![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Moje male robotki reczne
Nie to wkliknelam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Aż mnie zamurowało- przesliczne te karteczki!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też robię nalewki, które daję potem w prezencie (w obszydełkowanej butelce). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Sliczne karteczki
![]()
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Hejka! Wczoraj kupilam farbe i lakier i bede ozdabiac pudelko w decoupage. Trzymajcie kciuki zeby wyszlo.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Dla mnie najlepsze nalewki to pomaranczowa z kawa i lipowa.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
Katasiaczku, śliczne rzeczy robisz z tej masy. Moja córcia też chce zrobić aniołka, ale mi zupełnie nie wychodzi ta masa. Więc na razie robi z plasteliny różne drobiazgi. A ja szukam sposobu na dobrą masę. Znalazłam już kilka przepisów, ale albo było za kruche, albo się psuło
![]()
Kramik "kupujesz - ratujesz" Kliknij Szydełkujesz, wyszywasz, tworzysz scrapki lub inne rękodzieło? Masz w domu niepotrzebne drobiazgi? Możesz je nam przekazać, a my wystawimy je do sprzedaży, z której dochód pójdzie na ratowanie życia zwierząt. Wyślijdo mnie pw lub mail. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Dziekuje Margo.
MArgo juz Ci mowie jak ja robie: 1 szk. maki pszennej kupionej w Bidronce 1 szk. soli, musi to byc sol bardzo drobna, ja kupuje w Biedronce jodowana 2 male lyzeczki kleju do tapet. To wszystko trzeba dokladnie wymieszac. Nastpnie wlewam troche wody i mieszam. Potem znowu dolewam ale tylo troche zeby nie byla zbyt mokra. wyrabiam tak dlugo az zacznie odchodzic od rak. Bo im dluzej tym mardziej plastyczna. MA byc konsystencij rozrobionej plasteliny. Przykrywam sciereczka zeby nie wyschla. Jak zostanie masy po pracy mozna zawinac w folie. Ale jak chce sie uzyc jeszcze raz to trzeba dodac troche maki iznowu wymieszac. Powinnna wyjsc bez problemu. Ale wpierw sprawdz na mniejszej ilosci. Jak zrobisz to powiedz jak Ci wyszlo. Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
Katasiaczku bardzo dziękuję
![]() ![]() W czwartek Mała doczekać się nie mogła więc improwizowałyśmy ![]() ![]()
Kramik "kupujesz - ratujesz" Kliknij Szydełkujesz, wyszywasz, tworzysz scrapki lub inne rękodzieło? Masz w domu niepotrzebne drobiazgi? Możesz je nam przekazać, a my wystawimy je do sprzedaży, z której dochód pójdzie na ratowanie życia zwierząt. Wyślijdo mnie pw lub mail. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Ciesze sie ze masa wyszla.
![]() ![]() Jak juz beda figurki gotowe to pochwal sie koniecznie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
Katasiaczku wielkie dzięki
![]() ![]() Jak tylko je ozdobimy to pokażę ![]() P.S. Ja własnie dostałam wczoraj specjalną złotą i srebrną farbę. Mój wkrótce były mąż używa jej do podmalowywania ram do obrazów. Jest świetna tylko trzeba z nią uważać, bo drobniejsza jest niż brokat (trzeba rozcieńczać z terpentyną lub rozpuszczalnikiem) i potrafi się błyskawicznie rozprzestrzeniać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez ytaka mialam ale sie u mnie nie sprawdzila
wole albo w sprayu albo lakier do paznokci albo brokat. U mnie kupuje lakier za 1,50 niestety na dlugo nie starcza wiec tylko detale nim ozdabiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
Katasiaczku, a używałaś kleju z brokatem? Ja kupiłam u siebie takie małe tubeczki po 80 gr. On potem twardnieje i ładnie wygląda. Ozdabiałyśmy nim zawieszki świąteczne na ścianę.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
Tak uzywalam i uzywam nadal, np. do pocztowek ale i czasem do aniolkow. Jednak wole sypki. Kupuje taki klej, ktory jest plynny i ma waska koncowke. Wyciska sie wtedy waski paseczek kleji i sypie brokatem. Reszte sie strzepuje i jest suer. Brokatowy klej szybko sie konczy i czaem jest za gesty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
To Sa prace innego rodzaju. To sa pomysly na wieczory panienskie
Ci faceci to marcepanowe ludki w torcie na wieczor panienski. Kolezanka chciala Bratta Pitta i Zakoscielnego. Wiec miala obydwu. Ten drgi to facet z papieru. Glowa z balona a ubranie kupione na ciuchach. Mial z 2 metry. Nawet tanczyl- za pomoca kolezanki i mial co trzeba w spodniach (balonik). A na klacie napis ze kocha panne mloda. Usmialysmy sie do bolu. A ten ostatni to tort z bitej smietany. To rozowe w rekach to to cos co bylo w spodniach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
A to jeszcze z innej beczki.
Sukienka ktora szylam w prezencie dla mojej sasiadeczki. Miala na zdjeciu 3 miesiace. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Dzieki Damurek!
Szylam ja w tajemnicy i balam sie ze bedzie niedobra, Ale wyszla w sam raz. Niestety malenka miala ja tylko raz na sobie-na Boze Narodzenie. Uszylam ja z resztek materialow jakie znalazlam w domu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
No proszę jaka zdolna z Ciebie osóbka Katasiaczku
![]() Sukieneczka śliczna, a pomysł na wieczór panieński... ![]() ![]() Powiedz mi tylko to różowe z Zakościelnym i Pittem to ma być głowa i szeroka klatka piersiowa? Bo pierwsze skojarzenia miałam inne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
Nie ty jedna z takim skojarzeniem kto co woli hihihihihihihihihihihihih hihi. To miala byc glowa i klata hihihihihihihhi Ten tort tez moze byc na panienski ale urodzinowy tez
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
Hihihihihihhi Katasiaczku, tort bomba, poproszę taki na urodziny mojego ukochanego
![]() Ale jak dzieci nie będzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
O rany Katasiaczek jestes niesamowita!!!!!!!! Szok!!!!!!!
Te pomysly sa rewelacja, a taki tort tez zamawiam, wlasnie na wieczor panienski kolezanki ![]()
![]() |
#53 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo sie ciesze ze sie podoba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
Ten tort z para to nie moj ale robilam taki sam tylko nie mam zdjecia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Katasiaczku, mam prośbę gorącą. Powiedz Ty mi jakiego lakieru używasz do swoich solanek? Byłam dziś w OBI i zgłupiałam...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
Jaka szkoda ze jestem juz po slubie- sama bym taki panienski wyprawiła z tortem od Ciebie!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Dzieki Tygrysku.
![]() ![]() Margo to zalezy do czego, Buzie maluje bezbarwnym do paznokci, duze powierzchnie "nitrolakiem"-lakierem celulozowym bezbarwnym (ma lekki zolty odcien). A Drobniejsze czesci lakierem w sprayu-tylko jest malo wydajny. Najlepszy ten celulozowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Katasiaczki powiedz mi prosze czy te ozdobe na tort http://pretty.wizaz.pl/forum/attachm...postid=4001454
to sama zrobilas czy kupilas? Chcialabym ja na panienski ![]()
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Sagap to jest zdjecie z neta .Ja patrzac na zdjecie robilam sama takie figurki z marcepana.
Piecze sie prostokatny tort. Przeklada bita smietana. NAstepnie rozwalkowuje sie marcepan mozna kupic kolorowy, a jak takiego nie ma to dodac troche barwnika. Potem robi sie figurki. Wlosy i petle na rece i nogi ze sznurkaPostaram sie poszukac strony na ktorej znalazlam ten tort. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Wtajemniczenie
|
http://www.agrafis.com/images/adult_cakes/adult2.gif to link na ten tort nie wiem czy mozna je zamowic sprawdz sama
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.