |
BAN stały
|
Dot.: konsultantki/panie promujace kosmetyki i ich 'dziwny' makijaz
odswiezam bo...
wczoraj bylam z kolezanka w sephorze. zaczepila mnie dziewczyna z roku mojego TZ. na codzien...solaryjna, rozowa blondyna. typ znany kazdemu. w pracy miala na sobie obcisly sweterek, dzinsy, baletki i makijaz...bardzo staranny, niedajacy po oczach. chcialam jej zasugerowac, zeby zaczela tak chodzic na codzien ![]() naprawde w porzadku wygladala. i o ile ja niekoniecznie dalam sie nabrac na jej znajomosc najnowszych trendow makijazowych, to mysle, ze inne klientki jak najbardziej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Nabrac sie nie moglas bo znasz jej personalne upodobania
![]() a co do zwracania uwagi to lepiej kurde nie ![]() ![]() Ludzie wrazliwi sa na swoim punkcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Mnie się wydaje, że sprawę trzeba by rozszerzyć
![]() Z makijażem mam to samo. Wybieram sobie sama podkłady, pudry, kolorówkę. Zabieram ze sobą ewentualnie zaufane koleżanki. Z resztą wiem też, że to działa, bo jako sprzedawczyni (w wakacje) miałam okazję się o tym przekonać. Kilkakrotnie usłyszałam, że ktoś ma do mnie zaufanie, że np. dobrze zestawię górę z dołem, bo ja sama dobrze wyglądam. (nie przechwalając się ![]()
![]() |
#34 |
BAN stały
|
jesli chodzi o rozszerzenie sprawy, to mi sie kiedys przydarzylo cos takiego w housie, gdzie sprzedawcy sa wyjatkowo nachalni i upierdliwi:
otoz mierze top. rozmiar xs. s nie bylo. nawet w porzadku poza tym, ze wupadaja mi z niego cyce (a nie sa jakies szczegolnie obfite). no i juz chce sie przebrac i odlozyc, bo przeciez sorry...kazdy rozroznia chyba duzy dekolt od wypadajacych cycow, kiedy pani odslania mi zaslonke i wmawia, ze sexy wygladam. no to ja mowie, ze wcale nie sexy, tylko po prostu ta bluzka jest na mnie za mala. a ta nie...wola swojago kolege i razem zaczynaja mi mowic o tym, ze TAK SIE TERAZ NOSI. patrze na nich...a babka ma na sobie za ciasne dzinsy, za ciasny t shirt...wylewa jej sie, co tylko moze. koles tez, gdyby ubral koszylke rozmiar wieksza to wygodniej by mu bylo. kuuurde...chyba pol godziny zajelo mi pozbycie sie ich, a jestem osoba dosc asertywna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Dla mnie ważniejsza od wyglądu jest wiedza sprzedawczyń, a to za sprawą pewnej Pani z Inglota... Chciałam sobie raz kupić korektor, więc poprosiłam ją o pomoc w doborze, wspomniałam przy okazji że chciałabym go nakładać na podkład.. Babka wybałuszyła oczy i zaczeła mnie pouczać, że korektor nakłada się POD PODKŁAD. Wytłumaczyłam jej że na studium wizażu uczą nas nakładać korektor NA PODKŁAD więc to chyba nic złego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
wiesz ignorancja to temat osobny...
Ale do sprzedazy kosmetykow powinno sie jednak uwazniej dobierac obsluge a i jakis kursik jakie szkolenie dobrze by wszystkim zrobilo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A o paniach, które sprzedają kosmetyki i ich radach, to można by książki pisać. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Ja jakoś nie mam odwagi skorzystać z pomocy pań w sklepach kosmetycznych.
Na pytanie, czy mogą coś doradzić uprzejmie odpowiadam, że nie. Tylko irytuje mnie ich spoglądanie ukradkiem na to, co robię. Proszę o pomoc tylko, jak nie mogę znaleźć jakiegoś koloru/numerka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Wiedźma
|
Ja przyznam, że jestem bardzo nieufna wobec kosmetyków, używanych przez panie malujące ludzi taśmowo. W ogóle nie przepadam za używanymi kosmetykami. Ciuchów to tez dotyczy, ale zbaczam z tematu.
Mam koleżankę, która jest konsultantką Oriflame. Zamawiałam u niej parę - dosłownie parę) drobiazgów, ale i tak byłam zapraszana na spotkania z jakąś tam ichniejsza guru od make-upu. Któregoś dnia, skuszona wizją tego, jakaż to się pięęęęęęęękna stanę z profi makijazykiem - POSZŁAM. Do teraz jestem tej pani wdzięczna za jednorazową, super skuteczna kurację, która wylaczyła mnie z chętki na wszelkie niby profesjonalne usługi. Ja nie jestem jakąś okrutną paskudą, ale to, co zobaczyłam w lustrze po pól godzine maziania (Proszę nie podglądać, będzie niespodzianka) to był amok na biegunach! ![]() Normalnie fresk - malowidło na mokrym tynku! ![]() ![]() Uwierzcie mi - nie wrzasnęłam z przerażenia tylko dlatego, że brakło mi głosu. Mieszkam dwa bloki dalej, było ciemno, ale i tak nie zdecydowałam się wracać w tym stanie do domu. może gdybym miała torbę - dyskretnie nałozyłabym ją za drzwiami na głowę. Nie miałam. Poszłam się umyć. ![]()
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2007-02-20 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Sabbath - Nie dziwie sie ze sie zniechecilas, i szczerez mowiac dokladnie takie odczucie mam co do tych malowan na pokaz mimo ze sama nie poddalam sie temu nigdy.
Pewnie sa - i pewnie jest sporo dziewczyn ktore zrobilyby to super ale takze nieznosnie duzo jest paprokow. a tych niestety zapamietuje sie na dluzej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Sabb daj to zdjęcie jeszcze raz, bo ja nie widziałam.
![]() ![]() ![]()
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
Ja uważam, że konsultantki w drogeriach powinny mieć delikatne makijaże. Takie, żeby podkreślały zalety a tuszowały wady i nie rzucały się w oczy
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:24.