schudnać ponad 20 kg.. dobry sposob prooosze wejdzcie - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-02-24, 19:42   #31
Joooanna
Raczkowanie

Dot.: schudnać ponad 20 kg.. dobry sposob prooosze wejdzcie

hej agartha ... no w takim czasie napewno Ci sie uda ... i wogole gratuluje... jej jak słit :P:P

aanitka19 .. no maz racje chyba tak bedzie lepiej i jak tam udalo Ci sie calosc przecwiczyc .. jak tak to ..łoo pokłony z mojej strony :P

a ja dzisiaj u babci bylam .. ale zjadlma tylko jabluszko i troche galaretki wiec niejest tak zle :P:P

ciao

Joooanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-24, 20:44   #32
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aanitka19 Pokaż wiadomość
no hej !!! w poltora roku to napewno sie uda, zreszta napewno wczesniej ...

za mna kolejny dzien ....ok 700 kcal (same zdrowe) dzisaj bylam w sklepie i nic czekoladowego nie kupilam \juz 3 dzien bez czekolady i z piciem soku grejfrutowego i march - pomar i musze przyznac ze skora juuz wyglada lepiej , jesli to wogole mozliwe w tak krótkim czasie a jooanna proponuje zrobic cos takiego :
dzisaj nastawiasz sei ze do kona przyszlego tyg zrzucisz 1kg ..a nie ze w mies 5 czy do wakacji 20 bo tak to sie sama dolujesz ...pomysl 1kg to nie jest duzo ...troszke mniej zjesz , wiecej pocwiczysz i juz ..w tydziena pote jak zobaczys ze sie da to nastepny tydzien ...wydaje mi sie ze tak jest latwiej ...
a i cwiczylam wczoraj ten callanetics i mnie dzisiaj wszystko boli masakra...ale podobno trzeba systematycznie wiec sie zaraz biore papaty do jutra
Jedząc tylko tyle i w sposób podany w poprzednich postach bardzo szybko zrujnujesz sobie organizm! dziwię się, że jeszcze masz siłę ćwiczyć! nie jesz też białka, które przy wysiłku jest nieodzowne, za to ogromną ilość cukrów prostych!
Zapraszam do podzielenia się jadłospisem w wątku "ile dzisiaj zjadłam".
Stary 2007-02-24, 20:49   #33
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joooanna Pokaż wiadomość
hej agartha ... no w takim czasie napewno Ci sie uda ... i wogole gratuluje... jej jak słit :P:P

aanitka19 .. no maz racje chyba tak bedzie lepiej i jak tam udalo Ci sie calosc przecwiczyc .. jak tak to ..łoo pokłony z mojej strony :P

a ja dzisiaj u babci bylam .. ale zjadlma tylko jabluszko i troche galaretki wiec niejest tak zle :P:P

ciao
Joasiu, mam nadzieję, że to nie było wszystko co dziś zjadłaś.
W jednymm tylko zgodzę się z AAnitką, myśl z tygodniowym wyprzedzeniem, a nie zamartwiaj się na zapas.
Stary 2007-02-25, 09:39   #34
Joooanna
Raczkowanie

nie nie .. to to w sesie ze u babci :P
a wczesniej byla bulka ...z ziarnem:P + chuda szynka i warzywka
2 jablka i na obiadek ogorki kiszone i chude duszone miesko (indyk chyba:P)..raczej wszystko albo reszty niepamietam :P a i wstalam o 11:30 wiec sniadanka jako takiego niebylo:P

Stary 2007-02-25, 10:18   #35
uciekająca_marchewka
Zadomowienie

GG do uciekająca_marchewka Send a message via Skype™ to uciekająca_marchewka

najważniejsze w ciągu dnia jest śniadanko to ono daje nam powera do życia

uciekająca_marchewka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-25, 12:55   #36
ryba_22
Raczkowanie

Joanno witam Cie seredecznie

Ja na forum udzielam sie od niedawna, ale jakos przypominasz mi siebie sprzed kilku lat. dlatego z calego serca chcialabym Ci pomoc Ja w Twoim wieku wazylam 73 kg...nikt mi z tego powodu nie dokuczam, nawet chyba nie wygladalam na az tyle, ale pewnego dnia kiedy wracalam do domu ze szkoly uslyszalam od jakiegos typa " ja pier*** jaka Ty jestes gryba" . nigdy tak nie bylo mi przykro i postanowilam to zmienic raz na zawsze Tylko dzieki mojej ciezkiej pracy i wytrwalosci schudlam do 57 kg. Mam teraz 23 lata i nadal uwazam na to co jem i bardzo duzo trenuje. Wage osiagnelam niestety w niezdrowy sposob co skutkowalo roznymi innymi sytuacjami, ale nie o tym.
Chcialabym Ci powiedziec ze Twój cel jest mozliwy do osiagniecia i nie zrazaj sie niepowodzeniami, np. kiedy waga na jakis czas "stanie" dziewczyny tutaj Ci dobrze poradzily odnosnie diet i cwiczen. Nie wiem na ile lubisz sport ( ja nienawidzialm w-fu ). Najmadrzejsza rzecza jaka Ci moge poradzic to po prostu znalezc sobie treningi ktore lubisz, ktore sprawiaja Ci przyjemnosc. Bedziesz sie odchudzac jeszcze kilka miesiecy a treninowac powinnas przez caly ten czas i jak bedziesz sie zmuszac do czegos to predzej czy pozniej to rzucisz, dlatego najlepiej jest czerpac z tego maximum przyjemnosci. Nie lubisz biegac? nie biegaj...nie lubisz skakac na skakance? nie skacz. a moze lubisz jezdzic na rowerze? moze lubisz plywac? moze lubisz aerobic?
Sprobuj znalezc cwiczenia ktore sprawiaja Ci przyjemnosc i na pewno beda efekty ja trzymam mocno za Ciebie kciuki Pozdrawiam
ryba_22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-25, 19:59   #37
Joooanna
Raczkowanie

thx bardzo ..ryba 22.. przez takich ludzi jak Ty ... czyli prawie cale forum :P:P wierze ze mi sie uda i jest naprawde ok

no i koniec ferii ... nieeee :P

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-02-26, 14:29   #38
Joooanna
Raczkowanie

hej mam takie pytanko co myslicie o ogorkach konserwowych i chlebie ciemnym ale na miodzie... zastanawiam sie czy w diecie powinnam unikac tego?

Stary 2007-02-26, 18:58   #39
aqartha
Przyczajenie

dzieki dziwczyny za mile slowa fajne to forum musze sie przyznac chociaz jestem tu zupelnie od niedawna.... trzymam kciki za wszystkich buuuziaki.
aqartha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-28, 15:14   #40
Joooanna
Raczkowanie

no co jest grane ... jakis taki zapomniany ten wontek :P:P

co tam słychać?:P

Stary 2007-02-28, 17:43   #41
uciekająca_marchewka
Zadomowienie

w sumie to Ty sie tutaj odchudzasz i mogłabys pisać, jak Ci idzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-28, 18:40   #42
agattex
Raczkowanie

Mam kompleksy to prawda, prawie jak każda dziewczyna. Mam 1,70cm wzrostu i ważę 54 kg. Może to się wydaje wam dziwne (np. moja mama: "Anorektyczką zostaniesz!"), ale chciałabym schudnąć. Jestem szczupła ale to nie jest zadowalający efekt, mam małe boczki i to mnie wkurza najbardziej, a brzuch to kwestia wyrobienia. Jeszcze dużo rzeczy mi się w sobie nie podoba, ale to zostawię dla siebie wiem jedno, czy chciałabym się odchudzać czy nie, i tak tego nie dokonam, przynajmniej raz na dzień muszę zjeść coś słodkiego ale przejdę na zdrowe odżywanie, spodobało mi się to co napisała jedna z dziewczyn, nie pamiętam ksywy. Pozdrawiam i życzę powodzenia i wytrwałości dietetyczkom!
agattex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-02, 11:12   #43
aanitka19
Raczkowanie

GG do aanitka19

hej pare dni mnie nie bylo a tu tyle postów wow Ilona P :ja jem duzo bialka , codziennie rybka , albo kurczaczek , albo jajko .a to ,ze zle sie odzywiam to juz inna sprawa ..ja o tym doskonale wiem .problem w tym ze jak jadlam zdrowo to mi nic nie pomagalo zaczlam jesc nie zdrowo i schudlam ..zreszta teraz mialam tygodniowa przerwe ..troszke podjadlam warzywek i ogolnie zdrowych rzeczy i przytylam ...od dzisaj znowu dietka...wiesz ja sie nie odchudzam bo lubie tylko dlatego ,ze musze i moze nie bede okazem zdrowia , ale przynajmniej zadna ciotka po przyjezdzie do polski mi nie powie ,ze przytylam nawet po twarzy -nawet nie wiesz jakiego kopa to daje .... teraz mam jeszce jakies 3-4 kg do zgubienia w miesiac a potem zaczne juz jesc normalnie tzn zdrowo , ale ciagle dietetycznie, mam nadziej ze to utzrymam i nikt mi nie powie ze zgrublam ... a callanetis cwicze juz caly tydzien i robie caly ...nawet widac juz efekty ale przez pierwsze trzy dni zakwasy mialam nieziemskie teraz jest oki pozdrowienia papapappaty
aanitka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-02, 12:46   #44
Candy Killer
Zakorzenienie

Mi tez sie wydaje ze autorka tematu troche za duzo bialka je...bialko jest dobre po cwiczeniach,ale w ciagu dnia to troche tego za duzo jest moj znajomy calkowicie wyeliminowal bialko z diety i schudl 20 kilo w pol roku czyli by wychodzilo tak jak Ty chcesz byl na veganskiej diecie i szybko mu to zlecialo wszystko ja tez sie zaczne odchudzac od przyszlego tygodnia bo teraz mam sesje jeszcze i podjadam co chcwile jak sie ucze daje sobie czas do sierpnia na 15 kilo....zobaczymy co z tego bedzie

If You can dream it , You can do it...

Candy Killer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-03, 14:21   #45
ewusiek
Raczkowanie

GG do ewusiek

dobry sposób na schudnięcie:
1. Zacznij sie ruszać, czyli sport sport sport!
2. Ogranicz ilość spożywanych kalorii, czyli koniec ze słodyczami, fast foodami, słodzonym piciem itp itd.
3. A w zamian tego dużo warzyw, owoce, no i wszystko pozostałe w umiarze. :P
Wydaje mi się, że tak za pół roku uda Ci się osiągnąć wymarzona wagę. Jeżeli oczywiście będziesz się bardzo starać
ewusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-03, 18:27   #46
Midi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Candy Killer Pokaż wiadomość
Mi tez sie wydaje ze autorka tematu troche za duzo bialka je...bialko jest dobre po cwiczeniach,ale w ciagu dnia to troche tego za duzo jest moj znajomy calkowicie wyeliminowal bialko z diety i schudl 20 kilo w pol roku czyli by wychodzilo tak jak Ty chcesz byl na veganskiej diecie i szybko mu to zlecialo wszystko ja tez sie zaczne odchudzac od przyszlego tygodnia bo teraz mam sesje jeszcze i podjadam co chcwile jak sie ucze daje sobie czas do sierpnia na 15 kilo....zobaczymy co z tego bedzie

To jakiś żart?
Niby gdzie to białko? W jogurcie?
Dopiero z opakowania półlitrowego wyjdzie właściwa dla jednego posiłku porcja. W przypadku mleka to musiałby być z litr.
Minimum białka w dziennym jadłospisie to 1 gram na kilogram masy ciała, więc dla autorki wątku to byłoby 78 gr białka. W 150 gramach jogurtu jest go zaledwie ok. 6-8 gr. Przy odchudzaniu należałoby jeść co najmniej 1,8 gr białka na kg masy ciała.
A znajomemu to nie "wszystko" poleciało, tylko mięśnie, chyba nikt nie ma wątpliwości...
Dziewczyny, nie bierzecie się za coś, o czym nie macie bladego pojęcia, bo możecie sobie bardzo zaszkodzić
Midi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-03, 19:27   #47
aanitka19
Raczkowanie

GG do aanitka19

hej wlasnie ktos zle zrozuimial , kazdy glupi wie ze jogurty to nie bialko , a nabial i ja w swoim poscie pisalam nabial i ze za duzo nabialau jest zle ....jak ktos 4 razy dziennie je serki , jogurty to chyba dobrze nie jest...a ktos zaczal pisac ze jogutry to bialko ....
aanitka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-03, 21:18   #48
uciekająca_marchewka
Zadomowienie

Powiem Wam szczerze, że ja tez się w tym całym białku pogubilam Czy ktoś, kto się dobrze zna może powiedzieć, w czym jest dużo białka??? Ale to tak, żeby nie było wątpliwości Mama mi zawsze mówiła, że w mięsku jest dużo białka, a reszty nie pamiętam, co gadala

Blagam o odzew

Stary 2007-03-04, 08:17   #49
Midi
Zakorzenienie

"Dużo białka" to ok. 12-20% białka w składzie. Sprawdź sobie w tabelach, np. na www.kalorie.net.
Ja miałam generalnie na myśli to, że w podanych tu jadłospisach wszędzie jest za mało białka, niezależnie od jogurtów Duża ilość nabiału w diecie jest szkodliwa o tyle, o ile jest w nim sporo laktozy albo tłuszczów nasyconych, ale białko to trudno "przedawkować"
Mięso chude, najlepiej pierś z kury, indyka, twaróg chudy, tuńczyk - to są przykłady z największą ilością pełnowartościowego białka, gdzie mało jest innych składników. Soja, soczewica, orzechy, jajka - też sporo białka, ale ze względu na inne właściwości nie należy ich jeść zbyt dużo (np. duża ilość tłuszczów w orzechach i jajach, niższa wartość białka w rośl. strączkowych, fitoestrogeny w soi itp.).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-04, 08:37   #50
NoLQa
Zakorzenienie

GG do NoLQa Wyślij wiadomość przez MSN do NoLQa

Hej dziewczyny Moge sie przylaczyc? Ja mam do zrzucenia... oj duzo!! Az cale 20 kg... . Odchudzam sie od zeszlej soboty <jestem na diecie 1000 kcal> i poki co zrzucilam 2 kg <wiem, wiem ze wiekszosc to woda>... Co najwazniejsze to chce napisac, ze wcale nie mysle, ze bedzie latwo i szybko Ale chyba po to jest ten watek aby sie wspierac, nie? Mam nadzieje, ze mnie przymiecie do waszego grona

Studentka!

BLOG - zapraszam
NoLQa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-04, 09:00   #51
Midi
Zakorzenienie

Biorąc pod uwagę, że dziewczyny tutaj chcą raczej skutecznie schudnąć niż popsuć sobie zdrowie, to "dieta 1000 kcal" raczej nie bardzo pasuje
Stary 2007-03-04, 09:08   #52
NoLQa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Midi Pokaż wiadomość
Biorąc pod uwagę, że dziewczyny tutaj chcą raczej skutecznie schudnąć niż popsuć sobie zdrowie, to "dieta 1000 kcal" raczej nie bardzo pasuje
Ja tez nie zamierzam sobie popsuc zdrowia!

Studentka!

BLOG - zapraszam
Stary 2007-03-04, 13:35   #53
Midi
Zakorzenienie

To zacznij normalnie jeść
Stary 2007-03-04, 13:43   #54
Candy Killer
Zakorzenienie

Midi , ja wiem ze w jogurtach jest malo bialka ,a zreszta to nie ja pisalam o jogurtach tylko ktoras z dziewczyn co przedstawiala swoj jadlospis i praktycznie w kazdym daniu bylo cos bialkowego(w sensie jogurt serek mleko)..nie tyle wydalo mi sie za duzo bialka(w sensie ze produktow mlecznych itd.) bo wiadomo ile trzeba dostarczac ,ale ze to srednio zroznicowana dieta i moznaby ja wzbogacic o cos innego niz serek czy jogurtwtedy sie nie rozpisywalam bo czasu nie mialam wiec moglas mnie zle zrozumiec

Stary 2007-03-04, 14:05   #55
NoLQa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Midi Pokaż wiadomość
To zacznij normalnie jeść
JEM NORMALNIE.

Studentka!

BLOG - zapraszam
Stary 2007-03-04, 16:38   #56
Midi
Zakorzenienie

A, to przepraszam - widocznie coś mi się pomyliło. Wydawało mi się, że w poście nr 50 napisałaś:
Cytat:
Napisane przez NoLQa Pokaż wiadomość
Odchudzam sie od zeszlej soboty <jestem na diecie 1000 kcal> i poki co zrzucilam 2 kg
A to nie jest NORMALNE jedzenie, cokolwiek by uznać za normę
Stary 2007-03-04, 17:05   #57
NoLQa
Zakorzenienie

Hmm.. ja juz kiedys probowalam sie odchudzac.. i wtedy zasiegalam duzo porad itp.. i wszyscy twierdzili, ze dietka 1000kcal jest ok.. i na bank lepsza od kopenhadzkiej! Po za tym te 2 kg co zrzucilam to na bank wiekszosc wody.. niestety tluszczyk nie spada tak szybko!

Studentka!

BLOG - zapraszam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-04, 17:34   #58
Candy Killer
Zakorzenienie

ale 1000 kcal to nie ejst zbyt zdrowa dieta i zbyt madra...przestaniesz ja stosowac a polowa wagi moze wrocic jak sie zaczniesz normalnie odzywiac..
trzeba zmienic nawyki zywieniowe na zawsze zamiast jakis super cud diet

Stary 2007-03-04, 18:17   #59
NoLQa
Zakorzenienie

W zeszlym roku waga wcale nie wrocila.
Tzn. trzymala sie przez ok 5 mc, pozniej sie rozpuscilam i jadlam baaardzo duzo, wiec to normalne ze waga znow wrocila do poprzedniej.

Wiele osob stosuje diete 1000 kcal i jeszcze nie slyszalam by ktos sie bardzo skarzyl...

Studentka!

BLOG - zapraszam
Stary 2007-03-04, 19:25   #60
Midi
Zakorzenienie

A znasz przynajmniej 1 osobę, która schudła na diecie 1000 kcal do prawidłowej wagi i utrzymuje tę prawidłową wagę przez co najmniej 5 lat bez stosowania diet odchudzających? Bo ja nigdy nie słyszałam o takim przypadku
Podstawą odchudzania jest wyrobienie stałych zdrowych nawyków żywieniowych. Najpierw jesz zdrowo z ujemnym bilnasem kalorycznym, a po osiągnięciu odpowiedniej sylwetki - z bilansem na 0, czyli tyle, ile wynosi Twoje zapotrzebowanie. Ponieważ przy zdrowym odżywianiu metabolizm działa dobrze, to nie ma już nigdy potrzeby się odchudzać, bo organizm nie odkłada tłuszczu. Nawet jeśli się czasem zaszaleje i zje za dużo albo nie to, co warto jeść
Dieta 1000 kcal jest szkodliwa także dlatego, że rozwala metabolizm. Młodszym osobom jest w to trudno uwierzyć, bo po nabraniu z powrotem kilku kg stosują kolejną dietę i znów je zrzucają - i tak całymi latami. Ale po 30-35. roku życia, kiedy metabolizm siada jeszcze bardziej, zaczynają się schody, bo te nadprogramowe kg wcale nie chcą schodzić, nawet na najbardziej restrykcyjnie przestrzeganych dietach. Myślisz, że dlaczego tyle kobiet koło 40-stki ma nadwagę? Przecież nie dlatego, że odżywiaja się gorzej czy jedzą więcej niż nastolatki - po prostu wcześniej stosowały różne nierozsądne eksperymenty, zamiast się zdrowo odżywiać, i teraz już mało co im pomaga
Jeśli nie przekonuje Cię groźba otyłości za kilka lat, to zastanów się nad połamanymi paznokciami, słabymi włosami i ryzykiem problemów z zajściem w ciążę, bo takie są właśnie konsekwencje diet głodówkowych.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości