|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: czy warto uszyć sukienkę (u krawcowej ;) ?
oczywiście, że warto ,:P trzeba tylko mieć dobrą krawcową, bo tak naprawdę wszystko zależy od niej ;p
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
jeżeli ma się dobrą i tanią krawcową to tak, jeżeli nie to ja bym sobie odpuściła; ja np. nie mam takiej kasy żeby za samo szycie dać 500zł no chyba że sukni ślubnej to mogłabym się zastanowić, za sukienkę to max 70zł chyba że jakaś mego wymyślna
moja koleżanka za szycie sukienki na studniówkę dała 40zł a do tego krawcowa uszyła jej krawat dla chłopaka
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanko ile kosztowałoby uiszycie spódniczki u krawcowej?
takiej na lato,krótkiej biodrówki...chodzi mi żeby była dość wąska i ile gdzies tak kosztuje metr materiału?(bo to minimum do kupienia prawda?) wiem ze jest później w sklepach mnóstwo spódniczek ale ja chce taka inną jak zwykle wymyślam
|
|
#34 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
to fajnie a myślisz że krawcowa za uszycie wzięłaby nie więcej niż 50zł?
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Zależy gdzie, ale myślę, że nie więcej. Zależy, jak skomplikowana byłaby spódnica. U wiejskiej krawcowej mogłoby to kosztować ok 30 zł, a w zakładzie usługowym samo wszycie zamka do spodni kosztuje 10 zł.
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
chdozi mi o zwyczajna krótka dość obcisła spódniczke biodrówke ...tyle że właśnie w moim mieście pełno takich zakładów raczej dośc drogich no ale nic zobaczyc sie ;p
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Sprawdź w kilku zakładach, niewykluczone, że się mylę.
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Na spódnicę potrzeba tyle materiału jaką długość chcesz mieć, więc rzeczywiście na krótką to nawet mniej niż pół metra (czasem można znaleźć w sklepach resztki w niezłych cenach, warto szperać). Oczywiście ta zasda nie dotyczy szerokich, długich spódnic (wtedy ilość materiału trzeba skonsultować z krawcową).
|
|
|
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
|
Oczywiście warto szyć u krawcowej.Po pierwsze będziesz miała z takiego materiału z jakiego chcesz, po drugie fason, długość dodatki będą takie jakie chcesz, aa przede wszystkim będziesz miała tak dopasowaną do swojej sylwetki jak chcesz. Mojej siostrze szyje ( nie tylko sukienki ale żakiety, spódniczki ,bluzki ) p.Grażynka. ZA szycie nie bierze astronomicznych kwot, szyje szybko i bardzo ładnie. W sumie ciuszki wychodzą taniej niż te kupione w sklepie , a jeszcze dodatkowo świetnie leżą i są niepowtarzalne. Mam numer do tej krawcowej bo sama się do niej wybieram żeby uszyła mi płaszczyk na wiosnę. 508 638 5558
|
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
ma może któraś z was namiary na sprawdzoną krawcową w Trójmieście, która zajmuje się szyciem sukienek wieczorowych?
|
|
|
|
|
#42 |
|
Przyczajenie
|
Hej!
Może ktoś polecić dobrą krawcową w LUBLINIE? No i oczywiście najlepiej, żeby było tanio Chodzi o uszycie sukienki na wesele. Z góry dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak myślicie czy taka kiecke da rade uszyć u krawcowej? Nigdzie nie mogę już znaleźć S-ki.
Załącznik 3145092 |
|
|
|
|
#44 |
|
Przyczajenie
|
Czy mógłby mi ktoś polecić jakąś dobra i niedrogą krawcową w Tarnowie lub okolicach ?
proszę i z góry dziękuję.
|
|
#45 |
|
Przyczajenie
|
Czy mogłabyś podać mi namiary do tej krawcowej na priv? Z góry ogromne dzięki!
|
|
|
|
|
#46 |
|
Rozeznanie
|
Cześć, bardzo podoba mi się pewna spódniczka i zastanawiam się czy nie zamówić jej u krawcowej, jednak nie jestem gotowa zapłacić za nią 200 zł. Jak myślicie, ile może kosztować uszycie takiej?:
http://farm6.static.flickr.com/5214/...17262058_b.jpg
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki, szukam dobrej i taniej krawcowej we Wrocławiu. Chcę uszyć spódnicę do kolana z koła. Pytałam jednej na Bulwarze Ikara, to powiedziała, że koszt to 120 zł. Wg mnie bardzo drogo.
|
|
|
|
|
#48 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
ja za sukienkę na 100 zapłaciłam ok 120 zł za szycie, sukienka była długa i dość skompilkowana do uszycia
ale przynajmniej miałam taką, jaką chciałam i bardziej opłaciło mi się szycie niż kupowanie w sklepie
|
|
|
|
|
#50 |
|
Przyczajenie
|
jak myślicie,udałby się krawcowej odwzorować taką sukienkę http://www.sherrihill.com/2541.htm ? i ile mnie więcej kosztowałyby tego typu materiały?
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie się marzy właśnie długa sukienka- w końcu to jedyny taki bal. i chciałabym uszyć, żeby materiał był dokładnie taki jak chcę i żeby dobrze leżała. Zdecydowałam, że nie idę na żadne kompromisy, ma być taka jak chcę i koniec.Znacie jakąś "domową krawcową" na przykład, która tanio a dobrze uszyje klasyczną, długą sukienkę ?
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Witam drogie forumowiczki. Mam mały problem ze znalezieniem konkretnego materiału do szycia. Moze wiecie,gdzie mogłabym znaleźć jakis sklep internetowy lub hurtownie z materiałami do szycia o tym wyglądzie,idzie sylwester,a ja chciałabym wyczarować sobie jakąś kreację właśnie z takiego materiału. Będe wdzięczna za jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
Wycofuje prośbę. Już znalazłam.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 |
|
Rozeznanie
|
moim zdaniem koszt nie powinien grać aż tak dużej roli bo przecież dzięki temu będziesz miała w szafie coś tak orginalnego coś czego nikt inny mieć nie będzie
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

moja koleżanka za szycie sukienki na studniówkę dała 40zł a do tego krawcowa uszyła jej krawat dla chłopaka

ale przynajmniej miałam taką, jaką chciałam i bardziej opłaciło mi się szycie niż kupowanie w sklepie