|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Czy interesujesz się ,co ludzie mówia na Twoj temat? | |||
Zawsze się tym interesuje![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 5,34% |
Lubie posłuchac plotek na mój temat i biore je sobie do serca. |
7 | 5,34% |
CZasmai coś tam podsłysze i czasmai biore to pod uwagę. |
67 | 51,15% |
Niehc sobie mówia, co chcą, mnie to i tak wisi![]() |
50 | 38,17% |
Głosujący: 131. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co ludzie powiedzą?
Cytat:
Czy interesujesz się ,co ludzie mówia na Twoj temat? Jesli przypadkiem (badz nie ![]() ![]() Czyli interesuje sie co mowia na moj temat ludzie mi bliscy i biore to pod uwage. Taki byl moj tok myslenia.
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Wybrałam opcję ostatnią, jak na razie górującą.
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Mam taką sąsiadkę w bloku, która o wszystkich wszystko wie
![]() Cała rodzina ich taka, matka, córka, syn.Ten syn okazuje się, podobno podsłuchuje czasem pod drzwiami innych sąsiadów ![]() Śmiejemy się czasem, że prowadzą teczki i zbierają informacje, co by teczka nie była taka pusta ![]() Ale to jest bardzo denerwujące.Dewoci jakich mało.Nie zajmują się swoim życiem, tylko żyją życiem innych. Wiedzą więcej o sąsiadach, niż Ci są sąsiedzi wiedzą o sobie. A najbardziej śmiać mi się chciało ostatnio, jak TA pani powiedziała mojej mamie, że chyba ją przewiało jak wyglądała przez okno, bo chciała zobaczyć z kim to ta sąsiadka z piątego tak długo rozmawia za blokiem.Niestety nie zobaczyła z kim bo ta osoba stała poza zasięgiem jej wzroku i...dlatego ją przewiało ![]() Szczyt debilstwa, moim zdaniem. Ale niech tylko ktoś spróbuje powiedzieć coś na jej temat! Od razu leci na skargę na policję. ![]() Ja sama staram się nie przejmować tym co powiedzą inni.Czasem to takie rzeczy ludzie wymyślają, że zarobiliby niezłe kokosy na pisaniu scenariuszy do telenowel.Wyobrażnie mają nie tęgą. ![]() Normalne, że czasem może takie coś zdenerwować, ale ludzie tacy już są, że lubią plotkować o Kowalskich, tak było, jest i będzie.
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
JAK MNIE DENERWUJE POWIEDZENIE "CO LUDZIE POWIEDZĄ"!!!!!!!!!
Najlepiej, jakby "ludzie" zajęli siewłasnym życiem. Moja mama jest z małego miasteczka, no i inne pokolenie, i przywiozła ze sobą to powiedzenie i maltretowała mnie nim całe życie. Nie rób nikomu, co Tobie niemiłe a resztę miej gdzieś! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Oh z tymi plotkami to różnie bywa. Jeżeli wiem że ten ktoś może mieć racje , biorę to sobie do serca i staram się jakoś zmienić. Oczywiście jeżeli uważam że jest to tylko plotka spowodowana zawiścią ludzką czy innymi pobudkami olewam to. Natomiast nienawidzę gdy nowo poznane osoby zaczynają przy mnie kogoś obgadywać. Towarzystwo z którym się spotykam wie że ja o nikim nie plotkuje i nie chcę żeby w moim towarzystwie kogoś obgadywano. Mam 3 dobre kumpele które jak chcą sobie poplotkować to spotykają się beze mnie. Taki układ mi pasuje
![]()
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zaznaczyłam opcje 4 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Kiedys przejmowalam sie tym co mówia o mnie inni, jednak im jestem starsza, tym mniej mnie to obchodzi
![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Niehc sobie mówia, co chcą, mnie to i tak wisi
jestem z małego miasta, gdzie własciwie z widzenia wszyscy sie znają i nawet zwykle obciecie wlosow wzbudza wielka sesacje ... los chcial ze od zawsze bylam osobą wyglądającą na tle innych dosc kontrowersyjnie i odkad pamietam, bylam na jezykach ... ale jakos nigdy mi to nie przeszkadzalo. nie obchodza mnie opinie ludzi ktorych nie znam, z ktorymi nie mam nic wspolnego. zdanie osob mi bliskich na moj temat sobie cenie, ale i tak zazwyczaj ze swoim wygladem (bo zazwyczaj pod tym wzgledem ludzie sie wypowiadaja na moj temat) robie co chce ![]()
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Czasami
![]()
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Lubię wiedzieć, co o mnie mówią, bo wtedy wiem dokładnie, kogo muszę się wystrzegać
![]() Z reguły staram się nie brać sobie tych uwag do serca, bo przeważnie nie są one niczym poparte ani uzasadnione i wymierzone jedynie w celu zranienia. A jeśli to słusznie argumentowana uwaga, to owszem, staram się z niej czerpać. Generalnie jednak wydaje mi się, że takie uwagi i wredne plotki wymyślają ludzie, którzy mają bardzo nudne życie i masę kompleksów i dlatego starają się odbić to sobie na innych. Krytykując innych, poprawiają swój wizerunek, choć tylko we własnych oczach. Zazdrośnicy, a fe! ![]() Choć muszę też przyznać, że czasami coś troszkę zakłuje, gdy usłyszy się kolejną przykrą uwagę, zwłaszcza jeśli ma się ten zły dzień, wtedy każda uwaga potrafi wyprowadzić z równowagi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo z reguły nasza rodzina mówi nam coś w dobrej wierze, jets dla nas uczynna. Bo to jest oczywiste, że jak mama mówi- wygladasz w tej fryzurze jak strach na wróble to przewaznie ma racje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo z reguły nasza rodzina mówi nam coś w dobrej wierze, jets dla nas uczynna. Bo to jest oczywiste, że jak mama mówi- wygladasz w tej fryzurze jak strach na wróble to przewaznie ma racje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
Nie interesuje mnie co kto o mnie mówi i myśli. Nie biegam do znajomych i nie wypytuję ich o najnowsze plotki na mój temat. Ale gdy dowiaduje się przypadkiem że ktoś powiedział coś krytycznego o mnie, wtedy po prostu idę do tej osoby i wygarniam jej co o tym wszystkim myślę. Straszliwie drażni mnie tego typu obgadywanie i krytykowanie wszyskich dookoła. Zwłaszcza że często słyszę na swój temat mylne opinie. A co najśmieszniejsze nierzadko ktoś wytyka mi rzeczy które sam robi. Ja nie wiem czy te osobniki chcą się w ten sposób wybielić w oczach innych czy jak?
Edytowane przez X-Pose passion Girl Czas edycji: 2007-06-12 o 16:05 Powód: mała poprawka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jesli chodzi o siostre, to ja swojej nie mam nic do zarzucenia, jest najlepsza siostra na swiecie ![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
![]()
Wybrałam trzecią opcję.
Poważnie traktuję wskazówki i opinie ludzi mi życzliwych i cenię sobie ich szczerość, i nigdy się na nich nie obrażam, nawet gdy jestem odmiennego zdania, choć nie zawsze się do ich rad stosuję. A to co mówią osoby z jadem na ustach, albo obrzydliwe zawistne plociuchy? Nie słucham, nie chcę słyszeć i w ogóle mam to gdzieś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
Nigdy nie przejmuje sie opiniami ludzi na moj temat wkurzaja mnie tylko osoby ktore cos podslysza i powstazraja to dalej z zupelnie innym sensem. Raz mialam taka sytuacje ze pol osiedla gadalo o jednej sytuacji a kiedy wreszcie doszlo do mnie i uslyszalam wersje "koncowa" to myslalam ze padne ze smiechu. Poprostu plotka totalnie bezsensu !!! Od tego momentu z dystansem podchodze do plotek ludzi bo wiem na ile ich stac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
To zależy, jacy ludzie
![]() Jeśli są to osoby z którymi łączy mnie jakiś komponent emocjonalny, to ich opinie są dla mnie ważne. Natomiast co do reszty- wisi i powiewa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
odpowiedź nr 4, nie mam w zwyczaju przejmowac sie tym co mowia o mnie inni. Mieszkam w małej miejscowości i tutaj niemalże wszystko jest komentowane, więc nauczyłam się to olewać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Dokładnie!
Jeżeli jest to konstruktywna krytyka moich najbliższych, przemyślam to. No ale jeżeli są to chamskie plotki to zupełnie mnie to nie interesuje. Jako dziecko mieszkałam w dość małym mieście (ok.30tyś ludzi), wszyscy o wszystkich, wszystko wiedzieli. Tak więc jako dziecko byłam krytykowana za wygląd, ubiór itd. W tym mieście aby nie być krytykowanym należy chodzić w czapce niewidce ![]()
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
CZasmai coś tam podsłysze i czasmai biore to pod uwagę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Z każdym dniem staram się coraz mniej tym przejmować. Oczywiście opiniami kogoś tam. Ja także nieraz komentuję innych, a gdybym miała dumać, wymyślać, zadręczać sie "co ludzie powiedzą" - chyba wcześniej nerwy by mnie zeżarły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
Niech sobie mówia, co chcą, mnie to i tak wisi <-- zaznaczyłam to
![]() ![]()
![]() |
#53 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Kiedy usłyszę coś naprawdę niemiłego na swój temat, jest mi trochę przykro, albo się złoszczę.
Ale przeważnie nie przejmuję się tym "co ludzie powiedzą" ![]() Kiedyś moja własna mama wyskoczyła mi z takim tekstem, kiedy wracałam rano z jakiejś imprezki ![]() Mieszkałam na (jeszcze wtedy niewielkim) osiedlu w niedużym mieście i widziałam, że ulubioną rozrywką staruszek i nie tylko jest przesiadywanie w oknach i ptarzenie kto, gdzie, z kim. Ech...
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
raczej mi to wisi co o mnie mówią
![]()
![]() |
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
Intersuje mnie co powiedzą ludzie mi bliscy. A reszta swoje zdanie moze sobie wsadzic w poszanowanie, noo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
![]()
Ludzie zawsze gadali i będą gadać.
Jak się ktoś urodzi - gadają Jak ktoś umrze - gadają Niestety taka jest natura ludzka. Jednak są takie jakby grupy, którym bardziej zależy na gadaniu (plotkary) z każdej małej rzeczy zrobią sensację na światową skalę. ![]()
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
Fajny temat (nawet z sondą
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.