Narzeczony mnie okłamuje :( - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-08-04, 13:38   #31
Beatka212
Raczkowanie

GG do Beatka212
Dot.: Narzeczony mnie okłamuje :(

Cytat:
Napisane przez Karola_82 Pokaż wiadomość
moj ma tak samo, prosze go wieczorem zeby zgasil TV bo slysze ze chrapie, wiec spi sobie w najlepsze, po czym on, wybudzony z glebokiego snu mowi ze oglada, jak pytam co w takim razie oglada to nie wie ach te chlopy
hehe

Chciałabym doradzić coś autorce posta, ale niestety u mnie nie ma takiego problemu..może dlatego że każdy mężczyzna jest inny, u jednego małe kłamstwo może doprowadzić do rozpadu związku u innego takie samo kłamstwo jest czymś normalnym, przyzwyczajeniem do nie skupiania się na drobnostkach

Ale jeśli macie już wyznaczoną datę ślubu, sale itp to warto się zastanowić czy jesteś zdolna "przyzwyczaić sie " do tych kłamstewek, bo myślę że nie ma co liczyć że nagle on się zmieni.. tak jak pisały poprzedniczki jest to uwarunkowaniem wielu rzeczy i wymaga czasu aby to zmienić..

3mam kciuki bardzo bardzo mocno. Pisz jak się ta sprawa ma..

Jonathan Carroll
Beatka212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-16, 10:28   #32
femme111
Raczkowanie

Uhhh... czuję się podobnie. jestesmy już dosyć długo, plany na wspólne życie a on mnie okłamuje np.ze jego mama dołozyła nam juz dawno do kredytu na pierwsza wplate za mieszkanie a po rozmowie z jego mamą(zadzwonilam na drugi dzien po rozmowie) okazuje sie,ze nic nie dała przeciez jakby mi powiedzial, ze nie dała to nie robiłabym afery... wczesniej mowil,ze nie dąła i nie da bo nie ma i ok. Więc po co teraz kłamie?Cięzko się zyje z takim facetem. Ja juz jestem zmęczona. Co gorsze, on jeszcze się na mnie obraża i ma do mnie pretensje. Zła jestem strasznie!
femme111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-19, 20:38   #33
ive-czarna
Przyczajenie

eh ja mam ten sam problem tylko ze moj TZ klamie w sprawie kasyna. bo mowi mi ze jest w domu a tak naprwade wtedy jest w kasynie i gra i ja nie mam nic przeciwko ze gra tylo ze mi nie mowi ze tam jest. Chociaz owszem przyznaje sie ze czasem mam takie odruchy ze chce go kontrolowac ale pracuje nad tym i staram sie opanowac. jest wspanialy i chcemy byc razem tylko ze ja czasem sie emocjonuje za mocno.

eh mam nadzieje ze jakos nad tym zapanuje.
ive-czarna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-20, 11:28   #34
Elfir
Zakorzenienie

Ja mysle, ze w tym przypadku moze to sugerowac uzaleznienie od hazardu. Uzalezniony boi sie przyznawac do swojej sklonnosci, zataja przed bliskimi.
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-21, 14:53   #35
SoNeRa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez femme111 Pokaż wiadomość
Uhhh... czuję się podobnie. jestesmy już dosyć długo, plany na wspólne życie a on mnie okłamuje np.ze jego mama dołozyła nam juz dawno do kredytu na pierwsza wplate za mieszkanie a po rozmowie z jego mamą(zadzwonilam na drugi dzien po rozmowie) okazuje sie,ze nic nie dała przeciez jakby mi powiedzial, ze nie dała to nie robiłabym afery... wczesniej mowil,ze nie dąła i nie da bo nie ma i ok. Więc po co teraz kłamie?Cięzko się zyje z takim facetem. Ja juz jestem zmęczona. Co gorsze, on jeszcze się na mnie obraża i ma do mnie pretensje. Zła jestem strasznie!
Wspolczuje serdecznie nienawidze i nie znosze klamstwa to najgorsze co moze byc dla zwiazku ja bym nie tolerowala zadnego klamstwa moj TŻ tez nie znosi klamstwa. Dla nas najgorsza prawda jest lepsza niz sprytne klamstewko ktore moze wyrzadzic ogromne szkody. A wiadomo prawda to prawda
Stary 2007-08-28, 22:51   #36
uherek
Przyczajenie

Ja jestem za tym, zebys kiedys umowila sie z nim, nie przyszla o okreslonek porze, i nie odbierala telefonu jak bedzie wydzwanial sprawdzic co z Toba sie dzieje. Spoznisz sie z 15 albo 30 minut, a jak Cie bedzie pytal dlaczego nie odbieralas telefonu to sklam, ze Ci sie wyladowala bateria. A nastepnie zadzwon do kogos (wyjmujac z torebki telefon z naladowana bateria). To oczywiscie tylko taki niemadry scenariusz. Chodzi o to, zeby on doswiadczyl czegos podobnego z Twojej strony (niepotrzbnego i bezsensownego kalmstewka). Ty bedziesz miala poczucie, ze jest miedzy Wami remis, a on bedzie mogl lepiej zrozumiec co Ty czujesz w takich sytuacjach.

Agata
uherek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-17, 19:04   #37
ladykateb
Przyczajenie

to nie moja wypowiedz

Edytowane przez ladykateb
Czas edycji: 2009-06-17 o 22:18 Powód: ktos wszedl na moje konto
ladykateb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-21, 22:35   #38
paula78
Zakorzenienie

Z calym szacunkiem ale facet ma byc mężem wiec domyslam sie ze jest doroslym czlowiekiem a żyje niby tym co go byc moze spotykala ze strony matki w dziecinstwie ??

jak i kiedy zamierza sie spod tego wyrwać ?

nie liczylabym na to ze zmieni sie po slubie.

radzilabym rozwiazc teraz problem a nie po slubie czy po 1 dziecku.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 22:43   #39
kamyczek89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Z calym szacunkiem ale facet ma byc mężem wiec domyslam sie ze jest doroslym czlowiekiem a żyje niby tym co go byc moze spotykala ze strony matki w dziecinstwie ??

jak i kiedy zamierza sie spod tego wyrwać ?

nie liczylabym na to ze zmieni sie po slubie.

radzilabym rozwiazc teraz problem a nie po slubie czy po 1 dziecku.
myślę, że autorka wątku już znalazła rozwiązanie w tej sprawie. po co odkopywać stary wątek i odpowiadać na już nie aktualne posty?

kamyczek89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-22, 14:11   #40
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamyczek89 Pokaż wiadomość
myślę, że autorka wątku już znalazła rozwiązanie w tej sprawie. po co odkopywać stary wątek i odpowiadać na już nie aktualne posty?
faktycznie ale skucha

ale to przez wypowiedz mojej poprzednickzi zostal watek wyciagniety

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-22, 16:01   #41
kamyczek89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
faktycznie ale skucha

ale to przez wypowiedz mojej poprzednickzi zostal watek wyciagniety
hehe zdarza się ja też się czasem zagalopywałam z odpowiedziami

kamyczek89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-04, 14:04   #42
molly18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez uherek Pokaż wiadomość
Ja jestem za tym, zebys kiedys umowila sie z nim, nie przyszla o okreslonek porze, i nie odbierala telefonu jak bedzie wydzwanial sprawdzic co z Toba sie dzieje. Spoznisz sie z 15 albo 30 minut, a jak Cie bedzie pytal dlaczego nie odbieralas telefonu to sklam, ze Ci sie wyladowala bateria. A nastepnie zadzwon do kogos (wyjmujac z torebki telefon z naladowana bateria). To oczywiscie tylko taki niemadry scenariusz. Chodzi o to, zeby on doswiadczyl czegos podobnego z Twojej strony (niepotrzbnego i bezsensownego kalmstewka). Ty bedziesz miala poczucie, ze jest miedzy Wami remis, a on bedzie mogl lepiej zrozumiec co Ty czujesz w takich sytuacjach.

Agata
Mi sie wydaje ze takie rozwiazanie nie ma sensu. Ze niby co? Najlepsza obrona jest atak? i trzeba dac mu nauczke? Nie wiem, ale ja po prostu nie moglabym swiadomie i z 'zimna krwia' sprawiac przykrosc osobie, ktora kocham. Poza tym TZ to nie pies, zeby go tresowac :/ i nie wydaje mi sie, zeby to mialo go zmienic, predzej on sie zezlosci i bedziecie skloceni, a to chyba ostatnia rzecz jakiej by sie chcialo.
molly18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-24, 07:37   #43
zdesperowana123
Przyczajenie

Mam podobny problem mój narzeczony ciagle mnie oklamuje. Wczoraj zamiast po pracy wrocic do domu to pojechal do kolegi i u niego przesiedzial kilka godzin mowiac mi ze skonczyl pózniej. Pozniej jadac do sklepu na pol godziny nie bylo go 7 godzin i wrocil o 23.00 I to przelalo czare goryczy. ON Pracuje 10 godzin i zadko sie widzimy. Myslalam ze jak bedzie pracował to zateskni za mna i bedzie wiecej czasu mi poswiecal. A wyszlo inaczej. Tak jest nie pierwszy raz. Dodatkowo on czesto pije (upija sie do nieprzytomnosci ) i nie widzi w tym nic zlego chyba ze ma kaca to wtedy przeprasza mowi ze kocha ze zaluje tego ze pil ze wiecej nie tknie alkoholu itd. ale to trwa dwa gora trzy dni i znow pije. A dodatkowo te jego klamstwa. Gdy mowie mu ze mam dosc klamstw i ze sie wyprowadze bo mieszkam u niego to mowi " jak chcesz "Nie wiem co robic. POMOCY BŁAGAM
zdesperowana123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-26, 00:26   #44
dusiolka
Zakorzenienie

Eh to bardzo smutne co robi Twoj TŻ.. i jeszcze ta jego obojetnosc , mysle ze najlepszym rozwiazaniem bylaby szczera rozmowa i okreslenie sie. Mam nadzieje ze sie wszystko pouklada !
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-30, 13:41   #45
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zdesperowana123 Pokaż wiadomość
Mam podobny problem mój narzeczony ciagle mnie oklamuje. Wczoraj zamiast po pracy wrocic do domu to pojechal do kolegi i u niego przesiedzial kilka godzin mowiac mi ze skonczyl pózniej. Pozniej jadac do sklepu na pol godziny nie bylo go 7 godzin i wrocil o 23.00 I to przelalo czare goryczy. ON Pracuje 10 godzin i zadko sie widzimy. Myslalam ze jak bedzie pracował to zateskni za mna i bedzie wiecej czasu mi poswiecal. A wyszlo inaczej. Tak jest nie pierwszy raz. Dodatkowo on czesto pije (upija sie do nieprzytomnosci ) i nie widzi w tym nic zlego chyba ze ma kaca to wtedy przeprasza mowi ze kocha ze zaluje tego ze pil ze wiecej nie tknie alkoholu itd. ale to trwa dwa gora trzy dni i znow pije. A dodatkowo te jego klamstwa. Gdy mowie mu ze mam dosc klamstw i ze sie wyprowadze bo mieszkam u niego to mowi " jak chcesz "Nie wiem co robic. POMOCY BŁAGAM

Więc się wyprowadź.
Moim zdaniem rozmowa w takiej sytuacji kompletnie nic nie da. Tym bardziej, że po Twojej wypowiedzi wnioskuję,że próby z Twojej strony były już wielokrotne. Może jak któregoś dnia obudzi się i Ciebie nie będzie, wróci z pracy do pustego domu... zastanowi się nad sobą i życiem. Będzie miał czas chłodno pomyśleć i zdecydować. Jeśli uzna, że mu zależy, przyjdzie do Ciebie i wtedy warto porozmawiać bo wtedy będziecie mieli obydwoje motywację do rozmowy (bezprzedmiotowa jest dyskusja, kiedy jedna strona chce a druga uprawia tumiwisizm). Wówczas warto się zastanowić, spróbować jeszcze raz, od nowa, od czystej karty. Jeśli się uda to tylko przy obopólnym kompromisie. Jeśli nie, widać to nie związek dla Was. Jak po Twojej wyprowadzce postanowi nie wracać do tego co było między Wami, to tak widocznie miało być. Pewnie, że będzie bolało.... ale lepiej teraz, przecierpieć, ochłonąć i zacząć żyć na nowo niż później... i zmarnować kolejnych parę lat życia...

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120818580214.html
Wariate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości