Czy twoj TZ kiedykolwiek od Ciebie oberwal?;) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-06-07, 20:10   #31
lutiana
Zadomowienie

Dot.: Czy twoj TZ kiedykolwiek od Ciebie oberwal?;)

Ja nie uderzylam nigdy mojego TZ, ale kiedys podczas klotni doprowadzil mnie swoim gadaniem do takiej wscieklosci, ze oblalam go resztka (na szczescie zimna) herbaty, ktora mialam w szklance trzymanej w rece. Nie pamietam juz o co poszlo, ale niestety mialam taka przygode, teraz mi wstyd, ze nie umialam nad soba zapanowac.

Nie używam już tego profilu. Nie lubię być śledzona
lutiana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-07, 20:42   #32
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Mój TŻ często odemnie obrywa ale w żartach jak się kotłujemy na łóżku pare razy na prawde niechcąco
ale raz miaąłm zabawną sytuację z moim najlepszym przyjacielem siedzielismy sobie na piwku i rozmawialiśmy zarty itd i on cos opowiadał i powiedział o k.... a ja zrozumiałam Ty k.... no i nawet sie sekundy nie zastanawialam i oberwał niezłego liścia;p haha był w takim szoku ze nie wiem, ale jakos to miło wspominamy
Grazin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-07, 21:17   #33
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Eeee....zdarzylo mi sie wylac pewne rzeczy (lody, cole) na glowe kilku panow, zdarzylo mi sie tez kogos spoliczkowac, ale bardzo zasluzenie... ale nie ma w tam gronie mojego obecnego tz.
Nie przepadam za rekoczynami moj tz mowi, ze jemu wystarczy jak na niego czasami popatrze to robi sie taaaaki malutki...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-07, 21:18   #34
karenina19
Zakorzenienie

grazin dobre dobre....

Stary 2007-06-07, 21:39   #35
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

o tak - spoliczkowalam mojego powaznego faceta w 4 klasie podstawowki...

lol.

Nie policzkowalam nikogo od tamtego czasu bo w sumie jakos tak no nie bardzo.
Z bylym owszem zdarzylo nam sie szarpac... tzn mnie zdarzylo sie potem szarpac jego a w zlosci sily mam od groma...Nie pamietam o co - zawsze w zlosci pomieszanej z bezsilnoscia i to juz u kresu naszego czasu razem.

meza? nie... choc raz przez inna kobietke owszem doprowadzilm mnie do stanu w ktorym reka zaciska sie na policzkach tworzac uroczy ryjek oraz zaciska sie na ramieniu niemal wyrywajac go ze stawu.

Wiecej odpukac nie mielismy takich akcji - zadko zdarza nam sie podniesc na siebie glos. Nasze sprzczki szybko sie koncza zgoda... Tamta drastyczna rowniez

a ! kiedys w knajpie na sciane rzucilam jednego nieywchowanego kolesia - mowilam mu uprzednio 3 razy - nie dotykaj mnie - za 4 juz nie mowilam... rozplaszczyl sie na tej scianie a reszty dokonali chlopcy.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-07, 21:49   #36
Lalik
Zadomowienie

a ja systematycznie 'leje' mojego lubego... facet ma swietny tylek i jak go z raz w tygodniu nie klepne to zyc nie moge no ale to w zartach albo aktach 'czulosci' .

nie wyobrazam sobie za to uderzyc kogokolwiek, bo cos nie tak zrobil czy powiedzial. tym bardziej jesli jest to bliska mi osoba.

Lalik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-07, 21:50   #37
Natalie18
Raczkowanie

GG do Natalie18

Silna z Ciebie kobieta
Na szczescie zdarzylo mi sie to tylko raz ten jeden jedyny.Charakter zbyt bojowy to po ojcu-wojskowym. A TZ ? Chociaz i tak go przeprosilam,to stwierdzil,ze zasluzyl...

Leci mi juz 20-stka...

Od 1 paździenika w Poznaniu studentka
Natalie18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-06-07, 22:01   #38
karenina19
Zakorzenienie

No to widocznie zasluzyl...

Stary 2007-06-07, 22:22   #39
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
No to widocznie zasluzyl...
A co, jeszcze by powiedział, że nie i znowu by dostał
Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-07, 23:46   #40
ossirisa
Raczkowanie

YXOKO
Cytat:
Nigdy. I nie wyobrażam sobie sytuacji, w której mogłabym uderzyć kogokolwiek - kobietę czy mężczyznę.
Fresa
Cytat:
Dla przemocy,w takim,czy innym wydaniu-nie powinno być usprawiedliwienia.
Cytat:
Mówisz tu o skrajnym przypadku. Wiadomo, że w swojej obronie, gdy ktoś próbuje Cię zgwałcić/ zabić itp. użycie siły jest uzasadnione.
O to mi chodziło
ossirisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-08, 08:07   #41
izia17
Zadomowienie

GG do izia17

Ja na samym początku związku z tz wyłozyłam mu mój stosunek do przemocy. Mama mnie na ten temat wyczuliła, tż ma takie samo zdanie i nigdy się nie biliśmy.

Nawet jak przez pewien czas miałam zwyczaj poklepać go lekko po czółku jak gadał głupotki to bardzo się na mnie zezłościł że biję go po twarzy i już tego od dawna nie robię.

teraz jak gada głupotki to go gilam większą frajdę z tego mam
no i regularnie klepie go po pupie ale to chyba nie jest jeszcze przemoc?
izia17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-08, 08:44   #42
karenina19
Zakorzenienie

Ally

Stary 2007-06-08, 15:29   #43
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natalie18 Pokaż wiadomość
Wynika to z niektorych wypowiedzi Mam taka zdolnosc czytania miedzy wierszami
Niestety na mich wypowiedziach ta zdolność Cię zawiodła .

Cytat:
Napisane przez xyoko Pokaż wiadomość
Mówisz tu o skrajnym przypadku. Wiadomo, że w swojej obronie, gdy ktoś próbuje Cię zgwałcić/ zabić itp. użycie siły jest uzasadnione.
Autorka wątku napisała, że jej TŻ oberwał, bo zapomniał o ich rocznicy. Dla mnie to jest nie do pomyślenia.
Dokładnie.
Jest różnica między obroną własną,gdy ktoś nas zaatakuje ,wtedy każdy człowiek ma prawo się bronić.

A fakt zapomnienia o rocznicy do napaści /ataku trudno zaliczyć.

Cytat:
Napisane przez paolla Pokaż wiadomość
czyli mam rozumieć, że gdy dziewczyna uderzy faceta to nie jest przemoc, tak? tylko powód do dumy?

jak już Fresa napisała, żadne zachowanie, choćby najbardziej prowokujące, nie usprawiedliwia przemocy (podkreślam: przemocy, nie obrony własnej).

istneje bogaty repertuar zachowań, które można podjąć w problemowej sytuacji, na czele z rozmową rozumiem, że każdego może ponieść, ale werbalne wyładowanie emocji jest zdecydowanie lepszym pomysłem.

poza tym agresja lubi się powtarzać, ofiara może stać się oprawcą...
No ,na to chyba wychodzi .

Co do drugiego wytłuszczenia-bardzo mądre słowa ,warte zapamiętania dla autorki wątku.

Cytat:
Napisane przez xyoko Pokaż wiadomość
Twój pierwszy post w tym wątku został napisany w tonacji lekkiej i beztroskiej, co podkreślają również emotki : "" i "". Rozumiem, że jest Ci przykro, wiem, że czasem emocje mogą ponieść, ale nie pisałaś na początku o tym, że źle się czujesz, tylko, że "czekasz na interesujące historie". Dla mnie to trochę dziwne podejście.
Dla mnie też dziwne podejście .

Cytat:
Napisane przez Ally83 Pokaż wiadomość
A co, jeszcze by powiedział, że nie i znowu by dostał

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-08, 15:45   #44
atka83
BAN stały

Ja pierdziele,żeby faceta lać w pysk,za to ze biedaczek zapomniał o 1 rocznicy związku.O matko,co za problem że odrazu trzeba z liścia gosciowi dać. Rozumiem,gdyby to była 5-10-20 rocznica zwiazku/ślubu a nie 1 dopiero Mam nadzieje,że miesięcznic nie odliczasz,bo jakby co miesiąc ma obrywać w pysk to mu współczuje.

Ok,znajde sobie faceta,to obiecuje że jak zapomni o 1 rocznicy to nie przywale mu z liscia,tylko oberwie bejzbolem albo z buta.Będzie hardkore.Pffffffffff.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-08, 15:52   #45
Kachulec
Zakorzenienie

Moj nie oberwał nigdy. Chyba że przez przypadek albo w żartach. (Ja ostatnio dostałam przez rzypadek z łokcia w oko)
Uderzę go wtedy,gdy coś mi zrobi (uderzy mnie etc) Albo zdradzi, albo wyzwie. Zrobi coś co będzie dla mnie oznaczało brak szacunku. Jednak gdy go spoliczkuję dla mniw to będzie koniec.

Nieprzyzwoicie uparta i troszkę złośliwa

Kachulec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-08, 16:01   #46
nariatka
Raczkowanie

ja uderzylam mojego bylego TŻ-ta w twarz. Mialo to miejsce w sylwestra a powod byl dosyc powazny bo zasadniczo moj Eks byl dla mnie owego wieczora jak i pare wieczorow wczesniejszych 'bardzo mily', na tego sylwetsra takze zaprosil bez mojej wiedzy i ewentualnej zgody swoja 'niespelniona milosc' i ta 'milosc' sie zjawila w wieczor sylwestrowy wraz ze swoimi dwoma rewelacyjnymi kolezankami i sie dosyc ciekawe rzeczy zaczely dziac. Pomijam fakt ze moj eks przez caly czas zachowywal po chamsku badz traktowal jak powietrze (nie wiem co bylo gorsze) pozniej ze swoja 'miloscia' zamkneli sie w pokoju i randkowali dobre pare godzin a pozniej jeszcze bezczelnie ja przy mnie podrywal, obsciskiwal w tancu itd stale cos tam do siebie szczebiotali i ogolnie randkowali i moze nawet bylabym w stanie to wytrzymac ale poklocislismy sie w lazience i w jakis szczegolnie nieprzyjemny sposob mnie eks wyzwal twierdzac jezeli dobrze pamietam ze jestem taka dosyc otwarta czyli k.... i wtedy nie wytrzymalam zamach wzielam i uderzylam go w twarz.. to byl pierwszy i ostatni raz w zyciu keidy kogos uderzylam i nie uwazam zeby to bylo niena miejscu w tamtym momencie..

Pozdraiwam
nariatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-08, 18:56   #47
ossirisa
Raczkowanie

Fresa
Cytat:
Dokładnie.
Jest różnica między obroną własną,gdy ktoś nas zaatakuje ,wtedy każdy człowiek ma prawo się bronić.
Dokładnie Nie popieram agresji, oj nie!Przemoc w związku to koniec związku.
Ale nie zgadzam się też ze stwierdzeniami, że użycie siły NIGDY nie ma usprawiedliwienia.
ossirisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-08, 19:21   #48
moonshadow
Raczkowanie

Jakoś nigdy mi się nie zdarzyło nikogo uderzyć, a mojego TŻ to tylko przez przypadek ( ah, to kotłowanie się na łóżku), a nawet raz dostał w głowę talerzykiem, który chciałam odłożyć na półkę, a on mi się podstawił przez przypadek

Jak widać nikt jeszcze nie doprowadził mnie do takiej ostateczności, żebym użyła siły, chociaż jednej osobie to należałoby się ode mnie totalne lanie...

moonshadow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-23, 17:45   #49
madzia686
Raczkowanie

zdarzyło się ale nawet sam powiedział, że mu sie nalezało;D ale to było daaaawno temu...
madzia686 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-23, 18:43   #50
Kasik_M
Raczkowanie

Miałam możliwość i wielką chęć. Spodziewał się i był gotów to przyjąć, bo wiedział dobrze za co... Ale nie uderzyłam go; nigdy nikomu tego nie zrobiłam. Kocham go cały czas i czułabym się z tym podle.
Stary 2007-06-23, 18:46   #51
Poison27
Wtajemniczenie

GG do Poison27

nie wiem dlaczego ale zawsze trafiam na facetów, którzy wręcz proszą się o policzek lub tym podobne . Czasami lekko ich uderzałam w pewnym sensie to mi dawało ulgę ale też trochę się niepokoiłam czy nie są jacyś maso...
Nawet ostatnio na imprezie gadalam z dalekim znajomym i dla zabawy poprosil o policzek hm
Stary 2007-06-23, 19:08   #52
cashmere
Zakorzenienie

na początku napisze że jestem ZDECYDOWANĄ przeciwniczką rozwiązań siłowych, a gdyby mój facet mnie kiedykolwiek uderzył byłby to pierwszy i ostatni raz.... ale kiedyś podczas kłótni z moim ex, (takiej na śmierć i życie) oberwał ode mnie kilka razy w twarz.... i nie były to delikatne uderzenia...... eh..

