Posciel, spiworek - co do lozeczka??? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-28, 13:24   #31
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Posciel, spiworek - co do lozeczka???

A u nas zmiana do 6 miesiąca mała spała tylko w śpiworku, odkąd skończyłą pół roku - tylko kołderka - nie rozkopuje się (wcześniej owszem), natomiast kocha na brzuszek się odwracać, pod kołderką robi to swobodnie, zresztą na boczek też i tak zasypia - a śpiworek ją mocno ograniczał ruchowo i był wnerw Ale ogólnie jak najbardziej śpiworek polecam
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-29, 14:46   #32
pearlania
Zadomowienie

GG do pearlania

Mój synek śpi w śpiworku od urodzenia. Mamy śpiworek z Ikea i nie wyobrażam sobie innej pościeli dla ojego malucha. Jak na razie nie przeszkadza mu w układaniu się na boczku, po prostu przekręca się i tak leże. Bardzo wygodne rozwiązanie. Zobaczymy jak będzie większy, zacznie siadać i wstawać.
Stary 2010-12-30, 11:50   #33
mamz
Zadomowienie

U nas śpiworek kompletnie się nie sprawdził, może dlatego, że za późno zaczęłam córkę w nim kłaść, tzn. jak już odwracała się na brzuszek, wcześniej jednak było za ciepło na śpiworki. Efekt był taki, że nogi razem ze śpiworkiem się skręcały, ona się złościła i było po spaniu. Teraz śpiworek czeka na rodzeństwo, które jest już w drodze i urodzi się w innej porze roku, to może się sprawdzi
mamz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-10, 19:12   #34
Klarissa
Zakorzenienie

Ja moje dziecię od niedawna po kąpieli ubieram tylko w koszulkę z długim rękawkiem i ładuję ją do śpiworka takiego zapinanego na ramionach, a potem przykrywam kołderką więc mam takie 2w1 Wcześniej ubierałam ją grubiej i wkładałam tylko do śpiworka ale okazało się to być bez sensu bo dzieciak się pocił. Mała lubi śpiworek - ma w nim bose stopy, może sobie nimi machać do woli a dla mnie też jest fajnie bo mi łatwo nocą zmieniać pieluszkę
Stary 2011-01-27, 22:31   #35
midnite
Raczkowanie

Witam
Nasz 2,5 miesięczny synek jest dość ruchliwy w nocy i nakłada na buzię kołderkę. Wobec tego muszę mu "obciążać" dodatkowo kołdrę, żeby się nie przydusił. Wobec tego zastanawiam się nad zakupem śpiworka. Ponieważ mam pościel feretti to myślałam dokupić właśnie z tej firmy śpiworek ale przeczytałam na poprzedniej stronie o tym że ten zamek umieszczony z przodu może przeszkadzać. Czy któraś z Was miała może jeszcze te śpiworki? Czy faktycznie przeszkadza to zapięcie czy nie jest ono dla dziecka uciążliwe?
Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
midnite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-28, 13:37   #36
Lisanka
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Ja wolę pościel dla dzieci. Dlaczego? Bo nie krępuje ruchów malucha. Myślę, że to ważne, aby dziecko czuło się komfortowo, gdy leży swobodnie w łóżeczku i szykuje się do snu lub odpoczywa po posiłku. Tymczasem zdarzają się dzieciaki, które za żadne skarby nie zechcą leżeć w śpiworku. Zaczynają płakać i usiłują z niego wychodzić. Chyba najlepiej samemu sprawdzić, czy naszemu bobasowi będzie to odpowiadało. Mojemu Damianowi bardzie pasuje pościel.
Lisanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-29, 10:01   #37
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez midnite Pokaż wiadomość
Witam
Nasz 2,5 miesięczny synek jest dość ruchliwy w nocy i nakłada na buzię kołderkę. Wobec tego muszę mu "obciążać" dodatkowo kołdrę, żeby się nie przydusił. Wobec tego zastanawiam się nad zakupem śpiworka. Ponieważ mam pościel feretti to myślałam dokupić właśnie z tej firmy śpiworek ale przeczytałam na poprzedniej stronie o tym że ten zamek umieszczony z przodu może przeszkadzać. Czy któraś z Was miała może jeszcze te śpiworki? Czy faktycznie przeszkadza to zapięcie czy nie jest ono dla dziecka uciążliwe?
Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
Jak przeszkadzać?
Ten zamek ma osłonkę u góry, nie dotyka buzi dziecka. Miałam taki sam i nic nie przeszkadzało...

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez mamz Pokaż wiadomość
U nas śpiworek kompletnie się nie sprawdził, może dlatego, że za późno zaczęłam córkę w nim kłaść, tzn. jak już odwracała się na brzuszek, wcześniej jednak było za ciepło na śpiworki. Efekt był taki, że nogi razem ze śpiworkiem się skręcały, ona się złościła i było po spaniu. Teraz śpiworek czeka na rodzeństwo, które jest już w drodze i urodzi się w innej porze roku, to może się sprawdzi

U nas sprawdzał się bosko, do czasu odwracania właśnie. Potem jeszcze przez chwilę też, o ile spałam z dzieckiem, bo czując mnie nie odwracał się. A później zaczął spać na boku i śpiworek stracił sens, bo albo działo się jak u Was, czyli nogi w śrubkę razem ze śpiworem, ale zamek od dołu gniótł młodego w boczek.

Ale na pierwsze pół roku to był genialny zakup!

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-29, 10:04   #38
Agacia80
BAN stały

My przez pierwszy rok korzystaliśmy z kocyka (mamy bardzo ciepłe mieszkanie). Dopiero od niedawna maluchy mają swoje "dorosłe" kołderki. Spiworek mieliśmy, zle się niestety nie sprawdził.
Agacia80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-23, 11:04   #39
agness86
Zakorzenienie

Mam pytanie dotyczące spania, a nie pościeli W co ubieracie maluszki na noc jak takie upały są jak teraz? Młody ma 3 miesiące, śpi w pajacu przykryty leciutkim kocykiem, ale zastanawiam się czy nie jest mu za gorąco Stąd pytanie, w czym śpią Wasze dzieciątka?

I już

Edytowane przez agness86
Czas edycji: 2011-05-23 o 11:05
agness86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-24, 06:50   #40
metropolitan
Zadomowienie

jak jest przewiewnie w sypialni to myślę, że mu krzywdy nie robisz

ja mojej teraz kładę body z krótkim ale nóżki przykrywam kołderką chociaż chyba już przejdę na kocyk bo i tak się mała odkrywa i śpi z nóżkami na kołderce. Ale niedawno jeszcze jej wkładałam pajac tak jak ty.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-24, 10:01   #41
agness86
Zakorzenienie

Myślę, że z pod kocyka też się wykopie Brunuś obojętnie czym by był przykryty. Za jakiś czas rozwalony na wierzchu

I już

agness86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 12:13   #42
znasz_mnie
Matka na full etat

u nas też się śpiworek nie sprawdził.
znasz_mnie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-25, 14:56   #43
nina732
Wtajemniczenie

GG do nina732

Miałam śpiworek ( raz użyty) , pościel dalej czeka nieużywana ( kołderka, poduszeczka) a mały i tak najlepiej śpi w pajacyku przykryty kocykiem, fakt mam w domu i latem i zimą dość ciepło, a nie chce go przegrzewać , bo na razie jeszcze nie chorował więc chyba takie spanko mu pasuje
nina732 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-30, 16:36   #44
figa84
Zakorzenienie

Tak czytam, czytam... ja mam jakieś ciepłe dzieci Sam pajac i śpią/spały W lato body/rampers W sypialni około 19 stopni w zimie, w lato zależy od dnia, ale 21 chyba nigdy nie przekroczyło.
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości