|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mundurki szkolne
Olka, a jak będą jeszcze spódniczki w kratke, np. zielone to ja nie wiem co im zrobie
![]()
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Mundurki (a raczej jednolite stroje uczniowskie, które ustalać ma dla siebie każda szkola
) będą we WSZYSTKICH ( ) szkołach publicznych Mi się podobają zarówno same mundurki jak i pomysł naszego kochanego ministra Szkoda, że nie będę miała okazji ponosić Oglądałyście 'Kochane kłopoty'? Rory nosiła taki śliczny mundurek w średniej szkole Zawsze mi się strasznie podobał
|
|
|
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
hmm
|
|
|
|
|
#34 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak ja moje nogi w spódnicy pokaże?? :POgólnie to licze na to, że 3 klasy liceum nie bądą już musiały w mundurkach chodzić A jak co to wolałabym żeby tylko jakas marynarka była a spodnie jakie kto chce
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
ej to czyli liceum tez bedzie nosic? bo ja słyszałam ze nie..
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
Tak jak powiedziala Iwciunia WSZYSTKIE szkoly publiczne beda obowiazywaly mundurki(czyli licea tez). Mysle jednak ze w wiekszosci szkol bedzie to cos na gore, czyli jakas kamizelka, marynarka czy sweterek bo nie kazdego bedzie stac na pelny mundurek. Przynajmniej u nas sa takie plany.
Ja bede nosila go tylko jeden rok na szczescie. Wg mnie wystarczyloby po prostu wprowadzenie pewnych regul ktore by nie pozwalaly na krotkie bluzki, wielkie dekolty i miniowki w szkolach. W moim LO nikt sie nie ubiera wyzywajaco i nie uwazam zeby mundurek byl potrzebny... |
|
|
|
|
#38 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale tylko na górę
|
|
|
#39 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i moze dlatego nie widze tego problemu na codzien i nie jestem za
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Rozeznanie
|
HA! Ja chodzę do liceum i co? Planują od września mundurki
![]() Nie podoba mi się ten pomysł
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
Ale obowiązek wprowadzenia mundurków mają zdaje się tylko szkoły podstawowe i gimnazja. Średnie nie muszą....
Przynajmniej tak czytałam na stronie MEN bodajże. |
|
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Jak to sie mówi: pożyjemy - zobaczymy
U mnie w szkole tez by mogli dać taki zakaz jak u Uśmiechniętej
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Heh widze że rozmowa się toczy
Fajnie że chociaż mój jeden wątek jest trochę dłuższy od poprzednich No fajnie gadajcie gadajcie ja chętnie czytam
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
W liceum też, we "wszystkich szkołach publicznych"!
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Ja chodzę do pierwszej klasy LO i od września będe miała ten ''zaszczyt'' nosić mundurek:
czywiście Dyrektor wybrał już odpowiedni fason, tzn. bordowa spódniczka przed kolanko z plisami, biała bluzka,marynarka i białe podkolanka:
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Pinki to śliczne mundurki
Podobne były wczoraj w "Szkole uwodzenia 2"
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zadomowienie
|
Jak byłam przeciwna mundurkom to musze przyznać, że ten http://pretty.wizaz.pl/forum/attachm...7&d=1173887972 mi się podoba
Chociaż ja jednak byłabym za tym, żeby ich nie było.
|
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdanie (a mam wieloletnie szkolne doświadczenie) mundurki wprowadzają podział na tych, którzy wyglądają w nich lepiej lub gorzej. Chude czy grube nogi zawsze można zamaskować normalnym ubraniem, tak więc mundurki wystawiają kompleksowe części ciał na odstrzał. Poza tym nie czarujmy się mundurki nie zlikwidują w szkole ani przemocy (buhaha) ani różnic klasowych! Bo jeśli ktoś zwraca uwagę na zasobność portfela, to będzie to robił nawet odziany w worek! Dzieciaki znajdą tysiące sposobów, żeby zaszpanować, choćby markowym długopisem. Poza tym odziana w elektryzującą się i sztywną plisowaną szeroką spódniczkę do kolanka, białą koszulę z wieelkim kołnierzem ze sztucznego materiału, grubą obrzydliwie granatową marynarkę z 'tarczą' i czarne rajstopy (mam ten wątpliwy zaszczyt) odczuwam delikatnie mówiąc DYSKOMFORT, nie chodzi bynajmniej tylko o wygląd, ale jest cholernie niewygodnie pisać w tym uniformie. Dodam, że kosztował bagatela 450 złotych. Latem będziemy mogli zdejmować marynarki i zmieniać rajstopy na 'dwójki', przy ogromnych mrozach zaś założyć sweter. Uroczo, doprawdy.
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie.. jeszcze to cholerne rajstopy :| mają nam przedłużyc przerwy do conajmniej 20 min każda!! :[
|
|
|
|
|
#52 |
|
Konto usunięte
|
a wg mnie to pokaz idiotyzmu z tymi mundurkami. wy mówicie że może fajnie, ale mnie one kompletnie nie pasują. wprowadził je niby że uczniów nie stać na noszenie markowych ciuchów. moja kumpela kupiła 2 mundurki, bo u niej jużsą wymagane, no i prawie 700 w plecy. nie każdego stać na takie mundurki. ja już wolę za tą forsę kupić markowe rzeczy, bo taniej mi wyjdzie i będę mogła je zakładać nie tylko do szkoły, bo przecież nie będę w mundurku paradować po mieście.
szanowny minister mówi że to nie jest duży wydatek - no może dla niego, bo jak zarabia kilkanaście tysięcy to nawet co miesiąc kupować mundurek, to mu nie zrobi wielkiej różnicy. a ja mam jeszcze brata i siostrę. więc policzyć nie trudno 3 mundurki razy 2 (bo na zmianę musi być) razy ok. 300zeta to całe miesięczne pobory mojego ojca. a przecież trzeba jeszcze kupić podręczniki, zeszyty... i to wszystko jeszcze po wakacjach... beznadzieja. na szczęście to tylko (albo aż) dotyczy gimnazjów i podstawówek. w liceum nie będę musiała już nosić (tak mówiła u nas nuczycielka od WOSu). no i mam nadzieję że nie zmieni zdania co od liceów a u nas na lekcji WOSu nauczycielka mówiła że to pewnie nie będzie tak, że trzeba chodzić całym, hmm, "omundurkowanym", tylko że pewnie to będzie jeden element, np. kamizelka. wtedy taki jeden chłopak powiedział że można się ograniczyć do rękawiczek, a ja że... do skarpetek ![]() ![]() ![]() kto wie, może i to nie najgorszy pomysł
Edytowane przez 788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 Czas edycji: 2007-03-15 o 15:29 |
|
|
|
|
#53 |
|
Konto usunięte
|
ehh, u mnie w szkole, to nie widziałam ani jednego nauczyciela, który powiedziałby że to dobry pomysł, zgadzał się z tym, czy coś innego. no może tylko jeden. ale i on to tylko pół na pół, bo chociaż on, nie to co szanowny pan Giertych, myśli o funduszach na te mundurki.
|
|
|
|
|
#54 |
|
Konto usunięte
|
no to jeszcze mama będzie musiała się na mundurki dorzucić
![]() a pomyślał chociaż o samotnych matkach? albo o dzieciach z domu dziecka? przecież nie przewidziano funduszy na te cholerne mundurki P.S. sorki że tak się rozpisałam, ale ta sprawa napradę mnie wk****a |
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie. Do tego dochodzą podwójne wydatki bo trzeba mieć i na mundurek i jeszcze na normalne ciuchy.
Najlepiej to moja nauczycielka dowaliła, że jak ktos pójdzie do gimnazjum to jak je skończy to będzie mógł sprzedać mundurek i jeszcze kasa z tego będzie. jakaś tępa jest poprostu, bo kto by chciał kuopić znoszony 3-letni mundurek?? Przecież on po roku noszenia nie będzie się do niczego nadawał. Tak samo jak głupio będzie kazać kupowac mundurki 3 LO, i 4 tech bo przeciez przed nimi zostanie zaledwie pół roku szkoły i to będzie bez sensu.
|
|
#56 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie jest konkurs na mundurek ale wątpie że to wypali bo nawet jeśli my jakiś wybierzemy to dyr i tak się zapewne nie zgodzi i sam wybierze jakieś spódnice po kostki, swetry i wogóle jeszcze do tego pewnie jakieś kołnierze:/ |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
te z trzeciego zdjęcia nawet ładnie wyglądają,ale... chodzą do szkoły gdzie własciwie mozna sie ubierac jak sie chce (byle nie pokazywac tylka itp=P) i jakos nie widzę moich znajomych,ktorzy ubieraja sie w stylu emo i skejt (czy nie wiem jak to sie tam nazywa=P) m jak i tych rozowych panienek ubranych w panterke=P
no,ale nas to wogole, nie moglabym znnimi tam rozmawiac,bo nie wytrzymalabym ze smiechu=P juz i tak mamy wprowadzone identyfikatory, ktore sie psuja strasznie szybko=P
|
|
|
#58 |
|
Konto usunięte
|
te mundurki to głupi pomysł. nie każdy lubi chodzić w białej koszuli, jakiejś marynarce i Bóg wie co tam jeszcze dyrektor kochany wymyśli
![]() niby że sami możemy zaprojektować lub wybrać ubrania gotowe z jakichś sklepów, ale pewnie jak się nie spodobają to sam wybierze. a jestem na 99,99% pewna że się nie spodobają |
|
|
|
|
#59 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas taki identyfikator to norma już nawet nie wiem kiedy został wprowadzony.
|
|
|
#60 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u ans od wrzesnia,ale zdazyl mi sie juz tak zniszczyc,ze moge wyjmowac z niego zdjecie,a moi znajomi maja zabawe na przerwie gnac go na prawo i lewo=P po prostu masakra, mogli lepsze jakies zrobic=P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.

) będą we WSZYSTKICH (
) szkołach publicznych
Mi się podobają zarówno same mundurki jak i pomysł naszego kochanego ministra
Zawsze mi się strasznie podobał

czywiście Dyrektor wybrał już odpowiedni fason, tzn. bordowa spódniczka przed kolanko z plisami, biała bluzka,marynarka i białe podkolanka: