Agata Wróbel - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-02-15, 11:22   #31
aaliyah
Zakorzenienie

Dot.: Agata Wróbel

A ja jestem przeciwna zagladaniu komus w portfel. Miala pieniadze i je stracila - jej blad. Byla mloda, mlodzi ludzie popelniaja wieksze bledy. I wcale nie uwazam, ze jej sie nalezy jakas jalmuzna, ale brak zainteresowania jej losem ze strony panstwa to blad w polskim sporcie. Owszem, bedzie miala emeryture, sama na nia jednak zapracowala wiec nikt jej laski nie robi. Ale popatrzmy na te sytuacje od drugiej strony. Dziewczyna ma umiejetnosci, doswiadczenie, moznaby jej pomoc i jednoczesnie wykorzystac jej umiejetnosci i zainspirowac, wyszkolic innych. Mysle, ze ma wiele do przekazania i uwazam, ze takich osob nie powinno sie tak po prostu wyrzucac poza margines. Po prostu szkoda. I ja twierdze, ze to duzy blad.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-15, 11:34   #32
primavera
Zakorzenienie

http://sport.gazeta.pl/GW/1,75693,3795126.html

Wychodzi na to, ze Agata sama zrezygnowała. Gdyby została w sporcie - nadan miałaby stypendium. Już wtedy planowała wyjazd go pracy za granicę.
primavera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-15, 15:32   #33
Szczypta Chili
Zadomowienie

GG do Szczypta Chili

A ja uważam, ze to tylko i wyłacznie prywatna sprawa Agaty Wróbel. Jeżeli chce robić to co robi, to nikt nie powinien się w to wtrącać. Jest dorosła podjęła decyzje. W Anglii spotkałam dziewczyne, która z wyróżnieniem ukończyła szkołę wyższą, wcześniej jednak przyjechała na wakacje pracować w Anglii. Tak się je to spodobało, że chciała jak najszybciej tam wrócić. Woli pracę fizyczną, która to przy okazji daje jej szanse utrzymania się, bez większych wyrzeczeń. Pracuje w pralni jest supervisorką. Jej rodzina wypomina jej caly czas, że całe jej studia byly bezsensu skoro teraz, po otrzymaniu dyplomu ma sprawować takie stanowisko. Żonę swojego brata, która ukończyła ten sam kierunek i pracuje w urzędzie szybko jednak uciszyła porównując zarobki
Wielkiej Depresji.
Naszą wielką wojną jest wojna duchowa.
Naszą wielką depresją jest życie.

Szczypta Chili jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-18, 08:59   #34
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A mnie jest mimo wszystko przykro, ze z naszego kraju wszyscy zmuszeni są uciekać
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-18, 09:31   #35
cheer
Zakorzenienie

Według mnie nie jest to smutne, bo dlaczego? Była medalistką, była mistrzynią - chwała jej za to, ja tego nie zapomnę. Natomiast ona sama powiedziała, że po niepowodzeniach, zrezygnowała, chciała od tego uciec, więc, jak mniemam, uciec także od tego, że przez ostatnie kilkanaście lat zawsze ktoś jej asystował, towarzyszył, załatwiał różne sprawy związane z wyjazdami, mistrzostwami. Wokół tego kręciło się jej życie. To naturalne, że każdy chce zacząć żyć na własną rękę.
Dlaczego komuś w ogóle przyszło do głowy, że jej jest źle? Ta kobieta wie co to sport, zna wytrwałość, która jest w życiu bardzo potrzebna. Tak, jak każdy człowiek dojdzie kroczkami do swojego celu.
W Dzień Dobry TVN rozwaliło mnie wprost stwierdzenie, a raczej prośba Mołek, że gdyby ktoś (z telewidzów) miał możliwość pomocy przy znalezieniu Agacie lepszej pracy, proszony jest o kontakt. Czy ktoś w ogóle pytał samej Agaty o zdanie? Ba! Czy komuś przyszło do głowy, że ona nie chce żadnej pomocy? Sama Agata krótko się wypowiadała, że nie wie dlaczego zostało to tak rozdmuchane przez media. Pokazywano przez chwilę dom, w którym mieszka ze znajomymi. Warunki już na pierwszy rzut oka sto razy lepsze od tych, w jakich żyją tysiące osób wyjeżdżających do pracy za granicą.
Dziewczyna chce zacząć żyć po swojemu, to jest najnaturalniejszy odruch. Myślę, że chciałaby, by ją zostawiono w spokoju.
Stary 2007-02-18, 10:02   #36
201710120930
Konto usunięte

I moja myśl była taka-dziewczyna jest dorosła ,ma święte prawo decydować o swoim życiu i swoich wyborach życiowych,nie widziała się już w sporcie i postanowiła odmienić swoje życie o 180%
Prawda !
Po częsci..
Bo Agata Wróbel czy Adam Małysz to nie jest zwykły Jan Kowalski,który może się zaszyć w dowolnej części świata i pies z kulawą nogą tego nie zauważy
To ,że zostało to rozdmuchane mnie to nie dziwi
Ba!i wszyscy znamy wyświechtane hasło żadna praca nie hańbi ale tak z ręką na sercu ,kto uważa ,że byłby taki sam huk koło tej sprawy jakby nasza olimpijka była np trenerką w Angli czy miała swój biznes ?
Ona segreguje śmieci
I czy przysłowiowa druga strona medalu ma tak wyglądać?

ps.czy ktoś jest sw stanie sobie wyobrazić amerykańskiego czy niemieckiego mistrza sprzątającego ...u nas ulice ?
pewnie nie
dla Polaków pewnie jest inna miara
smutne
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-18, 10:13   #37
cheer
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość

ps.czy ktoś jest sw stanie sobie wyobrazić amerykańskiego czy niemieckiego mistrza sprzątającego ...u nas ulice ?
pewnie nie
smutne
Wydaje mi się, że tak. Ale czy to jest stety, czy niestety - tego nie wiem i chyba nie ma co się smucić na zapas, bo to co, ona czy każdy znajdujący się w takiej sytuacji, zrobi, może przynieść coś dobrego, coś nad czym będzie można później powiedzieć: "każdy tak żałował, a tu proszę!".
Nie, dla Polaków nie ma innej miary. Dla Polaków jest taka sama miara, tylko mam wrażenie, że to my sami sobie wmawiamy, że dla nas jest inna miara, zaczynamy w to wierzyć, po czym utwierdzamy w tym przekonaniu nasze dzieci. To jest tragedia.
Ja jestem sobie w stanie wyobrazić niemieckiego czy amerykańskiego mistrza sprzątającego ulice. Może nie u nas, to normalne (zresztą to już inna kwestia), ale sprzątającego w ogóle - tak. Tylko chyba nie obecnie (myślę, że w przeszłości wiele było "sław", które z piedestału "spadły" w szarość życia przeciętnego człowieka). Na zachodzie cała ta otoczka towarzysząca sportowi jest inna, inna kultura i myślę, że to ma tak duży wpływ na życie zawodnika, czy byłby pod wozem czy na wozie, że jednak wyklucza jego powiedzmy "opuszczenie", "zapomnienie".
Ale jak mówię - ja bym tak tego nie ujmowała w ponurych barwach.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-02-18, 10:22   #38
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
I moja myśl była taka-dziewczyna jest dorosła ,ma święte prawo decydować o swoim życiu i swoich wyborach życiowych,nie widziała się już w sporcie i postanowiła odmienić swoje życie o 180%
Prawda !
Po częsci..
Bo Agata Wróbel czy Adam Małysz to nie jest zwykły Jan Kowalski,który może się zaszyć w dowolnej części świata i pies z kulawą nogą tego nie zauważy
Ba!i wszyscy znamy wyświechtane hasło żadna praca nie hańbi ale tak z ręką na sercu ,kto uważa ,że byłby taki sam huk koło tej sprawy jakby nasza olimpijka była np trenerką w Angli czy miała swój biznes ?
Ona segreguje śmieci

pewnie nie
smutne
Zgadzam sie z Lajka. Oczywiscie Agata jest wolnym czlowiekiem i robi co uwaza za stosowne - jej zycie. Ale tak po prawdzie to nigdy nie poznamy prawdziwych powodow jej decyzji o wyjezdzie. Jesli decyzja byla swiadoma i przemyslana to dobrze. Ale co jesli polegala ona na wyborze mniejszego zla.

Ja mysle, ze polski sport powinien troche o nia zawalczyc, w koncu tego formatu sportowcy - olimpijczycy nie rodza sie codziennie
Stary 2007-02-18, 11:27   #39
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cheer Pokaż wiadomość
W Dzień Dobry TVN rozwaliło mnie wprost stwierdzenie, a raczej prośba Mołek, że gdyby ktoś (z telewidzów) miał możliwość pomocy przy znalezieniu Agacie lepszej pracy, proszony jest o kontakt.

OK -wracam do kraju.
Czy ktoś mógłby mi znaleźć pracę -najlepiej prezesa banku,może ministra .

Cytat:
Napisane przez cheer Pokaż wiadomość
Czy ktoś w ogóle pytał samej Agaty o zdanie? Ba! Czy komuś przyszło do głowy, że ona nie chce żadnej pomocy? Sama Agata krótko się wypowiadała, że nie wie dlaczego zostało to tak rozdmuchane przez media. Pokazywano przez chwilę dom, w którym mieszka ze znajomymi. Warunki już na pierwszy rzut oka sto razy lepsze od tych, w jakich żyją tysiące osób wyjeżdżających do pracy za granicą.
Dziewczyna chce zacząć żyć po swojemu, to jest najnaturalniejszy odruch. Myślę, że chciałaby, by ją zostawiono w spokoju.
Zgadzam się.
Skoro sama Agata postanowiła odciąć kupony od swojej przeszłości-to powinniśmy to uszanować i najzyczajniej w świecie pozwolić jej żyć tak-ja ona sama chce.
Skoro jest zadowolona ze swojego obecnego życia -nie rozumiem tego wchodzenia w nie z butami i wyciągania na świoatło publiczne tego ,co robi,jak żyje.
Pozwólmy jej być przeciętną Kowalską .
Bo ona sama tego chce.

Cytat:
Prawda !
Po częsci..
Ona segreguje śmieci

pewnie nie
smutne

Wiesz Łajko-z Twojąwypowiedzxią akurat się nie zgadzam.

Z bardzo prostej przyczyny.

Agata Wróbel,czy Adam Małysz -są to owszem znani sportowcy-ale obawiam sie,że ich sława daleko poza granice Polski nie wyszła.
No ,może są znani jeszcze w krajach zawodników z którymi walczyli o dobre miejsca.

Natomiast zapytaj w Hiszpanii 100 przypadkowo spotkanych osób kim są A.Małysz czy A. Wróbel-wątpię,że chociaż jedna osoba wiedziałaby kim są.

I trzeba być świadomym tego,że tak samo będzie w innych krajach.

Nie są to gwiazdy tej klasy,co na przykład Michael Schumacher ,czy David Beckham-gdzie samo już nazwisko,czy twarz są dla nich znakiem firmowym i nawet małe dziecko powie-kim oni są.

A jeśli chodzi o amerykańskeigo ,czy niemieckiego mistrza sprzątającego w Polsce.
W tej chwili szperam na szybko w pamięci i dosłownie chyba żaden mistrz nie przychodzi mi do głowy-no poza Schumacherem oczywiście(ale on ma tyle pieniędzy,że wystarczy dla kilku jego pokoleń-więc odpada ) .

Dla mnie te gwiazdy są całkowicie anonimowe i nie miałabym nic przeciwko temu,żeby wykonywały taką a nie inną pracę.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-18, 12:38   #40
sylwónia
Zadomowienie

Wielkie halo dziennikarskie. Jak to ładnie brzmi "Była mistrzyni olimpijska grzebie w śmieciach". Bardzo chwytliwy tytuł, oglądalność zapewniona.
Nie bulwersuje mnie to , ani nie współczuję Agacie. Współczuć mogłabym, gdyby fakt że załamała się jej kariera wpędził ją w depresję, alkohol, równię pochyłą. A tego akurat u niej nie widać. Więc jeśli sama zainteresowana nie uważa się za zdegradowaną społecznie, to co nam do tego? Wolno jej pracować, gdzie chce, próbować szczęścia w różnych miejscach na świecie. Jest dziewczyną taką jak tysiące , może właśnie za tym tęskniła, żeby pobyć sama z przyjaciółmi, pożyć sobie normalnie bez światła jupiterów.

Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna

Edytowane przez sylwónia
Czas edycji: 2007-02-18 o 13:36
sylwónia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-18, 13:08   #41
miu miu
Wtajemniczenie

Przeczytałam pierwszy news i zrobiło mi się przykro. Jak to, medalistka olimpijska zostaje bez środków do życia bo miała kontuzje i nie może dłużej trenować? Przeczytałam drugi artykuł i... zmieniłam nieco zdanie. Jak skończy 35 lat będzie dostawała 2400 zł do końca życia (pieniądze o jakich wielu ludziom nawet się nie śniło, bo pracują za marne grosze a ona nie będzie musiała nic robić). Dalej - samochód za 80 tysięcy zł No przepraszam ale nawet gdybym wygrała te 80 tys. na pewno nie wydałabym ich w całości na samochód. Przecież przyszłość nigdy nie jest pewna, zwłaszcza w sporcie, nie wiem co ona sobie myślała? Młoda była, ok. Ja też jestem młoda ale mam nieco inne podejście do życia.
Reasumując: państwo nie zostawia jej na lodzie. Za 10 lat będzie miała kasę (zasłużoną!), a do tego czasu... No cóż, wydaje mi się, że ona sama chciałaby popracować jak zwykły śmiertelnik.

Media niepotrzebnie rozdmuchały tę sprawę ale wiadomo, sensacja zawsze podnosi sprzedaż

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-18, 13:34   #42
_Brzoskwinka_
Zakorzenienie

Szkoda dziewczyny , ale...tysiące młodych , wykształconych Polaków za granicą musi w ten sam sposób zarabiać na życie . Ehh.....

A Mołek przesadziła z tą prośbą... Nie wzieła pod uwage , że Wróbel może odpowiadać taka praca... .
Stary 2007-02-18, 13:40   #43
kiniaczeq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Brzoskwinka_ Pokaż wiadomość
Szkoda dziewczyny , ale...tysiące młodych , wykształconych Polaków za granicą musi w ten sam sposób zarabiać na życie . Ehh.....

A Mołek przesadziła z tą prośbą... Nie wzieła pod uwage , że Wróbel może odpowiadać taka praca... .
dokładnie !
Stary 2007-03-06, 00:40   #44
aaliyah
Zakorzenienie

Zalaczam artykul, ktory ukazal sie dzis w Metrze. Wyglada na to, ze Anglicy jednak wiedza kto to jest Agata Wrobel
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg AgataWrobel.jpg (115,8 KB, 25 załadowań)
Stary 2007-03-06, 08:19   #45
miu miu
Wtajemniczenie

Czyli wychodzi na to, że pojechała tam z własnej, nieprzymuszonej woli.
Stary 2007-03-06, 08:36   #46
patusia22
Zakorzenienie

http://sport.onet.pl/0,1248762,1497869,wiadomosc.html
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-06, 10:08   #47
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miu miu Pokaż wiadomość
Czyli wychodzi na to, że pojechała tam z własnej, nieprzymuszonej woli.
No wyjechala z wlasnej woli owszem, ale czy nieprzymuszonej... W koncu w artykule napisane bylo, ze do zakonczenia kariery zmusila ja kontuzja i ze w Polsce nie mogla znalezc pracy

Ale widac albo Metro ma przestarzale informacje albo Onet takie swieze... Albo i jedno i drugie
Stary 2007-03-06, 13:38   #48
miu miu
Wtajemniczenie

Nieprzymuszonej bo przecież mogła szukać pracy w Polsce. Zresztą w Metrze piszą, że być może zostanie kiedyś trenerem, więc chyba mogła od razu nim zostać i miałaby pracę na miejscu. Wychodzi na to, że nie była zmuszona emigrować.
Stary 2007-03-06, 14:02   #49
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miu miu Pokaż wiadomość
Nieprzymuszonej bo przecież mogła szukać pracy w Polsce. Zresztą w Metrze piszą, że być może zostanie kiedyś trenerem, więc chyba mogła od razu nim zostać i miałaby pracę na miejscu. Wychodzi na to, że nie była zmuszona emigrować.
Oczywiscie, ze mogla szukac pracy w Polsce, pytanie tylko na jak dlugie szukanie mogla sobie pozwolic. W tym samym artykule bylo tez napisane, ze pracy w Polsce znalezc nie mogla, co by sugerowalo ze probowala.

A kto jest "zmuszony" emigrowac? Nikt nikogo z Polski nie wygania, raczej zmuszeni byc mozemy w sensie okolicznosci zyciowych.

I mysle, ze jezeli zdecyduje zostac trenerem to bycmoze juz nie w Polsce, szkoda dla polskiego sportu
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości