|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy jestescie zorganizowane?
No więc... To nadchodzi falami Bywają tygodnie kiedy wszystko mam zaplanowane co do godziny , łącznie z czasem na nałożenie maseczki do włosów i telefonami np. do rodziców. Wypełniam wtedy dokładnie punkt po punkcie, odfajkowuję i daje mi to jakąś tam satysfakcję, że taka jestem uporządkowana i tyle załatwiłam . Takie tygodnie łączą się na ogół z czasem kiedy mam idealny porządek w pokoju, ubrania w kosteczkę, itp, itd.Jednakże na dłuższą metę takie życie pod zegarek jest okropnie stresujące (przynajmniej dla mnie), wywołuje lawinę wyrzutów sumienia , gdy nie zrealizuję choćby drobiazgu i sprawia że im dłużej tak żyję tym bardziej jestem tykającą bombą, której coraz bliżej do wybuchu o jakiś zupełnie nieistotny drobiazg, typu spóżniony autobus, kolejka.I zazwyczaj po takim wybuchu odpuszczam kompletnie, "idę na żywioł ", nic nie planuję, w pokoju trzeba kopać tunel , by dostać się do szafy i ogarnia mnie totalne lenistwo. Co ma też swoje niewątpliwe uroki A potem znów nadchodzi moment, że zaczynam tęsknić do jakiegoś uporządkowania, stabilizacji i cykl się zamyka
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem zorganizowana. Zawsze ze wszytskim na czas zdąże, wszystko mam przeczytane, zrobione, nigdy nic nie odkładam. Jak robie sobie plan np. nauki to zawsze jestem nawet do przodu i wyrabiam się wcześneij. Nawet jak mam lenia (tak jak teraz z francuskim) to tylko dlatego, że wiem, że mogę sobie na niego pozwolić.
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem niezorganizowana, ale nie aż tak bardzo.
ak mam sie uczyc np. tylko z 3 ostatnich lekcji, to siedze przy kompie i odkładam godzine zejścia, bo myśle, a tam godzinka mi wystarczy, jeszcze posiedzę. Tak, a po drodze tu serialik tam posiłek, bałagan i późno się robi [a nigdy nie ucze się dłużej niż do 23]. Czasami się spóźniam [zaczynam się szykować 10 min przed wyjściem, w nadzieji, że zdąże ;P] Za to jak mam sprawdzian z kilku działów, to zawsze zaczynam się uczyć na weekendzie, przynajmniej połowe umiem. Przeraża mnie to, że ktoś zostawia sobie 15 tematów na jeden wieczór [zwłaszcza z historii, kiedy na jeden sprawdzian do zapamiętania jest ok. 70 dat - sama liczyłam ;P] Ale czasu sobie nie umiem zorganizować ;/ Minął już prawie tydzień ferii, a ja go przebimbałam [małe usprawiedliwienie - jestem przeziębiona, więc siedze w domu, co mam robić? wizażować ]
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem totalnie niezorganizowana (nie mam kalendarza, prawie nie używam zegarka, nigdy nic nie planuję, a nawet jeśli, to nic z tych planów nie wychodzi) i chociaż niektórzy twierdzą, że takie spontaniczne, nieuporządkowane życie jest urocze, naprawdę przysparza to wielu problemów. Ale niezorganizowanie to chyba moja wrodzona cecha i nie mam nawet siły z tym walczyć
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nauczyłam organizować,jak mi obowiązków przybyło
![]() Jak oprócz studiów zamiast dorywczej pracy doszła na etat ,a oprocz niej jescze jedna na pół etatu. Im mniej czasu,tym bardziej liczy się każda minuta. Acha,nie planuję wszytskiego z wyprzedzeniem an pól roku. chyba,ze wakacje ![]() staram się miec precyzyjny plan na tydzień-10 dni,bardzije ogólny na miesiąc.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:19.

No więc... To nadchodzi falami
. Takie tygodnie łączą się na ogół z czasem kiedy mam idealny porządek w pokoju, ubrania w kosteczkę, itp, itd.
i ogarnia mnie totalne lenistwo. Co ma też swoje niewątpliwe uroki