|
|
#31 | |
|
♥
|
Dot.: Imbir - Dobry Na Wszystko
Cytat:
napisz mi iza pw kiedy nastanie ten dzien bo po imbir pójde jutro
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie też się zastanawiam kiedy, bo i mi by się taka kuracja przydała ;p
|
|
|
#33 |
|
♥
|
pełnia 15 wrzesien ale tak długo czekac moze wystarczy now 30 sierpien hm ?
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Świeży imbir jest pyszny - ale bardo ostry
|
|
|
|
|
#35 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
wow! no to świetnie, a ten efekt to na ile czasu jest? moge sie spodziewać coś na dłuższa metę? aha, i w sklepie ziołowym powinnam to chyba dostać?
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
jaki? wyszczuplenie łydek, czy powiększenie ust?
|
|
|
#38 |
|
♥
|
no tak bo na łydki utrzymuje sie do 2 tygodni a ust tylko tydzien
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
;|
bardzo dzieki za wszystkie komentarze...
|
|
|
|
|
#40 |
|
♥
|
to dlaczego nie piszesz kompletnego postu. o jaki efekt Ci chodzi zwiazany z imbirem. piszesz tak ogólnikowo ze nikt nie wie o co chodzi tym bardziej , że widzisz jak wygladaja ostatnie posty.
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
uwielbiam imbir, a moim ostatnim odkryciem jest napoj z tym pysznym korzeniem wg przepisu Jamiego Olivera:
140 g imbiru 4 lyzki cukru trzcinowego 2-3 cytryny 1l wody gazowanej swieza mieta Imbir zetrzec na grubych oczkach (nie trzeba obierac), dodac cukier i skorke otarta z 2 cytryn. Najlepiej jest to troche rozgniesc (tluczkiem od mozdzieza albo walkiem np.). Dodac sok z cytryn, wlac wode i odstawic na 10 min. Po tym czasie sprobowac i ewentualnie dodac do smaku soku z cytryny lub cukier. Przelac przez sito do dzbanka. Podawac z kostkami lodu i mieta. Polecam
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
myślę, że dziewczyna pytająca o wpływ imbiru na powiększenie ust mogła mieć trochę racji. skoro imbir poprawia ukrwienie skóry, to dlaczegoby nie miał poprawić ukwienia ust, gdyby tym imbirem owe usta pocierać. wiadomo, że będzie to efekt chwilowy, a może nawet optyczny, ale w jakimś stopniu powiększa, albo daje wrażenie powiększenia. Nawet ostra pasta do zębów, w połączeniu ze szczoteczką -pocieranie- daje optyczny efekt pełniejszych i ładniejszych ust.
postanowienia noworoczne: =>dbam o włosy i paznokcie =>czesciowy Vitarianizm =>cwicze =>medytacja i rozwoj =>pozytywne nastawienie ![]() ![]() ![]() drozdze od 24.01.11 wymiankowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=312683 |
|
|
|
|
#43 |
|
BAN stały
|
Imbir to moje najlepsze lekarstwo!
Całą zimę piłam sproszkowany imbir z zieloną herbatką, miodem i nie miałam nawet kataru. Od paru dni znów piję herbatę z imbirem, bo mam małe problemy z żołądkiem i już widzę pozytywną poprawę |
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
A czy jeśli kupię imbir w proszku i dodam go do herbaty to efekt będzie ten sam ? I ile trzeba go sypnąć ?
|
|
|
|
|
#45 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Są w sprzedaży korzenie imbiru. Czy nie lepiej utrzeć troszeczkę na tarce prosto do herbaty świeżego prawdziwego imbiru? Czy nie jest skuteczniejszy, lepiej przyswajalny?
Imbir podają do sushi - pychotka!
