![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dylemat: brać kolejnego pieska???
Szczerze mówiąc, to nie o przeniesienie jakiegoś choróbska się obawiam, a o to, czy one się w ogóle dogadają... One, czyli dorosły psiak i dorosły kot. Norcia jakoś przyzwyczaiła się do kota, mimo, że mała już nie była, ale miała łagodne usposobienie. A tu nie będę wiedziała, jaki temperament względem kotów ma piesek. Ale nie pomyślałam, że są przecież takie pieski, które w schronisku żyją z kotami... Dzięki lafigue
![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
widzę, że dostałaś tutaj mnóstwo odpowiedzi, ale ja napiszę jeszcze coś od siebie.
mam 19 lat, mój piesek Sonia odszedł odemnie w marcu tamtego roku. Zdecydowałam się ją uśpić kiedy nie było już żadnego ratunku byłam z nią do końca dokąd serduszko nie przestało jej bić.Miała 14lat od 4 roku była ze mną więc tak jak i Ty bardzo bardzo to przeżyłam jak i cała moja rodzina często oglądam jej zdjęcia i może to głupio zabrzmi ale cZuję, że jest przy mnie ![]() Sprawi Ci napewno dużo radości i szczęścia. Pozdrawiam i namawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() W każdym razie, wracając do mojego dylematu: bardzo intensywnie zastanawiam się nad wzięciem pieska ze schroniska. Nawet już sobie upatrzyłam jedną sunię. Tylko cały czas męczą mnie wątpliwości, czy 6-letni kocurek i 2-letni psiak ze schroniska (średniej wielkości) będą potrafiły się dogadać... Napisałam w tej sprawie na forum schroniska: suczka podobno jest dosyć żywa, obszczekuje ludzi z boksu, ale jak się do niej wejdzie, jest nieśmiała. Co do stosunku do kotów - nie ma jak tego sprawdzić. Kurcze, tak bardzo bym chciała wyciągnąć choć jednego zwierzaka ze schronu, ale jeżeli będzie się to wiązać z negatywnymi konsekwencjami dla mojego kotka, to niestety będę musiała poszukać pieska gdzieindziej... Znowu nie wiem co robić ![]()
Be the girl a man needs. Edytowane przez Laity Czas edycji: 2007-06-21 o 14:29 Powód: poprawiłam, to co pokręciłam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
Wątek można oficjalnie uznać za zamknięty. Odpowiedź brzmi: tak, przygarnę kolejnego pieska
![]() Myślę, że znalazłam w tej całej sytuacji złoty (dosłownie) środek. Piesek będzie wzięty ze schroniska, w którym ostatnio przebywał razem z kotem, ma ok. 9 m-cy, i wygląda zupełnie jak cocker spaniel (tak na dobrą sprawę nie wiadomo, ile w nim spanielka, ile innej rasy). Pani ze schroniska mówi, że być może jest skrzyżowany z seterem irlandzkim ![]() Jadę po niego pod koniec przyszłego tygodnia, po kastracji. Teraz mam tydzień, żeby psychicznie i fizycznie przygotować się na nowego członka rodziny. W poniedziałek jadę po obróżkę i śliczny beżowy kocyk w brązowe, psie łapki, który upatrzyłam sobie już kilka miesięcy temu ![]() Jeszcze raz dziękuję wszystkim za posty bo to głównie dzięki Wam przełamałam psychiczną barierę. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko się dobrze ułożyło ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Laity
![]() jesli uratujesz psa ze schronu, to nie jest zdrada, twój poprzedni piesek byłby z ciebie dumny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki razem z moim psiakiem
![]() Gratuluję podjęcia decyzji ![]() Jestem pewna że pokochasz tego pieska a on Ciebie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mam stracha jak cholera bo podobno spaniele potrafią nieźle wejść na głowę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
Laity mam w tej chwili w domu 13 letnego jamnika który umiera na nowotwór. Dopiero w wieku 12 lat zaczął poważnie chorować na kręgosłup, serce i ten nowotwór. Patrze na niergo jak cierpi i skomli z bólu to serce mi się kraja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Rok temu ,gdy wrocilam z wakacji rodzice powiedzieli mi ,ze nasz pies umarl . Byl juz stary (17lat - tyle co ja rok temu) ,a wiec byl ze mna od zawsze ... Bardzo plakalam . Mama postanowila ,ze juz nigdy nie bedziemy mieli psa ,ale w zimie na CPN'ie zobaczyla wilczurka ,ktory chodzil za wszystkimi i widac bylo ,ze ktos go porzucil ,zal jej sie zrobilo psiaka i wziela go do domu ,zostawila telefon na stacji ale oczywiscie nikt sie nie zglosil . Na poczatku wszyscy czulismy sie troszke dziwnie z nowym psem i z przyzwyczajenia nawet wolalismy na niego tak samo (do tej pory zdarza mi sie pomylic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Popłakałam sobie, teraz pozytywniejsze wyznania. W domu psiak jest UWIELBIANY. Nawet tata, który jest powściągliwy w uczuciach do zwierząt, nie może go nachwalić jaki to on śliczny, piękny, kochany itd... Podbił serca wszystkich, nawet moje. Jest grzeczny (o ile w pobliżu nie ma innego psa ![]() ![]() Cytat:
Ja też czasem odruchowo mówię do Gaciora, jak do Norci. Tym bardziej, że jedno było rude, i drugie rude. Ale już jakoś mi to nie wadzi. Z charakteru i zachowania różnią się bardzo - na plus naszczęście. W każdym razie nie żałuję. Podjęłam dobrą decyzję ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życze Ci jak najwięcej cudownych chwil przeżytych razem. Wierzę ,że wszystko będzie jak najlepiej nawet jeżeli teraz pojawiają się drobne problemy. Laity możesz wkleić zdjęcia pieska? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
![]() |
#44 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do zdjęć, to właśnie kombinowałam ostatnio żeby je zamieścić, ale ich rozmiar jest za duży, a ja oczywiście nie wiem jak je pomniejszyć... ![]() EDIT: okroiłam TROSZKĘ zdjęcie ![]()
Be the girl a man needs. Edytowane przez Laity Czas edycji: 2007-07-31 o 10:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#47 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Znajomy rodziców, który kiedyś wystawiał spanielki na różne psie wystawy mówi, że to rasowy piesek. Ale tak na 100% to nikt nie wie i już się pewnie nie dowiemy. Najważniejsze, że kochany ![]() Nochal został cmoknięty ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Piesek to normalnie cudo. Jest naprawdę b. ładny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
Pies śliczniasty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() dziękujemy ![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Laity jak tam piesek? Jak on się wabi?
Wymiziaj go odemnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Agat ma się bardzo dobrze. Wszyscy się nim zachwycają, więc jest wniebowzięty.
Wymiziam go wieczorem, bo teraz leży padnięty po popołudniowym bieganku i śpi. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Powiem Ci ,że jak czytam te Twoje posty to moja wiara w człowieka odbudowuje się. Strasznie się ciesze ,że są tacy ludzie którzy biorą pieski ze schroniska. Wstawiaj więcej foteczek ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Gdybym tylko umiała je zmniejszyć do odpowiednich rozmiarów... ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otwierasz plik w Paincie (na pewno masz ten program). Robisz OBRAZ a nastpenie ROZCIAGNIJ/POCHYL wpisujesz na oko 70 (jest to wartosc w procentach) i wciskasz ENTER. Fotka powinna sie zmiejszeyc i tak kombinujesz az bede mala na potrzeby wizazu ![]() teraz czekamy na wiecej fotek bo piesek jest cudowny i ma wiele szczescia bo wierze ze dasz mu kochajacy domek ![]()
![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
Dawno mnie tu nie bylo,a tu prosze tyle zmian.Ciesze sie ze jednak psiak ze schroniska.
Piesiu jest taki slodki jejku. Napisz cos wiecej o nim.Jakie mial zycie wczesniej ile ma lat itd?
![]() |
#57 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Aguś ma obecnie około 10 miesięcy, do schronu trafił jak miał 9 m-cy i spędził w nim 2 tygodnie. Wydaje mi się, że życie miał spokojne, tylko po prostu komuś zmieniła się wizja... Swoją drogą, nie mogę zrozumieć, jak można było oddać takiego słodziaka. Ale przynajmniej ja na tym skorzystałam i on chyba też, bo nigdzie nie byłoby mu lepiej niż u mnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja pieska teraz wezmę na wiosnę dopiero Cocker spaniela angielskiego. Kocham Tofcia i nigdy nie zapomnę, nie zależnie ile będę mieć kiedyś piesków. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiscie ze nie zapomnisz Tofcia, wiadomo, każdy piesek jest wyjątkowy, wiem bo mialam juz pare zwierząt (wszystkie umarły ze starosci) badz dzielna i trzymaj sie
![]() |
![]() |
#60 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cieszę się, że stworzysz dom kolejnemu pieskowi. A póki co, trzymaj się jakoś ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.