|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Czy popierasz wegetarianizm wybrany ze wzgledów etycznych lub/i zdrowotnych? | |||
w pełni popieram |
![]() ![]() ![]() ![]() |
88 | 65,19% |
raczej popieram |
31 | 22,96% |
raczej nie popieram |
13 | 9,63% |
zdecydowanie nie popieram |
3 | 2,22% |
Głosujący: 135. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wegetarianizm??? - Miniankieta
Cytat:
Mniam... Co do ankiety: Jest mi to obojetne. Lekarz komus kazal nie jesc miesa - prosze bardzo. Ktoś jest wegetarianinem - okej. P.s. Ide robic schaboszczaki ![]()
![]() |
![]() |
#32 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zaś odnośnie: mięso a grupa krwi - z własnego palca sobie tych rewelacji nie wyssałam, badacze, dietetycy, lekarze w wielu miejscach się na ten tamat rozpisują. Pierwsza z brzegu, wygrzebana z google.pl strona na ten temat: http://www.faceci.com.pl/dieta.html * Jeśli ktoś zdołał okiełznać swoją krew, to gratuluję. Ja nie mam powodu, aby to robić. ![]() * fragm.: Dieta grupy "0" Dlaczego "Myśliwy"? Około 40 tysięcy lat temu nasi przodkowie zajęli najwyższe miejsce w łańcuchu pokarmowym jedząc wyłącznie mięso. Było to wynikiem stylu życia łowcy, typowego dla ludzi epoki kamiennej. Organizmy naszych przodków przystosowały się do pożywienia, które zawierało w większości mięso, a ich wyznacznik antygenów grupowych miał najprostszą strukturę określaną dziś jako grupa "0". Współcześni ludzie z grupą "0", by chronić swoje zdrowie powinni jeść względnie duże ilości mięsa, które tylko u tych osób spala się jak paliwo w samochodzie i zamienia się na energię.
![]() |
![]() |
#33 | ||
Zakorzenienie
|
Tama, ale ja mam roslinozercza ponoc grupe krwi jaka jest "A", a bez miecha moj organizm ciezko dziala.
Sery uwielbiam, mleko uwielbiam, a ponoc to mi powinno szkodzic. Za to po orzechach mam sensacje zoladkowe... No i nieznosze ryb ktore wymienione zostaly jako wskazane... To chyba nie u kazdego dziala :P
![]() |
![]() |
#34 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To się czuje, po czym organizm "działa" a po czym nie. Nie dla każdego wegetarianizm jest dobrodziejstwem. A tej grupy krwi się czepiłam, bo akurat u mnie wiele się zgadza ![]() Po mleku zwyczajnie mam żołądkowe rewolucje ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
W moim burzliwym życiu był czas i miejsce na przygodę z wegetarianizmem -tak to muszę nazwać
Mięsożerna łajka obudziła się pewnego ranka i powiedziała sobie -'od dzisiaj nie jem mięsa ' Trwało to 2 lata Nie powiem wzbudzałam sensację wśród rodziny/ urodzinki ,imieninki ![]() Najgorzej szło z odpowiadaniem na wścibskie pytanie ,przecież to musiało ! się łączyć z ideologią,filozofią życiową ,całokształtem ,hm a moja' filozofia' streszczała się do zdania 'nie,bo nie' ![]() Ale jest coś co chcę powiedzieć -w przeciągu tych dwóch lat doprowadziłam się do takiego stanu ,ze widok kanapki z wędliną czy dzieciaka z parówką powodował we mnie natychmiastowe uczucie ..zwrotu i paniczną ucieczkę Why ? Czy mozna 'przegadać ' ogranizmowi ? Oczywiście nadszedł piękny poranek i ku uciesze mamy wstałam i zażyczyłam sobie mięcho .Smakowało. I to trwa do dzisiaj . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Brakuje mi opcji"nie mam zdania", bo mnie to na przykład jest obojętne, czy ktoś jest wegetarianinem czy nie. To jest osobista sprawa, nie przeszkadza mi to, a cz aprobuję? wszystko mi jedno
![]() Jak ktoś wcześniej napisał: jeśli nie zjem plastra wędliny, to czuję, że czegoś mi brak w ciągu dnia ![]() I w sumie też nie pojmuję celu tej sondy ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do sondy to wlasnie jest mi obojetne co kto robi ze swoim zyciem w tej dziedzienie. Nie zagladam nikomu do talerza i bym byla wniebowzieta gdyby inni mi nie zagladali rowniez ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
raczej popieram bo rzadko jem mięso najczęsniej jem kurczaka inne mięsa jakoś mi nie odpowiadają
![]()
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
popieram, popieram, a jakze by inaczej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
w pełni popieram
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Nie mam nic przeciwko wegetarianizmowi, ale czy popieram...
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
ja popieram wegetarianizm, sama nie znosze miesa z roznych wzgledow
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
Jestem wegetarianką od jakiegoś czasu , ponieważ po pierwsze nie lubie miesa a po drugie żal mi zabijanych zwierzat , ale nie mam zamairu nikogo potepiać że w taki czy inny sposób się odżywia ponieważ to indywidualna decyzja każdego człowieka
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Wegetarianizm to coś więcej niż tylko dieta- to STYL ŻYCIA.
Popieram! Wegetarianka od 8 lat ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.