|
|
#47 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() A wiecie, że nie wiedziałam, że imbir spala tkankę tłuszczową? Ja go stosuję przeciwzapalnie i przeciwskurczowo. Piję codziennie po jednej filiżance, ale z tego co tu piszecie to powinnam chyba troszkę ograniczyć spożywanie imbiru, bo cierpię na niedowagę
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
juz dawno słyszałam o pozytywnym działaniu tego magicznego korzenia
uwielbiam zielona herbate- zawsze pije ja rano na czczo to juz takie uzaleznienie poprostu musze ja rano wypic. wyczytałam niedawno ze zielona herbata wychładza organizm ja jestem zmarzluch i faktycznie cos w tym jest. na jednym z forum dziewczyna poleciła mi dodawanie do z.h. imbiru poniewaz ten ma działanie rozgrzewajace i tak trafiłam na ta strone dlaczego wczesniej tu nie zagladałam;/ chyba sie zaprzyjaznimy z imbirem podajecie tez duzo ciekawych przpisow. prosze o jeszcze..teraz zima idzie wiec napewno sie ktorys wykorzysta
"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było". Edytowane przez Ania09121983 Czas edycji: 2011-11-07 o 11:47 |
|
|
|
|
#49 |
|
Przyczajenie
|
Ja dodaje po dwa plasterki do herbaty, normalnie bez żadnego ucierania czy uprzedniego gotowania i też jest dobra
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Ja imbir ostatnio kupiłam i jestem zadowolona. Dzisiaj robiłam herbatę zieloną ze świeżym imbirem i cytrusami, a na śniadanie miks jabłkowo-maślankowy z imbirem
|
|
|
|
|
#51 |
|
Przyczajenie
|
Mi imbir w ogóle nie wchodzi
Ma taki okropny smak ..Ble, że aż mam mdłości , nie dobrze mi. Mój organizm źle go toleruje jednakże jako kosmetyk sprawdza się bardzo dobrze w domowych zabiegach np. pilingu ciała. Starty imbir z cukrem oraz żelem po prysznic. (podobno działa wyszczuplająco)
|
|
|
|
|
#52 |
|
Przyczajenie
|
Mój pomysł na napój imbirowy:
1 litr wrzątku 2-3 cm korzenia imbiru 2 łyżki miodu 1 cytryna 1 pomarańcza Imbir obieramy i kroimy na wąskie paseczki. Wrzucamy do dzbanka. Zalewamy wrzątkiem. W międzyczasie wyciskamy sok z cytryny i pomarańczy. Po ok. 10 minutach wlewamy wyciśnięty sok do dzbanka i dodajemy miód. Całość mieszamy. Tak przygotowany napój idealnie rozgrzewa i sprawdza się przy przeziębieniach. Proporcje podane przeze dają lekko ostry posmak. Proporcje można dowolnie regulować. Polecam
|
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
A tu mój (nooo, nie zupełnie, zasłyszany od dziadków znajomego, ale już przeze mnie sprawdzony) przepis na napój imbirowy. Uwaga nie dla dzieci
!!!- gorąca herbata lipowa, lub inna - duuuużo imbiru, startego ze świeżego korzenia - duuuużo goździków (przyprawa) - duuuuużo cytryny, nawet pół - kieliszek koniaku lub brandy - duuuużo miodu - sok malinowy lub podobny
czytam, tańczę po dawnemu, dbam o linię: 159cm, wiek 42- -START: 57,3 ... 56,2 ...55,8 "Czy popełniasz te 5 błędów i niepotrzebnie tyjesz?" - darmowy poradnik Edytowane przez ekspedientka Czas edycji: 2013-02-23 o 16:49 |
|
|
|
|
#54 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Moim zdaniem smak świeżego imbiru jest różny od suszonego - świeży imbir ma słodko-cytrynowy smak, prawie cukierkowy + pewną ostrość. Suszony jest głównie ostry, lekko cytrynowy a słodyczy prawie wcale nie ma. I prawdę mówiąc nie lubię suszonego. Co do świeżego, w Polsce zwykle i tak ten imbir jest taki podsuszony z lekka, w Japonii jadłam i kupowałam świeży to bardzo soczysty, jak jabłko albo nawet bardziej.
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Macie może jakiś pomysł na potrawę z kandyzowanym imbirem?
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Kandyzowany jest do deserów, typowo robi się z nim kruche ciasteczka lub pierniczki. Można też jeść sam, jak cukierki.
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
Piłam imbir przez jakieś dwa miesiące prawie każdego dnia (październik-listopad). Po prostu zalewalam kilka plastrów korzenia wodą. Po tym czasie jego smak mi się znudził
przerzuciłam się na wodę z miodem i cytryna ( w styczniu i lutym). Jaki efekt? Trudno powiedzieć, ale była to pierwsza zima zupełnie bez przeziębienia, kataru i innych chorób. Imbir świetnie walczy z moją chorobą lokomocyjna - są tabletki na bazie imbiru, ale też działa ssanie plastra korzenia
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki! Jak ktoś jeszcze ma jakieś pomysły i chęci ku temu, niech pisze.
Już dodawałam kawałek takiego imbiru do herbaty ale musi to być kawałeczek. Taki cały plasterek kandyzowanego imbiru nie bardzo mi idzie ale spróbuję dodać go do jakiegoś deseru. A ciasteczka imbirowe jadłam i lubię, zupełnie o nich zapomniałam! Poszukam przepisu. |
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#60 |
|
Konto usunięte
|
Ja robię herbatkę imbirową z miodem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.

Ma taki okropny smak ..Ble, że aż mam mdłości , nie dobrze mi. Mój organizm źle go toleruje jednakże jako kosmetyk sprawdza się bardzo dobrze w domowych zabiegach np. pilingu ciała. Starty imbir z cukrem oraz żelem po prysznic. (podobno działa wyszczuplająco)