|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: CO,GDZIE, KIEDY I ZA ILE-kwiaciarnie,markety,książ ki,gazety itp.
W kioskach jest już nowa "Wena", dużo pomysłów na wielkanocne ozdoby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
![]()
Dzisiaj byłam na zakupach w TESCO, no i jest co nie co !!!
Po pierwsze nie kupiłam (NA RAZIE !!! ), jest klej brokatowy, ale nie ten co był juz wspomniany wcześniej!!! , Tego sa 2 tubki, dodatkowo sa jeszcze 2 tubki przeźroczystego kleju, pędzelek, i brokat sypki 2 kolory , brokat taki kreskowy i brokat figurkowy (serduszka, gwiazdki) Mam nadzieje że dobrze wszystko zapamiętałam bo byłam z mężem na zakupach no i szybko szybko . ![]() ![]() No a po drugie mam przed sobą bo zakupiłam karteczki do składania (posłużą do kartek) rozmiar 16 x16 cm - 80szt , fajne kolory (żywe, ostre) i sporo tego (tak jak kartki do origami ) No i najważniejsze , kasa = 4 zł, wiec cena jest fajna. Dodatkowo patrzałam filc z obustronnym klejem taki właśnie do kartek do wymiaru 3D no i jest, ale cena jego 11,00 zł a jest ich chyba 10szt. ( mało , nie liczyłam bo zobaczyłam cenę i odłożyłam), poczekam albo poszukam , to dam znać ![]()
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Świetny watek - bardzo przydatny
![]() co do wspomnianych nozyczek to w czasie wakacji były w biedronce paczka 5 szt za 9,99 - metalowe choć nie za bardzo tna ale już wiem co z nimi zrobić, dzięki dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
Byłam ostatnio w Galerii Dominikańskiej w NANU-NANA (czy jak to się pisze). W każdym razie jest tam masa wiosennych dekoracji, a poza tym - piórka po 2,50zł/op i koraliki - pudełko jak na fotce po 4,50zł/op (Koralików jest chyba 2x tyle co w pudełkach z Empika; są jeszcze koraliki "podłużne rureczki", a także różne zestawy) oraz stempelki drewniane po 4,50zł.
Mają również różnego rodzaju kryształki - niestety to nie są koraliki (chyba, bo nie widziałam otworków). Poza tym są ciekawe dekoracje wiosenne na samym pasażu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
Poza tym mam pytanie - stąd oddzielny post. Czy któraś z was nie wie, gdzie we Wrocławiu dostanę filc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Ja dziś o 7 z rana pognałam po raz pierwszy na giełdę kwiatową w W-wie przy Łopuszańskiej.
Jejku czego tam nie ma !!! Sizale w kolarch tęczy, listki, kwiatki, wstążki, kurczaczki jajka na 100 sposobów itd. itp. To był chyba błąd bo teraz będe wydawać fortunę na wszelkiego rodzaju pierdułki.... Narazie wydałam już 50zł ![]() Ale kupiłam w sumie całkiem sporo rzeczy do kartek i do przyszłych stroików wielkanocnych. Jak będę miała chwilkę w pracy to zrobię fotki niektórych rzeczy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Joasia* zrób koniecznie
![]() ![]() Orientujesz się może jak funkcjionuje ta giełda w soboty i czy w niedzielę też można się tam wybrac? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
madziczku - niestety nie mam pojęcia czy działa w weekend? Wiem tylko ze trzeba byc bardzo wcześnei, ja byłam dziś pomiędzy 7 a 8 i już zaczynali sie zwijać
![]() A oto dwie rzeczy które kupiłam - kwiatuszki czyba 7 zł, ale jest ich sporo (plastykowe z dziurką,w rzeczywistości mają trochę żywsze kolory) a biedroneczki 5zł chyba 25szt. do tego sizal - spore opakowanie 4 zł., drutcik do kwiatów 4zł - reszte rzyczy (tych droższych do stroików) mam niestety w samochodzie. Do pracy kupiłam sobie też Hiacyntka, którego odrazu "ubrałam" w to co miałam po ręką żeby tak bardzo nie straszył tą pastkowa czarną doniczką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Uwielbiam te "pierdółki"
A widziałaś może tam taką gąbkę do robienia kompozycji np. z suchych kwiatów? Jeżeli tak to może spojrzałaś na cenę? Wiem, że w sobotę też jest (oni mają swoją stronę), ja tam jade prawie 2h autobusem, wiec jakbym chciała na 8 dojechac to chyba bym musiala koło 6 wyjść !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Niestety nie widziałam tej gąbki, ale napewno tam mają
Ja ostatnio kupiłam taką w Wola Parku, ale za mały kawałek chcą 6zł. Zresztą dla Ciebie to niewiele bliżej. Jeśli będę sie jeszcze wybierać w najbliższym czasie to dam Ci znać, mogę Ci coś kupi i podrzucić gdzieć blizej Centrum |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Dziekuje dziewczyny za pomoc. chyba skusze sie na te nozyczki z empiku
![]() Wczoraj bylam w Geant w Gdyni i tam sa przecenione rzeczy za 5 zl i 10 zl. Ja kupilam zestaw nozyków z wymiennymi skalperami (10 sztuk o roznych ksztaltach).Zaplacilam za nie 5 zl. Oraz plastikowe okulary ochronne i maski kazde po 1 zl |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Prześlicznie go "ubrałaś" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Joasiu ja byłam w sobotę na mini giełdzie kwiatowej w Koszalinie ale i tak 60 zł zostawiłam, ale i tak bardziej opłacają się tam zakupy niż w kwiaciarni i na allegro...najgorsze jest to że jak sie widzi te wszystkie pierdółki to mózg staje...ale takich kwiatków nie widziałam...ślicznie by wyglądały nawinięte na żyłkę i powieszone w oknie...
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Fajny pomysł, ja je kupiłam głównie z myślą o światecznych stroikach, ale myślę że i do jakiegoś scrapka się przydadzą i do ozdobienia prezentu - zastosowań wiele.
A głowa boli mnie jeszcze teraz ![]() i jak tu się zdecydować ? Ale musiałam się tam wybrać bo pobliskich kwiaciarniach albo nie mieli taki fajnych dodatkó, albo nei chcieli sprzedawac bez kwiatków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Kwiatuszki plastikowe sa super . Fajnie ozdobiłaś doniczkę
![]()
![]() |
#47 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na razie ciężko mi powiedzieć co bym chciała, bo nie bardzo wiem co mogę chcieć ![]() Można by się było kiedyś umówić i kupić np. takie kwiatki ja jeden kolor - Ty inny i potem sie podzielić. Co o tym myślisz? Ja raz jechałam tamtędy, ale było koło 12, a jechałam jeszcze dalej do tej hurtowni pasmanteryjnej w Al. Krakowskiej (Warszawa). Tam tez są super rzeczy. (niestety jak chce się male ilości (tzn. np. jak chciałam tylko 1m czy dwa jakiejś pasmanterii) to oni doliczają do niektórych rzeczy-chyba 5%, nie pamietam dokładnie bo dawno tam byłam). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
madziczku- nie ma sprawy mozemy się jakoś umówić i dokonać jakiejś wymianki, mam jeszcze kilka innych rzeczy ...
A o pasmanterii na AL. Krakowskiej nie słyszałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
A co jest na Jana Pawła? Jakaś większa pasmanteria? hurtownia?
Tam to miałabym łatwy dojazd - jaki to nr JP, z której strony? A co do wymiany to dam Ci znać jak się w końcu wybiorę (właśnie się zorientowalam że święta już tuż tuż ![]() Wszystko inne niestety mi się pokończyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Na Jana Pawła, pomiędzy kinem Femina a Halą Mirowską jest dosyć spora pasmanteria - (po przeciwnej stronie niż Hala)
Jest tam pełno rzeczy, ale mają tak nadźgane że czasem ciężko coś obejrzeć. W samej Hali też jest stanowisko pasmanteryjne, ale tam jest bardzo mały wybór |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za informację.
Jak mieszkałam z rodzicami na Bielanach to nie miałam z tym problemu bo tam jest sporo pasmanterii, a na Tarchominie jakoś nie mogę się niczego dopatrzeć. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zakupiłam w biedronce serwetki (te z biedronką na koniczynce)
![]()
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
fajne są te serwetki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
sisgold mam identyczne nożyki
![]() ![]() mam informację- w Białymstoku otworzyli nowy sklep "Hobby studio" z artykułami dla hafciarek krzyżykowych, mają tam też styropianowe jajka w różnych rozmiarach, ale dośc drogie- duże jajo jak gęsie kosztuje 3,60.. na sztuki ok, ale kupić większa ilośc nie zaz bardzo.
![]() |
#55 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a biedronkami i koniczynką już ozdobiłam kubek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
w biedronce są sliczne swieczniki na swieczki nie tylko świąteczna ale zwykłe i w pięknych kolorkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
A ja w biedronce zakupiłam foremki do ciastek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
W gazetce "Klub dla Ciebie" są książki do zamówienia
![]() - 400 splotów na drutach - szale poncza peleryny - kartki - kolaż dla początkujących - rysowanie - serwetki - masa solna
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Ten "Kolaż dla początkujących" to nie jest specjalnie ciekawy. Hm, to znaczy zależy, kto czego szuka - ja myślałam, że tam będzie coś o ozdabianiu albumów, o robieniu kartek, odpowiednim łączeniu papierów, kompozycji, a to jest o kolażu w znaczeniu obrazu zrobionego z papierów, ścinków, fragmentów innych obrazków. Takie bardziej artystyczne, no, dla mnie nudne, bo nie lubię po prostu takich kolaży.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
LIDL ŚWIĄTECZNIE - dużo róznych ozdób światecznych i innych przydatnych rzecy. Ceny nie są moze jakieś super atrakcyjne, ale moż ektos się skusi
NP Formy do pieczenia -24,90 zestaw form do wypieku baranka i zająca tortownica z 4 wymiennymi spodami i motywem zająca, baranka, serc i wieńca forma do wypieku wielkanocnych ciastek w kształcie pisanek i zajączków stalowa blacha powlekana dwustronnie warstwą zapobiegającą przywieraniu i ułatwiającą czyszczenie Podstawka na jajko ceramiczna, malowana mała - 2,99 zł duża - 4,99 zł 2 sztuki w opakowaniu
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.