|  2007-05-22, 10:14 | #31 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

Dot.: Pomóżcie wybrać mniejsze zło

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2007-05-23, 20:11 | #32 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

Cytat: 
  Kremik do rąk Iwostin http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=7221 SPF 10, PPD 15, IPD 20 | |
|     |   | 
|  2007-05-23, 21:32 | #33 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-11 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Cytat: 
 Teoria niestety nie moja  Kremik co prawda filtry ma niestabilne , ale PPD zadziwiajaco wysokie  Niestety, . wskaźnik np. PPD 10 spotykany na opakowaniu jednego producenta, nie musi odpowiadać wskaźnikowi PPD 10 innego producenta. Dlatego, ze zmierzenie ochrony UVA jest trudne, bo promieniowanie sloneczne to pomieszane UVA i UVB i wyselekcjonowanie samego UVA jest prawie niewykonalne. Jest kilka metod mierzenia UVA, ale zadna nie jest pewna w 100% i kazdy producent pewnie mierzy to inaczej, stad np. moga byc takie wysokie PPD u Biodermy, przy spf takim samym, jak np. w LRP. Jeden producent moze badac UVA metoda in vivo i otrzyma np. PPD 10, drugi bada metoda in vitro i tez uzyskuje PPD10. Ale te PPD nie sa sobie do konca rowne i trudno powiedziec, ktore jest bardziej wiarygodne. Nie moge teraz znalezc artykulu o badaniach CIBA nad UVA, bo nie jestem w domu, ale jak wroce to wkleje.  
				__________________ Living my dreams, not to dream my life! Edytowane przez kasiahan Czas edycji: 2007-05-23 o 21:59 | |
|     |   | 
|  2008-05-29, 16:02 | #34 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2002-02 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
 chodzi o nowość: Vichy Aqualia Thermal UV spf 15 PPD 18. najpierw myślałam, że to błąd w druku- ale te same wartości ochrony podane są na kartoniku anglojęzycznym, na polskiej nalepce oraz bezpośrednio na tubie, więc chyba jednak nie błąd. Edytowane przez Justy Czas edycji: 2008-05-29 o 16:28 | |
|     |   | 
|  2008-05-29, 17:43 | #35 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-02 Lokalizacja: North east 
				 | 

dziewczyny w kilku postach w tym wątku napisąłyście że macie już swój ulubiony i dopasowany filtr... Możecie podać jakie to są filtry? Bo ja mam Iwostin Solecrin 50 ale za nic nie przypadł mi do gudtu...

__________________ Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi   | 
|     |   | 
|  2008-05-29, 21:36 | #36 | 
| Zakorzenienie | 

Olka, jest wątek "perełki i koszmarki" i to nawet chyba przyklejony    Iwostin to wśród moich koszmarek. Słyszałam już teorię,z ę w kremach z filtrami SPF swoją droga a PPD swoją, więc pogubić się w tym można  ale przy odrobinie szczęścia i wytrwałosci mozna znaleźć krem z wysokim spf który bedzie miał na pewno dobra ochronę przed UVa- i bedzie jakos wyglądał. 
				__________________ | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.

po ktores tam istneje zaleznosc pomiedzy wysokoscia SPF i PPD i jak do tej pory nie udalo sie tego przeskoczyc.
 po ktores tam istneje zaleznosc pomiedzy wysokoscia SPF i PPD i jak do tej pory nie udalo sie tego przeskoczyc.