kolko maniaczek BETY:D -BMW :-) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-02-20, 16:26   #31
AniaWila
BAN stały

Dot.: kolko maniaczek BETY:D -BMW :-)

Kaara - nie wiem jak piatka ale ja mam trojeczke e-46 ( zreszta fotki na samej gorze watku ) 3 litry wlasnie, ale nie bedzyna tylko dizelek. Mi spala nie wiecej niz troche ponad 7litrow w miescie. W trasie duzo mniej. Pozdr

Jukol - dzieki za wytlumaczenie to od dzisiaj czuje sie troche mniej bezpiecznie Ale skoro moja betka jakies punkty dostala, to bmw musialo przechodzic NCAP

A co do kolesi od bmw, to mam dokladnie takie samo zdanie. Mnie z kolei smieszy jak jestem w PL , jade sobie droga i nagle wyskakuje taki amator bmw z za zakretu ( oczywiscie 9 na 10 wyglada jak typowy wlasniciel bmw - lysy, z zacieta mina i w dresie hihihihihi), zauwaza, ze 'panienka' jedzie bmw ( co oczywiscie na bank uwzaza za zbeszczeszczenie ) i wykonuje rozne rewolucje na drodze aby pokazac kto jest lepszy Zgadzam sie - zenada
Na szczescie mieszkam daleko i tutaj takich watpliwych atrakcji nie doswiadczam
AniaWila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-20, 16:37   #32
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Ania ciesz sie ze nie widzisz tego czesto
Kiedys moj kumpel mial bmw nie wiem jaki model nie znam sie i mowimy "Piotrek jedziemy do Wrocławia"(od nas wrocek jest 56 km)a on "sory ale nie mam kasy go zatankowac" to po co mu taki samochod az wkoncu mial wypadek i calego go skasowal.lepiej kupic sobie malucha.hihihi

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-20, 18:28   #33
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jukol Pokaż wiadomość
(...)
I z tego co wiem Twoja bemka otrzymala 3 na 5 gwiazdek.
Jedyne bmw co mi sie podoba to z5 chyba to ten model
(...)
Uwielbiam 5

Cytat:
Ania ciesz sie ze nie widzisz tego czesto
Kiedys moj kumpel mial bmw nie wiem jaki model nie znam sie i mowimy "Piotrek jedziemy do Wrocławia"(od nas wrocek jest 56 km)a on "sory ale nie mam kasy go zatankowac" to po co mu taki samochod az wkoncu mial wypadek i calego go skasowal.lepiej kupic sobie malucha.hihihi
Ha ha mamy znajomego o ile mozna go tym mianem obdarzyc, kupił sobie bmw 5 codziennie go pucuje, felgi o mało nie liże, jest tylko mały problem.koleś nim nie jezdzi bo mu nie starcza kasy a jak już wsiądzie w auto to z kilka razy na miesiąc.Po cholere mu takie auto?
Stary 2007-02-20, 18:50   #34
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AniaWila Pokaż wiadomość
ja wiem tylko, ze od zarania dziejow do najbezpieczniejszych samochodow zaliczano volvo
to teraz juz wiem czemu sfera rzadowa jezdzi volvo
Cytat:
Napisane przez AniaWila Pokaż wiadomość
aaaaaaaa zapomnialabym, mam fotkowe newsy

zakochalam sie w tzw ''dupie'' ups nowej szostki. Zobaczcie sobie te ksztalty I niech ktos nie mowi, ze nie piekne??

i ten kolor
widze ze gustujesz w sedanach
Cytat:
Ja oczywiscie nikogo nie neguje ze lubi bmw ale wiecie co mnie smieszy jak glownie faceci kupuja bmw dla szpanu a nie maja kasy zeby go zatankowac nie stac ich aby pojechac chociazby 60 km ...
Pozdrowka
ja tam jestem tolerancyjna - kazdy kupuje takie auto jakie chce i w takim celu na jaki ma ochote Jezeli chce miec autko tylko po to, aby go podziwiac w garazu - to czy mi to w czymkolwiek przeszkadza? Czemu mam komus odmawiac radosci skoro nikogo w ten sposob nie krzywdzi?
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-20, 20:41   #35
AniaWila
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość

widze ze gustujesz w sedanach
no no zazwyczaj ale moj typ to coupe. Kazde autko ktore mi sie podoba, podoba mi sie bardziej jak jest to coupe swoja betke, tez wolalabym coupe a jak juz jest cabrio coupe to jestem zakochana hehehe jakies takie zaciecie sportowe w ksztalcie samochodu mnie ujmuje
Stary 2007-02-27, 15:25   #36
YenneferD
Zakorzenienie

