![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Chłopak przyjacółki - czy się wtrącac???
racja - trzymaj sie na dystans, pozwol jej przekonac sie a własnej skorze chocby to oznaczało ze bardzo sie poparzy!
bo tłumaczen jakichkolwiek i tak nie poslucha!! naprawde podjelas słuszna decyzje
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Nie ma nawet zadnej mowy o wtrącaniu się!ja tak kiedyś zrobiłam..to był mój najgłupszy błąd..nie pogodziliśmy się nawet,chłopak był tak wściekły że mi nawet groził!Nie ma co-lepiej ten problem pozostaw im
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Dawno nie odwiedzałam tego wątku, a problem nadal istnieje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
I chwała mu za to, że przekłada zaręczyny. Daje to Twojej przyjaciółce więcej czasu na "odkochanie się".
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
hmmm ciężka sprawa, ale jedno jest pewne- jawnie nie możesz działać, bo obróci się to zapewne przeciwko Tobie
![]() może zacznij jej zadawać trudne pytania nt. jej związku, niby neutralne, ale z podtekstem, przygotuj sobie kilka takowych perełek i systematycznie podczas spotkań z nią 1-2 zaserwuj, może da jej to do myślenia (np. jak myśli na czym polega szcunek w związku, co myśli o zaufaniu i co zrobić gdy go brak...? - rozumiesz co mam na myśli?) a to, ze z nim jest to moze ze strachu - grozi jej albo coś? - znam niestety takie przypadki co najmniej 2 ![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
Hmmm a co będzie jak kiedyś przyjaciółka spyta: "Czemu mnie nie wyplątałaś z tego? Widziałaś co się dzieje i że jestem ślepa, trzeba było mnie ratować. Może gdybyś stanowczo zareagowała nie byłabym teraz samotną matką, miałabym porządnego męża i dzieci dwojga rodziców." I pomyśl: chcesz mieć takiego typa w rodzinie? (pewnie i tak się nie ożeni z Twoją przyjaciółką ale jeżeli tak to co?) Może Twoja reakcja nie pomoże ale przynajmniej będziesz mieć czyste sumienie, że zrobiłaś coś, żeby pomóc przyjaciółce. Wal prosto z mostu, że nie będziesz przebywać z tym typem w jednym pokoju bo to prostak, cham i może Twojej przyjaciółce to nie przeszkadza, ale Ty czujesz się w jego towarzystwie nie szanowana jako kobieta. Jeżeli zmieszasz go z błotem to będzie wiadomo że nie jesteś zazdrosna (no bo skoro byś była zazdrosna to znaczy żeby Ci sie podobał a trudno obrzucać kogoś błotem jeżeli się go lubi). A jak przyjaciółka odpali, że jesteś zazdrosna o prezenty to powiedz, że też dostajesz fajne i drogie rzeczy tylko się nimi nie chwalisz bo za nic masz kasę. To będzie takie kłamstwo w dobrej wierze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no też dobry patent, trzebaby wszystkiego spróbować ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:18.