![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na ucieczkę przed upałem :D
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
ale dzisiaj było 31 stopni, a nie 20
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
A co ja mam zrobić siedząc w nieklimatyzowanym biurze przez 8 godzin
![]() I na dodatek nie mogę przyjść w koszulce na ramiączkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Pewnie odgórne ustalenia ?
![]() U mnie też tak było - jeśli ma się do czynienia z klientem, różne dziwne rzeczy mogą przyjść pracodawcy do głowy ![]() ![]() Chetnie poslucham o Waszych patentach na upały ![]() ![]() ![]() Staram się ubierać przewiewnie, zawsze wybierając ciuchy na lato klade uwagę na skład materiału. W domu częste prysznice , zdarza mi się wychodzić w wilgotnych ubraniach. Nakrycie głowy mile widziane ![]()
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
skad wiesz o tym lipcu??
![]()
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
zwalniam jedną półkę w lodówce, wkładam tam poduszkę w folii na 5-10 minut a potem leżę na łóżku, a poducha ląduje np na brzuchu
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
mój znajomy chowa się w piwnicy z wentylatorem na czas upałów, ale to propozycja raczej dla nielicznych
![]() Lipcem mnie dziewczyny nie straszcie, bo planuję isć do pracy ![]() Znając życie napewno będzie padał deszcz, jak pojadę na wakacje.
![]() |
#39 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Fatalnie znoszę upały, jestem nie do życia, po 5 minutach jestem całą mokra, makijaż - nie ma sensu go robić, bo spłynie. Włosy - nie ma sensu niczego z nimi robić, bo poskręcają się od potu. Musiałam wyjść dziś na miasto i myślałam, że umrę. Miałam ze sobą 1.5 litra wody i się ratowałam. W tramwaju myślałam, że zemdleję ![]() Jeśli w lipcu będzie 40 stopni ![]() Koszmar, ja protestuję, ma być chłodniej...! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Pewnie dlatego, że w niektórych miejscach pracy wymagany jest stonowany ubiór
![]() lullaby22 - bez rajstop możesz przyjść ? No niestety :/ -katorga ![]() Skąd wiem o lipcu ? Ano meteorolodzy ostrzegają ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
w końcu ten potworny dzień się skonczył..uff
![]() przemykałam miastem od cienia do cienia, od balkonu do drzewka.. troche pomaga, dziwacznie wyglada..jak sie idzie i tak przemyka ale jest lżej potem byłam cała oblepiona, najgorzej jest z włosami blee ![]()
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
40 stopni?! Ej no bez przesady? Aż tyyyyle?? Jak ja przy 30 umieram... Skąd w ogóle macie takie informacje? Mam nadzieję, że to nie prawda.
![]()
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja przy odrobinie szczęścia zaplątałabym się w to prześcieradło ![]() Z chorymi tyż się mogę łączyć w bólu ![]() Do jutra - no i antybiotyk mi się skończył już. Dzisiaj pierwszy raz od tygodnia wyszłam z domu. (a że mieszkam w kamienicy to u mnie z założenia jest dosyć chłodno - no i mam okropnie zimne ściany. Ufff... ![]() Łojejku. Się ubrałam cała na czarno ![]() ![]() Zimą śpię z termoforem. Latem z butelką zimnej wody. I zmrożonymi okularami żelowymi na oczach ![]() Gdzieś niedaleko musi być woda termalna ![]() W tamtym roku - do filtra Iwostinu dostałam małą wodę termalną tej firmy gratis. To było komfortowe - mogłam ją nosić w torebce i dyskretnie gdzieś spryskać ciało. Poza tym upięte włosy, zero pierścionków, bransoletek czy zegarków - bo się łatwo odparzeń można nabawić. A o lodach gdzieś czytałam [za nic nie mogę sobie przypomnieć gdzie ![]() Najprawdopodobniej była to jakaś gazeta, więc za to czy to prawdziwe czy nie nie dam sobie nawet paznokcia uciąć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Ja mam pokój od zachodu, w którym nie da się wysiedzieć
![]() ![]() Moje sposoby, to zimna woda, sok. Do jedzenia lody, sałatki i owoce (zimne pomarańcze lub arbuz ![]() Po umyciu włosów jest mi zdecydowanie lepiej, ale że są długie to myję je tylko raz dziennie. I siadanie na zimnych płytkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn. 'zimne' ciepłym leczyć ? ![]() Latem pożeram grejpruty z lodówki jeszcze ![]() ![]() Jedno z moich okropnych letnich utrapień to wrażenie brudnych rąk. Ja jestem mocno przewrażliwiona w temacie "czyste dłonie" - i latem czuję się przez to szczególnie okropnie. Jakaś taka - brudna? A dłonie mi się w sumie szczególnie nie pocą.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Ooo mam tak samo, dłonie wydają mi się jakieś takie... zakurzone? Ciągle latam je myć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma gdzie umyć dłoni. Jeszcze latem w tramwajach i autobusach trzymać się tych wszystkich poręczy, których (różni) ludzie dotykali spoconymi dłońmi... No niby można chusteczkami odświeżającymi - ale mi po nich takie lepkie dłonie zostają. Oszaleć można ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
O matko jak ja nienawidzę upałów
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że często. Chociaż moja subiektywna opinia jest taka, że brud można nożykiem kroić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
wątpię żeby to kiedykolwiek odkażali
![]() Dzisiaj nad Zieloną Górą było urwanie chmury. Dla tych co im za gorąco proponuję mały spacerek- np. z przystanku MZK do domu w taką pogodę ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet szmatką Trzeba przeżyć ![]() Nie widzi mi się jazda bez trzymanki. I to dosłownie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Wtajemniczenie
|
To ja jestem jakimś wybrykiem natury bo... kocham upały.
I do tego lubię się pocić. I nie lubię zimnych napoi. Czuję, że odstaję ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
W pracy mam klimatyzacje, zdarza sie z wychodze pozniej z pracy latem, aby przejezdzac przez miasto w mniejszy upal. W weekendy najlepiej pojechac za miasto - dobrze ocieniony las lub plaza w Kryspinowie czyni upaly milszymi.
Czasem podrozuje sluzbowo - wybieram wtedy intercity to, ktore jest klimatyzowane (nie wszystkie sa, wiec sie to sprawdza). Jakos sobie radze. Ale macie racje nie ma nic gorszego niz zar, ukrop w miescie od asfaltu. A i jeszcze mi sie przypomnialo ze wieczorem mozna pojsc na zimne piwo, do knajpy z klima lub w piwnicy, gdzie panuje mily chlodek. Picie duzej ilosci wody mineralnej jest w upal zalecane przez lekarzy. Ale ja ogolnie pije bardzo duzo napojow nawet w 30 stopniowe mrozy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Tak samo nie cierpię upałów
![]() ![]() ![]() A wodę to litrami piję, dziś ze 4l będą ![]() Pocenie pod pachami załatwia Etiaxil, ale reszta ciała? A twarz :/ Echh, cały makijaż idzie się... choć i tak delikatny noszę, ale potrzebuję krycie miejscami niestety ![]() ![]() Upałom mówię stanowcze nie, ta duchota mnie dobija ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
Czytajac te wszystkie opinie widze ze nie lubicie upalow.
Ja lubie upaly.. nie lubi "duchoty". Zawsze przy upale mam wiaterek od morza wiec nie jest zle.
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Podsumowując, lato jest ble
![]() Po pierwsze, gorąco, duszno, parno, na rozgrzanych (słońcem! ![]() ![]() Po drugie, jako że gorąco, wcinamy lody - a to się źle odbija na sylwetce, tym bardziej, że w upały nie chce się ruszać. Po trzecie, nie wszyscy mają klimę, a takie bidule jak Lullaby muszą się do pracy jak zakonnice ubierać. Po czwarte - śmierdzi. W autobusach, tramwajach, kolejkach w sklepie. Woń potu w atmosferze ścisku i upału, dorzucając jeszcze eksponowane w koszulkach na ramiączkach włosy pod pachami - ohyda. Zimo, wróć! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
Uciec przed upalem?????
Matko, Polska to nie Sahara. Pare tygodni temu bylo narzekanie na zimna pogode i nieceirpliwe oczekiwanie wiosny, a teraz juz szukamy ucieczki???? Spokojnie, za nastepne pare tygodni zapewne bedzie znowu pochmurnie i zimno.
![]() |
#59 | |||
Zakorzenienie
|
Jest tak jak napisała Papryczka, odgórne ustalenia dyrektora i nic nie można na to poradzić.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() W takie upały ubieram przewiewne spódnice, albo szersze, cienkie spodnie i jakoś muszę dać radę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja w autobusie zawsze stoję nigdy nie siedzę kiedy są takie upały. Bo już bym się chyba nie odkleiła od siedzenia ![]() ![]() Wczoraj jakiś facet tak się pocił, że przysięgam na cokolwiek- jeszcze tak spoconego człowieka nie widziałam ![]() ![]() ![]() Nie mogłam wytrzymać i normalnie wysiadłam z autobusu i podeszłam przystanek. Ja do pracy mogę się ubierać jak chcę - ale może to dlatego, że ja w ogóle skromna dziewczynka jestem ![]() ![]() ![]() ![]() Nie mam jakiś szczególnych sposobów na ochłodzenie... jak jestem "w terenie" to kupuję zimną wodę z lodówki i przykładam sobie do karku- pomaga. To nic że ludzie patrzą się jak na wariatkę ![]() ![]() Poza tym moczenie stóp w lodowatej wodzie, okłady z prześcieradła. Bri- ja nie mam możliwości wsadzenia głowy do zamrażalnika bo mam na dole i do tego "kieszonki" ![]() ![]() ![]() Poza tym śpię pod prześcieradłem a nie pod kołdrą, mam zasłonięte żaluzje, piję dużoo zimnego piwa ![]() ![]() ![]() Damy radę... wolę nie myśleć co się będzie działo latem... znaczy się w lipcu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.