![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: chłopiec czy dziewczynka?Objawy że to on/ona
hmmm a ja jem prawie caly czas slodkie i duzooo owocow, cera i wlosy w strasznym stanie (wiec to ponoc na dziewczynke) a brzuszek wyglada na chlopca- ja czuje ze bedzie chlopak
![]() Co do USG to faktycznie roznie bywa, kolezanka byla na USG 4 razy i za kazdym razem potwierdzili jej ze bedzie chlopiec a tu niespodzianka na sali porodowej - dziewczynka !! To byl szok ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
o kurka bo jak u mnie tak bedzie to sie zestresuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Moja babcia nadal nie wierzy ze to będzie dziewczynka sporo znajomych ma wątpliwości podobno wyglądam super (cera włosy itp) i brzuch spiczasty - niby to na chłopaka? to będzie ciekawe ale jeszcze usg przed nami co do dziewczynki 2 potwierdziło że to ONA ale faktycznie rożnie to bywa ... a ja juz mam tyle ciuszków w typie panienki
![]()
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czyli będzie syno-córka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
no z tym USG to roznie bywa - ale to byl pierwszy przypadek jaki znalam ze tak sie lekarze pomylili i to tyle razy haha Najfajniejsza byla reakcja mojej kolezanki zaczela na sali porodowej krzyczec ze to ma byc chlopak a nie dziewczynka !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Z tym usg to też różnie bywa - koleżanka robiła u trzech różnych lekarzy na różnych sprzętach - za każdym razem wychodził chłopczyk. Urodziła się Jagoda (co prawda z charakteru chłopczyca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
No cóż.. dziwne to uczucie, nie wiedziec co sie tam ma w tym własnym brzuchu
![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
mnie trudno było przez pierwszy tydzień bo jakos tak cąły czas był on on
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Patrilla - masz calkowita racje - to malo istotne czy chlopiec czy dzieczynka wazne by dziecko bylo zdrowe ! choc moj TZ jest przekonany ze bedzie mial coreczke ... nie chce by byl rozcazrowny ... ale to jego problem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
Moj TZ chciałby bardzo syna a dzis dowiedzialam się kolejnej ciekawostki mianowicie ze skoro ma się mdlosci i wymioty to na dziewczynke naszczecie moje watpliwosci rozwieje USG zwane akusonem (czy jakos tak) w piątek za tydzien. To jest bardzo fajne badanie bo bedzie caly dzidzius mierzony, bedzie robione badanie na przeplyw krwi itd a przede wszystkim dokladnie widac czy to bedzie dziewczynka czy chlopiec takze byle do piatku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Moja koleżanka przez całą ciążę była przekonana, że będzie chłopak, mąż też nie miał żadnych wątpliwości. Na wszystkich badaniach USG wychodziło że to chłopak. Podczas porodu okazało się jednak, że to dziewczynka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
OK zgadzam się ze czasami dzidzia ulozy sie w taki sposob ze nie widac, ale skoro lekarz mowi co bedzie to poprostu sie nie zna na tym i nie powinien w ogole brac sie za zgadywanie bo i po co?? same problemy z tego wynikaja potem. Za duzo tej zgadywanki widze po waszych postach praktykuja nasi lekarze mam nadzieje ze u mnie wszystko bedzie jak trzeba i albo nie powie wcale albo powie tak jak jest i tyle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem już sama ![]()
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj sie dowiedzialam ze moja babska intuicja zwiodla
![]() ![]() Bedzie syn ![]() W moim przypadku gusta kulinarne sie sprawdziły ![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
czyli chyba nie ma co planowac, skoro nawet ginekologom wierzyc nie mozna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
U mnie wszycy, obcy nie obcy mówią, że będzie chlopak.Ja jeszcze przed ciążą wiedziałam, ze pierwsz będzie dziewczynka,p. Doktor 2 razy na USG powiedziała, że dziewczynka.Nie nastawiamy się na 100%, byśmy się nie zszokowali, ale ja i tak wiem, że córcia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
Ja Od Początku Czuję Chłopaka I Nie Skupiam Sie Na Innych Przepowiedniach Hehe. Mąż Mnie Strofuje, że Jak Dziewczynka To Będzie Rozpieszczał A Ja Sie Nastawiam Na Chłopca.
Co Do Objawów Przepowiadających: -na Początku Mówili, że Super Wyglądam, Teraz Gorzej- Wulkaniaste, Bolesne Pryszcze - Dziewczynka -mam Smak Na Ostre, Kwaśne Itp - Chłopak -niezwykła Wrażliwość Na Zapachy - Chłopak - Z Obliczeń Gin Wynika, że Dzidzia Poczęła Sie W Jakimś 14- 16 Dniu Cyklu- Też Chłopak Ale... Zobaczymy, Czy Moja Kobieca Intuicja Mnie Zawodzi, że To Staś Hehehe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
A u mnie wszyscy mowią że wygladam na chłopaka że ładnie wygladam słuzy mi ta ciąża
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
![]()
I jest dziewczynka!!
![]() nic sie nie sprawdziło..i dobrze bo jestem bardzo zadowolona z córeczki ![]()
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
ja całą ciąże czułam że będzie chłopak i faktycznie był chłopak lekarz mi nic nie chciał powiedzieć ale ja i tak wiedziałam swoje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
BAN stały
|
No to widze ze bedzie BOOM na chłopców... hihihi... ja jeszcze w ciąży nie byłam a już marzyłam że jak coś to syna bym chciała
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
U mnie było praktycznie wsio na chłopaka. Piękna cera, super włosy, zgrabny mały sterczący brzuch, na początku ciąży nie mogłam patrzeć na słodkie (potem mi przeszło) a przez całą ciążę dałabym się pokroić za ogórki kiszone i wszystko co mega kwaśne.
Każdy, czy to z rodziny, czy znajomy, czy nawet nieznajomy twierdził, że będzie chłopak bo za ładnie na dziewczynkę wyglądam i za ładny mam brzuch. Moja babcia twierdziła, że jak mi pępek wypchało to chłopak i jak pierwsze ruchy z prawej strony to też. Ba! Ja sama byłam święcie przekonana, że będę mieć syna... po pierwsze przeczucie (zazwyczaj mnie nie myli) a po drugie to że płeć ponoć zależy od faceta bo to on oddaje X lub Y a u mojego męża w rodzinie prawie same chłopy się rodzą. Tylko mój mąż twierdził, że będzie jego wymarzona córeczka i już. Tykać się nie dał. Jak mnie przyjęli do szpitala to pielęgniarki pytały "Chłopczyk, prawda?". A na porodówce przed samym parciem usłyszałam, że "Dziś się rodzą sami chłopcy (5 porodów było przede mną) to pewnie też chłopak będzie". No i jest... moja najdroższa Matylda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Obie ciążę przechodzę idealnie. Od początku nie mam żadnych mdłości, nie czuję się senna, nie odrzuca mnie od żadnego jedzenia, nie mam żadnych ciążowych zachcianek, nic mnie nie boli, nic mi nie dolega, ogólnie na nic narzekać nie mogę. Jestem mamą dziewczynek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Nie sadzilam ze w XXI wieku, w cywilizowanym kraju ktos jeszcze wierzy w takie zabobony
![]() Naprawde ogladacie sobie brzuchy, zastanawiacie sie czy jecie wiecej slodkiego niz kwasnego i zwracacie uwage z ktorej strony malenstwo pierwszy raz kopnie? ![]() Co do prob ustalenia plci dziecka - to plemnik nosi plec, jest albo z chromosomami XX (dziewczynka), albo XY (chlopiec). XY jest lzejszy (Y to taki jakby uszkodzony X ![]() Wiecej do znalezienia w Internecie - metoda ma naukowe potwierdzenie, ale jak widac po szansach - 100% nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Jeanette83, a ktoś napisał że w to wierzy???
![]() Jak dla mnie ten wątek to raczej forma zabawy. A o tym co piszesz to uczyli mnie już w podstawówce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
He, he a wiecie,że ja od początku ciąży byłam przekonana,że noszę pod sercem dziewczynkę???
I nikt nie mógł mnie z tej pewności wyprowadzić.... Marysia urodziła się w dzień Matki, ładne z jej strony.... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#57 |
Przyczajenie
|
Nie ma czegoś takiego jak plemniki XX i XY, jak można dzielić się wiedzą i wygadywać takie BZDURY. Nóż się w kieszeni otwiera...
Komórka jajowa zawsze jest X, plemnik może być X lub Y, przy zapłodnieniu łączą się w parę. Proponuję się douczyć przed wypowiedzią szczególnie, że jest to wiedza gimnazjalna :/ Co do mnie to jestem na samym początku mojej pierwszej ciąży ![]() Ogólnie wyglądam katastroficznie, włosy i cera okropne. Odrzuciło mnie od słodyczy, mam cały czas apetyt na ostre, kwaśne. Nie wymiotowałam, ale jest mi bardzo niedobrze o każdej porze dnia i nocy. O brzuchu nic nie powiem bo jeszcze nie widać ![]() Co do zabobonów, tak jesteśmy w XIX wieku, ale taka już ludzka natura, że jak ciekawość nas zżera to chwytamy się przeróżnych metod aby przynajmniej spróbować przybliżyć się do rozwiązania zagadki. Najczęściej niewiele z tego się sprawdza, ale zawsze można sobie poprawić samopoczucie spekulując zanim tak naprawdę dowiemy się jaka jest płeć dziecka ![]() Ja osobiście chciałabym chłopca pierwszego, później dziewczynkę, ale imiona wybrane dla obydwu płci ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam przyszłe mamusie, nawet nie sądziłam że bycie w ciąży to tak bardzo piękny stan. Ja czuję wszechogarniającą miłość do tego maleństwa w moim brzuchu i nie mogę się doczekać jak je przytulę po raz pierwszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.