GG do YenneferD

dopiero zauważyłam ten wątek, a już założyłam ten: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=176599

o BMW z troszkę innej strony
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się.

TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
YenneferD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-28, 21:07   #37
Goffka
Zakorzenienie

GG do Goffka

Hejka ja mam e-36 Zdjecia dokleje pozniej albo jutro jak znajde.. i tez jestem zadowolona... chociaz niestety musimy ja sprzedac z przyczyn nie od nas zaleznych

Wyjazd.... i pieniazki potrzebne
Goffka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-28, 21:23   #38
olka_222
Zakorzenienie

ja tez jestem posiadaczka BMW e36 pieknej cerwonej BMW
Stary 2007-03-01, 15:40   #39
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Ehhh...moje marzenie to BMW M6

Ale jaki na razie to tylko marzenie

Pozdrowienia dla wszystkich fanek tych autek

Buziaki

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-09, 09:36   #40
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
ja tez jestem posiadaczka BMW e36 pieknej cerwonej BMW
Mój TŻ ma e36. A konkretniej e36m52b20 sedan, czarny metalik.
Uwielbiam to auto.

Wiedziałyście o tym, że przy tworzeniu makiet i planów architektonicznych róznych domów i osiedli, zabronione jest używanie modeli BMW w aranżacjach? Przed tymi domami na papierze stoją mercedesy, volvo, alfy romeo, ale nigdy bety... Podobno źle się ludziom kojarzą.
spray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-09, 10:57   #41
Agaaa-a
Rozeznanie

o tak bmw , volvo i audi uwielbiam te samochody , Uważam te samochody za najbezpieczniejsze.
Oczywiscie nie stać mnie na taki samochód i chyba nigdy nie będzie stać
Ale chciałabym takim jeździć , może jak wygram w totka
Narazie jezdze marką francuzką i powiem tak : nigdy więcej .
Mam 4 letni samochód a zachowuje sie jak 30 letni . brrrr
Agaaa-a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-13, 20:31   #42
szpilka_77
Zadomowienie

ooo... Agaaa-a, a jaką marką jeździsz??bo może taką samą jak ja...bo z opisu tak by to wyglądało....
a co do BMW, to jakoś nie mogę się nie oglądnąć jak jedzie jakiś wypas ulicą... chociaż przyznam szczerze, że nie rozróżniam dokładnie modeli..ale to tak jak z mercami, wszystko przez to, że najczęściej mają jakieś oznaczenie cyfrowe a nie nazwę...

szpilka_77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-13, 20:54   #43
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Uwielbiam to auto.

Wiedziałyście o tym, że przy tworzeniu makiet i planów architektonicznych róznych domów i osiedli, zabronione jest używanie modeli BMW w aranżacjach? Przed tymi domami na papierze stoją mercedesy, volvo, alfy romeo, ale nigdy bety... Podobno źle się ludziom kojarzą.
Witam Spray wiedzialam, ze nie wytrzymasz i w koncu sie pojawisz na podforym a tak sie zarzekalas
Stary 2007-03-14, 09:13   #44
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
nie jestes sama.Do mnie to auto wogole nie przemawia ani to ladne ani bezpieczne a i czesci nie za tanie,nie mowic juz ze wlozenie instalacji gazowej to problem.Mojemu Tz tez sie nie podoba.My to fani vw lub audi
Ale pozdrawiam fajnki bemek

Zgadzam si z Toba co do tego ze ja tez jestem fanka VW i Audi , ale swoja droga BMW mi sie takze podoba tylko cena nowszych modeli nie za bardzo wiec obstaje przy tamtych
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-17, 17:56   #45
Jupi
Zadomowienie

