|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Śpiewacie?
Ja śpiewałam w chórze szkolnym w podstawówce;p ale to dawno było
teraz śpiewam sobie tylko jak nikogo nie ma w domu no i po cichu żeby przypadkiem któryś z sąsiadów przez ścianę nie usłyszał ;p myśle, że tak tragicznie to nie wychodzi, ale jakoś nieśmiała zawsze byłam i tak mi w nawyku zostało ;p
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś śpiewałam dużo, nawet nieźle mi to szło
Teraz zamirzam do tego wrócić i jestem w trakcie szukania osób do kapelki
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też w domu. głośno i często.
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
dla ludzkości-> nie < nie chcę sprawiać bólu
>gdy jestem sama-naturalnie ale muszę mieć dobry humor
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam problem - chodzi o to, że dzisiaj zostałam wyłoniona ( z klasy, takie oszukańcze głosowanie
) do konkursu ze śpiewania.. i totalnie nie wiem co mam zaśpiewać.. Mam wysoki głos więc myślałam o Anicie Lipnickiej, macie jakieś inne pomysły? A jeśli Lipnicka to jaka piosenka?..Z góry dziękuję
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
Spiewam śpiewam.
Planuje kiedyś mięć swoją kapele. ![]() Anita Lipnicka moze byc dobra, zaspiewaj, i zobacz czy Ci pasuje.
|
|
|
#37 |
|
Rozeznanie
|
Przyznam się wam, że ja również śpiewam....jakoś się tam czasem trzeba odstresować, a co gorsza lubię to
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
ja śpiewam w domu i karaoke
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja uwielbiam śpiewać
Moim marzeniem jest miec piekny głos... Szkoda, że to się nigdy nie spelni.:-P
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
Ja jako śpiewająca dusza dołączam do tego wątku
W podstawówce zostałam odkryta i od tego czasu "robię karierę". Śpiewałam w zespole, scholi, często w kościele solówki , brałam udział w kilku konkursach, udało mi się nawet wyśpiewać 3 miejsce w województwie . Teraz śpiewam w chórze gospel i bardzo mi się to podoba.Uwielbiam śpiewać i marzę, by kiedyś nagrać choć jedną piosenkę... |
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
ja uwieeelbiam śpiewać. robię to wszędzie w domu, w szkole. jak byłam w podstawówce też byłam w chórze. i miałam dość wysoki głos. teraz mi się obniżył dzięki Bogu
mam tak po prostu, ze jak mam jakas melodie w głowie, piosenke to muszę ją natychmiast z siebie wydobyć. i mam problem, bo nie wiem czy potrafie śpiewać - moze tylko mi sie wydaje, ze potrafie. i mam duzo marzeń co mojej przyszłej pracy - robienie filmow, jakis artysta etc. [ucze sie sztuki i projektowania], ale moim najwiekszym, najwiekszym marzeniem jest spiewanie, a mianowicie jakas kapela, bo nie potrafie grac na instrumentach. mam tez problem z wystepami na zywo - nerwy, ale jakbym zaczeła w koncu, to wiem, ze bym sie przyzwyczaiła - praktyka czyni mistrza. no i mieszkam w londynie, wiec to jest jakas perspektywa... bo w moim 30 tys. miescie w Polsce bym duzo nie zdziala moze to tylko marzenia, moze nie umiem spiewac, moze kiedys sie uda, zobaczymy ![]() pozdrawiam.
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
a macie dziewczyny jakieś nagrania, linki, zeby zobaczyc jak spiewacie ?
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Śpiewam, najwięcej w samochodzie
![]() Mam dość silny głos, ale od lat profesjonalnie nie ćwiczony; jak byłam młodsza śpiewałam w chórze, zawsze miałam sporo piosenek solowych do wykonania; jeździłyśmy na koncerty, konkursy, występowałyśmy na szkolnych uroczystościach. Nigdy nie znałam uczucia tremy, uwielbiałam widzieć publiczność i te oślepiające światła skierowane na scenę... ![]() Fajne to były czasy ![]() Bardzo chciałam swego czasu śpiewać w jakiejś kapeli, ale tak jakoś zabrakło odwagi, motywacji, możliwości, pewnie odpowiednich ludzi... trochę szkoda, no ale takie jest życie.
Edytowane przez evangeline Czas edycji: 2008-09-09 o 17:25 Powód: lit. |
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
śpiewam
teraz juz raczej w domu sama dla siebie tak pod nosem czasem , ale kiedys spiewalam w scholi, potem w zespole w centrum kultury w moim miescie. Odkad zaczelam studiowac nie mam na to czasu ale musze przyznac ze bardzo mi tego brakuje
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
śpiewam wszędzie, gdzie mogę:PP znajomi już się przyzwyczaili do tego, że zawsze coś nucę i podśpiewuję... na nudnych lekcjach to już był standard:PP a że przez pół liceum śpiewałam w szkolnym chórze.. to wszyscy wokół już znali rozpiewki chóru (bo takie melodyczne były.. i nie chciały wyjść z głowy:PP)
a tak poza tym to dużo lat w chórku kościelnym:PP a tak btw. uważam , że śpiewać wcale nie umiem:P... no i co z tego?:P |
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to takie raczej poczatki moje byly... ![]() pozdrawiam
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
śpiewam;]
|
|
#49 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kiedyś byłam przez pół roku w dzięcięcym zespole Gama C. Teraz biorę lekcję śpiewu w 2 osobowej grupie, - jest grupa wiec mniej się płaci, a jednak taka mała to sporo się naucze.Zamierzam sie zgłosić do 2 edycji Mam Talent :P nie chodzi mi o kase tylko o pokazanie się
) nagrania swojego nie dam bo co dziwne - przez taki dyktafon w telefonie mam okropny głos.Mam np. nagranie z kamerki z szkolnego występu sprzed 2 lat i tam normlanie głos został nagrany - na dyktafonie już nie.
|
|
#50 |
|
Przyczajenie
|
ja śpiewam :P
od małego. Mama mówi, że jeszcze gadać nie umiałam a już śpiewałam ![]() Długa historia. przewijałam sie od małego przez jakieś chórki kościelne, apele szkolne, przedstwaienia z ośrodków kultury itp Jak miałam 8-9 lat jakoś tak to uczyłam się w zespole z instruktorem, potem było jeszcze dwóch kolejnych. A skład z roku na rok sie sypał jesli o wokalistki chodzi. Rok temu dostałysmy po przerwie czwartego już instruktora a z 8 osobowego zespołu został duet :P no ale 3 miesiące temu on zrezygnował, chyba bez sensu pisać dlaczego hm? Teraz śpiewam w mieście do którego dojeżdżam do szkoły, aale iwęcej czasu pośwwięcam na smodzielną naukę...taki samouk... czy dobry? hmmm nagrania mam ale nie wiem czy wrzucić :P a tak poza tym grałam na skrzypcach ale rzuciłam... teraz klawisze (pianino), również samouk
|
|
|
|
|
#51 |
|
Przyczajenie
|
https://www.facebook.com/KamilaTomczykKama
Zapraszam do klikania like
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

teraz śpiewam sobie tylko jak nikogo nie ma w domu no i po cichu żeby przypadkiem któryś z sąsiadów przez ścianę nie usłyszał ;p myśle, że tak tragicznie to nie wychodzi, ale jakoś nieśmiała zawsze byłam i tak mi w nawyku zostało ;p

Teraz zamirzam do tego wrócić i jestem w trakcie szukania osób do kapelki