Wegetarianizm??? - Miniankieta - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Czy popierasz wegetarianizm wybrany ze wzgledów etycznych lub/i zdrowotnych?
w pełni popieram 88 65,19%
raczej popieram 31 22,96%
raczej nie popieram 13 9,63%
zdecydowanie nie popieram 3 2,22%
Głosujący: 135. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-03-17, 13:29   #31
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Dot.: Wegetarianizm??? - Miniankieta

Cytat:
Napisane przez tama Pokaż wiadomość

Logiczniej byłoby:
Czy propagujesz swoim stylem życia?
Czy Twoim zdaniem dieta wegetariańska jest zdrowsza / czy ją stosujesz?

- lub coś w tym stylu.

W moim przypadku o rezygnacji z mięcha nie ma mowy. Mój organizm sam się go domaga. Nawet gdybym się pozapychała serami, kaszami, kluchami, owocami i warzywami po wszystkie brzegi żołądka - jeśli w ciągu dnia nie zjem chociaż plasterka wędliny: JESTEM SŁABA I NIEDOŻYWIONA.
Po prostu czuję, że czegoś mi brakuje

Słyszałam o teorii, że może to mieć związek z moją grupą krwi: 0 Rh+. Jej posiadacze to ponoć typowi mięsożercy.
E, ja mam "typowo" roslinna grupe A+ a na widok soczystego schaboszczaka z serkiem i surowka dostaje szalu ;P
Mniam...
Co do ankiety:
Jest mi to obojetne. Lekarz komus kazal nie jesc miesa - prosze bardzo. Ktoś jest wegetarianinem - okej.

P.s. Ide robic schaboszczaki Mniam.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-17, 13:34   #32
tama
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Arania Pokaż wiadomość
E, tam...
Cytat:
Napisane przez Agia* Pokaż wiadomość
Ja mam 0 Rh+, a nie jem żadnych produktów pochodzenia zwierzecego Słabym i niedożywionym jest się na skutek źle zbilansowanej diety
Żadne jakieś "e-tam" "a-tam" ani: , tylko chodzę ze swoim organizmem po tym smutnym świecie nie od wczoraj i zdążyłam zaobserwować, po czym czuję się tak a nie siak.
Zaś odnośnie: mięso a grupa krwi - z własnego palca sobie tych rewelacji nie wyssałam, badacze, dietetycy, lekarze w wielu miejscach się na ten tamat rozpisują. Pierwsza z brzegu, wygrzebana z google.pl strona na ten temat: http://www.faceci.com.pl/dieta.html *
Jeśli ktoś zdołał okiełznać swoją krew, to gratuluję. Ja nie mam powodu, aby to robić.

* fragm.:
Dieta grupy "0"
Dlaczego "Myśliwy"?
Około 40 tysięcy lat temu nasi przodkowie zajęli najwyższe miejsce w łańcuchu pokarmowym jedząc wyłącznie mięso. Było to wynikiem stylu życia łowcy, typowego dla ludzi epoki kamiennej. Organizmy naszych przodków przystosowały się do pożywienia, które zawierało w większości mięso, a ich wyznacznik antygenów grupowych miał najprostszą strukturę określaną dziś jako grupa "0".
Współcześni ludzie z grupą "0", by chronić swoje zdrowie powinni jeść względnie duże ilości mięsa, które tylko u tych osób spala się jak paliwo w samochodzie i zamienia się na energię.

89 - 88 - 87 - 86 - 85- 84 -83-82 - 81 - 80 - 79- 78 - 77 - 76 - 75 -74 - 73 - 72 - 71 - 70 kg
tama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-17, 14:11   #33
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Tama, ale ja mam roslinozercza ponoc grupe krwi jaka jest "A", a bez miecha moj organizm ciezko dziala.
Sery uwielbiam, mleko uwielbiam, a ponoc to mi powinno szkodzic.
Za to po orzechach mam sensacje zoladkowe...
No i nieznosze ryb ktore wymienione zostaly jako wskazane...
To chyba nie u kazdego dziala :P

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-17, 14:25   #34
tama
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Tama, ale ja mam roslinozercza ponoc grupe krwi jaka jest "A", a bez miecha moj organizm ciezko dziala.
Sery uwielbiam, mleko uwielbiam, a ponoc to mi powinno szkodzic.
Za to po orzechach mam sensacje zoladkowe...
No i nieznosze ryb ktore wymienione zostaly jako wskazane...
To chyba nie u kazdego dziala :P
No właśnie!
To się czuje, po czym organizm "działa" a po czym nie.
Nie dla każdego wegetarianizm jest dobrodziejstwem.

A tej grupy krwi się czepiłam, bo akurat u mnie wiele się zgadza
Po mleku zwyczajnie mam żołądkowe rewolucje , sery mnie zamulają, o płatkach nie wspomnę, po jajach przez pół dnia mnie mdli - to co ja miałabym biedna jeść, żeby chociaż do tej 30. pociągnąć? Dynię, fasolę i groch suchym chlebem zagryzać?

89 - 88 - 87 - 86 - 85- 84 -83-82 - 81 - 80 - 79- 78 - 77 - 76 - 75 -74 - 73 - 72 - 71 - 70 kg
tama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-17, 14:56   #35
201710120930
Konto usunięte

W moim burzliwym życiu był czas i miejsce na przygodę z wegetarianizmem -tak to muszę nazwać
Mięsożerna łajka obudziła się pewnego ranka i powiedziała sobie -'od dzisiaj nie jem mięsa ' Trwało to 2 lata
Nie powiem wzbudzałam sensację wśród rodziny/ urodzinki ,imieninki / i załamywanie rąk u mamy .
Najgorzej szło z odpowiadaniem na wścibskie pytanie ,przecież to musiało ! się łączyć z ideologią,filozofią życiową ,całokształtem ,hm a moja' filozofia' streszczała się do zdania 'nie,bo nie'
Ale jest coś co chcę powiedzieć -w przeciągu tych dwóch lat doprowadziłam się do takiego stanu ,ze widok kanapki z wędliną czy dzieciaka z parówką powodował we mnie natychmiastowe uczucie ..zwrotu i paniczną ucieczkę
Why ? Czy mozna 'przegadać ' ogranizmowi ?
Oczywiście nadszedł piękny poranek i ku uciesze mamy wstałam i zażyczyłam sobie mięcho .Smakowało.
I to trwa do dzisiaj .
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-17, 15:00   #36
wenedka
Zakorzenienie

Brakuje mi opcji"nie mam zdania", bo mnie to na przykład jest obojętne, czy ktoś jest wegetarianinem czy nie. To jest osobista sprawa, nie przeszkadza mi to, a cz aprobuję? wszystko mi jedno
Jak ktoś wcześniej napisał: jeśli nie zjem plastra wędliny, to czuję, że czegoś mi brak w ciągu dnia

I w sumie też nie pojmuję celu tej sondy
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-17, 17:37   #37
syntagma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
W moim burzliwym życiu był czas i miejsce na przygodę z wegetarianizmem -tak to muszę nazwać
Mięsożerna łajka obudziła się pewnego ranka i powiedziała sobie -'od dzisiaj nie jem mięsa ' Trwało to 2 lata
Nie powiem wzbudzałam sensację wśród rodziny/ urodzinki ,imieninki / i załamywanie rąk u mamy .
Najgorzej szło z odpowiadaniem na wścibskie pytanie ,przecież to musiało ! się łączyć z ideologią,filozofią życiową ,całokształtem ,hm a moja' filozofia' streszczała się do zdania 'nie,bo nie'
Ale jest coś co chcę powiedzieć -w przeciągu tych dwóch lat doprowadziłam się do takiego stanu ,ze widok kanapki z wędliną czy dzieciaka z parówką powodował we mnie natychmiastowe uczucie ..zwrotu i paniczną ucieczkę
Why ? Czy mozna 'przegadać ' ogranizmowi ?
Oczywiście nadszedł piękny poranek i ku uciesze mamy wstałam i zażyczyłam sobie mięcho .Smakowało.
I to trwa do dzisiaj .
taaaaak. Ja nie jem miesa od 11 lat i kocham wprost te pytania: "a czemu ty nie jesz miesa " i tlumaczenie sie wszystkim na okolo nie wiem z czego naprawde Nie jem to nie jem, mysle, ze cos takiego jest prywatna sprawa kazdego, ja nie chodze i nie pytam: "a czemu jesz kurczaka?" z obrzydzeniem w oczach.

Co do sondy to wlasnie jest mi obojetne co kto robi ze swoim zyciem w tej dziedzienie. Nie zagladam nikomu do talerza i bym byla wniebowzieta gdyby inni mi nie zagladali rowniez
syntagma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-03-17, 19:24   #38
faa
Zakorzenienie

GG do faa

raczej popieram bo rzadko jem mięso najczęsniej jem kurczaka inne mięsa jakoś mi nie odpowiadają

https://www.instagram.com/izka_em/
faa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-17, 19:46   #39
groshek
Raczkowanie

popieram, popieram, a jakze by inaczej go veg!;P
groshek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-17, 19:49   #40
Enaffi
Wtajemniczenie

w pełni popieram
Enaffi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-17, 20:36   #41
Lucyy
Zadomowienie

Nie mam nic przeciwko wegetarianizmowi, ale czy popieram... To osobisty wybór danej osoby. Zgadzam sie z dziewczynami, ze brakuje odpowiedzi "jest mi to obojetne", albo cos w tym stylu .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-18, 11:44   #42
Flofferek
Zakorzenienie

ja popieram wegetarianizm, sama nie znosze miesa z roznych wzgledow
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-18, 12:02   #43
angelika03
Rozeznanie

Jestem wegetarianką od jakiegoś czasu , ponieważ po pierwsze nie lubie miesa a po drugie żal mi zabijanych zwierzat , ale nie mam zamairu nikogo potepiać że w taki czy inny sposób się odżywia ponieważ to indywidualna decyzja każdego człowieka
Stary 2013-07-15, 14:21   #44
konwalia_15
Raczkowanie

GG do konwalia_15

Wegetarianizm to coś więcej niż tylko dieta- to STYL ŻYCIA.
Popieram!
Wegetarianka od 8 lat

konwalia_15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości