|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wizażanki gdzie jedziesz na wakacje ??
|
|
|
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
PLanuje egipt ale moj che nowa zelandie lub afryke (bylismy rok temu i sie zakocha ja tez bez wyjatku ale kraje arabskie tez uwielbiam)mam 5 tyg urlopu wiec planow wiele
pozdrawiam |
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
A ja wlasnie wrocilam z Afryki (godzine temu) i serdecznie polecam
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
W tym roku lecimy z mężem w lipcu na Teneryfę mamy już wszystko zaklepane nie ma odwrotu
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
...
Edytowane przez LeLOu Czas edycji: 2008-01-24 o 16:28 |
|
|
|
|
#37 |
|
Przyczajenie
|
A ja jadę na miesiąć na Floryde, do małej miejscowości niedaleko Miami
Mam nadzieje ze uda mi się wspaniale opalić
|
|
|
|
|
#38 |
|
po prostu Em :)
|
Ja jadę z TŻem na dwa tygodnie do Madrytu, i być może (mam ogromną nadzieję!) na kilka dni do Paryża.
|
|
|
#39 |
|
Rozeznanie
|
oj, ja juz swoje wakacje mialam. 2 tyg temu wrocilismy z dominikany. bylo super. co bedziemy robic latem?? ja mam do konca lipca szkole, maz prace. pewniej pojedziemy na wakacje do...polski
do rodzicow i przyjaciol - juz sie ciesze
|
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Ja polecam Chorwację, bajkowe są plitwickie jeziora, ale też płw.Istria i Umag jest wspaniały (szczególnie dla osób lubiących czynnie wypoczywać
polecam!Co do Polski, to najczystszą plażą w Polsce z jaką się spotkałam to plaża w Pogorzelicy- co prawda za wiele atrakcji tam nie ma ale wypocząć mozna w spokoju (to dla tych leniuchujących propozycja )
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
izulla
Narazie to sa plany niewiem jak wszystko sie ulozy ,mam nadzieje ze dobrze Tz pracuje dla firmy ,ktora zajmuje sie wysylaniem towarow z naszej miejscowosci wlasnie do Rumuni jezdzi tam praktycznie 3 razy w tyg i tyle sie nasluchalam o pieknych krajobrazach ze postanowilismy wybrac sie tam na wycieczke. Niewiem na ile w Rumuni jest to mozliwe(w Walii nocowalismy na dziko gdzie sie dalo,zazwyczaj na jakims polu) ale chcielibysmy spac pod namiotami wiec narazie nie mamy az tak sprecyzowanych planow noclegowych. Jesli bede cos wiedziala napewno dam znac .... W piatek jade z nim zawiezc tam towar juz sie nie moge doczekac chociaz kawalek Rumuni bede mogla zobaczyc juz ![]() Emilla a moze ty podasz nam jakies warte odwiedzenia miejsca w Rumunii?? |
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
izulla, bombka666
Już piszę Jechaliśmy z biurem podróży "Pttk Rzeszów". Płaciliśmy jakieś 1050 za osobę za 9 dni. W cenie było wszystko: przejazd, ubezpieczenie, nocleg, pilot-przewodnik górski, jedzenie. Spaliśmy w pensjonacie w "dwójce" z łazienką - było czysto, schludnie, właściciele mili, w schronisku byŁo podobnie - choć raczej był to hotel górski podobny do tego na Kalatówkach. Jedzenie było "tamtejsze" i muszę przyznać, że bardzo dobre (obyło się bez biegunek i innych niedyspozycji). Ponadto było go bardzo dużo, tak że nie musieliśmy niczego dokupywać na prowiant w góry. Pod każdy szlak dowoził nas autokar biura (standardowo wyposażony - barek, toaleta, telewizor). Tyle tylko, że była to typowo górska wycieczka (5 dni w górach i 3 dni zwiedzania). Jeśli chodzi o stereotypy: Rumuni są normalnymi ludźmi, nie kradną, nie awanturują się itp. Prawdę mówiąc to czułam się tam jak w domu. Jedyna rzecz nie do zaakceptowania to mnóstwo śmieci na szlakach. Cyganie - mieszkają na przedmieściach w budach - dosłownie - i myślę, że warto zobaczyć, w jakich warunkach mieszkają (oczywiście z bezpiecznej odległości ).Psy - jest ich dużo - to fakt, ale boją się ludzi i nie podejdą. Wyjątkiem są psy pasterskie - prawie zdziczałe i bardzo agresywne. No i warto w związku z tymi psami wiedzieć, że w Rumunii jest co roku o wiele mniej przypadków wścieklizny, niż u nas .Pola namiotowe - widziałam dwa, ale spać na nich to tak, jak na dziko. No i w Rumunii można się rozbijać narawdę wszędzie. Nie ma zakazów nawet w parkach narodowych. Miejsca warte zobaczenia - ja byłam tylko w Karpatach Południowych i Transylwanii i było pięknie - może warto wybrać się do Empiku i poprzeglądać przewodniki. Rzeszowski Pttk ma w ofercie jedną wycieczkę do Rumunii objazdową - żadnych gór, a zabytków mnóstwo (i cenowo też się opłaca). Dziewczyny, zajrzyjcie jeszcze na stronę www.pttkrzeszow.pl, znajdziecie tam na forum moją "relację" z tej wycieczki właśnie. W tym roku jadę z "Rzeszowem" na wycieczkę "Maramuresz-Bukowina-malowane klasztory" - przeczytajcie jej opis, może też się którejś z was spodoba i się spotkamy? Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
izulla
Zapomniałabym - pisałaś o nocowaniu w namiotach. O ile się orientuję, to biuro podróży tym razem krakowskiego pttk-u("Wierchy") organizuje obozy wędrowne po Rumunii. Sprawdź sobie w internecie ich ofertę. Pozdrawiam. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzis zarezerwowoalam bilety na Sycylię. Całe 3 tygodnie!!!juz sie nie moge doczekac
|
|
|
|
|
#47 |
|
BAN stały
|
Wstępnie jak wszystko się uda to BG a później Niemcy.
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
gdy zobaczyłam ten wątek to dopiero się zaczełam zastanawiać. podziwiam wasze możliwości planowania już w marcu wakacji. u mnie zazwyczaj bardziej spontanicznie w tzw. praniu wychodzi co i jak
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Emilla
Dziekuje Twoje informacje napewno okaza sie bardzo przydatne. Transylwanie marzy mi sie obejrzec juz od dluzszego czasu i teraz moje marzenie sie spelni Juz nie moge sie doczekac Pozdrowionka |
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiście Costa Brava
nie wiem gdzie dokładnie, bo wybrałam opcję w której dowiem się na tydzień przed wyjazdem do której miejscowości pojadę. Ale i tak się cieszę, a w zeszłym roku niespodziankę miałam nadzwyczaj miłą (byłam w LLoret de Mar...)
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
Wybieramy sie z TZ w tym roku na wczesne wakacje w Alpy Szwajcarskie, jedziemy juz za tydzien
.
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
w tym roku moje wakacje spędzę głównie w Paryżu - 3 miesiące od początku czerwca, z tygodniowym wypadem do Grecji, conajmniej 2tygodniowym nad atlantyk (kolo Bordeaux) i może jeszcze bedzie wyjazd do Szwajcarii, jak się uda, ale to już nie zalezy ode mnie
![]() Jeżeli uda mi się zarobic to możliwe, że we wrzesniu pojadę gdzies na "last-minute", ale napewno odwiedzę tez pole namiotowe nad jeziorem Wigry (muszę tam pojechać przynajmniej raz w roku-uwielbiam )Widzę, że Wasze plany są bardzo ciekawe i zazdroszczę chciałabym zwiedzić cały świat![]() Pozdrawiam
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich
![]() Z tego co wyczytałam, to prawie kazda z was wybiera się do jakiegoś ciepłego, egzotycznego miejsca Szczerze wam zazdroszczę Ja w tym roku lecę do raczej chłodnej Irlandii. Mam tam rodzinę, więc lecę w odwiedziny i przy okazji troche pozwiedzać. Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Mazury, potem Polskie morze
|
|
|
#55 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
To by były wakacje mojego życia.. ![]() Strasznie, przeokropnie Ci zazdroszczę.
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wszystko jest do zrobienia!! Jadę jako au pair, kazdy moze skorzystać z takiej opcji, więc do dzieła! Pozrawiam
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
prawdopodobnie grecja, halkidiki lub grecja wyspowa [ukochana moja grecja - wyspy, bialo niebieskie domy, slonce od rana do nocy (chociaz kiedy bylam w grecji na bardzo dlugich wakacjach to pod koniec slonca mialam dosc
)] lub portugalia [to samo miejsce co przed rokiem] lub rumunia [gory]. a na pewno we wrzesniu podhale i gorce z malymi wypadami na slowackie cieple zrodla
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na początku czerwca jadę z TZ do Hiszpanii, a po drodze trochę zwiedzania - Monaco, Monte Carlo, troszkę Francji |
|
|
|
|
|
#59 |
|
Przyczajenie
|
Dwa lata temu i w zeszlym roku wypoczywalismy w Chorwacji, wiec w tym roku robimy od Chorwacji mala przerwe i jedziemy w sumie na objazdowke. Trzy tygodnie, nie mamy jeszcze dokladnie ustalonej trasdy, bo ciagle nie ma na to czasu, w kazdym razie Wieden, polnoc Wloch, potem poludnie Francji, czyli Lazurowe Wybrzeze, Monte Carlo, potem do Marsylii i stamtad "w gore", powrot przez Szwajcarie prawdopodobnie.
|
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
Witam! W tym roku wybieram się do Rewala! Prosze napiszcie mi coś o tej miejscowości, bo jeszce nie jestem do niej przekonana w 100%!! nie wiem czy nie zmienie jeszcze na coś innego!! Mam 600 metrów do morza i to mnie martwi
Pozdrawiam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

w całe zeszłe wakacje nie byłam NIGDZIE 

.

).
To by były wakacje mojego życia..