![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007
Do łba by mi nie przyszło, że można 'z góry' założyć, że dziecko ma alergię i nie jeść czegośtam, ale to wszystko dlatego, że nie mieszkam w PL. Tutaj nigdzie się nie spotkałam z pojęciem 'diety matki karmiącej', a położna zrobiła oczy, jak pytałam, co mi można jeść. Jasne, że tony fasoli czy cebuli na raz nie zjem, ale normalna dieta jest przecież konieczna dla zdrowia mamy. Inna rzecz, jeśli dziecko reaguje dziwnie, wtedy trzeba się przyjrzeć i zastanowić. Po co jednak stosować ograniczenia na wszelki wypadek? Psuje się sobie tylko nastrój, naraża siebie na niedobory żywieniowe.
Mój mąż miał alergię w dzieciństwie (na trawy) i moja polska teściowa- skądinąd lekarz- też uważa, że powinnam jeść tylko chleb z masłem, a kota ukatrupić. Nie dam się jednak zwariować, bo podobne 'nagatywne' założenia czyniła w czasie mojej ciąży, snując rozmaite wizje zagrożeń. Zakładajamy, na Boga, że nasze dzieci są zdrowe, a nie, że chore! |
![]() ![]() |
![]() |
#32 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od jutra jem normalnie ![]() Ale w Polsce Kasiu tak właśnie jest, ile ludzi tyle opinii i wszyscy najmądrzejsi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
Ja też przyszłam się przywitać
![]() ![]() Na razie podczytuję i staram sie zapamiętywać na przyszłosć cenne rady ![]()
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dysia - jestes na liscie oczekujących, mamy nawet termin porodu na ten sam dzien i Ana2 tez ![]()
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
dziewczyny mam prosbe.zrobcie sobie suwaczki.bo ja bym chciala wiedziec ile maja wasze kruszynki
![]() wczoraj ten moj maly babelek spal 4,5 godz!!!!!uwierzycie????ja sama mam problemy ![]() ciagnela i ciagnela wczoraj cyca od rana.i nic.ani spac ani nic.postanowilam wyjsc z nia na spacerek po tatusia jak z pracy wracal wiec dalam jej 60ml flachy.a przedtem miala 15 min atak histerii tak a propos.moze znow kolka ale tylko z 15 min na szczescie.no wiec wychleptala i zaczelam ja ubierac-usnela.o 15.i spala do 19.20!!!!!! cudo! zauwazylam ze sie ostatnio strasznie z kupa rano meczy.ok 7-8.pozniej ja robi...dzis np na przewijak....
#36 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też będę jeść wszystko, tylko zastanawiam się nad taką rzeczą... Mianowicie ja sama mam tendencje do różnych dolegliwości ze strony jelit i żołądka gdy zjem coś nieodpowiedniego, a co bardzo lubię - np. potrawy kapuściane, ostre, wzdymające, itp. Czasem w ogóle dopadały mnie bolesne wzdęcia i kłucia w żołądku bez wcześniejszego zjedzenia potrawy mogącej to wywołać. Na pewno dolegliwości te miały związek ze stresem i trybem życia, jaki prowadziłam, ale mam obawy, czy niunia nie będzie podobnie reagować na różne pyszności? Chyba pozostanie mi baczna obserwacja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() To ładnie Madziu że tak Ci posypia. A od początku mało spała? Bo Julka jak mało zje to krótko śpi. Ale jak dobrze zje to zawsze przesypia około 4 godzin. A w nocy to wstaję do niej zazwyczaj tylko około 4.00, dam cyca i śpi do rana około 8.00-9.00. A z kupą u Julki to dziwnie, bo czasami to się pręży jak by nie mogła zrobić, a w efekcie kupa jest normalna jak zawsze ![]() A no i nowinka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam potworne skłonności do wzdęć, ale Nina chyba na razie (odpukać) nie ma z tym kłopotów |
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
wiesz esti u nas to bylo tak ze jak tati byla mala to bylo wszystko ladnie,pieknie.najadla sie i spala.portafila 4 godz czesciej przesypiac niz teraz.teraz jak pospi 2 to sie ciesze
![]() ![]() Tatiana wlasnie lezy na przewijaku i sie cieszy z karuzelki ![]() ![]() ![]() ![]() a dzis punkt 7-kupa.juz tak od 3 dni rowno kupka o godz 7 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() caluski
#40 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj była u mnie położna. Obejrzała Konradka i uspokoiła mnie co do tej żółtaczki. Już mu przechodzi. Radziłam sie jej co do karmienia i tutaj położna mnie zaskoczyłana całej linii. Powiedziała, że jeśli nie daję rady, to niech bez żadnych wyrzutów przejdę na butlę. I dziewczyny, zrobiłam to. Odciągam pokarm tylko aby nie mieć zastojów,(i tak boli jak cholera i leci pokarm z krwią) a daję małemu Nan Ha. Mam troche wyrzutów, że tak szybko się poddałam, ale teraz przynajmniej nie mam ochoty uciekać, gdy konrad jest głodny.
Położna ma znów przyjść za tydzień, przyniesie skierowanie do ortopedy. Teraz moje dwa bąble śpią. Mam problem z organizacją czasu, wczoraj całkowicie przegapiłam porę kolacji Ali i mała potem nie chciała jeść, bo było już za póżno i była śpiąca. Noce nie są jak narazie problemem, mały budzi się dwa razy na jedzenie, karmię go w kuchni, a w nocy przewijam u dziadków w pokoju, żeby Ali nie budzić. Mam porobione zdjęcia, ale wstawię je dopiero po 14 marca, jak TŻ przyjedzie, bo nie potrafię ich przerzucić do kompa z kamery. Co do diety matek karmiących, to popieram Kasię i nie bardzo rozumiem tę całą histerię wobec jedzenia. Alę karmiłam piersią i jadłam wszystko, potem dopiero mała dostała niewielkiego uczulenia, jak wypiłam duże ilości kakao. Więc dziewczyny jedzcie to na co macie ochotę i po prostu obserwójcie dziecko. Dzisiaj po południu idę na zdjęcie szwów i wiem, że to nie boli, ale troche się boję. ![]() A tak na marginesie, do szału mnie doprowadzają te latające reklamy ![]() A jak mam zrobić ten suwaczek? Edytowane przez Czarina Czas edycji: 2007-03-02 o 13:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
my juz po szczepieniu.......
bidulka.wzielismy 6w1.180zl!!!!!!!!!!!!!!!! !kurde!!!!no coz... plakala.wtulila sie jak ja podnioslam i sie zalila.narazie jest spokoj jako taki.tylko takie poranne marudzenie.ale nie jest to podejrzane.kupilam w razie czego paracetamol w czopkach.ale mi jej szkoda bylo ![]() ![]() mala wazy 5,240kg.lekarz mowi ze pol kilo za duzo....ups. jak sie urodzila to wazyla 3470.przy wypisie 3300.a 5 lutego 3,880.takze ladnie rosnie.obwod glowki 38(po porodzie 35).a brzuszka 43cm.i wszystko ok.
#42 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ehhhh biedna Tatinka ![]() ![]() ...mam tylko nadzieje,ze szczepionka nie zacznie na Mala zle dzialac pozniej...w razie czego masz czopki ale i tak mam nadzieje,ze nie bedzie trzeba ich uzyc. Buziaki ogromne dla dzielnej Tatuni i Jej Mamusi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
BAN stały
|
hej
no no - dzieciaczki rosną jak na drożdżach. Filip zaczął robić ciut rzadziej kupki, ale za to są ciut gęściejsze. ZA to często mu się ulewa, ale to podobno częste przy dzieciach po cesarce. Chyba mam lekkiego doła.., ale tylko tak czasami jak mnie coś weźmie to nie mogę się powstrzymać od płaczu - to chyba "baby blues" Załączam dzisiajsze zdjęcia Filipka. całuę... |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Czarinko
http://tickers.baby-gaga.com ten adres wyzej jest najprostrzy do zrobienia suwaczka.ja sama sie zawsze glowilam i latalam po roznych forach(tam byly instrukcje) wybierasz birthday ticket.nie ma duzego wyboru ale kogo to obchodzi.liczy sie dobre liczenie ![]() i pozniej wpisujesz dane konradka na gorze. i kopiujesz link.jak cos Ci nie pojdzie to pisz ![]() a moj maluszek spi caly dzien.kurde gdybym wiedzial ze ona tak zareaguje na ta szczepionke to bym wziela normalne.skojarzonych jest tylko 4 a normalnych 10.jakby nie patrzyc to 6 dni wiecej spokoju bym miala ![]() ![]() ![]() no spi skubaniec maly ![]() ![]() Kamila Filip cudo.nie miej dola bo to zle wplywa na laktacje i dzidzia czuje Twoje zle samopoczucie i tez sie bedzie denerwowal. niedawno moja byla taka malutka a dzis juz na szczepionke poszla..... ale ten czas leci.... cos Kasi nie ma?????????? ![]()
#45 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Julka na początku tylko słuchała karuzelki która rewelacyjnie ją uspokajała i usypiała, a teraz jak ją przewijam to jeszcze nie gada z pluszakami ![]() ![]() U Nas regularne to stało się wstawanie na jedzonko punkt 4:00, a potem już śpi do rana. Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobrze Czarina że zrobiłaś tak jak Ty uważałaś za stosowne. Ja jestem za karmieniem piersią ale nie miałam większych nieprzyjemności z tym związanych, więc pewnie też dlatego tak uważam. A nie ma co się sugerować innymi, bo doradców jest najwięcej ![]() Widzę że mały też ładnie Ci przesypia noce ![]() Co do diety, to jem wszystko ![]() ![]() ![]() A reklamy wkurzają już chyba wszystkich Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kamilka musisz być silna, i nie daj się dołowi. To nie koniecznie baby blues, jak tylko czasami popłakujesz. Ja też tak mam, jak się wkurzę albo czasami bez powodu chce mi się płakać, ale rzadko. A Filipek cudo ![]() Dziewczyny a Kasi nie ma bo pisała wcześniej, że w czwartek jedzie do rodziców |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
nuda troche zawiewa wiec ....
#47 |
Zadomowienie
|
i znow wymarniala mama, ale to bylo gdzies z tydzien temu a teraz juz zaczelam o siebie dbac
![]() ![]()
#48 |
BAN stały
|
Madziu śliczna jest Twoja Tatiana
Uzywasz smoczka - jakiego - jeśli można spytać? Uspokajającego, czy innego? |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
ochhhh Tatunia cudna!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Filip tez cudo chlopak ![]() ![]() ...w ogole wszystkie nasze dzieciaczki sa sliczne ![]() Dziewczyny,na naszym watku mamusiowym zadalam pytanie odnosnie objawow rozpoczynajacych porod (czy bol do zniesienia jak zachowywalo sie dzieciatko,itp .).Napiszcie choc pare slow jak to bylo na samym poczatku,jak sie zaczynalo-bo ja juz nie wiem czy u mnie sie cos dzieje czy to moje urojenia jakies ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
BAN stały
|
Ana - u mnie zaczęło się od mocno bolący skurczy. Które były nie regularne i w końcu przeszły w regularne co 5 min.
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ana opisałam na wątku mamusiowym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Myślę, że jak się zacznie, to będziesz wiedziała. Masz jeszcze troszkę czasu i widocznie u Ciebie powoli się rozkręca. Madziu dzięki za link. Zaraz będę kombinować. A swoją drogą, jak przeczytałam, że Tati miała już szczepionkę, to się mocno zdziwiłam, że już jest taka duża. Szybko ten czas leci ![]() Kamila i Esti słodkie te Wasze maleństwa, śliczne są. Konradek rzeczywiście jest bardzo spokojny. Tylko je, śpi i robi w pieluchy. W nocy budzi się koło 24, potem 3 i śpi do 8 rano. Więc narazie nie mam z nim problemów. Najśmieszniejsze jest to, że oboje budzą się jak w zegarku, równocześnie. Dobrze, że Ala chodzi, to ją wyjmuję z łóżeczka i przez czas karmienia zajmuje się sobą sama. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
Ana ja sie nie wypowiadam o moim porodzie.moj sie nie liczy
![]() a jak juz sie zaczely skurcze to odczuwalam jakby mi sie do kibelka chcialo ![]() ![]() tati miala wczoraj goraczke 38 po tej szczepionce.i dostala czopa ![]() Czarinko a no juz duza mam corcie ![]() mi tez przebijali pecherz plodowy zeby wody do konca poszly.nieprzyjemnie to a szczepionka na:blonica,ksztusiec,teze c,wzw typu b,polio,hib.sam hib kosztuje 50zl. Kamilko a "monio"to nie wiem jakiej firmy.uzywamy go sporadycznie.mala go w ogole nie chce,wypluwa.jeden w ciazy kupilam nuka,uspokajajacyi tego to w ogole nie chcemjest jakis za duzy i za dlugi mimo ze od0-3m-cy.a drugi -ze zdjecia dostala od cioti i nie pamietam co to za firma byla i w ogole.ale ogolne na nia uspakajaco dziala tylko cycek ![]()
#55 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny wpadłam tylko na chwilkę powiadomić Was, że one_shot urodziła córeczkę wczoraj
![]() "Marcjanna od wczoraj jest z nami, 2950 53 cm, ma czarne włoski. reszta inf. później" Ten komputer u rodziców doprowadza mnie do szału! Poczytałam wszystkie Wasze posty i jutro napiszę coś w wordzie, potem szybko wkleję. Jak już pisałam tu necik drogi, więc muszę się ograniczać. Trzymajcie się, pozdrowionka i całuski!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czekamy z niecierpliwością ![]() A wklejam fotki Julki z dzisiejszego dnia ![]() ![]() Pierwsza fotka jak Julka ogląda film ![]() Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2007-03-20 o 16:03 Powód: wykasowanie zdjęc |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
....................
Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2007-03-20 o 16:03 Powód: wykasowanie zdjęc |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
Esti,sliczna ta Twoja Kruszyna
![]() ![]() ![]() ...a Ty wygladasz rewelacyjnie,tylko pozazdroscic ![]() one_shot GRATULACJE!!!! ![]() ...a tak swoja droga Dziewczyny,nie zauwazylyscie ze wiekszosc dzieciaczkow u nas rodzi sie malenkich? (ponizej 3 kg)....ale pewnie niedlugo sie to zmieni ![]() ![]() Calusy dla cudnych Dzieciaczkow i slicznych Mamus ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
Esti co tu dużo pisać, śliczna mama, więc i córcia śliczna
![]() One_shot przeogromne gratulacje, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Madziu o ile się nie mylę, to ta szczepionka dodatkowo miała polio i hib? |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
Nie ma sprawiedliwości na świecie!!!
![]() ![]() one_shot GRATULUJEMY !!! ![]() ![]() ![]() ![]() A wszystkie dzieciątka przecudne! Czekam na swoją niunię. Ostatnio tak się wypina, ze widzę wyraźnie gdzie ma pupę, plecki i główkę ![]() ![]() U nas piękna pogoda! Zaraz jedziemy nad morze pospacerować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:49.