|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lubiane, ulubione, najulubieńsze... :)
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() lubie jeszce kościane koraliki , ale tylko takie mega wielkie, długie wybarwione kości, takie jakie ma Taca Koralików. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
Hebe, bo ja dziwna jestem
![]() Już wiem co lubię najbardziej Koralikowe kwiaty. Kalie, dzwonki, konwalie, tulipany, róże... Byle kwiatek Nieważne z czego |
|
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
Ulubione to przede wszystkim KRYSZTAŁY kryształy i jeszcze raz kryształy; swarovskie, szlifowane krople ale i te zwykłe, tanie okrągłe byle były przezroczyste i miały ładny szlif
Cracle - ale nie wszystkie, dużo zależy od koloru. Bardzo lubię też perły, ale takie okrągłe, tylko białe lub perłowe, inne nie podobają mi się, za rzecznymi perłami też nie przepadam. Neferyt i noc kairu też fajne Ogólnie mój gust można określić słowami - "żeby wyglądało jak prawdziwe kosztowności" ![]() Natomiast z całej siły nienawidzę rozmaitych różności - kostek do gry, połówek pomarańczy, koralików z modeliny, brązowych koralików,piór marabuta,turkusów, drewnianych koralików, korali pomalowanych w różne kwiatki, listki, paski, z jakimiś wypustkami, wogóle nie lubię korali o dziwnych kształtach, przeważnie kłów, ale odrzucają mnie też wszelakie listki, kwiatuszki, zwierzątka, bursztyny, drobnicy i sieczki(!!!) (a fuj!). Przepraszam jeśli kogoś urażę, ale kojarzy mi się to z odpustem, trzeba mieć naprawdę przemyślany, orginalny styl żeby takie koraliki ładnie się komponowały z resztą - ale to tylko moje zdanie.
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz.
A ja kły uwielbiam, byle czarne. Sama innych kolczyków nie noszę, jak tą jedną parę z kłami.
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Tońka, to czemu mi chesz porywać listki od Rose?
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
1. Bo nigdzie takich nie widziałam.
2. Są bardzo ładne. 3. Fajnie byłoby je mieć u siebie i cieszyć nimi oczy. 4. Zawsze jest coś takiego jak okazja od święta i wtedy można założyć coś innego.
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra, przekonałaś mnie...
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak łączycie koraliki:)
Uwielbiam: szkło weneckie, lampwork, kryształki swarovskiego
![]() Lubię: szkło dmuchane, crackle - ogólnie szkło, millefiori, noc kairu, turkus, kryształ ![]() A kolory - niebieski i czerwony - oba w każdym możliwym odcieniu Lubię też jasną zieleń, ale to niestety nie mój kolor... ![]() Nie lubię: kamieni (choć są wyjątki), cloisonne itp. |
|
|
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
każde ilości kuleczek srebrnych w przeróżnych rozmiarach, ubóstwiam
|
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
najulubiensze - fasetowane kuleczki minerałow i oponki, te juz nie koniecznie fasetowane
choć lubie jak sie świeci xDbez kuleczek i przekładek gładkich sie nie obędzie, polubiłam tez azurki ![]() a nie lubie... hmm... chyba wszystko lubie co da sie w bizu wykozystac no, swarki bicone powinnam znienawidzic ale ze została mi ich pokazna ilosc to narazie sie na nie nie obraze
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
Tak - wszelkie kamienie.
Nie - kryształki. (chociaż jeśli chcę się rozwijać to muszę się do nich powoli przekonywać)
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Iguana, czyzbys planowala wlaczyc swarki do bizu?
![]() Jesli o mnie chodzi ostatnio uwielbiam wszystko, co nietypowe :P
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
Na początek trochę bicone, ale nie powiem, że z wielką trudnością mi to przychodzi
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja juz czekam z niecierpliwoscia
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie znoszę piasku pustyni i nocy kairu, jak również wszelakiego plastikowego bardziewia
![]() Lubię lawę i koral, i o dziwo również sieczkę. |
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak łączycie koraliki:)
Uwielbiam: szkło dmuchane, ciekawe lampworki, porcelanę, onyks, turkus koronkowy, swarki, szkło weneckie (nie każde), koral biały, bali, granaty.
Lubię: koral filipiński, lawę, millefiori (ostatnio coraz mniej w sumie), cloissone (chociaż jeszcze nie używałam ich w moich pracach, jakoś tak mi nie podpasowują wszystkie); Nie cierpię: piasku pustyni, nocy kairu (bleh), pozłacanych elementów, drobnicy (co innego malutkie fasetowane oponki minerałów mmm ), sieczki.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ale uwielbiam korale wszelkiej maści
Koralikowe kwiaty. Kalie, dzwonki, konwalie, tulipany, róże... Byle kwiatek
Cracle - ale nie wszystkie, dużo zależy od koloru. Bardzo lubię też perły, ale takie okrągłe, tylko białe lub perłowe, inne nie podobają mi się, za rzecznymi perłami też nie przepadam. Neferyt i noc kairu też fajne