![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Posciel, spiworek - co do lozeczka???
A u nas zmiana
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Mój synek śpi w śpiworku od urodzenia. Mamy śpiworek z Ikea i nie wyobrażam sobie innej pościeli dla ojego malucha. Jak na razie nie przeszkadza mu w układaniu się na boczku, po prostu przekręca się i tak leże. Bardzo wygodne rozwiązanie. Zobaczymy jak będzie większy, zacznie siadać i wstawać.
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
U nas śpiworek kompletnie się nie sprawdził, może dlatego, że za późno zaczęłam córkę w nim kłaść, tzn. jak już odwracała się na brzuszek, wcześniej jednak było za ciepło na śpiworki. Efekt był taki, że nogi razem ze śpiworkiem się skręcały, ona się złościła i było po spaniu. Teraz śpiworek czeka na rodzeństwo, które jest już w drodze i urodzi się w innej porze roku, to może się sprawdzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Ja moje dziecię od niedawna po kąpieli ubieram tylko w koszulkę z długim rękawkiem i ładuję ją do śpiworka takiego zapinanego na ramionach, a potem przykrywam kołderką więc mam takie 2w1
![]() ![]()
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Nasz 2,5 miesięczny synek jest dość ruchliwy w nocy i nakłada na buzię kołderkę. Wobec tego muszę mu "obciążać" dodatkowo kołdrę, żeby się nie przydusił. Wobec tego zastanawiam się nad zakupem śpiworka. Ponieważ mam pościel feretti to myślałam dokupić właśnie z tej firmy śpiworek ale przeczytałam na poprzedniej stronie o tym że ten zamek umieszczony z przodu może przeszkadzać. Czy któraś z Was miała może jeszcze te śpiworki? Czy faktycznie przeszkadza to zapięcie czy nie jest ono dla dziecka uciążliwe? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Ja wolę pościel dla dzieci. Dlaczego? Bo nie krępuje ruchów malucha. Myślę, że to ważne, aby dziecko czuło się komfortowo, gdy leży swobodnie w łóżeczku i szykuje się do snu lub odpoczywa po posiłku. Tymczasem zdarzają się dzieciaki, które za żadne skarby nie zechcą leżeć w śpiworku. Zaczynają płakać i usiłują z niego wychodzić. Chyba najlepiej samemu sprawdzić, czy naszemu bobasowi będzie to odpowiadało. Mojemu Damianowi bardzie pasuje pościel.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten zamek ma osłonkę u góry, nie dotyka buzi dziecka. Miałam taki sam i nic nie przeszkadzało... ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() U nas sprawdzał się bosko, do czasu odwracania właśnie. ![]() ![]() Ale na pierwsze pół roku to był genialny zakup! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
BAN stały
|
My przez pierwszy rok korzystaliśmy z kocyka (mamy bardzo ciepłe mieszkanie). Dopiero od niedawna maluchy mają swoje "dorosłe" kołderki. Spiworek mieliśmy, zle się niestety nie sprawdził.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie dotyczące spania, a nie pościeli
![]() ![]()
I już ![]() Edytowane przez agness86 Czas edycji: 2011-05-23 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
jak jest przewiewnie w sypialni to myślę, że mu krzywdy nie robisz
![]() ja mojej teraz kładę body z krótkim ale nóżki przykrywam kołderką chociaż chyba już przejdę na kocyk bo i tak się mała odkrywa i śpi z nóżkami na kołderce. Ale niedawno jeszcze jej wkładałam pajac tak jak ty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że z pod kocyka też się wykopie
![]() ![]()
![]() |
#42 |
Matka na full etat
|
u nas też się śpiworek nie sprawdził.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
Miałam śpiworek ( raz użyty) , pościel dalej czeka nieużywana ( kołderka, poduszeczka) a mały i tak najlepiej śpi w pajacyku przykryty kocykiem, fakt mam w domu i latem i zimą dość ciepło, a nie chce go przegrzewać , bo na razie jeszcze nie chorował więc chyba takie spanko mu pasuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Tak czytam, czytam... ja mam jakieś ciepłe dzieci
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.