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-23, 20:43   #53
Stokrotka19
Raczkowanie

Nie jeszcze nigdy czegos takiego nie zrobiłam mojemu TZ chociaz przyznam się, że kiedyś miałam ochote...Czasem go tak tylko klepie delikatnie ale to jest na żarty ale tak żeby mu na serio przypakowac w twarz to naszczescie nie bo później chyba źle bym sie z tym czuła
Stokrotka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-24, 11:39   #54
Madlenka007
Raczkowanie

Ja nigdy TŻa nie uderzyłam, chociaż raz miałam okazje (na jednej imprezie miał dość hmmm bliski kontakt z moja koleżanką). Raz go popchnełam tak dość silnie, prawie się wywalił, ale to też miałam powód dość słuszny.
Nie wyobrażam sobie uderzyć faceta za taką pierdołę jak zapomnienie o rocznicy. Dziwnie zareagował, powiedział że mu sie należało.... Co to za facet co sie babie daje, ja nie miałabym chyba po czymś takim do niego szacunku.
Stary 2007-06-27, 11:48   #55
malinka18222
Zadomowienie

Ja przyznaję, że udezryłam może 2-3 razy mojego faceta w twarz ale należało u się (podrywał jakieś dziewuchy na gg, uchlał się na sylwku o 22 po czym zasnął na stole,palił maryśke bez mojej zgody itd)
Stary 2007-06-27, 12:08   #56
La Monica
La Moderatoiure

Nigdy nikogo ja nie spoliczkowałam i nikt mnie nie spoliczkował.
Jedyną formą agresji pomiedzy mną a TŻ to gryzienie i szczypanie .. tarzanie się po łóżku i mocowanie jak sie o coś pokłócimy, ale to raczej tak na żarty, bo potem się z tego śmiejemy

Nie wiem czy byłabym w ogóle zdolna do uderzenia mojego TŻta w twarz ? To chyba wtedy musiałabym być w furii....

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-27, 12:14   #57
Maniwa
Wtajemniczenie

TŻ ode mnie oberwał raz, w policzek, ale sytuacja była strasznie napięta, a powód poważny. Podziałało to jako opamiętanie się i dla mnie i dla niego. Nie jest to powód do dumy i mam nadzieję, ze więcej mnie już tak nie poniesie.

Ale kiedyś dość mocno skrzywdziłam jednego chłopaczka. Byliśmy na jeziorem, na dzikiej plaży, wszyscy poszli już do namiotów, ale ja zostałam jeszcze sobie popływać, bo woda była boska i w ogóle kocham pływać. No i wracając, zaskoczył mnie taki wyrostek (wyrośnięty tak że większy ode mnie dwa razy). Rzucił się na mnie, gadając że obserwował mnie z krzaków, że kocha, że jestem piękna i inne brednie. Nie miałam siły odepchnąć go to... złapałam go za jajca. Ale ścisnęłam tak mocno, że sama się wytraszyłam Koleś spadł na trawę i zwijał z bólu, a ja długa do namiotu. Kątem oka widziałam tylko że leżał na tej trawie. Dłuuugo dochodziłam do siebie po tym. Ale innego wyjścia nie miałam.
Maniwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-27, 13:27   #58
malinka18222
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maniwa Pokaż wiadomość
Ale kiedyś dość mocno skrzywdziłam jednego chłopaczka. Byliśmy na jeziorem, na dzikiej plaży, wszyscy poszli już do namiotów, ale ja zostałam jeszcze sobie popływać, bo woda była boska i w ogóle kocham pływać. No i wracając, zaskoczył mnie taki wyrostek (wyrośnięty tak że większy ode mnie dwa razy). Rzucił się na mnie, gadając że obserwował mnie z krzaków, że kocha, że jestem piękna i inne brednie. Nie miałam siły odepchnąć go to... złapałam go za jajca. Ale ścisnęłam tak mocno, że sama się wytraszyłam Koleś spadł na trawę i zwijał z bólu, a ja długa do namiotu. Kątem oka widziałam tylko że leżał na tej trawie. Dłuuugo dochodziłam do siebie po tym. Ale innego wyjścia nie miałam.
straszne pewnie tez bym tak zrobiła
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości