![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 29 lat ... póżno?
Ok, wam sie to okreslenie nie podoba ,ja nie mam nic przeciwko,nie boli mnie to.traktuje to z przymruzeniem oka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
Myślę że i moja wypowiedź, i pauli pozbawione były ładunku emocjonalnego (chociaż za paulę się nie wypowiadam) w przeciwieństwie do słów coccinelle
![]() Poza tym coccinelle już z nami nie ma a dyskusja została ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ps a co to za cudeńko w avatarze?
![]() |
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
To jest najsłodszy, najwspanialszy, najkochańszy, najcudowniejszy pasożycik jaki kiedykolwiek pojawił się na ziemi
![]() ![]() ![]() ![]() I dorobię sobie na pewno jeszcze drugie takie słodkaśne stworzonko ![]() Mimo że wtedy będę już po 30tce - to żeby mi się nie dostało za odbieganie tematu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a poważnie to wydaje mi się, że do 35 rż co najmniej jest czas na rodzenie dzieci. starsze mamy są juz w życiu jakoś urządzone i bardziej świadome swojej roli. ale oczywiscie niektóre kobiety dojrzewają do macierzyństwa wcześniej i tak też jest dobrze. nie ma co to nie wyścigi.
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
wlasnie ogladalam dzis program w telewizji i z punktu biologicznego najlepszy wiek na rodzenie dzieci 20 -25 lat.. po 25 roku zycia a zblizanej 30 plodnosc spada 50 % oo 35 roku zycia plodnosc to tylko 20 % i trzeba sie liczyc z roznymi problemami
ale kazdy ma wlasny wybor byle by dziecko bylo zdrowe ![]()
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
Hmm, a to nie było przypadkiem tak,że po 30 rż płodność spada ok 30-50%, a ok 40 rż mamy jej ok 20% ,a po 45rż to już możemy sobie pomarzyć o dziecku? Tak coś mi się wydawało. No cóż chciałam za to się pochwalić,że zostaję mamą chrzestną. Moja przyjaciółka urodziła dzisiaj rano swoje pierwsze dzieciątko (w wieku 31 lat). Fajny prezencik na Dzień Matki
![]()
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Hej Cellaris - gratulacjie dla Twojej kolezanki fajny dzionek sobie dzidzia wybrala
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
a mnie mój synuś przetrzymał. do szpitala poszłam 26 maja rano i miałam nadzieję, że będę miała pierwszy dzień matki. już wtedy musiał postawić na swoim
![]()
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Znam dwie kobiety które po cztredziestce urodziły zdrowe dzieci, jedna pierwsze a druga drugie dziecko, tak więc wiek tu nie ma większego znaczenia, wszystko zależy od stanu zdrowia Twojego organizmu, tak myślę.
Ja w tej chwili mam 27lat, za mąż wychodzę pod koniec przyszłego roku i przy dobrych wiatrach pierwsze dziecko urodzę na 29lat. Czasem mam schizy że to za późno, ale staram się o tym nie myśleć żeby się nie zablokować psychicznie i faktycznie kiedyś nie mieć problemów z zajściem w ciążę. Grunt to pozytywne nastawienie ![]()
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
Cellaris witaj w klubie. Ja mam 28 lat i też bym chciała już dzidzię, bo przecież juz wiekowo najwyższy czas, ale też z kilku względów muszę poczekać choć rok.
I uwierz mi tak samo jak ty mam jazdy z tym zwiazane. też się zamartwiam, a najgorsze jest to, że ja mam za sobą wiele problemów zrowotnych kobiecych i dwie operacje ginekologiczne ![]() Pozdrawiam mocno P.S. tez często zaglądam na to forum... bo tu tak jakoś ciepło.. rodzinnie... z dzieciaczkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 29 lat to nie jest wcale tak późno. Przecież dziś to normalne, że w życiu kobiety czas na dziecko przychodzi dopiero około trzydziestki.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
No właśnie, to jest najgorsze,że chcieć nie zawsze oznacza móc (z różnych względów). Ja jednak jestem dobrej myśli i mam nadzieję,że za rok już będę pisała np. na czerwcówkach
![]()
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Pierwsze dziecko-synka urodzilam w wieku 20 lat
![]() ![]() Nie wiem jak szybko uda mi sie zajsc w ciaze,poniewaz bralam 2 razy zastrzyk depo-provera,ale mysle ze jak nie do 30 to szybciutko po bede juz w ciazy ![]()
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Moja mama (ma 40 lat) urodziła 3 dni temu zupełnie zdrową dziewczynkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja urodziłam swoje, jak na razie pierwsze dziecko w wieku 31 lat, dwa dni temu Ola obchodziła roczek ![]() Nie warto się spieszyć albo żyć ze świadomością, że już późno lb "czas najwyższy na ciążę". Na każdą z nas przyjdzie pora. Z własnego punktu widzenia uważam, że warto było tyle czasu czekać (jesteśmy po ślubie 5 lat). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
Ja tez swoją córeczkę urodziłam mając już 30 lat. Dodam, że to moje pierwsze dziecko. Córunia jest zdrowa i jutro skończy roczek
![]() ![]() ![]() Nie masz się co stresować, a gadaniem ludzi się naprawdę nie przejmuj, kieruj się sercem i rozsądkiem, a zobaczysz że wszystko ułozy się po Twojej myśli. Mon75 dlaczego nie uczestniczysz w naszym wątku skoro Twoja córeczka jest w wieku mojej?? Zapraszamy do nas ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.