GG do Jupi

AniaWila- ale masz boskie felgi!!! jak Cie gdzies dopadne w Polsce, to Ci je zwine 16'??
Jupi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-17, 19:06   #46
AniaWila
BAN stały

chyba 17' nie wiem - nie znam sie ale ok, jak bede w PL dam Ci namiary , podpowiem narazie ze poludnie i centralna Polska to najczesciej odwiedzane rejony hehehehe moje fele sa juz tak sfatygowane i z tyloma kraweznikami mialy do czynienia, ze juz mi ich nie bedzie szkoda a tak serio - moj TZ ma na tym punkcie fiola..co jak co ale fele musza byc zawsze na wypasie a te to akurat kupilismy razem z samochodem ;p
Stary 2007-03-19, 09:19   #47
Jupi
Zadomowienie

GG do Jupi

jak 17' to biore cale kola
Jupi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-20, 00:48   #48
AniaWila
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Jupi Pokaż wiadomość
jak 17' to biore cale kola
dopytalam TZ-ta o kwestie techniczne i okazuje sie co mam : 17' na oponce o szerokosci 225 yyyy albo 250 (nie pamietam) o profilu 45
Stary 2007-03-24, 18:02   #49
Asia_LP
Raczkowanie

GG do Asia_LP

A która z Was dziewczyny pochwali się tym,ze nalezy do jakiegos klubu BMW? Ja tak! Choc swojego BMW jeszcze nie mam i chyba sobie poczekam az do momentu kiedy zaczne zarabiac to przez mojego TZ-a jestem w klubie
Moj TZ ma BMW e30 325 kombii srebrny a poprzednio e30 318 coupe, no ale wiadomo "żeby zycie mialo smaczek, raz coupe'ja raz kombiaczek"
Ja sama choruje na e36 coupe albo e46
Muszę też dodać,że u nas w klubie auta nie traktuje się tylko jako "maszyny" do transportu,ale jako nasze hobby co mi się bardzo podoba.
pozdrawiam
Asia_LP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-24, 22:40   #50
kasiahan
Rozeznanie

Co prawda nie mam BMW, tylko Forda KA , ale bardzo mi sie podobaja i moze kiedys....
Wkurza mnie jedynie stereotyp, jaki panuje w PL odnosnie BWM (i Mercedesow zreszta tez). Niestety tylko u nas w kraju takie samochody kojarza sie z karkami i jakimis innymi podejrzanymi... Kiedy mieszkalam w Niemczech to co drugi starszy czlowiek mial Mercedesa ( no, akurat w Stuttgarcie mieszkalam, wiec BMW tam malo) i to bylo na porzadku dziennym. U nas niestety wiekszosci kojarzy sie to z jakimis szemranymi interesami. Mam nadzieje, ze kiedys sie to zmieni

Cytat:
Szczerze mowiac pierwsze o czyms takim slysze. Nie sadze, zeby to bylo zabronione, bo niby przez kogo? Izba Architektow stwierdza, ze mercedesa wolno wstawic na rzucie albo wizualizacji a BMW juz nie?? Ludziom rozne rzeczy sie zle kojarza, jednym zle kojarzy sie spadzisty dach kryty gontem, innym BMW

kasiahan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-24, 23:59   #51
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Uwielbiam to auto.

Taa dobre sobie .Tez pierwszy raz o tym słysze, niestety nikomu sie nie da dogodzic.
Stary 2007-03-25, 00:08   #52
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia_LP Pokaż wiadomość
A która z Was dziewczyny pochwali się tym,ze nalezy do jakiegos klubu BMW? Ja tak! Choc swojego BMW jeszcze nie mam i chyba sobie poczekam az do momentu kiedy zaczne zarabiac to przez mojego TZ-a jestem w klubie
Mój automaniak należy do klubu bmw , organizowane sa sploty, wspólne przejażdzki przez całe miasto, wycieczki np do Skarbimierza, na Sobótke itp.
Mozna poznac wielu bardzo interesujących ludzi, którzy naprawdę są bardzo oddani tej marce.I musze przyznac, że do owego klubu należą naprawde przyzwoici ludzi, żadne stereotypowe łysolce z poczwórną szyja itp , większość z nich to dojrzałe malżeństwa ( mąż czy żona) pasjonujące się z bmw i nieco młodsi tak jak my.
Stary 2007-03-25, 00:31   #53
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiahan Pokaż wiadomość
Co prawda nie mam BMW, tylko Forda KA , ale bardzo mi sie podobaja i moze kiedys....
ja tez

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=147393 - zapraszam
Stary 2007-03-25, 12:34   #54
kasiahan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
o, fajnie
Szukalam wczoraj watku o KA i nie znalazlam.
Dziekuje za zaproszenie, z mila checia sie przylacze

kasiahan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-25, 13:11   #55
sabbatha
Zakorzenienie

oj oj psujecie stereotypy karczyskowatych ABS-ow ))

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-25, 16:13   #56
AniaWila
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Asia_LP Pokaż wiadomość
Moj TZ ma BMW e30 325 kombii srebrny a poprzednio e30 318 coupe, no ale wiadomo "żeby zycie mialo smaczek, raz coupe'ja raz kombiaczek"
Ja sama choruje na e36 coupe albo e46
Muszę też dodać,że u nas w klubie auta nie traktuje się tylko jako "maszyny" do transportu,ale jako nasze hobby co mi się bardzo podoba.
pozdrawiam
ja neistety pochwalic sie nie moge jedynym moim miejscem w ktorym uzewnetrzniam swoje zamilowanie jest to forum w sumie taki klub to fajna sprawa, ale to trzeba byc wyjatkowym ''napalencem'' w pozytywnym tego slowa znaczeniu
A co do stereotypow - tak jak pisalam duzo wczesniej, kiedys tez mialam utarte takie zdanie o bmw, do czasu az zaczelam sama jezdzic. Teraz wiem, ze jak ktos jezdzi bmw to po prostu zna sie na rzeczy, wie co dobre i jestem pelna uznania Zreszta ja tam wyczuwam nic porozumienia z kazdym kierowca bmw z ktorym spotkam sie wzrokiem przez nawet ulamek sekundy cos w rodzaju wzajemnego uznania

maly edit: z lekkim smutkiem musze dodac, ze niedlugo przesiade sie z mojej betki do innego auta. Wszystko mi gralo oprocz gabarytow tej damy. No i narzekalam mojemu TZ, ze czasami mam trudnosci z parkowaniem tej krowy. Tymbardziej w miescie w ktorym mieszkam. No i stalo sie....niedlugo sie przesiade. najbardziej bedzie mi chyba brakowac tej mocy
Stary 2007-03-25, 19:41   #57
Asia_LP
Raczkowanie

GG do Asia_LP

m.a.r.t.a a jak sie nazywa Wasz klub? Skąd jesteście? Ja i mój TŻ należymy do VABIK BMW Klub Południe (głównie Sosnowiec i Dąbrowa Górnicza). U nas też są już małżeństwa (ba! nawet z dziećmi przyjeżdzają! na zloty i spotkania)
pozdrawiam
Asia_LP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-26, 12:54   #58
apsik9
Raczkowanie

Fajny wątek Od pół roku mam E36 compact, niebieskie. Na chip'ie - 115 koni Mówię na Nią Boska Blue Betty. A co do skrótu, to raczej : Będziesz Musiała Wyprzedzać Bo z tymi wydatkami ... jakoś nie bije mnie specjalnie po kieszeni. Pozdrawiam dziewczyny w bejkach
apsik9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-03, 16:34   #59
Audacieux
Wtajemniczenie

obecnie nie mam BMW, ale z TŻ myslimy nad zakupem. kilka lat temu TŻ miał bmw compct E36 czerowną, ze sportowym wydechem, ten pomruk.. mniam! Uwielbiam te samochody

Audacieux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-05, 02:00   #60
AniaWila
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Audacieux Pokaż wiadomość
ten pomruk.. mniam! Uwielbiam te samochody

no wlasnie...ten pomruk jak jade tunelem to sciszam muzyke i uchylam okna....i sobie slucham i sie napawam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości