![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wielkanoc u wegetarian
to były moje pierwsze wegetariańskie świeta i były bardzo udane. Myślałam tylko ze nie wytrzymam widoku wędlin i galarety ..bleee. w pierwszy dzień zjadłam sałatkę z fasolą, na obiedzik zawiozłam do babci makaron z warzywami, potem sałatka z pieczarek i ful ciasta, a wczoraj na śniadanie taka tradycyjna sałatka warzywna z jajkiem, potem na obiad (chyba pierwszy raz na święta zrobili coś lekkostrawnego) warzywa gotowane na parze (rodzinka jadła jeszcze mięcho do tego..), a na kolacje już ciasto samo. tak samo dizsiaj dojadam sałatkę z fasoli, i do tej pory zjadłam już chyba pół kilo ciasta. To był fajne święta..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
ja schudlam.Ale nie dlatego ze nie jem miesa tylko nie mam ost apetytu,tak mam co jakis czas.
A co do swiat.Zostalo mi mase jedzenie i teraz płacze ![]() Zrobilam ten pasztet z pieczarek,do tego mam jajka faszerowane pieczarkami i juz nie moge na to patrzec,2 rodzaje sałatek kazda jakby w malej miednicy ![]() teraz musze jesc zeby sie nie zmarnowalo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Sylwia18, zrobiłam cieciorkę w pomidorach i pseudorybę po grecku i wyszło pyszne ! A to
![]() ![]() Ewelina, u mnie waga w ogóle się nie zmieniła. Ale też nigdy się nie wahała... I tak sobie myślę że moze to nie zależy od (nie)jedzenia mięsa tylko od tendencji organizmu do przybierania i tracenia na wadze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
A moje święta w Czechach były pod znakiem "smażonego sera" i różnych sałatek
![]() W ostatni dzień zrobilismy tez ognisko i jadłam wtedy pieczona cukinię, pomidorki koktajlowe i paprykę a do tego oliwki. A wczoraj gdy przyjechałam jadłam jeszcze mój ulubiony sos tatarski ![]()
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
Tak jak planowałam zrobiłam "kotlety sojowe po grecku", pasztet pieczarkowy i sałatkę jarzynową (klasyczną dla TŻta i mieszkającego z nami kolegi, a bez jajek i majonezu dla mnie) i ciasto bananowe z bakaliami, a TŻ zrobił zupę grzybową i sałatkę warzywną (m.in. z kiełków soi, pędów bambusa, pieczarek, pomidorów, etc.) - obżeraliśmy sie nieziemsko
![]() Gdy przechodziłam na wegetarianizm (wtedy jadłam jeszcze produkty mleczne) przytyłam 10 kilogramów ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Ja w tym roku uraczyłam mojego męża pasztetem sojowym i samosami.
Przepis na samosy znalazłam na wizazu i bardzo wszystkim zasmakowały. A nadziewać mozna je czym sie chce. edycja: tutaj jest przepis na samosy: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=samosy
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.