|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: problem z piwem a dieta
A ile kcal ma 100ml wódki?
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Duzo
no ale po przeliczeniu to lepsze to niz piwo na imprezie Nie zebym wyszla na alkoholika
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Ale piwo smaczniejsze niż gorzała
![]() Choć to naturalnie kwestia gustu.
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Od piwa jet piwny brzuszek
![]() Jak ja nienawidzę alkoholu... aż trudno opisać. Jedynie z % kiedyś lubiłam malibu, ale na tym koniec Teraz i tak nawet tego nie piję.
|
|
|
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
od piwa nie ma piwnego brzuszka tylko od jedzenia po piwie.. pamietajcie...
moje ubranka na wymiane https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=187039 wejdz i zobacz i ksiązki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186983 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() : D![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie zastanawia jedno
kiedyś chciałam sprawdzić jak to jest z tą kalorycznościa alkoholu, - raz poszłam na impreze nie jędząc prawie nic tego dnia, jakieś 200kcal zjadłam i na imprezie żłopałam piwko, drinki i nie tańczylam, a na drugi dzień było mniej na wadze - innym razem w dzień imprezowy jadłam normalnie, na imprezie piłam też jak zwykle, a nie przytyłam nic, choć dostarczyłam sobie bardzo duzo kalorii... teraz juz sama nie wiem aha ja potrafie rpzytyć i schudnąć bardzo dużo w jeden dzień- to nie są ubytki wody , gdyż waga ta utrzymuje sie potem |
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ukrywam, ze tez ostatnio sie odchudzam, ale tez pijam piwko bo jakos tak. No lubie. Myslalam, ze duzo pije bo tak srednio 2 razy w tygodniu i tylko czasem wiecej niz jedno. A kalorycznosc to nawet myslalam, ze jest wieksza. |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie piwo 250 kcal to i tak duzo
Moi kumple pija np 5 od razu jak nie wiecej, ja nie wiem jak tyle mozna
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie jest to nie pojęte, już nawet nie chodzi o tą przerażającą ilość, tylko o hm... kwestie smakowe. |
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam kolegę, notabene mojego rówieśnika, który na moich oczach wypił 8 piw na imprezie, jedno po drugim. I nawet nie był bardzo wstawiony - kwestia wprawy A mówił, że rano i popołudniu też już pił.Ja tam piwo lubię Ale piję raczej rzadko. Zaś wódki nie toleruję
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście nie chodzi o mnie ![]() Dla mnie to również dziwne,ja osobiście nie przepadam za smakiem piwa Poza tym... puste kalorie,bez żadnej wartości
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
witam! co dp piwa 2 dni temu przeczytama w necie ze jacys naukowcy odkryli ze piwko ma wlasiwosci odchudzajace i ludzie tyja nie od samego piwa tylko od jezdenia ktore jeadz przy piwe lub po piwie bo piwo wzmaga apetyt.
pozdrawiam piwoszów
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
ale naprawdę coś w tym musi być że od piwa sie nie tyje, teraz skojarzyłam dopiero... mój ojczym nadużywa alkoholu- właśnie w postaci piwa, potrafi wypić kilkanaście jednego dnia a jest chudy jak szkapa, a zjeśc też lubi, jajecznica na boczku, chleb ze smalcem, słodyczy masa...
|
|
|
|
|
#47 |
|
Rozeznanie
|
no móie Wam cos w tym jest ale jeszcze nie wiem co
mój brat tez duuzo piwa pije i tez chudy a je co popadnie, słodkosci to jego hobby no i tłusto, duzo weglowodanów.. ciekawe ...
moje ubranka na wymiane https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=187039 wejdz i zobacz i ksiązki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186983 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() : D![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet jak chce sie upic, to przeciez ja np po 2-3 piwach wysiadam, bo nie mieszcze tego w brzuch i laze z wysadzonym na kilometr
|
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedni będą tyć, inni nie. Nie można uogólnić
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Rozeznanie
|
oo Boże faktycznie!!!
i to dlatego sie tyje
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
ja zawsze na drugi dzien po imprezie waze mniej,ale jest to pewnie zwiazane z odwodnieniem
![]() nie mniej jednak nie przepadam za piwem i pije je rzadko a przy diecie polecam rowniez wycofanie tego trunku z jadlospisu,co nie zmienia faktu,ze 3 dziennie to troszke dziwne ...
|
|
#53 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tez zastanawiam sie nad kalorycznoscią alkoholu, no bo czy widział ktoś kiedyś grubego żula ? Ja gdy piję w weekendy zazwyczaj nie jem (bo mam odwrotnie niz większosć ludzi i u mnie alkohol+jedzenie=wymioty) , i rzeczywiscie mam rano płaski brzuch (w końu piwo to jednak "woda", która łatwo sie wydala...) Tez odchudzam sie od kilku dni i nawet nie jestem głodna, i zastanawiam się właśnie - co w weekend? Bo nie bardzo chcę rezygnować z alkoholu ![]() Jaki alkohol jest najmniej kaloryczny? |
|
|
|
|
|
#54 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nawet 10No, ale zazwyczaj 6 i wcale jakoś pijana nie jestem Edytowane przez Miśka84 Czas edycji: 2009-01-08 o 18:16 |
|
|
|
|
|
#55 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
Żule chyba nie jadają racjonalnie i regularnie... Myślę, że wręcz całą kasę przepijają. Są bezustannie na diecie 1000 kcal (a może 600)
. Stąd ta chudośc. Może gdyby w ramach eksperymentu pomieszkac z jakims miłym żulem przez miesiąc, też miałabym takie efekty?
|
|
#57 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Może tak zrobic sobie przez miesąc "żulową" dietę ?
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
heh. a ja mam alkoholowe towarzystwo i moja dieta (od 11 XII) jest dla mnie sporym wyrzeczeniem międzyludzkim
nikt mnie absolutnie nie namawia, ale jak siedzę tak w knajpie o wodzie mineralnej z miętą i limonką (niech to przynajmniej jakoś wygląda ) - to po pewnym czasie widzę, że mam inny poziom abstrakcji niż współbiesiadnicy...Dziś wieczorem idziemy do knajpy - nie mam się jak wymigać, bo to ważna uroczystość przyjaciółki i tak się zastanawiam co ja mam pić... Kieliszek, dwa czerwonego? Tokaj? Drina? |
|
|
|
|
#59 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Chyba nie wpłynie to jakoś strasznie tragicznie na moją dietę![]() Ale kupię chyba wino, bo jakieś "najbezpieczniejsze" mi sie wydaje |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie... heh a i tak się czuję jak przechrzta
dyspensę miałam na sylwestra (wypiłam pewnie 3/4 butelki półwytrawnego)...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.

no ale po przeliczeniu to lepsze to niz piwo na imprezie
Nie zebym wyszla na alkoholika

i to dlatego sie tyje