Szokujacy prezent - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-03-14, 15:19   #31
mentha
Zadomowienie

Dot.: Szokujacy prezent

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Nie tragizujmy. Ja tu nie widze upadku obyczajow... Zaraz napiszesz, ze wszyscy ci chlopcy wyrosna na seksistow, pedofili, gwalcicieli

Chyba to troche zbyt odlegle analogie, nie sadzisz? A moze te skarbonki sklonia dziewczynki do prostytucji bo penis-skarbonka odcisnie na ich psychice tak glebokie pietno, ze sex bedzie kojarzyl sie z pieniedzmi ... Bez przesady
Jeżeli nie widzisz upadku obyczajów, to zapraszam do szkoły

Nie wiem na kogo wyrosną ci chłopcy, ale wiem, że ich rodzice nie są w stanie na nich wpływać i oczekują, że wychowaniem pociech zajmie się szkoła. Tylko jak ma to ona robić, jeśli jest przyzwolnie społeczne na tego rodzaju prezenty i zachowania, o których tu mowa.
To przecież tylko zabawa, tylko dzieci...
Przy takim podejściu do spraw seksu jest dużo większe prawdopodobieństwo, że będą np. traktować kobiety instrumentalnie, a ich koleżanki już niedługo staną się bywalczyniami nocnych klubów i dyskotek, gdzie można wyrwać starszego chłopaka, który za seks odwdzięczy się prezentem. Nie wiedziałaś, że teraz gimnazjalistki chodzą na nocne łowy?

Te skarbonki to żart z tego samego rodzaju co głośne bekanie i pierdzenie.

Mentha, pamiętająca minione tysiąclecie
mentha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-14, 15:19   #32
pink69
Zakorzenienie

w sklepie 'wszystko za 5 zł' można kupić setki pieknych figurek,nie przedstawiających penisów,więc kasą nie ma co się zasłaniać.

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-14, 15:21   #33
Roxette
BAN stały

GG do Roxette

a ci chłopcy teraz będą sie tłumaczyć, ze nie wiedzieli, że to podobizna penisa. No bo skoro nauczycielka nie poznała, to skąd oni - 11-letni chłopcy mogli wiedzieć
Roxette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-14, 15:48   #34
MacieJ_)
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pink69 Pokaż wiadomość
w sklepie 'wszystko za 5 zł' można kupić setki pieknych figurek,nie przedstawiających penisów,więc kasą nie ma co się zasłaniać.
Ale figurki z penisami tez potrafia byc piekne
Stary 2007-03-14, 16:06   #35
anestet-ka
Wtajemniczenie

nie wiem jak wy, ale ja nigdy nie postawiłabym sobie w pokoju figurki w kształcie penisa, niezaleznie od jej pochodzenia i walorów 'artystycznych' ;]

a u 11 letnich dziewczynek między pokemonami będą stały
anestet-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-14, 16:22   #36
klaudiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mentha Pokaż wiadomość
Nie wiedziałaś, że teraz gimnazjalistki chodzą na nocne łowy?
No właśnie, nie wiedziałaś? Ja też chodzę, bo przecież skądś muszę mieć pieniądze na podstawowe wydatki. Moje koleżanki zawsze chodzą ze mną, w końcu wszystkie jesteśmy gimnazjalistkami.

A co do tematu, to Cattt ma rację.
klaudiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-14, 16:28   #37
kiniaczeq
Zakorzenienie

eee nie chciałabym dostać takiego czegoś..

My od chłopaków na dzień kobiet dostałyśmy żyletki jednorazówki durny pomysł równy poziomu inteligencji chłopaka z klasy..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-03-14, 16:52   #38
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

wiecie, poziom wyobrazni dzisiejszych dzieci i mlodziezy czasem napawa mnie lekiem. tym bardziej ze mam staly kontakt z trojka tak na prawde w roznym wieku. chlopak ma chodzi do 5 klasy a ma poziom umyslu na poziomie dziecka z nauczania poczatkowego. tylko ogladanie bajek i granie w gry a potem jakies dziwne rozwazania na punkcie tego co zobaczyl. jego swiat to wlasnie te gry a gry to jego swiat. dziewczyna ktora ma 15 lat i dla ktorej priorytetem jest modny ciuch, fajny chlopak, impreska ( zapalic i wypic) oraz od niedawna sex. przez kilka tygodni nie myslala wcale o zabezpieczeniu, a moje moralizatorskie rozmowki wkladane do lba skonczyly sie "sukcesem ". zaczeli uzywac prezerwatyw. dlaczego napisalam w cudzyslowie. bo po tym jak zrobili zrzutke na paczke prezerwatyw po tygodniu przyszla do mnie po numer do mojeo ginekologa. prezerwatywa sie zsunela juz po i najprawdopodobniej jest w ciazy.

inna sprawa to taka ze taka sama skarbonke znlazlam tydzien temu na allegro w dziale dekoracji do pokoju dzieciecego. chcialam wkleic link, ale juz nie ma takowej aukcji. nie dziwmy sie dzieciom skoro dorosli nie zawsze zachowuja sie odpowiednio do sytuacji.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-14, 17:07   #39
calkiem-spoko
BAN stały

Robienie wielkiej afery ze zwykłej szczeniackiej głupoty.
Ja na Mikołajki w LO od kolegi dostałam piosenki z plecaka pana Tiktaka, pseudoporcelanowego szkaradnego słonika i...JAJKO ze slowami "Żebyś drugie miala".
calkiem-spoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-14, 17:08   #40
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cattt Pokaż wiadomość
.. wiele krzyku o nic,wielkie halo

ludzie poczucia humoru chyba nie mają
Popieram.

Cytat:
z pewnością nie ty jedna

Jednak domyślić się można ,że sprawa kupna prezentu odbyła sie miedzy dzieciakami,czyli rodzice nie mieli w tej sprawie nic do powiedzenia,bo jesli byłoby inaczej szybko wyperswadowaliby ten prezent.
Ja odczytuję to jako żart i nic więcej.
A kwestia "życzenia-nie życzenia sobie" to inna sprawa,bo prezent kupowany był z myślą o dziewczynach a nie ich rodzicach.

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-14, 17:08   #41
klaudiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiniaczeq Pokaż wiadomość
eee nie chciałabym dostać takiego czegoś..

My od chłopaków na dzień kobiet dostałyśmy żyletki jednorazówki durny pomysł równy poziomu inteligencji chłopaka z klasy..
A my po róży i kartce z życzeniami z podpisem każdego chłopaka. Do tego zorganizowali nam taką małą klasową imprezę w trakcie lekcji

Ciekawe, do czego mają Wam służyć te żyletki. I co oni mieli na celu, kupując je.
Stary 2007-03-14, 17:10   #42
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudiaa Pokaż wiadomość
Ciekawe, do czego mają Wam służyć te żyletki. I co oni mieli na celu, kupując je.
Boze zyletki albo ogolic nogi pachy itp albo.. zyletka rece kran.. taka rymowanka szla jakbym ja dostala zyletke to bym pomyslala ze mam umrzec

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-14, 17:21   #43
Sweet_21
Zakorzenienie

chłopcy moga zawsze dostac na Dzień Chłopaka sztuczną pochwe

A tak na marginesie niejeden facet przy takiej skarbonce popadłby w kompleksy
Co nie oznacza, ze chciałabym mieć takiego peniska na biurku, jak ja bym sie wtedy skupiła na nauce???

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-14, 17:27   #44
klaudiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
Boze zyletki albo ogolic nogi pachy itp albo.. zyletka rece kran.. taka rymowanka szla jakbym ja dostala zyletke to bym pomyslala ze mam umrzec
Jezu, jaka ja jestem głupia. Przyszły mi na myśl takie metalowe, małe żyletki. Bo na takie coś do golenia nóg, to się raczej mówi golarka
Stary 2007-03-14, 17:47   #45
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem na kogo wyrosną ci chłopcy, ale wiem, że ich rodzice nie są w stanie na nich wpływać i oczekują, że wychowaniem pociech zajmie się szkoła. Tylko jak ma to ona robić, jeśli jest przyzwolnie społeczne na tego rodzaju prezenty i zachowania, o których tu mowa.
To przecież tylko zabawa, tylko dzieci...
Moim zdaniem na wychowanie dzieci w wieku nastu lat juz jest troche pozno. Dziecko wychowuje sie od malenkosci, a nie w wieku lat nastu, kiedy zaczyna dojrzewac i sprawiac problemy wychowawcze Ale w tym przypadku ja sie bede upierac przy swojej opinii, bo jakos niczego zdroznego w ich zachowaniu nie widze Zycze wszystkim rodzicom tylko takich problemow z dziecmi...

Cytat:
Przy takim podejściu do spraw seksu jest dużo większe prawdopodobieństwo, że będą np. traktować kobiety instrumentalnie, a ich koleżanki już niedługo staną się bywalczyniami nocnych klubów i dyskotek, gdzie można wyrwać starszego chłopaka, który za seks odwdzięczy się prezentem. Nie wiedziałaś, że teraz gimnazjalistki chodzą na nocne łowy?
A jakie to podejscie do seksu w szkole wedlug Ciebie powinno byc? Bo widze, ze chetnie zrobilabys z tego temat tabu. Moze udawajmy, ze dzieci przynosi bocian albo ze znajduje sie je w kapuscie... I jakos nie widze zwiazku miedzy glupawym prezentem na dzien kobiet a domniemanym puszczaniem sie ich kolezanek za kilka lat. I jak 11-latek moze traktowac kolezanke instrumentalnie to ja nie wiem... I na jakiej podstawie sadzisz, ze za kilka lub kilkanascie lat bedzie kobiety traktowal instrumentalnie?

Cytat:
Te skarbonki to żart z tego samego rodzaju co głośne bekanie i pierdzenie.
No wlasnie, zarty to glupkowate i szczeniackie, ale czy sa powodem do takiego bulwersowania sie. Ta sa dzieci, smarkacze po prostu, wyrosna z tego. Zobaczyli skarbonki-penisy i pomysleli, ze to niezly kawal...Coz, pomysl nietrafiony. Ale wedlug mnie robienie niezdrowego zamieszania wokol tej kwestii to dopiero moze skrzywic psychicznie takiego chlopca.

Cytat:
Napisane przez Roxette Pokaż wiadomość
a ci chłopcy teraz będą sie tłumaczyć, ze nie wiedzieli, że to podobizna penisa. No bo skoro nauczycielka nie poznała, to skąd oni - 11-letni chłopcy mogli wiedzieć
No maja kazdy po jednym, wiec stad
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-14, 18:04   #46
kas!a
Zakorzenienie

no i co z tego?

Prawda, prezent nie na miejscu, ale po co opisywać to w artykule?

wymiana książek:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=774155
kas!a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-14, 18:06   #47
kas!a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudiaa Pokaż wiadomość
Chodziło o maszynki jednorazowe

wymiana książek:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=774155
kas!a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-14, 18:15   #48
klaudiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kas!a Pokaż wiadomość
Chodziło o maszynki jednorazowe
Teraz już wiem
Stary 2007-03-14, 18:23   #49
Rzymianka
Wtajemniczenie

Ale kicz o rany.
Rzymianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-14, 18:25   #50
aga.vip022
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kas!a Pokaż wiadomość
no i co z tego?

Prawda, prezent nie na miejscu, ale po co opisywać to w artykule?

no dokładnie...
Stary 2007-03-14, 18:27   #51
Fioletto
Rozeznanie

o tempora! o mores!
skarbonka- penis z tamburynem???!

głupawe żarty wśród uczniów specjalnie mnie nie dziwią, natomiast zaskoczyła mnie reakcja nauczycielki.
skoro dzieci (wciąż jeszcze) nie wiedzą, gdzie jest granica dobrego smaku, to trzeba im to wyjaśnić.

.... Das also war des Pudels Kern!

Fioletto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-14, 18:30   #52
Anul3k
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Anul3k

No, dobra.

Ale ktoś im to sprzedał.
Stary 2007-03-14, 18:42   #53
elly2
Wtajemniczenie

Cytat:
Przy takim podejściu do spraw seksu jest dużo większe prawdopodobieństwo, że będą np. traktować kobiety instrumentalnie, a ich koleżanki już niedługo staną się bywalczyniami nocnych klubów i dyskotek, gdzie można wyrwać starszego chłopaka, który za seks odwdzięczy się prezentem.
mentha mam wrazenie, ze dorabiasz do tego zdarzenia ideologie. Przeciez to bez sensu, jak ma sie "penisowa skarbonka" do tego co Ty piszesz? Cholera zaczynam sie w tym gubic, najpierw ludzie wychodza z zalozenia, ze topienie marzanny moze miec zly wplyw na dzieci...a teraz slowa menthy...

elly2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-14, 18:55   #54
kleo14
Zakorzenienie

Cytat:

dokladnie
w każdy czas - duch czekający w prochu.
kleo14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-14, 19:24   #55
hawrodytka
Wtajemniczenie

GG do hawrodytka

o boże, przeciez wszyscy i tak wiemy co chlopcy maja w majtkach! wg mnie prezent był śmieszny
hawrodytka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-14, 19:29   #56
Asiqlec
Raczkowanie

Cytat:

popieram ;]

5.05 - polski podst.
6.05 - angielski rozsz.
9.05 - geografia podst.
Asiqlec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-14, 20:06   #57
mentha
Zadomowienie

Cytat:
Moim zdaniem na wychowanie dzieci w wieku nastu lat juz jest troche pozno. Dziecko wychowuje sie od malenkosci, a nie w wieku lat nastu, kiedy zaczyna dojrzewac i sprawiac problemy wychowawcze Ale w tym przypadku ja sie bede upierac przy swojej opinii, bo jakos niczego zdroznego w ich zachowaniu nie widze Zycze wszystkim rodzicom tylko takich problemow z dziecmi...
A myślałam, że człowiek uczy się przez całe życie, a wieku nastu lat dopiero zaczyna kształtować się jego światopogląd

Cytat:
A jakie to podejscie do seksu w szkole wedlug Ciebie powinno byc? Bo widze, ze chetnie zrobilabys z tego temat tabu. Moze udawajmy, ze dzieci przynosi bocian albo ze znajduje sie je w kapuscie... I jakos nie widze zwiazku miedzy glupawym prezentem na dzien kobiet a domniemanym puszczaniem sie ich kolezanek za kilka lat. I jak 11-latek moze traktowac kolezanke instrumentalnie to ja nie wiem... I na jakiej podstawie sadzisz, ze za kilka lub kilkanascie lat bedzie kobiety traktowal instrumentalnie?

No wlasnie, zarty to glupkowate i szczeniackie, ale czy sa powodem do takiego bulwersowania sie. Ta sa dzieci, smarkacze po prostu, wyrosna z tego. Zobaczyli skarbonki-penisy i pomysleli, ze to niezly kawal...Coz, pomysl nietrafiony. Ale wedlug mnie robienie niezdrowego zamieszania wokol tej kwestii to dopiero moze skrzywic psychicznie takiego chlopca.
Ja nie jestem zbulwersowana, raczej przerażona. Jestem daleka od czynienia z seksualności człowieka tematu tabu, ale i nie podoba mi się sprowadzanie jej do sfery li tylko fizycznej. Mam mieszane uczucia jeśli chodzi o nagłaśnianie takich incydentów. Bo z jednej strony jest niska żądza sensacji, z drugiej jednak, może dzięki temu jakiś rodzic dostrzeże problem.

Ta skarbonka to sztubacki wybryk, tak jak wcześniej napisałam, taki sam jak głośne bekanie i pierdzenie (rozumiem, że są tacy, których to śmieszy ), ale też patrzę na to w szerszym kontekście. Dziesięciolatek jest zafascynowany własnym ciałem, odkrywa je i różnie się to przejawia. Czasem obscenicznymi bohomazami w windzie, a czasem głupimi prezentami. Problem w tym, że taki dzieciak nie powinien pozostać z tym sam, ani tym bardziej zdawać się na edukację kolegów z podwórka czy kolorowych pisemek, które pokazują tę sferę życia tylko w kontekście przygody i przyjemności bez ryzyka, ograniczeń i odpowiedzialności.

Ta skarbonka jest czymś złym, bo pokazuje ciało w sposób przedmiotowy i prymitywizujący sferę seksualną. Tym samym są epitety, którymi raczą swoje koleżanki tacy chłopcy („lodziara”, „suczka” etc.) To nie jest właściwy sposób postrzegania płci i płciowości i jeżeli takie schematy i sposób patrzenia na kobietę utrwali się w ich świadomości, to za jakiś czas będą się podobnie odnosić do swoich żon. A może się utrwalić, bo takie wzorce promują media, a przecież na tym poziomie rozwoju psychicznego chłopcy nie są w stanie właściwie interpretować tekstów.
Jakoś pod koniec lutego czy na początku marca ukazał się raport Amerykańskiego Stowarzyszenia Psychologicznego, w którym ostrzegają oni przed pornomodą. Dotyczy on głównie młodych dziewcząt i wspomina o zagrożeniach takich jak wypaczone postrzeganie własnego ciała, zaburzenia odżywiania, negatywny wpływ na rozwój seksualny. Czy to aż takie nieprawdopodobne? Dla mnie bardzo logiczne.

Cytat:
Napisane przez elly2 Pokaż wiadomość
mentha mam wrazenie, ze dorabiasz do tego zdarzenia ideologie. Przeciez to bez sensu, jak ma sie "penisowa skarbonka" do tego co Ty piszesz? Cholera zaczynam sie w tym gubic, najpierw ludzie wychodza z zalozenia, ze topienie marzanny moze miec zly wplyw na dzieci...a teraz slowa menthy...
Nie dorabiam ideologii, o tym jak widzę problem napisałam wyżej. Możliwe, że jestem trochę przewrażliwiona, bo na codzień mam kontakt z patologiami.

A list w sprawie marzanny miał być prowokacją Jego autorzy widać nie podzielają koncepcji Romana G. Czemu się zresztą nie dziwię

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-14, 20:13   #58
mentha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tiaara Pokaż wiadomość
wiecie, poziom wyobrazni dzisiejszych dzieci i mlodziezy czasem napawa mnie lekiem. tym bardziej ze mam staly kontakt z trojka tak na prawde w roznym wieku. chlopak ma chodzi do 5 klasy a ma poziom umyslu na poziomie dziecka z nauczania poczatkowego. tylko ogladanie bajek i granie w gry a potem jakies dziwne rozwazania na punkcie tego co zobaczyl. jego swiat to wlasnie te gry a gry to jego swiat. dziewczyna ktora ma 15 lat i dla ktorej priorytetem jest modny ciuch, fajny chlopak, impreska ( zapalic i wypic) oraz od niedawna sex. przez kilka tygodni nie myslala wcale o zabezpieczeniu, a moje moralizatorskie rozmowki wkladane do lba skonczyly sie "sukcesem ". zaczeli uzywac prezerwatyw. dlaczego napisalam w cudzyslowie. bo po tym jak zrobili zrzutke na paczke prezerwatyw po tygodniu przyszla do mnie po numer do mojeo ginekologa. prezerwatywa sie zsunela juz po i najprawdopodobniej jest w ciazy.

inna sprawa to taka ze taka sama skarbonke znlazlam tydzien temu na allegro w dziale dekoracji do pokoju dzieciecego. chcialam wkleic link, ale juz nie ma takowej aukcji. nie dziwmy sie dzieciom skoro dorosli nie zawsze zachowuja sie odpowiednio do sytuacji.
Wcale się nie dziwię. W ubiegłym roku z okazji 8 III zostałam obdarowania nie modelem plastikowym, a kiścią bananów, fantazyjnie przewiązaną złotą, o ile dobrze pamiętam, wstęgą. Ofiarodawca jest koło 50, był bardzo dumny ze swojego pomysłu
Stary 2007-03-14, 20:30   #59
Madzia007
Zadomowienie

Cytat:
Zaskoczyć się pewnie udało, ale rodziców, którzy dowiadują się o takich rzeczach z prasy i tak naprawdę nie mają pojęcia co się dzieje w szkole.
Niestety, takie zachowania stają się normą. Podobnie jak
jedzenie na lekcji
,
Czy to naprawdę aż takie straszne? Nikomu się krzywda nie dzieje, tylko trzeba uważać, żeby nauczyciel nie zauważył
Stary 2007-03-14, 20:38   #60
paula78
Zakorzenienie

Wszytsko zalezy do dziecka ,nie wszytskie 11 latki sa wyuzdanymi blond lalami z petem w ustach ,sa tez wrazliwe dzieci i ich taki prezent moze urazic .
chlopcow tlumaczyc nie bede bo to wiadomo ze siansko w glowie w tym wieku przynajmniej u 90 %.

takim prezentem zrobili prezent sobie -juz widze ich miny gdy dali to dziewczynom.

mnie sie to nie podoba jako matce dosc wrazliwej corki-jezuu jak to brzmi.
ale z drugiej strony dobry pretekst do pogadania w szkole o tych sprawach ;-D

nauczycielki nie skojarzyly co to jest-bidulki ,nie dosc ze slabo zarabiaja to i nie używaja ;-)

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości