Program Plagiat - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-05, 21:40   #31
liliene
Raczkowanie

Dot.: Program Plagiat

ja używałam tego programu i dostałam 2 wyniki procentowe, właśnie chyba dlatego że jeden porównywał do innych prac z tej samej uczelni, a drugi do innych prac na w szystkich uczelniach , chyba jakoś tak ...ale na tej stronie jest wszystko opisane co i jak i co który wynik oznacza
liliene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-30, 10:11   #32
iwroteit
Przyczajenie

Siemka
ja mam pytanko dotyczące działania całego tego PLAGIATORA. Otóż piszę pracę w jezyku angielskim i nie wiem czy w bazie tego programu sa tez pozycje angielskie. Zastanawiam się jeszcze nad kwestią, czy jesli praca była pisana tylko z książek, nic z neta to program coś wykryje jeśli było pisane "słowo w słowo"???
iwroteit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-30, 11:17   #33
201607280909
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez iwroteit Pokaż wiadomość
Siemka
ja mam pytanko dotyczące działania całego tego PLAGIATORA. Otóż piszę pracę w jezyku angielskim i nie wiem czy w bazie tego programu sa tez pozycje angielskie. Zastanawiam się jeszcze nad kwestią, czy jesli praca była pisana tylko z książek, nic z neta to program coś wykryje jeśli było pisane "słowo w słowo"???
jeśli książka dostępna jest w internecie w pdf'ie to program wykryje plagiat. jeśli nie, nie ma takiej możliwości, ale istnieje ryzyko, że ktoś już wcześniej napisał jakąś pracę plagiatując tę książkę i jest ona w bazie programu.
proponuję napisać wszystko samemu i nic nie przepisywać ewentualnie sprawdzić przed oddaniem pracy na stronie plagiat.pl jaki wychodzi wynik (kosztuje to kilka złotych) - program zaznacza na zielono splagiatowane zdania, więc można je później zmienić.
201607280909 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-04, 14:46   #34
Amalka007
Przyczajenie

A ja mam takie pytanie czy jeśli zaczerpne z innej pracy mgr na podobny temat materiał nie chodzi mi o to co dana osoba pisała własnymi słowami chodzi mi o przypisy itp. to czy to tez będzie plagiat??
Amalka007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-21, 00:46   #35
asz80
Przyczajenie

mam pytanie jak sprawdzałam prace w programie plagiat.pl dla własnego spokoju...na własną rękę...to czy ona jest tam w bazie? czy przy sprawdzaniu przez uczelnie pracy , program wykryje mi plagiat samej siebie co jest absurdalne?? prosze o odpowiedź ...zjadają mnie nerwy
asz80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 15:07   #36
mingunia
Raczkowanie

Ja pracę pisze sama i do tej pory byłam spokojna, ale po ostatnim spotkaniu z promotorem się wystraszyłam bo powiedział, że "plagiat jest wtedy gdy 3 słowa pod rząd są takie same jak w innej pracy". Dla mnie to trochę bez sensu, przecież dwie osoby mogły tak samo coś ująć, pomyśleć i tak napisać. Ja swoją prace na pewno przeskanuję "Plagiatem" żeby nie było takiej sytuacji jak w tamtym roku u mnie na uczelni, że chłopak przyszedł na obronę i się dowiedział, że jego praca to plagiat. Nie dość, że 1000zł zapłacone za obronę przepadło to jeszcze musiał ponieść inne konsekwencje.
mingunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 13:55   #37
Annabel89
Zakorzenienie

Mimo że pisałam prace od początku do końca sama, to po sprawdzeniu wyszedł mi współczynnik prawdopodobieństwa 1 - 10,8%, natomiast współczynnik prawdopodobieństwa 2 - 1,8%. Żadna z tego tragedia, ale wywołało mi pozycje, których w życiu na oczy nie widziałam Później dowiedziałam się że pierwszy współczynnik służy jedynie do badania samodzielności językowej autora pracy, więc tak czy inaczej posługując się językiem naukowym będziemy mieć duży % plagiatu wg 1 współczynnika.

Annabel89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-31, 19:37   #38
Trinette
Zakręcony Chochlik

Ja chyba też będę musiała przeskanować. Piszę z książek teorię, oczywiście nie słowo w słowo. Jednakże boję się, że pomimo tego program wykryje plagiat. W końcu ile osób mogło pisać w ten sam sposób, z tych samych fragmentów...

„Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić”
Walt Disney

Trinette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości